تست وابستگی به همراه تفسیر

تست وابستگی به همراه تفسیر

تست وابستگی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم متوجه شویم که آیا به شخصیت وابسته مبتلا هستیم یا فرد مستقلی هستیم. به طور کلی این تست به شما کمک می‌کند تا هم بتوانید شخصیت خودتان را آنالیز و تحلیل کنید و هم بینش خوبی نسبت به دیگران پیدا می‌کنید. البته نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که فقط فرد روانشناس می‌تواند به درستی شخصیت وابسته را تشخیص دهد و انجام تست وابستگی به عنوان یک ابزار می‌تواند به روانشناس در این زمینه کمک کند.

در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله‌ای جامع در خصوص تست وابستگی و تشخیص شخصیت وابسته را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به مطالب روانشناسی قرار دهیم تا بتوانید در این زمینه به دیدگاه خوبی دست پیدا کنیم.

اختلال شخصیت وابسته و تست وابستگی

شایان ذکر است که اختلال شخصیت وابسته یا همان (DOD) در دسته اختلالات شخصیت قرار دارد و آن‌ها به صورت افراطی نیاز دارند تا فردی از آن‌ها مراقبت کند. در‌واقع شخصیت وابسته دارای رفتارهای چسبنده هستند و نمی‌توانند از افرادی که به آن‌ها علاقه دارند جدا شوند و این کار باعث آسیب روانی به آن‌ها می شود. پیشنهاد می‌شود به کارگاه روانشناسی شخصیت شناسی مراجعه نمایید.

از طرف دیگر باید بدانید که شخصیت وابسته همواره به مهارت ها و توانایی‌هایی که دارد شک دارد و احساس می‌کند که در هر کاری درمانده است. شخصیت وابسته برای آنکه شخص دیگری کار او را انجام دهد در مورد برخی از مهارت هایش دروغ می‌گوید تا شخص دیگر فوراً کار او را انجام دهد. همین کار موجب می‌شود تا دیگران به این باور برسند که آن‌ها نمی‌توانند به تنهایی زندگی کنند و به همین دلیل در کنار آن‌ها می‌مانند تا از آن‌ها مراقبت کنند.

اختلال شخصیت وابسته و تست وابستگی

شایان ذکر است که افراد وابسته ای که دارای اختلال شخصیت هستند به شکل افراطی به سایرین وابسته هستند. این الگوی وابستگی در دوره های مختلف سنی مشاهده می‌شود. شخصیت وابسته همواره به دنبال افرادی است که از آن‌ها مراقبت کنند و بتوانند خودشان را به آن‌ها تکیه دهند.

به یاد داشته باشید که افراد وابسته با تنبل ها فرق دارند. زیرا افراد وابسته خودشان را نالایق ارزیابی می‌کنند و به دیگران نشان می‌دهند که به تنهایی نمی‌توانند کارهایشان را به درستی انجام دهند و همین کار موجب می‌شود تا افراد دیگر در کنار آن‌ها بمانند و کارهایشان را انجام دهند.

نشانه‌های اختلال شخصیت وابسته

لازم به ذکر است که شخصیت وابسته دارای نشانه‌های مشترکی است که در سایر اختلالات روانی نیز مشاهده می‌شود. اما این اختلال دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که باعث می‌شود تا از سایر اختلالات روانی متمایز شود. اگر شما نشانه‌های مربوط به اختلال شخصیت وابسته را در خودتان یا اطرافیان خود مشاهده می‌کنید لازم است تا به یک مشاور روانشناس مراجعه نمایید.همچنین پیشنهاد می‌شود به کارگاه شخصیت شناسی MBTI مراجعه فرمایید.

اگر دوست یا یکی از اطرافیان شما نیز دارای چنین شخصیتی است باید به او کمک کنید تا به کمک روانشناس متخصص به استقلال و خودکفایی برسد و در زندگی به دیگران وابسته نباشد. فرد متخصص در این زمینه به شما کمک می‌کند تا بتوانید متوجه شوید که آیا گرفتار اختلال شخصیت وابسته هستید یا خیر. در این زمینه لازم است تا شما با علائم و نشانه‌های اختلال شخصیت وابسته آشنا شوید و بدانید که آیا شما دارای این اختلال هستید یا شخصیت شما سالم و مستقل است.

  • وجود مشکل در تصمیم گیری
  • شخصیت مطیع و منفعل
  • ناتوانی در مخالف با دیگران
  • اجازه به دیگران برای مدیریت کار آن‌ها
  • ترس بسیار شدید از جدا شدن افراد عزیز
  • ناراحتی بسیار زیاد هنگام ترک اطرافیان
  • انجام کارهای خطرناک برای نگه داشتن اطرافیان
  • مشکل در شروع یک پروژه کاری
  • همواره به دنبال ایجاد یک رابطه است

چرا برخی از افراد وابسته هستند؟

برای آنکه دلیل وابستگی افراد را پیدا کنیم نیاز است تا تاریخچه زندگی آن‌ها را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم. چرا که هر فردی به دلایل مختلفی گرفتار اختلال شخصیت وابسته می‌شود. اما به طور کلی رویدادهای زیر می‌تواند بر روی ایجاد شخصیت وابسته در افراد مؤثر باشد.

جدایی یا مرگ والدین : اگر در دوران کودکی به هر دلیل والدین فرد از دنیا بروند یا از هم طلاق بگیرند به احتمال زیاد کودک در آینده دچار مشکلات روانشناختی و عاطفی می‌گردد.

والدین سرد و بی روح : اگر والدین مَحبت شان را از فرزندان خود دریغ کنند و نتوانند نیازهایی مانند نوازش فیزیکی و کلامی آن‌ها را برآورده نمایند به احتمال زیاد چنین کودکانی در آینده دچار اختلال شخصیت وابسته می‌شوند.

مهاجرت های زیاد : افرادی که مدام در حال تغییر مکان هستند، نمی‌توانند مکان ثابتی برای خودشان داشته باشند و تا می‌خواهند با گروه جدید آشنا شوند باید به مکان دیگری مهاجرت کنند که همین موضوع باعث می‌شود تا فرد دچار احساس جدایی گردد.

والدین وابسته : والدینی که خودشان به دیگران می چسبند و همواره ترس از دست دادن دارند به مرور زمان همین رفتار را به دیگران انتقال می‌دهند. همچنین پیشنهاد می‌شود به پکیج ارزیابی شخصیت مراجعه فرمایید.

والدین سهل گیر : پدر و مادرهایی که نسبت به فرزندانشان بسیار سهل گیر هستند و به اصطلاح آن‌ها را لوس باور آورده‌اند نیز همواره از تمامی خطاهای فرزندشان به آسانی می گذرند و در نهایت فرزند آن‌ها در آینده دچار شخصیت وابسته می‌شود.

تست وابستگی

در بخش زیر تست وابستگی برای تشخیص اختلال شخصیت وابستگی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به مطالب روانشناسی قرار می‌دهیم تا بتوانید به خوبی نشانه‌های وابستگی را در خود یا دیگران تشخیص دهید. هر یک از سؤالات زیر را با دقت مطالعه فرمایید و با یکی از دو عبارت (موافقم) یا (مخالفم) به آن‌ها پاسخ دهید. در پاسخ به این سؤالات لازم است تا رفتار غالب و کلی خودتان را در نظر بگیرید. اگر این عبارت صرفاً در یک یا دو مورد خاص راجع به شما وجود دارد نیازی نیست که (موافقم) را انتخاب کنید. دقت کنید که پاسخ درست یا غلط در تست وابستگی وجود ندارد و صرفاً مهم است که شما نوع رفتارتان را در نظر بگیرید و به آسانی به سؤالات تست وابستگی پاسخ دهید.

۱. وقتی می‌خواهم در مورد چیزی تصمیم بگیرم، باید دیگران هم با تصمیم من موافق باشند، وگرنه دچار آشفتگی می شوم.

موافقم

مخالفم

۲. اغلب اوقات تلاش می‌کنم از دیگران بخواهم که در کارها به من کمک کنند یا کاری را برای من انجام دهند در غیر این صورت احساس می‌کنم که خودم نمی‌توانم آن کار را انجام دهم.

موافقم

مخالفم

۳. زمانی که با نظر دیگران مخالف هستم نمی‌توانم مخالفتم را به آن‌ها بیان کنم زیرا بر این باورم که اگر با آن‌ها مخالفت کنم آن‌ها قطعاً از من ناراحت می‌شوند و یا من را تنها می‌گذارند.

موافقم

مخالفم

۴. هنگامی که می‌خواهم کاری را آغاز کنم، حتی اگر به آن مسلط باشم باز هم احساس می‌کنم که باید از دیگران کمک بگیرم.

موافقم

مخالفم

۵. گاهی اوقات برای آنکه دوستانم را راضی نگه دارم کارهایی را انجام می‌دهد که خودم علاقه‌ای به آن کارها ندارم.

موافقم

مخالفم

۶. هنگامی که تنها هستم دچار ترس بسیار شدید می‌شوم و فکر می‌کنم که خودم به تنهایی نمی‌توانم از عهده کارهایم بر بیایم.

موافقم

مخالفم

۷. بعد از تمام شدن یک رابطه خیلی سریع وارد رابطه دیگری می‌شوم، زیرا  از تنها ماندن بسیار می‌ترسم.

موافقم

مخالفم

۸. گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی دچار این ترس می‌شوم که اگر تنها بمانم چطور می‌توانم خودم کارهایم را انجام دهم.

موافقم

مخالفم

۹. من معتقدم که توانایی انجام هیچ کاری را به تنهایی ندارم.

موافقم

مخالفم

۱۰. حتی اگر در یک رابطه آسیب ببینم، باز هم در آن رابطه می‌مانم و به رابطه ادامه می دهم.

۱۱. بسیاری از اوقات با اینکه می‌دانم حق با من است باز هم از دیگران عذرخواهی می‌کنم.

موافقم

مخالفم

۱۲. از نظر من تنها بودن بسیار وحشتناک است.

موافقم

مخالفم

تفسیر تست وابستگی

برای سؤالاتی که با عبارت (مخالفم) به آن‌ها پاسخ داده‌اید نمره ۱ و برای سؤالاتی که با عبارت (موافقم) به آن‌ها پاسخ داده‌اید نمره ۲ را در نظر بگیرید و تمامی نمرات خود را با یکدیگر جمع کنید. پیشنهاد می‌شود به پکیج تست و تفسیر پرسشنامه نئو مراجعه فرمایید.

نمرات بین ۱۲ تا ۱۶

افرای که نمره آن‌ها ۱۶ یا کمتر از آن است به این معناست که گرفتار اختلال شخصیت وابسته نیستند. این افراد در زندگی و روابطی که برقرار می‌کنند هیچ مشکلی ندارند و به راحتی می‌توانند خودشان کارها را به تنهایی انجام دهند.

نمرات ۱۷ تا ۲۰

اگر نمره شما بین ۱۷ الی ۲۰ باشد به این معناست که شما ویژگی اختلال شخصیت وابسته دارید و همواره در تلاش هستید تا از دیگران تأیید بگیرید و رضایت سایرین در زندگی شما بسیار مهم است. بنابراین لازم است تا به یک روانشناس یا مشاور مراجعه کنید که به شما در این زمینه کمک کند تا ضعف هایتان را حل کنید و از شرایط وابستگی رها شوید.

نمرات ۲۱ و بالاتر

اگر نمره شما در تست وابستگی ۲۱ یا بالاتر بود به این معناست که در حدود ۹۰ درصد از ویژگی‌های اختلال شخصیت وابسته در شما وجود دارد و لازم است تا فوراً به یک متخصص روانشناسی مراجعه کنید که شما را تحت درمان قرار دهد.

درمان اختلال شخصیت وابسته

لازم به ذکر است که تست وابستگی بر اساس اختلال شخصیت وابسته طراحی شده است و می‌تواند نشانه‌های وابستگی را به خوبی مورد سنجش قرار دهد. با این حال باز هم شما باید برای تشخیص بهتر به یک روانشناس مراجعه نمایید که بتواند شخصیت شما را بهتر مورد تحلیل قرار دهد.

مراجعه به روانشناس

همواره به این نکته توجه داشته باشید که تست های موجود برای ارزیابی شخصیت بینشی کلی به شما می‌دهند و اگر می‌خواهید به صورت دقیق شخصیت خودتان را مورد بررسی قرار دهید لازم است تا به یک روانشناس متخصص مراجعه نمایید.همچنین پیشنهاد می شود به کارگاه نظریه های شخصیت مراجعه فرمایید.

شایان ذکر است که تست ها و آزمون های روانشناسی صرفاً ابزارهایی هستند که روانشناس نیز از آن‌ها استفاده می‌کند تا بتواند در تشخیص بهتر عمل کند. اما در فرایند روان درمانی مصاحبه بالینی بسیار مفید و مؤثر است و می‌تواند در تشخیص بسیار عالی کمک کند.

نتیجه‌گیری

موضوع وابستگی در زندگی بسیار مهم است و لازم است تا آن را تحت درمان قرار دهید. به یاد داشته باشید که هرگز نباید نسبت به آن بی توجه باشید. زیرا همین اختلال می‌تواند در آینده مشکلات و آسیب های فراوانی را برای شما به همراه داشته باشد. به یاد داشته باشید که انسان سالم باید بتواند به تنهایی کارهایش را به خوبی انجام دهد و شرایط تنهایی هرگز نباید برایش سخت و طاقت فرسا باشد.

بنابراین اگر شما نشانه‌های شخصیت وابسته را در خودتان دارید و تست وابستگی را انجام داده‌اید و نمره شما نشان می‌دهد که گرفتار اختلال شخصیت وابسته هستید لازم است تا در اولین فرصت برای درمان به یک روانشناس متخصص مراجعه فرمایید.

دسته‌بندی‌ها