بررسی رابطه استرس و سرطان و علت بیدار شدن تومورهای خفته

بررسی رابطه استرس و سرطان و علت بیدار شدن تومورهای خفته

موضوع استرس آنقدر با اهمیت است که محققان در سرتاسر جهان آن را بررسی کرده و جنبه های مختلف آن را مطالعه و آزمایش می کنند، با توجه به فراگیری بیماری کرونا، همه می دانیم که چقدر این بیماری زندگی مان را تحت تاثیر قرار داده است و باعث بروز استرس بین افراد شده است. در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای ترکیبی شامل رشته پزشکی و روانشناسی با عنوان بررسی رابطه استرس و سرطان و علت بیدار شدن تومورهای خفته را مورد مطالعه قرار دهیم. پس اگر شما هم می خواهید بدانید بین استرس و سرطان چه ارتباطی وجود دارد تا انتهای مقاله بررسی رابطه استرس و سرطان با گروه تحقیقاتی برنا اندیشان همراه باشید.

بررسی رابطه استرس و سرطان و علت بیدار شدن تومورهای خفته

در مقاله بررسی رابطه استرس و سرطان و علت بیدار شدن تومورهای خفته آخرین نتایج آزمایشاتی که نشان می دهد استرس می تواند باعث بازگشت و ایجاد سرطان شود را مطالعه خواهیم نمود.

چگونه استرس می تواند باعث بروز سرطان شود

تحقیقات جدید نشان می دهد که استرس پس از درمان سرطان می تواند منجر به بازگشت سرطان شود

همه در طی همه گیری کرونا دچار استرس بیشتری شده اند و برخی از ما، پزشکان، پرستاران، کارگرانی که ناگهان بیکار می شوند و افرادی که عزیزان خود را به دلیل این بیماری از دست داده اند – با استرس عمیقی دست و پنجه نرم می کنیم. این باور که استرس روانی می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، به طور گسترده ای رایج است، اما مطالعات علمی تا کنون شواهد مختلفی را ارائه داده است اکنون یک مطالعه جدید، که در این هفته در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است، نشان می دهد که استرس می تواند سلول های تومور خفته را دوباره فعال کند و محققان مکانیسم بیولوژیکی آن را مشخص کرده اند.

به گفته محققان این مطالعه، عود تومورها پس از اینکه با جراحی، با موفقیت درمان یا برداشته شدند یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در افراد مبتلا به سرطان است. داروهای دفاعی بدن و سرطان می توانند رشد تومور را از بین ببرند یا متوقف کنند و سلول های تومور باقی مانده را خاموش نشان دهند. این سلولهای تومور خفته که قادر به تقسیم نیستند، بی خطر هستند اما با توجه به شرایط مناسب، سلولهای تومور “sleeper”  می توانند دوباره بیدار شوند و رشد کنند.

تقسیم سلولی در تمام سلولهای بدن به شدت تنظیم می شود و زیست شناسان درک خوبی از این فرایند پیچیده دارند. یکی از روشهای تحریک تقسیم سلولی، مولکول های سیگنالینگ پروتئینی است که “خیلی خوب” نیستند و “فاکتورهای رشد” نامیده می شوند. این مطالعه جدید در مورد سرطان ریه و تخمدان که روی موش ها انجام شده نشان می دهد که یک فاکتور رشد شناخته شده خاص به نام “فاکتور رشد فیبروبلاست” پس از استرس حیوانات تولید می شود و این باعث فعال شدن مجدد سلول های تومور خفته می شود.

نکته شگفت آور این است که چه عواملی باعث ایجاد این فاکتور رشد فیبروبلاست می شوند که رشد سلولهای تومور خفته را پس از استرس تقویت می کند. همان سلولهای خونی که بدن را در برابر عفونت و بیماری محافظت می کنند، گلبولهای سفید خون که نوتروفیل نامیده می شوند، مسئول شروع این اتفاق ناخوشایند هستند. نوتروفیل ها به هورمون های استرس موجود در بدن پاسخ می دهند، که برای سلول که به عنوان اولین پاسخ دهنده بدن عمل می کند کاملاً منطقی است.

بین استرس و سرطان چه ارتباطی وجود دارد

بررسی رابطه استرس و سرطان

در پاسخ به هورمون استرس، نوتروفیل ها برای مقابله با تهدید بیماری، پروتئین های پیش التهاب آزاد می کنند، اما این مطالعه نشان می دهد که چربی های داخل این سلول ها با اکسیداسیون این پروتئین های پیش التهابی، آسیب جانبی می بینند. لیپیدهای اکسید شده از گلبول های سفید خون نشأت می گیرند و سلول های تومور خفته را تحریک می کنند تا فاکتور رشد فیبروبلاست را شروع کنند. سلولهای تومور خفته در پاسخ، بیدار می شوند و شروع به تقسیم شدن می کنند. این به طور مفصل توضیح می دهد که چگونه استرس روانی می تواند باعث رشد مجدد سرطان شود.

در این آزمایشات، که شامل کشت سلولی و مطالعات حیوانی بود، استرس با افزودن مستقیم هورمون های استرس یا با مهار موش ها به مدت چهار ساعت در روز به مدت پنج روز ایجاد شد، که این یک مدل کاملاً ثابت برای تولید استرس است که در بسیاری از موارد روانشناختی و فیزیولوژیکی مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج آزمایش نشان داد هورمون استرس نتوانست باعث تقسیم سلولهای تومور خفته در موشهای مهندسی شده ژنتیکی شود که فاقد پروتئین پیش التهابی S100A8 / A9 هستند. در صورت درمان موش ها با دارویی که گیرنده سلول های تشخیص دهنده هورمون های استرس (گیرنده های آدرنرژیک بتا 2) را تحت کنترل قرار می دهد، از احیای مجدد تومور جلوگیری می شود.

با پشتیبان گیری از این یافته ها از تحقیقات حیوانی، محققان مقدار پروتئین پیش التهابی را تعیین کردند که باعث ایجاد این زنجیره از حوادث (S100A8 / A9) در خون بیماران پس از جراحی سرطان ریه می شود. آنها مشاهده کردند که سطح این پروتئین پیش التهاب در خون بیماران با مدت زمان قبل از اینکه عود سرطان را تجربه کنند، ارتباط دارد.

کنترل استرس برای سلامتی مهم است، اما بسیاری از اوقات عوامل ایجاد کننده استرس از عهده کنترل فرد خارج است. این تحقیق جدید نه تنها در سطح سلولی و مولکولی توضیح می دهد که چگونه سرطان های خفته توسط استرس احیا می شوند، بلکه با شناسایی مکانیسم ها، روش های جدیدی برای جلوگیری از عود تومورها در بازماندگان سرطان ارائه می شود. تنها چیزی که لازم است، تهیه دارویی است که پروتئین پیش التهاب (S100A8 / A9) را مهار کند یا گیرنده روی نوتروفیل هایی را که حس هورمون استرس را دارند، مسدود کند.

دسته‌بندی‌ها