در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از بهترین و کاربردی ترین پکیج های روانشناسی با عنوان آشنایی با روانشناسی قدرت و ابعاد مختلف آن در دنیا را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به روانشناسی و علوم رفتاری قرار دهیم.
آشنایی با روانشناسی قدرت و ابعاد مختلف آن در دنیا
در محصول آشنایی با روانشناسی قدرت و ابعاد مختلف آن در دنیا به صورت کامل با ابعاد مختلف قدرت و مفهوم آن آشنا شده و ریشه های قدرت را خواهید شناخت.
تعریف قدرت و مفهوم آن
قدرت در اصطلاح علوم اجتماعی به معنی توانایی افراد یا گروهها برای دستیابی به هدفها یا پیشبرد منافع خود از راه واداشتن دیگر افراد جامعه به انجامدادن کاری خلاف خواستهٔ آن افراد است. قدرت یک مزیت اجتماعی است که در قشربندی مورد توجه قرار میگیرد. بسیاری از ستیزهها در جامعه، مبارزه برای قدرت است؛ زیرا میزان توانایی یک فرد در دستیابی به قدرت بر این امر که تا چه اندازه میتوانند خواستهای خود را به زیان خواستهای دیگران به مرحلهٔ اجرا درآورند، تأثیر میگذارد. قدرت میتواند از طریق عضویت در یک طبقه اجتماعی یا پذیرفتن یک نقش سیاسی به دست آید. فعالیتها و ویژگیهای فرد، ثروت فرد و عامل زور نیز میتواند در افزایش قدرت نقش داشته باشد. از دیگر عوامل تأثیرگذار بر میزان قدرت افراد، کاریزما است.
تعاریف قدرت
مورگانتا در تعریف قدرت از رابطه روانی بین واحدهایی که قدرت را اعمال میکنند و واحدهایی که قدرت بر آنها اعمال میشود یاد میکنند. این رابطه دارای سه منشأ سود، هراس از زیان و احساس تعلق است که از طریق تهدید، جاذبه یا کاریزما اعمال میگردند.
ریمون آرون در تعریف قدرت توانمندی برای اقدام یا نابودی را ملاک قرار دادهاست. وقتی افراد قدرت خود را در رابطه با دیگران اعمال میکنند مفهوم واقعی سیاست شکل میگیرد.
راسل قدرت را نوعی توانمندی تعریف میکند که توانایی ایجاد تأثیرات مورد نظر را داشته باشد و بدین ترتیب قدرت مفهوم کمی پیدا میکند.
در تعریف هالستی قدرت نیازمند اقدام است؛ اقدامی که بازیگر الف نسبت به بازیگر ب دنبال میکند تا بازیگر ب روش خاصی که در تطابق با آرزوهای بازیگر الف است را در پیش بگیرد.
ارگانسکی قدرت را در دو قالب مثبت و منفی تعریف میکند؛ قدرت مثبت توانایی وادار کردن به اقدام خاصی است و قدرت منفی توانایی بازداشتن از اقدام نامطلوب.
پیشنهاد ویژه : آموزش کامل روانشناسی ارتباط سالم و موثر
از نظر کارل دویچ قدرت توانایی برتری یافتن در تعارضات و غلبه بر موانع است. وی سیاست را مشکل از کنترل رفتار بشری از طریق عادات و به شکل داوطلبانه یا از طریق تهدید به مجازات میداند. از نظر وی سیاست دربرگیرنده دو عنصر عادت و تهدید است.
دیوید سینگر نیز قدرت را مستلزم نفوذ میداند. از نظر او دو تکنیک تهدید به مجازات و وعده و وعید از جمله مهمترین تکنیکهایی قدرت محسوب میشوند.
ملاصدرا در تعریف قدرت به دو مفهوم اشاره کردهاست: قدرت یک کیفیت نفسانی است که منشأ انجام کاری یا ترک آن خواهد شد، یعنی برای او امکان اقدام به کاری یا ترک آن بهطور مساوی وجود دارد، بنابراین، از آنجا که فعل و ترک آن برای او مساوی است، در ترجیح یکی از آن دو، نیازمند انگیزه ای درونی است، زیرا ترجیح یک طرف بر طرف دیگر بدون مرجّح ممکن نیست. دوم اینکه فاعل باید آزاد باشد به گونه ای که هر گاه خواست، کاری را انجام دهد و هر گاه نخواست، آن را انجام ندهد.
بخشایشی قدرت را وجود یک اراده مستولی و چیره که ارادههای دیگر در طول آن قرار دارد تعریف میکند.
از دیدگاه عمید زنجانی قدرت مجموعه ای از عوامل مادی و معنوی است که موجب به اطاعت درآوردن فرد یا گروه توسط فرد یا گروه دیگر می گردد.
آشنایی با انواع قدرت
پنج دستهبندی قدرت عبارتند از:
- قدرت و نفوذ: قدرت مستلزم ابزار اعمال اراده است در صورتی که نفوذ ممکن است بدون ابزار محسوس و مادی اعمال شود.
- قدرت و زور: هرگاه خشونت شکل فیزیکی و عینی به خود بگیرد قدرت سیاسی تبدیل به زور شدهاست.
- قدرت قابل استفاده و قدرت غیرقابل استفاده: برخی از انواع قدرت با وجود تأثیرگذاری قابلیت استفاده ندارند، مثل سلاحهای هستهای.
- قدرت مشروع و قدرت غیر مشروع: قدرت مشروع همراه با عناصر اخلاق و قانون است در حالیکه قدرت نامشروع (قدرت عریان) فاقد این موقعیت است. از نظر مورگانتا تأثیرگذاری قدرت مشروع بیشتر از قدرت نامشروع است.
- قدرت واقع : قدرت دست فلسفه و اندیشه است نه حکومت و افراد.
قدرت را میتوان به صورت مثبت و منفی (قدرت مثبت توانایی وادار کردن به اقدام خاص و قدرت منفی توانایی بازداشتن از اقدام نامطلوب) و قدرت نسبی و مطلق نیز دستهبندی کرد.
چه کسی میتواند ادعا کند که تمنای قدرت را ندارد. واقعیت این است که همه ما «فرانک آندروود»ی در درون خودمان داریم.
معمولا تا زمانی که خودمان تبدیل به آدم قدرتمندی نشدهایم، دیدن برخی از اعمال قدرتمندان و خودکامگان به نظرمان عجیب میآید. مدام با خودمان میگوییم اگر من جای فلانی بودم، بلافاصله، آن رویه را قطع یا اصلاح میکردم، دست از لجاجت برمیداشتم، فلا کار خیرخواهانه را میکردم، تعامل بهتری با کسانی که افکار و آرایی مخالف من داشتند، برقرار میکردم.
میگویند که قدرت مطلق، فساد میآورد. این مطلبی است که هم با مطالعه کتابهای تاریخی میتوان به آن رسید و هم با دیدن احوال قدرتمندان معاصر.
در این میان روانشناسان هم دست به کار شدهاند و مطالعاتی روی قدرتمندان انجام دادهاند!
در اینجا ۴ مورد از اعمال و عادات قدرتمندان را با هم مرور میکنیم.
باید تأکید کنم که بسیاری از چیزهایی که در زیر اشاره میکنم، چیزهایی بدیهی به نظر میرسند که عقل سلیم هم به آنها گواهی میدهد، اما خیلی جالب است که از نقطه نظر علمی، بررسیهای دقیق و همهجانبه روی این دانستههای ظاهرا مسلم، صورت گرفته باشد.
۱- قدرتمندان بیشتر از خود الهام میگیرند تا افراد دیگر
۲- اگر حس قدرتمند داشته باشید، نخستین شخصی خواهید بود که دست به عمل میزند
۳- اگر قدرتمند باشید، احتمال فریبکار شدن هم بیشتر میشود!
۴- هر چه قدرتمندتر باشید، از مردم بیشتر فاصله میگیرید!
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.