کارگاه آموزش فلسفه رواقیون

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
150 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

رواقیون یا همان رواقی گری یک مکتب فلسفی است که ۳۰۱ سال قبل از میلاد مسیح توسط زنون رواقی در شهر آتن پایه ریزی گردید. شایان ذکر است که رواقی گری شاخه‌ای از فلسفه اخلاق شخصی است و مبتنی بر سیستم منطق و مشاهده ادراکات جهان طبیعی است. در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا کارگاه آموزش فلسفه رواقیون و رواقی گری را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به علم فلسفه قرار دهیم تا به صورت کامل با آموزه های این مکتب فلسفی آشنا شوید.

فلسفه رواقیون

بر اساس آموزه های رواقیون تمامی انسان‌ها به عنوان موجودات اجتماعی می بایست راه رسیدن به خوش روانی یا همان خوشبختی یا نعمت را پیدا کنند و به حالت رهایی از رنج برسند. با این پیشفرض که میل به لذت یا ترس از درد باعث افراط و تفریط در زندگی آن‌ها نشود. همانطور که اشاره گردید مکتب فلسفی رواقیون دارای آموزه های فراوانی است که به انسان کمک می‌کند تا راه خوشبختی و نعمت را پیدا کنند.

آشنایی کامل با مکتب فلسفی رواق گری

اگر شما علاقه دارید تا صفر تا ۱۰۰ فلسفه رواقیون را یاد بگیرید پیشنهاد می‌کنیم تا از این قسمت از برنا اندیشان پکیج آموزش کامل فلسفه رواقی گری را دریافت کنید. این مجموعه آموزشی به زبان فارسی تهیه شده است و به صورت کامل شما را با اندیشه‌های رواقیون آشنا می‌کند.

نگاهی به رواقی گری

در فلسفه رواقیون انسان از طریق درک جهان می بایست با طبیعت همکاری کند و با دیگران تعاملی عادلانه و از روی انصاف داشته باشد. در خصوص نام مکتب رواقی گری نیز باید اشاره شود که این فلسفه در یکی از رواق های آتن برگزار می شد. در زبان یونانی واژه stoa به معنای ایوانی است که با کاربری ستون ها استوار و ایستاده شده بود.

استوار، استوانه، ایستادن و راست و قائم هم هم ریشه با این واژه هستند. به عبارت دیگر فلسفه رواقیون به دنبال کامیابی رفتار درمانی شناختی است. اگر با روش درمان شناختی رفتاری آشنا باشید می دانید که در این روش درمانگر تلاش می کند تا تغییراتی در شیوه فکر کردن افراد ایجاد کند و از این طریق به او کمک می کند تا افراد بتوانند تعامل سالم و سازنده ای با دنیا داشته باشند.

فضیلت های رواقیون

به طور کلی رواقی گری دارای چهار فضیلت است که عبارتند از حکمت، عدالت، شجاعت و میانه روی. فلسفه رواقیون در تلاش است تا حیاتی شکوفا به شاگردانش بدهد تا از انواع رنج های و شکست های اخلاقی رها شوند.

رواقیون بر این باور بودند که اگر می خواهیم به این حیات دست پیدا کنیم باید از تمام فضیلت ها عبور کنیم. آنها برای آنکه به فهم کامل از جهان دست پیدا کنند همواره بر روی منطق، اخلاق و طبیعیات تاکید می‌کردند. زیرا رواقیون بر این باور هستند که نظم جهان کاملا اخلاقی است و هر آنچه که در آن رخ می دهد دارای دلیل خیری است.

کلیت جهان در رواقی گری

رواقیون آیین انسان انگارانه سنتی را رد نمودند و آن اصل عقلانی و مشیتی را که به جهان در هیئت یک کلیت جان می بخشید را زئوس نامیدند. هنگامی که یک رویداد طبیعی مانند زلزله یا صاعقه رخ می داد رواقیون بر این باور بودند که در این موارد نیز خیری نهفته است. همچنین آنها بر این باور بودند که تمامی انسان ها دارای ارزش برابری هستند. چرا که تمامی افراد این قابلیت را دارند که خودشان زندگی شان را هدایت کنند و برای انسان ها برخی از اهداف در اولویت قرار دارد.

انسان در فلسفه رواقیون

مکتب رواقی گری در مورد تفاوت انسان و حیوان بیان می کند که انسان دارای قدرت انتخاب کردن و نپذیرفتن است که این مسائل در حیوانات وجود ندارد. همچنین لازم به ذکر است که رواقیون به اخلاق بسیار اهمیت می دادند و بر این باور بودند که در عرصه سیاست همواره باید ارزش ذاتی اخلاق را حفظ کنیم. رواقیون بیان می کنند که پول و ثروت، سلامت جسمی و قدرت و حتی عشق دوستان و داشتن همسر کودک همگی علی السویه های مطلوب هستند.

به این معنا که این موارد ارزش ذاتی ندارند و اگر مانعی بر سر راه نباشد انسان می تواند برای به دست آوردن آنها تلاش کند. اما اگر موضوعی طبق خواست و اراده ما نباشد هرگز نباید ناراحت شویم. چرا که بر اساس فلسفه رواقیون دنیا دارای نظم خیر است و اگر شرایطی برای ما حاصل می شود قطعا خیری در آن نهفته است. با مراجعه به پکیج آموزش فلسفه شوپنهاور می توانید با اندیشه های این فیلسوف مشهور آشنا شوید.

رخدادهای تصادفی

بر اساس آموزه های رواقی گری رویدادهای تصادفی در زندگی ما انسان ها فراوان است و از اراده ما خارج است و هیچ کنترلی بر روی آنها نداریم. از این رو نگران شدن به خاطر این موضوعات بی فایده است و قرار نیست هیچ آسیبی به ما وارد شود. شایان ذکر است که روش درمان شناختی رفتاری از فلسفه رواقیون گرفته شده است و در اتاق درمان مورد استفاده قرار می گیرد.

آموزه های فلسفه رواقیون

رواقیون بر این باورند که تمامی نگرانی های انسان در ذهن و خیال است و بسیاری از آنها هرگز در واقعیت اتفاق نمی افتند. به همین دلیل ما انسان ها نباید به پیشواز درد و غم برویم و صرفا زمانی می توانیم در مورد آنها فکر کنیم که واقعا با آنها مواجه شویم. زیرا لزومی ندارد که ما بخواهیم با فکر و خیال های بیهوده زندگی حالمان را خراب کنیم.

سنت فکری رواقی گری

شایان ذکر است که رواقیون بر روی رشد و تحول سنت فکری غرب بسیار تاثیر گذاشته اند. به این صورت که اندیشه های مسیحی وام دارد تفکر رواقی گری است. به عنوان مثال اندیشمندی به نام سان آگوستین که نظریات و اندیشه های رواقی گری را به چالش می کشد نیز کارش را از مواضع رواقیون آغاز می کند. همچنین باید اشاره شود که امروزه نیز بسیاری از فلاسفه بیشتر به رهنمون های فلسفه رواقی گری اشاره می کنند.

لازم به ذکر است که بسیاری از ایده های اخلاقی دکارت نیز بر مبنای الگوهای رواقی شکل گرفته اند. حتی هنگامی که اندیشه های اسپینوزا را از هر جهت مورد بررسی قرار می دهیم متوجه می شویم که او به شدت تحت تاثیر مکتب رواقی گری است. از طرف باید اشاره کنیم که غایت شناسی لایبنیتس به طور کلی رواقی است و همچنین آدام اسمیت نیز از رواقیون بیشتر از سایر مکتب های فکری باستانی بهره برده است.

اگر شما به مکاتب فلسفی علاقه دارید و می خواهید به صورت کامل با اندیشه های رواقیون آشنا شویم و بدانید که فلسفه رواقی گری چیست پیشنهاد می کنیم تا از این بخش از برنا اندیشان کارگاه فلسفه رواقیون را دریافت کنید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.