داشتن روابط سمی میتواند موجب آسیب های روانی به افراد شود، به همین دلیل باید همواره اطلاعات خودمان را در مورد روابطی که داریم بالا ببریم تا در زندگی دچار مشکل نشویم، در این مقاله از گروه برنا اندیشان تصمیم داریم تا مطلبی با عنوان علت گرایش افراد مهر طلب به خودشیفته ها و بررسی روابط سمی را در اختیار شما علاقه مندان به مقالات روانشناسی قرار دهیم. پس تا انتهای مقاله با پایگاه دانش برنا اندیشان همراه باشید.
علت گرایش افراد مهر طلب به خودشیفته ها و بررسی روابط سمی
در مقاله علت گرایش افراد مهر طلب به خودشیفته ها و بررسی روابط سمی خواهید فهمید که چرا افرادی که دارای ویژگی مهر طلبی هستند به سمت افراد خودشیفته جذب می شوند.
چرا خود شیفته ها افراد مهر طلب را جذب می کنند
دو روی یک سکه
از بسیاری جهات، افراد خود شیفته و مهر طلب در روابط مشترک مسائل مشابهی دارند. با این حال، آنها به روش های بسیار مختلف بیان می شوند. خودشیفته فقط با توجه به نیازهای خود می تواند رابطه را به آنچه که می دهد، ببیند. افراد مهر طلب هم به همان اندازه در رابطه خود با دیگران مشکل دارند، یعنی فقط روی شخص مقابل تمرکز می کنند و به نیازهای خود توجهی نمی کنند.
در عین حال، هر دو نوع این افراد در تلاشند شخصی را پیدا کنند که نقش مهمی در زندگی آنها داشته باشد. خودشیفته فقط به دنبال شخصی است تا او را بهتر جلوه دهد یا احساس برتری کند. افراد مهر طلب به دنبال شخصی هستند که احساس کند نیاز زیادی دارند.
خودخواهی شدید و فقدان شدید توجه به خود در روابط، موقعیتی را ایجاد می کند که دو نفر می توانند ارتباطی را که با دیگران ندارند، در یکدیگر پیدا کنند. خودخواهی و نیاز به احساس نیاز، نیرویی را ایجاد می کند که افراد را به سمت خودشیفتگی سوق می دهد.
علاوه بر این نیازهای مشابه اما مخالف، دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث می شود افراد مهر طلب به افراد خودشیفته جذب شوند و افراد خودشیفته به دنبال این تیپ های شخصیتی بروند.
۱. دلیل اول کنترل است.افراد مهر طلب اغلب کنترل گر بودن افراد خودشیفته را خوب می دانند. آنها با تبدیل کنترل به محافظت، کنترل را با امنیت و ایمنی در روابط اشتباه می گیرند.
۲. دلیل بعدی چالش است.افراد مهرطلب نقش آنها را در زندگی به عنوان شادی دیگران می دانند. خودشیفته یک چالش ایجاد می کند، دائماً خواسته های خود را از مردم جلب می کند. این چالش می تواند به عنوان یک مأموریت برای فرد مهر طلب در تلاش برای جلب رضایت فرد خودشیفته باشد.
۳. کاریزما. یکی از ویژگی های بارز یک فرد خودشیفته توانایی دوش گرفتن یک شریک زندگی بالقوه با ستایش، محبت و توجه در مراحل اولیه رابطه است. برای افراد مهرطلب، این پاداشی است که آنها بدنبال آن بوده اند حتی اگر فقط مدت کوتاهی طول بکشد.
۴. گرفتن تایید. فرد خودشیفته، افراد مهر طلب را برای تأیید فقط به اندازه کافی تغذیه می کند تا به خواسته خود برسد. این نوع تأیید مشروط، فرد مهر طلب را مجبور به تلاش مستمر برای تأیید اعتبار می کند.
۵. بالا بردن حس خودشیفتگی. فردخودشیفته همچنین در رابطه با یک فرد مهر طلب احساس تایید می کند. هرچه او در نظر مردم رضایت بیشتری پیدا کند، نفس نفسانی و خودشیفتگی او رشد می کند.
نکاتی برای شناخت رابطه سمی
مهر طلبی یک رفتار شناخته شده است. این بیماری اغلب در کودکی هنگامی که کودکان می فهمند که بهزیستی ذهنی و جسمی آنها به شاد نگه داشتن دیگران بستگی دارد، ایجاد می شود. این مشکل مربوط به بزرگ شدن با والدین سواستفاده کننده ، الکلی یا غیر معمول است.
مراحلی وجود دارد که علاقه مندان می توانند برای خارج شدن از این چرخه به کار ببرند مانند : همکاری نزدیک با یک درمانگر، مشاور یا مربی در شناخت رفتارها و ایجاد تغییرات استراتژیک بسیار مفید است.
۱. پیگیری رفتارها. افکار و رفتارهای خود را در طول تعامل با دیگران کنترل کنید. توجه داشته باشید که چه زمانی مدام در حال راضی نگه داشتن دیگران هستید و به دنبال محرک ها و همچنین پاسخی هستید که می توانید در خود احساس کنید.
۲. مرزها را تعیین کنید. تعیین مرزها هم به بینشی در مورد اینکه چه چیزی را تحمل خواهید کرد و تا چه اندازه قاطعانه بودن را می طلبد. داشتن توانایی “نه” گفتن به درخواست هایی که مرزهای شما را نقض می کند و همچنین توانایی بیان خواسته ها، ایده ها و خواسته های خود، یکی دیگر از مولفه های شکستن چرخه است.
۳. در مورد مهر طلبی اطلاعات جمع آوری کنید. معمولاً دیدن روشهای ظریفی که باعث ایجاد خشنودی در افراد می شود دشوار است زیرا این یک رفتار آموخته ای است که در طول زندگی داشته اید. خواندن مطالب در مورد مهر طلبی و چگونگی ایجاد تغییرات در رفتار می تواند به شما کمک کند.
به یاد داشته باشید که هر رفتاری می تواند تغییر کند، از جمله مهر طلبی افراد، از آنجا که احتمال تغییر در افراد خودشیفته بسیار کم است، جدا شدن از روابط مخرب و سمی نیز بخشی مهم در بهبود و ایجاد رفتارهای جدید و مثبت است.