اعتماد به نفس و تکنیک های تقویت آن – چگونه اعتماد به نفس را افزایش دهیم

اعتماد به نفس و تکنیک های تقویت آن

در این بخش از پایگاه دانش فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از موضوعات روانشناسی با عنوان اعتماد به نفس و تکنیک های تقویت آن – چگونه اعتماد به نفس را افزایش دهیم را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.

اعتماد به نفس و تکنیک های تقویت آن – چگونه اعتماد به نفس را افزایش دهیم

در مقاله اعتماد به نفس و تکنیک های تقویت آن – چگونه اعتماد به نفس را افزایش دهیم به صورت کامل با ابعاد مختلف اعتماد به نفس و روش های تقویت و بهبود آن آشنا خواهید شد.

اعتماد به نفس چیست و از کجا می آید؟   

اعتماد به نفس به این معناست که یک نفر به توان و توانمندی‌های خودش باور و اعتماد داشته باشد. اعتماد به نفس قدرتی است که درون هر کسی وجود دارد. اعتماد به نفس، یعنی توانایی و علاقه برای خلق چیزهایی که شما در زندگی به آن احتیاج دارید.

مشکل اینجاست که ما بیشتر وقت ها این قدرت خود را فراموش می کنیم! این مقاله قصد دارد، اعتماد به نفس شما را نشان تان بدهد تا همیشه و در هر حالت به آن اتکا کنید.

همیشه مسیر رو به بالا را انتخاب کنید

شخصیت انسان

من قوی

درون شما، جایی پر از نشاط، خلاقیت، فراست، صلح، دوستی، قدرت، عشق و همه چیزهای خوب وجود دارد، ما آن را منِ قوی می نامیم. اگر در این محل اعتماد به نفس شما بالا برود، همه چیز در دنیا به نظر تان صحیح می آید.

من ضعیف

در کنار آن جایی خوب جای دیگر هم هست، جایی که پر از شک و تردید است، پر از ترس، خشم، درماندگی و تمام چیز های منفی است. ما به این قسمت از وجود شما می گوییم« من ضعیف » در این قسمت از وجود شما اعتماد به نفس کم است، و همه چیز به نظر تان اشتباه می آید.

فکرکردن به من ضعیف یک عادت است

بله، فکر کردن به من ضعیف فقط یک عادت است، اما تجربه نشان داده است که این اگر یاد بگیرید که .« من قوی » عادت ها می توانند از بین بروند. چطوری؟ با فکر کردن به  «من قوی ». اگر یاد بگیرید که به من قوی فکر کنید، ترس شما کاهش و اعتماد به نفس شما افزایش می یابد.

آگاهی شروع خوبی است

آگاهی شروع خوبی است

سری به جعبه پچ پچ بزنید!

ما صدای « من ضعیف « را پچ پچ می دانیم. صدایی که همیشه در گوش شما وزوز می کند: (من خوب نیستم، من هیچ وقت پیشرفت نمی کنم ، همه از من بهترند ، همه کار های شان را بهتر از من انجام می دهند). این پچ پچ ها اعتماد به نفس شم ا را از بین می برند.


پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش روش های بهبود عزت نفس و حرمت نفس

کمک!  نمی توانم آن صدا را خاموش کنم!

بله، از وقتی که از وجود جعبه پچ پچ باخبر شده اید، دیگر نمی توانید صدای آن را خاموش کنید. همه جا این صدا به گوش تان می رسد. توی رختخواب، در حمام و موقع دوش گرفتن، در رانندگی، حتی سر میز غذا و… سعی و تلاش پچ پچ این است که با افکار ترسناک و احمقانه در شما نفوذ کند.

جعبه پچ پچ را دور بیندازید

این کار بسیار آسان است، برای خاموش کردن این پچ پچ ها، کافی است که به جای آن صدای « من قوی » را بشنوید، صدایی که می گوید: (شما به اندازه کافی خوب هستید). صدایی که شما را در جهت تکامل هدایت می کند تا بدانید واقعا که هستید.

بهترین را تأیید کنید

تایید مثبت

تأییدهای مثبت:  وسیله ابراز شگفت انگیز

تأیید مثبت، حالتی است که به شما می گوید: (همه چیز خوب است).

تکرار دائمی این تأییدها به شما کمک می کند، پیام های منفی صدای پچ پچ را از خود دور کنید و اعتماد به نفس تان را ترمیم نمایید.

کار تأییدها

فقط مثبت حرف زدن، مثبت فکر کردن یا نوشتن افکار مثبت است که ما را از لحاظ جسمی، ذهنی و روحیه قوی تر می سازد. حالا چه به آن جمله ها ایمان داشته باشیم یا نه. آنها کودکی را که درون ماست آرام می کنند و سالم نگه می دارند.

آنها جادو می کنند!

انگار می شود…

تأییدها مثل عمل کردن به این باور است: (انگار می شود).

اگر به مدت طولانی این طوری عمل کنید که انگار می شود…، ذهن شما این امکان را به وجود می آورد که هر کاری را بتوانید انجام دهید، و در نهایت همان طور هم می شود. دائم به خود بگویید: (من قدرتمند و دوست داشتنی هستم و در وجودم چیزی نیست که از آن بترسم). سپس شاهد رشد اعتمادبه نفس خود باشید.

تأییدها را جزئی از زندگی خود قرار دهید

آن قدر آزمایش و تکرار کنید تا بفهمید که در هر زمان، چه چیز های مثبتی برای روحیه شما مناسب تر است. سپس دور و بر خود را با این افکار مثبت پر کنید… روی میز تحریر خود، روی آینه خود… یا هر جایی که بتوانید به یاد بیاورید، شما واقعا چقدر قدرتمند و دوست داشتنی هستید.

تصمیم هایی بگیرید که باخت نداشته باشند

فلسفه نباختن

من دوست ندارم شکست بخورم، من در کارها و تصمیم گیری ها به استقبال فرصت های مناسب می روم. من عقیده دارم، این فرصت ها و انتخاب آنها برای من رشد و یاد گیری به ارمغان می آورند. من هر راهی که انتخاب کنم، پر از چیزهای خوب است.

تکلیف خود را انجام دهید

همیشه قبل از تصمیم گیری کار هایی هست که باید انجام دهید. باید اولیت های خود را در نظر بگیرید، امکاناتی که دارید در نظر آورید. باید با دیگران صحبت کنید و مشورت نمایید، باید تا جایی که می شود نسبت به آن مسئله اطلاعات کافی به دست آورید.

همه تصمیم ها را به تصمیم های درست تبدیل کنید

فراموش نکنید تا زمانی که در مسیر یادگیری و رشد باشید، بازنده نمی شوید. اگر با چشم باز به مسائل نگاه کنید، با دیگران مشورت کنید، پرس و جو کنید و… بعد تصمیم بگیرید، مطمئن باشید که تصمیم شما، تصمیم درستی است.

برای تصمیم های خود احساس مسئولیت کنید

اگر بعضی چیزها بر وفق مراد شما نبود، دیگران را سرزنش نکنید. سرزنش کردن عملی از روی ناتوانی است. اگر همه تصمیم های خود را تصمیم های درستی در نظر بگیرید، بسیار آسان تر خواهد بود که برای آنها احساس مسئولیت کنید!

نهایت اعتماد به نفس

نهایت اعتماد به نفس  

هرگز فراموش نکنید و دائم برای خود تکرار کنید:

هر اتفاقی که بیفتد و نتیجه تصمیم های من باشد، من با آن اتفاق کنار می آیم و رو به راهش می کنم. و یقیناً شما چنین می کنید.

قدرت خود را دوباره به دست آورید

ذهنیت قربانی بودن حاصل تفکر « من ضعیف » ماست، وقتی فکر می کنید که نقش قربانی را بازی می کنید، قدرت و خلاقیت خود را از دست می دهید. اما وقتی مسئولیت می پذیرید و برای زندگی خود تلاش می کنید، نیروی شما چند برابر می شود.

خود را سرزنش نکنید.

برای دستیابی به اعتماد به نفس بالا و تکامل فردی، راهی طولانی در پیش است. راهی که پر است از پیروزی و خطا، لازم نیست که خود را به خاطر رفتار گذشته، حال یا آینده تان سرزنش کنید، همه اینها جزئی از فرایند یادگیری است.

افراد غرغرو

آیا شما فردی غرغرو هستید؟  

غرولند کردن، یکی از نشانه های فعالیت « من ضعیف » هر کسی است، غرولند کردن نشان می دهد که شما نمی خواهید مسئولیت زندگی خود را به عهده گیرید.

چگونه جلو غرولند را بگیرید.

غر زدن، برای بسیار از افراد چنان عادت جا افتاده ای شده که حتی خود شان هم متوجه نیستند که این کار را انجام می دهند، از دوست صمیمی خود کمک بخواهید و خود تان هم تلاش کنید که یک هفته تمام غرولند نکنید، آن وقت مکالمه های بسیار ساکتی خواهد داشت.

درباره چه حرف بزنیم؟

اتفاق های بزرگی که در زندگی شما روی می دهد، بهترین موضوعی هستند که می توانید از آنها حرف بزنید. تمام نعمت هایی که شما را احاطه کرده اند، موضوع صحبت شماست. با خوش بینی و شادمانی صحبت کنید و سعی کنید حرف های تان سرشار از قدردانی باشد.

انتخاب با شماست

در تمام لحظه های زندگی تان، شما انتخاب می کنید که چه احساسی داشته باشید، دل تان می خواهد کاستی های زندگی خود را ببینید و یا وفور و فراوانی آن را؟ می خواهید خود تان را بدبخت کنید یا قدر شناس باشید؟ این به خود تان بستگی دارد.

فعالیت داشته باشید

غرولندکردن، هیچ چیز را در زندگی شما عوض نمی کند؛ فقط فعالیت است که می تواند تغییری ایجاد کند، برای تغییر مشکلات زندگی خود فهرستی از نیاز های تان تهیه کنید و یکی یکی آنها را برطرف کنید.

با اطمینان صحبت کنید

قدرت کلمات

به کلمات خود توجه کنید 

کلماتی که استفاده می کنید، به احساسی که در باره خود تان دارید، شکل می دهند. بعضی کلمه ها مخرب هستند و بعضی دیگر نیرو دهنده اند.

انتخاب کردن، نوعی قدرت است

کلماتی مثل (من نمی توانم) نشان می دهند که شما درمانده اید، در حالی که کلماتی مثل (من این راه را انتخاب نمی کنم) نشان دهنده اعتماد به نفس و قدرت شما است.

کلمه های قدرت

کلمه های منفی را از خزانه لغات خود پاک کنید، عبارت (تجربه آموزنده است) را جایگزین عبارت (وحشتناک است) کنید.

عبارت (من کاملا مسئول هستم) را جایگزین (اشتباه از من نیست) بسازید و…

به این ترتیب، نه تنها عزت نفس شما افزایش می یابد، بلکه شیوه ای که دیگران با شما رفتار می کنند نیز تغییر می یابد.

معرفی یار مهربان

کتاب احساس ارزشمندی و راه های تقویت آن

کتاب احساس ارزشمندی و راه های تقویت آن

نویسنده: دکتر علی صاحبی

تهیه و تنظیم: میترا نمازی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

دسته‌بندی‌ها