پیامدهای طلاق و رابطه PTSD با طلاق

پیامدهای طلاق و رابطه PTSD با طلاق

آیا با پیامدهای طلاق آشنا هستید؟ اینکه اثرات طلاق بر مردان چگونه است و به طور کلی اطلاعاتی در مورد تاثیر طلاق بر روی نوجوانان  و فرزندان دارید؟ به دلیل اهمیت موضوع در این بخش از مجله اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان پیامدهای طلاق و رابطه PTSD با طلاق را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر علاقه مند هستید تا در مورد رابطه ای که بین اختلال استرس پس از سانحه و طلاق اطلاعات جامعی به دست بیاورید تا انتهای مقاله پیامدهای طلاق با گروه علمی برنا اندیشان همراه باشید.

پیامدهای طلاق و رابطه PTSD با طلاق

ایجاد PTSD یکی از پیامدهای طلاق بوده و می تواند علایم و نشانه های اختلال استرس پس از سانحه را در افراد ایجاد کند.

آشنایی به اثرات مخرب طلاق

شناخت کامل آثار و پیامدهای طلاق

ترومای پس از طلاق

از دست دادن یک رابطه مهم می تواند یکی از سخت ترین چالش های زندگی باشد. طلاق یا جدایی خطر ابتلا به علائم روانی ناراحت کننده را افزایش می دهد. بر اساس برخی مطالعات ، این نیز یک عامل خطر بالقوه برای رفتارهای خودکشی است.

طبق مقیاس رتبه بندی تعدیل اجتماعی (SRRS) که رابطه بین رویدادهای زندگی ، استرس و استعداد ابتلا به بیماری را اندازه گیری می کند ، طلاق به عنوان یکی از شدیدترین عوامل استرس زای زندگی در نظر گرفته می شود. با توجه به این آمار ، برخی تعجب می کنند که آیا آسیب ناشی از طلاق می تواند منجر به تشخیص اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شود.

تعریف PTSD

PTSD که زمانی به عنوان “واکنش استرس جنگ” یا “خستگی نبرد” نامیده می شد در سال 1980 در سومین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-lll) به عنوان یک وضعیت بهداشت روانی شناخته شد. تصور می شد که این سندرم در بین جانبازان جنگ رایج است. اکنون می دانیم که برای تشخیص PTSD یا تجربه علائم مرتبط با PTSD نباید به جنگ رفت.

جدیدترین نسخه DSM که توسط انجمن روانپزشکان آمریکا (DSM-V) منتشر شده است ، PTSD را تحت عنوان “اختلالات ناشی از ضربه و استرس” ذکر می کند و آن را به عنوان “قرار گرفتن در معرض مرگ واقعی یا در معرض خطر” تعریف می کند.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی مشاوره ازدواج


این ممکن است شامل تجربه مستقیم ، مشاهده یا یادگیری حادثه ای باشد که برای یکی از اعضای نزدیک خانواده یا دوستان رخ داده است. علاوه بر این معیارهای زیر باید ایجاد  شود:

تغییرات برانگیختگی و واکنش پذیری که پس از ضربه شروع شده یا بدتر شده است (به عنوان مثال رفتارهای خطرناک یا مخرب ، بیش از حد هوشیاری و واکنش تکان دهنده شدید)

اختلال استرس پس از سانحه چه اثراتی دارد؟

پیامد های طلاق بر انسان

علائم نفوذ مانند تجربه مجدد مداوم خاطرات ناراحت کننده ، کابوس های شبانه ، یا فلاش بک ها.

بروز رفتارهای اجتنابی از احساسات یا یادآوری های بیرونی.

حداقل دو تغییر منفی در شناخت و خلق و خوی که پس از ضربه شروع شده یا بدتر شده است (مانند ناتوانی در به خاطر آوردن ویژگی های اصلی ضربه ، افکار و مفروضات بیش از حد منفی در مورد خود یا جهان ، سرزنش مبالغه آمیز خود یا دیگران در ایجاد آسیب ، عاطفه منفی ، کاهش علاقه به فعالیت ها ، احساس انزوا و مشکل در تجربه تأثیر مثبت)


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی مشاوره طلاق به صورت کاربردی


شروع علائم ممکن است بلافاصله پس از وقوع رخ دهد یا معیارهای تشخیصی حداقل تا شش ماه پس از تروما برآورده نشوند (به عنوان تاخیر در شروع مشخص شده است)

علائمی که بیش از یک ماه طول می کشد

ناراحتی یا اختلال عملکردی (اجتماعی ، شغلی)

علائمی که ناشی از دارو ، مصرف مواد یا سایر بیماری ها نیست.

در برخی موارد علائم تجزیه ای که ممکن است رخ دهد مانند شخصی سازی (احساس جدا شدن از خود) یا واقعی سازی (احساس غیرواقعی بودن)

PTSD و طلاق

با توجه به تحقیقات بهداشت ملی (NHS) تشخیص رسمی PTSD معمولاً در شرایطی مانند “طلاق ، از دست دادن شغل یا عدم موفقیت در امتحانات” اعمال نمی شود.

Sheela Raja دکترا ، روانشناس بالینی دارای مجوز و نویسنده “غلبه بر تروما و PTSD” می گوید: “تشخیص PTSD مستلزم چیزی است که می تواند زندگی را تهدید کند یا تهدیدی برای سلامت بدن باشد.” او در ادامه می گوید که طلاق باعث PTSD نمی شود با این حال ، هنوز شباهت هایی در علائم وجود دارد.

چندین مطالعه نشان داده است که پس از فروپاشی رابطه ، بسیاری از افراد علائم مشابه با افرادی را که از شرایط استرس زا جان سالم به در برده اند نشان می دهند.

این بدان معناست که در برخی موارد کسانی که طلاق را تجربه می کنند می توانند علائم مشابهی را تجربه کنند که در جنگ نظامی ، بلایای طبیعی ، تجاوز جنسی یا سایر رویدادهای تهدید کننده زندگی تجربه کرده اند.

اختلال استرس پس از سانحه

آنچه برخی از محققان از آن با عنوان “اختلال استرس پس ازسانحه” (علائم استرس پس از سانحه) یاد می کنند با تجربه مجدد علائم از جمله افکار مزاحم یا رویاهای مربوط به انحلال و رفتارهای اجتنابی مشخص می شود.

سایر علائم استرس پس از سانحه که ممکن است پس از طلاق یا جدایی ایجاد شود عبارتند از:

  • افکار بیش از حد منفی در مورد خود یا جهان
  • سرزنش مبالغه آمیز یا سرزنش دیگران
  • کاهش علاقه به فعالیت ها
  • احساس انزوا
  • تحریک پذیری یا پرخاشگری
  • پارانویا
  • رفتارهای خطرناک یا مخرب
  • مشکل در تمرکز
  • مشکل در خوابیدن

به گفته تونی کلمن روان درمانگر “اگر فردی دچار طلاق شدید ، کشنده ، گران ، زمان بر و شیوه زندگی شود می تواند منجر به علائم ناتوان کننده اضطراب شود که در آن PTSD ریشه ایجاد می شود. این علائم عبارتند از: در نتیجه ضربه طلاق در ضمیر ناخودآگاه فرد جاسازی شده و سپس به عنوان ترس های مکرر و خاطرات بد تجربه می شود.

به عبارت دیگر فردی که طلاق را تجربه کرده است می تواند “علائم بیماری” را نشان دهد. کلمن همچنین در ادامه می گوید که این علائم می تواند به شکل “فلاش بک” ظاهر شود. به دلایل واضح ، این می تواند حرکت را برای فرد دشوار کند.

نتیجه گیری

به نظر می رسد عوامل خطر خاصی باعث می شود برخی افراد بعد از طلاق یا جدایی تشخیص PTSD را تشخیص دهند مانند مواردی که شامل سوء استفاده از شریک صمیمی ، قرار گرفتن در معرض تهدید جدی آسیب یا مرگ می شود. این سطح از ضربه معیارهای شدت مورد نیاز برای تشخیص PTSD را برآورده نمی کند.

اثرات روانی طلاق بر فرزندان

شناخت کامل رابطه بین PTSD و پیامدهای طلاق

سابقه آسیب های گذشته نیز یک عامل خطر برای ایجاد PTSD پس از طلاق است. دکتر سوزان ادلمن روانپزشک می گوید: “در افراد مبتلا به PTSD ناشی از ترومای گذشته” قطع رابطه می تواند منجر به بدتر شدن علائم استرس پس از سانحه و بهزیستی روانی شود.”

سخن پایانی

در حالی که پایان یک رابطه به خودی خود معیارهای تروما برای تشخیص PTSD را مطابق با DSM برآورده نمی کند اثرات آن می تواند به همان اندازه مخرب باشد. داشتن یک شبکه پشتیبانی اجتماعی قوی ضروری است. برقراری ارتباط با خانواده و دوستان ، پیوستن به گروه حمایتی یا جستجوی درمانگر و یادگیری راهکارهای مقابله ای موثر ، برخی از راه هایی است که به کاهش علائم ناراحت کننده ضربه بعد از طلاق کمک می کند و در نهایت به مسیر بهبود و بهبود می انجامد.

دسته‌بندی‌ها