کارگاه فلسفی هوش معنوی

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
200 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

هوش معنوی قادر است تا جنبه‌های مختلفی از آگاهی و زندگی ذهنی و روحی درونی فرد را با زندگی و کار بیرونی متصل و یکپارچه کند و نوعی آگاهی درباره تمامیت جهان را به شکلی کلی به فرد ارائه می‌کند. در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های فلسفی با عنوان آموزش هوش معنوی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به علم فلسفه قرار دهیم تا به صورت کامل با هوش معنوی و ابعاد مختلف آن آشنا شوید.

هوش معنوی

همانطور که می‌دانید هوش یک توانایی شناختی است که در سال ۱۹۰۵ توسط آلفرد بینه و تئودور سیمون مطرح گردید. با اینکه در خصوص هوش بررسی های فراوانی انجام شده است و نظریات مختلفی نیز در این باره وجود دارد اما باز هم دانشمندان در خصوص هوش به یک همسویی کامل دست پیدا نکرده اند و نیاز است تا تحقیقات بیشتری در این باره صورت گیرد.

هوش معنوی چیست؟

در این قسمت از برنا اندیشان تصمیم داریم تا دوره جامع آموزش هوش معنوی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به فلسفه قرار دهیم تا بتوانید به صورت کامل با ابعاد مختلف هوش معنوی آشنا شوید. این پکیج آموزشی به زبان فارسی تدریس شده است و شما را با هوش معنوی یا همان SQ آشنا می‌کند.

نظریه هوش های چندگانه

شایان ذکر است که در نظریه‌ هوش های چندگانه گاردنر ما با انواع مختلف هوش مواجه هستیم که در ادامه آن‌ها را خدمت شما افراد عزیز معرفی می‌کنیم.

  • هوش کلامی : این هوش توانایی تفکر کلامی و استفاده از زبان برای بیان منظور است.
  • هوش منطقی – ریاضی : توانایی انجام عملیات ریاضی.
  • هوش فضایی : توانایی تفکر سه بعدی.
  • هوش بدنی – جنبشی : توانایی دستکاری اشیاء و تبحر جسمی.
  • هوش موسیقیایی : حساس بودن نسبت به زیر و بم آهنگ، ریتم و تن صدا.
  • هوش بین فردی : توانایی درک دیگران و تعامل مؤثر با آن‌ها.
  • هوش درون فردی : توانایی فهم خود.
  • هوش طبیعی : مشاهده الگوهای طبیعت و فهم نظام های طبیعی و مصنوعی ساخت انسان.
  • هوش وجودی : ظرفیت مطرح کردن سؤالات وجودی.

هوش معنوی چیست؟

هوش معنوی که تحت عنوان SQ نیز شناخته می‌شود بر خلاف هوش عقلانی که در کامپیوترها نیز وجود دارد و هوش عاطفی که در برخی از پستانداران رده بالا مشاهده می‌شود فقط خاص انسان است. در حقیقت هوش معنوی یک بعد جدید از هوش انسانی است که برای حل مسائل مفهومی و ارزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شایان ذکر است که هوش معنوی زمینه تمام آن چیزهایی است که ما به آن‌ها باور و اعتقاد داریم. به عنوان مثال سؤال‌هایی برای انسان‌ها وجود دارد مانند اینکه از کجا آمده ایم؟ به کجا می‌رویم؟ و هدف اصلی زندگی چیست؟ که تمامی این موارد از نمودهای هوش معنوی هستند.

هوش معنوی برای کارکرد اثر‌بخش هوش عقلانی و هوش عاطفی بسیار ضرورت دارد. در‌واقع هوش عقلانی دروازه ورود فرد برای کسب موفقیت در رشته تحصیلی مورد علاقه اش است. اما آنچه او را در زمره بهترین ها در شغل و حرفه او قرار می دهد، هوش عاطفی است.

اگر می‌خواهیم وارد مسیر هوش معنوی شویم باید از حداقل هوش عاطفی برخوردار باشیم. خودآگاهی و هوش معنوی باعث تقویت هوش عاطفی می‌شود. از طرف دیگر هوش عاطفی نیز می‌تواند در رشد و ارتقای هوش معنوی مؤثر باشد. دو هوش عاطفی و هوش معنوی تأثیری مستقیم و مثبت بر یکدیگر دارند. رشد و توسعه هر یک باعث پرورش و توسعه دیگری می‌شود.

رابطه هوش معنوی با سایر هوش ها

شایان ذکر است که هوش معنوی دارای جنبه‌های مختلفی از آگاهی و زندگی ذهنی و روحی و درونی فرد را با زندگی و کار بیرونی متصل و یکپارچه می‌کند و نوعی آگاهی درباره تمامیت جهان به شکلی کلی به فرد می‌دهد.

به یاد داشته باشید که هوش معنوی توانایی رفتار کردن با دلسوزی و دانایی در حین آرامش درونی و بیرونی، صرف نظر از پیشامدها و رویدادهاست. افراد با هوش معنوی در حین قضاوت، توانایی منصفانه و دلسوزانه رفتار کردن را دارند.

لازم به ذکر است که هوش معنوی به ما کمک می‌کند تا نگاهی واقعی به زندگی و رویدادهای پیرامون خود داشته باشیم. بنابراین تمام موضوعات را به همان شکل واقعی شان مشاهده می‌کنیم. این هوش همان هوشی است که رهبران مشهور و محبوب جهان را هدایت کرده است. همچنین باید اشاره شود که روانشناسی معنویت به ما کمک می کند تا از هوش معنوی بالاتری برخورد باشیم.

رهبران معنوی با داشتن این هوش می‌توانند بزرگترین فشارها را تحمل کنند. در یکی از تعاریفی که در خصوص هوش معنوی ارائه شده است آمده که هوش معنوی مجموعه‌ای از توانایی‌ها برای بهره گیری از منابع دینی و معنوی است.

پنج توانایی هوش معنوی

هوش معنوی دارای توانایی‌هایی مختلفی است که به انسان‌ها کمک می‌کند تا بتوانند در زندگی به موفقیت دست پیدا کنند.

قابلیت تعالی فیزیکی و مادی : افرادی که هوش معنوی دارند از ظرفیت تعالی بالایی برخوردار هستند و هوشیاری آن‌ها بسیار بالاست.

توانایی ورود به سطح معنوی بالاتر : این افراد از یک حقیقت غایی که ایجاد احساس یگانگی و وحدت می‌کنند آگاهی کامل دارند.

توانایی یافتن تقدس در فعالیت ها، رویدادها و روابط روزمره : افرادی که از هوش معنوی برخوردار هستند همواره حضور الهی را در فعالیت‌های عادی زندگی تشخیص می‌دهند.

هوش معنوی دارای چه ابعادی است؟

توانایی به کارگیری منابع معنوی برای حل مسائل زندگی : افراد مذهبی خیلی راحت‌تر می‌توانند با مشکلات و استرس های زندگی کنار آیند و بیش از سایرین بر بحران های روحی و مشکلات غلبه می‌کنند.

توانایی انجام رفتار فاضلانه و ظرفیت پرهیزگاری بالا : شایان ذکر است که هوش معنوی باعث می‌شود تا بتوانیم تقوای بالایی داشته باشیم و در برخورد با مشکلات زندگی به شکلی مفید و مؤثر عمل کنیم.

فردی که از هوش معنوی برخوردار است می‌داند چرا کاری را انجام می‌دهد و چه کاری را باید انجام دهد. به عبارت دیگر این افراد همواره بر اساس یک رسالت مشابه عمل می‌کنند. آن‌ها دارای قدرت همدلی بالایی هستند و همواره بر اساس خدمت رسانی به دیگران زندگی می‌کنند. این افراد دیگران را به خاطر چیزی سرزنش نمی‌کنند و همواره مسئولیت بخشش خود و عملکردهایشان را قبول می‌کنند.

هنگامی که ما از هوش معنوی بالایی برخوردار باشیم هرگز به تصدیق دیگران در مورد خودمان نیاز نداریم و از وابستگی به دیگران برای کسب ایمنی رها می‌شویم. زیرا هوش معنوی باعث می‌شود به این باور برسیم که آرامش واقعی درونی است و ما باید به درون خود فکر کنیم و هرگز آرامش را در بیرون دنبال نکنیم.

اگر شما به علم فلسفه علاقه‌مند هستید و می‌خواهید به صورت کامل با هوش معنوی آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم تا از این قسمت از برنا اندیشان دوره جامع آموزش هوش معنوی را دریافت کنید تا با تمامی ابعاد این هوش آشنا شوید و بدانید که چگونه می‌توانیم هوش معنوی را در خودمان تقویت کنیم و این هوش چه تأثیری بر زندگی ما دارد.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.