هوش غیر کلامی چیست و چه کمکی به افراد می کند؟ آیا می توانیم به بهبود آن کمک کنیم و چه وظایفی را به عهده دارد و علاوه بر این موارد هوش غیر کلامی شامل چه مهارت هایی می شود. در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان اهمیت هوش غیر کلامی در زندگی و روش های بهبود آن را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم، پس اگر علاقه مند به مطالب مربوط به هوش و انواع آن هستید تا انتهای مقاله با گروه تخصصی برنا اندیشان همراه باشید.
اهمیت هوش غیر کلامی در زندگی و روش های بهبود آن
در مقاله اهمیت هوش غیر کلامی بیان می کنیم که این هوش به شما کمک می کند تا توانایی درک و عمل کردن در جهان بدون این که از کلمات استفاده کنید را داشته باشید.
اهمیت هوش غیرکلامی
هوش غیرکلامی توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات و حل مشکلات با استفاده از استدلال بصری یا عملی است. به عبارت دیگر، این توانایی درک و عمل کردن در جهان است بدون اینکه لزوماً از کلمات استفاده شود.
چه مفاهیم و مهارت هایی در این امر وجود دارند؟
وظایف هوش غیرکلامی
- ایده های ملموس یا انتزاعی
- استدلال مبتنی بر زبان
- استدلال درونی و بدون زبان
کارهای غیرکلامی شامل مهارت هایی از جمله:
- توانایی تشخیص توالی های بصری و به خاطر سپردن آنها
- درک معنای اطلاعات بصری و شناخت روابط بین مفاهیم بصری
- انجام تشبیهات بصری
- شناخت روابط معمول در موقعیت های بصری
نمونه هایی از هوش غیرکلامی در عمل عبارتند از:
حل یک معما
استفاده از نمودار یا طرح برای ساخت یک ساختار دو یا سه بعدی یا تنظیم سیستم (به عنوان مثال ، سیستم صوتی ، سیستم تلویزیونی و غیره)
تصور و اجرای یک طرح دو یا سه بعدی مانند ایجاد یک نقاشی ، یک مجسمه ، یک سوله ، یک تکه مبلمان و …
ایجاد و یا دنبال کردن نقشه
پیش بینی و یا برنامه ریزی برای نتایج (به عنوان مثال ، شنیدن اینکه برف می بارد و بنابراین باید با بیل ها ویخ شکن ها برف ها را پاک کنید)
چرا هوش غیر کلامی مهم است؟
در مدرسه ، هوش غیرکلامی دانش آموزان را قادر می سازد بدون آنکه به توانایی های زبانی اعتماد کنند یا محدود شوند ، مشکلات پیچیده را تجزیه و تحلیل و حل کنند. بسیاری از مفاهیم ریاضی ، مسائل فیزیک ، وظایف علوم کامپیوتر و مسائل علمی به مهارت های استدلال قوی احتیاج دارند.
در بیرون از مدرسه ، هوش غیرکلامی ممکن است به عنوان “عقل سلیم” توصیف شود. در حالی که یک فرد با عقل سلیم ممکن است در یک تست معمولی ضریب هوشی نمره بالایی کسب کند، اما این عقل سلیم است که به ما در زندگی کمک می کند. فردی که نمره بالایی در یک تست IQ کسب می کند، ممکن است مهارت های غیرکلامی اولیه را نداشته باشد ، به عنوان مثال قبل از اتمام غذا به فروشگاه مواد غذایی مراجعه کند و یا یک مبلمان ساخته شده توسط خود تهیه کند.
اهمیت هوش غیر کلامی
هوش غیرکلامی به ما امکان می دهد تا پروژه ها را مورد تفکر ، برنامه ریزی و اجرا قرار دهیم. ما همچنین برای سازماندهی و مدیریت زمان و وسایل خود از هوش غیرکلامی استفاده می کنیم.
هوش غیر کلامی چگونه ارزیابی می شود؟
هوش غیرکلامی معمولاً در آزمونهای ضریب هوشی گسترده ارزیابی می شود. با این حال ، مهم است که بین تست های ضریب هوشی غیر کلامی و تست ضریب هوشی که هوش غیرکلامی را ارزیابی می کند ، از هم تفکیک شود.
تست های ضریب هوشی غیرکلامی مانند TONI-4 (Test of Nonverbal) Intelligence، edition 4 برای ارزیابی هوش اساسی افراد دارای چالش های گفتاری و زبانی (افراد مبتلا به اوتیسم ، آفازی و سایر معلولیت ها) است. TONI-4 یک آزمون بدون زبان است ، بنابراین کودکان با حرکاتی مانند اشاره ، سر تکان دادن یا چشمک زدن جواب تست را می دهند.
از طرف دیگر ، آزمون هایی که هوش غیرکلامی را ارزیابی می کنند در واقع کشف توانایی یک فرد در مدیریت کارهای غیرکلامی هستند.
آیا می توان هوش غیرکلامی را بهبود بخشید؟
هوش غیرکلامی ممکن است با کارهای عملی مانند پازل های تصویری ،اسباب بازی بلوک ها و ساخت اسباب بازی ها ، پازل های واژه ای و دیگر اسباب بازی ها گسترش یابد همچنین طیف گسترده ای از سیستم های پشتیبانی برای کمک به افزایش توانایی های غیرکلامی در دسترس است. این موارد از برنامه ریزی زمانی و هشدارها گرفته تا کاردرمانی متغیر است.