ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج – سوالات جلسات خواستگاری

ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج

در این بخش از پایگاه دانش فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از موضوعات بسیار کاربردی حوزه ازدواج با عنوان ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج و سوالاتی که میشه در جلسات خواستگاری پرسید و در نهایت تست سنجش نیازها و سازگاری زوجین به همراه نمره گذاری را برای شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان مورد بررسی قرار دهیم.

ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج

به اطراف ‌تون نگاه کنید. آدم‌ها دائماً درگیر روابط اشتباه و دعوا هستند و اساساً تا جایی ادامه می‌دهند که دیگر توانی برای ترمیم مشکلات گذشته ندارن. رابطه یاد گرفتنیه اما کجا به ما یاد دادن؟ مدرسه؟! دانشگاه؟! خانواده؟! دوستان؟! جواب متاسفانه؛ هیچ‌جاست.
از آنجایی که به زوجین، هیچ وقت منابعی معرفی نشده یا خودشون به دنبال این قضیه نبودن، بصورت تجربی و با وارد و خارج شدن در روابط کم‌کم تیپ‌های شخصیتی که بهشون میخوره یا نمیخوره رو میتونن تشخیص بدن. اما روش آزمایش و خطا خیلی دل شکستن‌ها هم در پی داره! بازی کردن با احساسات خودشون و بقیه. به همین علت آدما خودشون باید دنبال یاد گرفتن باشن و خب اگه یاد نگیرید، سِیر شکست براتون انقدر تکرار میشه که از رابطه اشتباهی به رابطه اشتباه بعد تبعید میشید بدون اینکه هیچ‌وقت بفهمید اساس مشکل از کجاست.

در مقاله ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج به صورت کامل تمام مواری که زوجین برای شروع زندگی مشترک بدانند آموزش داده می شود پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

روان شناسی ازدواج

ازدواج از مهم‌ترین مراحل زندگی انسان است که نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند. ازدواج موفق و یا ناموفق بر روی سلامت جسمانی و روان شناختی فرد تاثیر می‌گذارد. توجه بسیاری از روانشناسان، متخصصان بالینی و حتی پژوهشگران برروی کیفیت روابط زناشویی، رضایت زوجین و تأثیر آن در سلامت خانواده بوده است. آنچه که روانشناسی ازدواج قصد پرداختن به آن را دارد بررسی عوامل مؤثر بر ازدواج و عوامل ارتقاء دهنده شرایط کیفی ازدواج و همچنین بررسی ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج است.

روانشناسی ازدواج می‌گوید مهم است کسی را پیدا کنید که نه تنها به بزرگ شدن و رشد شخصی علاقه‌مند است بلکه در این راستا کاری نیز صورت می‌دهد. بسیاری از مردم در حد صحبت کردن به بهبود و ارتقا شخصی می‌پردازند. هنگامی که همسرتان با هدف گذاری در زندگی خود و نیز رسیدن به آنها از ترک سیگار گرفته تا صبور شدن در برابر شما و یا اعتماد به نفس خود را بالا بردن و … به خود انگیزه می‌بخشد به او احترام خواهید گذاشت و به او اعتماد خواهید کرد.

هدف از مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

هدف مشاوره قبل از ازدواج
هدف مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج دارای 3 هدف اساسی است:

  • بررسی آمادگی  نامزدها برای ازدواج
  • ارزیابی هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی نامزدها
  • ارزیابی مهارت های زندگی مشترک نامزدها

نحوه انجام مشاوره قبل از ازدواج چگونه است؟

در مشاوره پیش از ازدواج، مشاور جلساتی به‌ صورت انفرادی و زوجی (زوج درمانی)، مشاوره می‌دهد. گاهی اوقات بعضی از مشاوران آزمون های معتبری را به صورت کتبی از طرفین می‌گیرند که احتمال موفقیت‌آمیز بودن ازدواج را بررسی می‌کند، البته احتمال به‌ معنی قطعیت نیست. این آزمون های شناختی به‌ منظور شناخت زیر ساخت های شخصیتی طرفین به کار می‌رود. به‌ عنوان مثال، در نظر بگیرید از طریق این آزمون ها، یکی از زوج ها درون‌گرا شناسایی شود، که تمایل به کناره‌گیری، سکوت، تنهایی و خلوت دارد، در مقابل زوج دیگر برون‌گرا است به طوری که حضور در جمع، خرید کردن و مهمانی رفتن را ترجیح می‌دهد. مسلماً این دو نفر در ارتباط با هم به مشکلاتی برخورد خواهند خورد، چرا که خصوصیات زیرساختی شخصیتشان با هم متفاوت است، به این معنی که یک نفر همیشه باید گذشت کند و خواسته‌های خود را نادیده بگیرد.

متخصص در مشاوره پیش از ازدواج توانایی سنجش و شناخت تفاوت های زیر‌ بنای شخصیت را دارد و نظر زوجین را نسبت به این تفاوت ها جلب می‌کند، موارد دیگری که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بررسی می‌شود، آرزوها، تمایلات، توقعات، خط قرمزها و رمز و رازهای طرفین است، مشاوره قبل از ازدواج به طور کلی مشاوره برای انتخاب مورد مناسب برای یک عمر زندگی است. در مشاوره قبل از ازدواج، مشاور هیچ وقت به طرفین نمی گوید که این کار را بکنید یا نکنید بلکه وظیفه مشاور آگاه کردن است. او می‌گوید که نتیجه چنین ازدواجی چه خواهد بود تا شما خودتان دست به انتخاب بزنید، مشاور تلاش می‌کند دیدگاه‌ها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار دهد و طرف مقابل را با این دیدگاه‌ها و اهداف آشنا کند.


پیشنهاد ویژه:کتاب صوتی ازدواج بدون شکست اثر گلاسر

آشنایی قبل از ازدواج

در ابتدای آشنایی قبل از ازدواج خیلی از نکات مهم برای شروع یک زندگی مشترک نادیده گرفته می شود، به همین دلیل با گذشت سال ها، مشکلات و اختلافات زیادی بین زوج ها به وجود می آید. مشاوره قبل از ازدواج مانند واکسنی برای پیشگیری از طلاق می باشد. ازدواج مهمترین تصمیم در زندگی هر فردی است، پس برای تصمیم گیری و کسب مهارت های لازم نیاز به آموزش دارید.  باید بدانید که همسر آینده شما در خانواده ای با افکار، فرهنگ، علایق و تربیتی کاملا متفاوت با شما بزرگ شده است؛ خواه ناخواه بسیاری از معیارها و علایق زندگی او با شما متفاوت است. پس باید بیاموزید که چگونه با وجود این تفاوت ها یک زندگی مشترک موفق بسازید. می توانید برای درک بهتر سوالات مهم قبل از ازدواج را حتما بخوانید.

چگونه شروع به صحبت کنم؟ 

شما وقتی می خواهید با فردی تبادل اطلاعات کنید چگونه شروع می کنید؟ جلسه خواستگاری هم چیزی ماورایی و عجیب نیست که شروع کردن صحبت در آن با مواقع دیگر تفاوت داشته باشد. شما می توانید با بیانی رسمی و متین ، پس از احوال پرسی های معمول، با یک بیوگرافی کامل از خود شروع کنید (نام، نام خانوادگی، سن ، تحصیلات، شغل خود ، شغل پدر و مادر و …) و از طرف مقابل هم بخواهید همین کار را بکند و سپس بحث را به روی موضوعات اصلی بکشانید.

سوالات باز باشد یا بسته؟

در این گونه جلسات معمولاً سؤال های بسته اطلاعات خاصی را به فرد نمی دهد و معقول نیست. مثلا شما به طرف مقابل می گویید بد اخلاق هستید یا نه؟ طرف مقابل هم می گوید نه. (هیچ کسی هم خودش را بد اخلاق نمی داند و اگر بگوید هستم که دیگر جلسه خواستگاری ادامه پیدا نخواهد کرد) حال آیا شما به شناختی رسیدید؟ اینگونه سوالات، جواب های کلی به شما می دهد. شاید بتوان گفت جواب فرد مورد نظر در زمینه بد اخلاقی در برخی زمینه ها جواب درستی است، اما از نوع جواب های درست اما به درد نخور است، چون شناختی که با یک کلمه حاصل شود شناخت صحیحی نیست؛ مانند اینکه کسی بگوید امروز دوشنبه است و فردا سه شنبه. حرف درستی است ولی به درد نخور.

پس اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این جلسات کسب کنید باید سعی کنید با سوال هایتان فرد مورد نظر را در موقعیت های عینی قرار دهید و پاسخش را در آن موقعیت ها بشنوید و تحلیل کنید. دریافت جواب های بله و خیر کمکی به شناخت فرد مورد نظرتان نخواهد کرد و به نوعی خود فریبی است.

نکته دیگر که باید در نظر داشت این است که گاه طرح سوال به گونه ای جهت دار است و به شنونده القاء می کند که چگونه پاسخ دهد و یا اینکه پاسخ مشخصی را بدهد؛ مثلاً اگر سوال شود که «من به نماز اول وقت خیلی اهمیت می دهم و از افراد کاهل نماز خوشم نمی آید. شما چطور؟» طبیعی است که برای ایجاد احساس رضایت در طرف مقابل باید پاسخ بلی داد، هر چند که در واقع چنین نباشد. بنابراین بهتر است این گونه سوال شود «نظر شما در مورد انجام وظایف دینی مانند نماز خواندن و نخواندن چیست؟» این نحوه سوال پرسیدن القا کننده نبوده و فرد را وادار می کند نظر شخصی خود را ارائه دهد.

سوالات خواستگاری
سوالات خواستگاری

1-بیوگرافی خوتان را بگوئید: (سن، تحصیلات، شغل، تعداد فرزندان خانواده، وضعیت پدر و مادر، خواهر و برادر ها، این که چندمین فرزند خانواده است).

۲ -علت اینکه تصمیم به ازدواج گرفتید چیست؟ (خواست خانواده، فشار فرهنگی یا نیاز شخصی)

۳- در زندگی چه هدفی را دنبال می کنید؟ چند تا از سر فصل های مهم در آینده تان چیست؟ (برای مثال گرفتن بورسیه، موفقیت در زمینه ی ورزش و…)

۴-  چه ملاک هایی برای خوشبختی دارید؟

۵- مسائل اقتصادی همسر و خانواده ی او چقدر برایتان مهم است؟

۶-  بعد از ازدواج چقدر مایل به ارتباط با خانواده ی همسرتان هستید؟

۷-  دوست دارید همسرتان با خانواده ی شما تا چه حد صمیمی باشد؟

۸-  در تصمیم گیری ها اهل مشورت هستید؟

۹-  آیا خانواده و دوستانتان در تصمیماتتان دخیل هستد؟ در آینده همسرتان چطور؟

۱۰-  اگر اختلاف نظری بین همسر و خانواده تان ایجاد شد، چگونه آن را رفع می کنید؟

۱۱-  خانواده ی خود را سنتی می دانید یا مدرن؟ می خواهید چطور خانواده ای تشکیل دهید؟

۱۲-  نظرتان راجع به مرد سالاری و زن سالاری چیست؟

۱۳-  تکلیف مدیریت خانه چه می شود؟

۱۴-  در زمان وقوع اختلاف نظر، اگر با گفتگو به نتیجه نرسیدیم، چه کسی نظر آخر را بدهد؟

۱۵-  چه عقیده ای در باره ی مدیریت اقتصادی خانه دارید؟

۱۶-  تعریف تان از صرفه جویی چیست؟

۱۷- چقدر اهل پس انداز هستید؟

۱۸- چقدر دوست دارید صاحب فرزند شوید؟

۱۹- در تربیت فرزندان، چقدر اختیارات را به همسرتان واگذار می کنید؟

۲۰-  تا چه حد به اعتقادات مذهبی پایبند هستید؟

۲۱-  از نظر دیگران فرد مذهبی هستید؟

۲۲-  تعریفتان از حجاب چیست؟ (چادر، مانتوی پوشیده، چادر ملی، بلوز و شلوار و روسری و…)

۲۳- در رفتار با نامحرم چه روشی دارید؟

۲۴- خودتان در محل کار وخانواده، با نامحرم چگونه رفتار می کنید؟

۲۵- از همسرتان توقع دارید چگونه رفتار کند؟

۲۶- با کار کردن خانم ها موافقید؟ چه نوع کاری؟ (مخصوص خانم ها)

۲۷- دوست دارید در آینده شاغل باشید؟ (مخصوص آقایان)

۲۸- آیا همسرتان باید برای هر کاری از شما اجازه بگیرد؟

۲۹- اهل مطالعه هستید یا نه ؟ اگر بله در چه موضوعاتی؟

۳۰- آیا فیلم دیدن را دوست دارید؟ زیباترین فیلم هایی که تاکنون دیده اید، کدامند؟

۳۱- رابطه تان با دنیای مجازی و اینترنت چگونه است؟

۳۲-  اگر اهل استفاده از اینترنت هستید، بیشتر به سراغ چه موضوعات و سایت هایی می روید؟

۳۳-  با چت کردن چه میانه ای دارید؟

۳۴- تا به حال به چه کارهایی اشتغال داشتید؟

۳۵- از کاری که می کنید، راضی هستید؟

۳۶- رابطه تان با همکارانتان چطور است؟

۳۷- حتما راجع به خط مشی سیاسی و اعتقادات خود صراحتا صحبت کنید و از او سوالات کاملی بپرسید چون ممکن است در آینده به مناسبت های مختلف، اختلاف عقیده ی سیاسی دیگر شرایط زندگی تان را تحت تاثیر قرار دهد

۳۸- با جشن عروسی موافقید؟ تا چه حد موافق خرج کردن برای مراسم هستید؟

۳۹- آیا درباره ی مهریه نظر خاصی دارید؟

۴۰- رسم و رسوم خاصی هست که خانواده تان برایشان خیلی مهم باشد؟

۴۱- چه نوع تفریحاتی را دوست دارید؟

۴۲- بعد از ازدواج با دوستانتان تا چه حد رفت و آمد می کنید؟

۴۳- دوست دارید همسرتان اهل معاشرت با دوستان باشد یا نه ؟

۴۴- آیا تمایل دارید که مستقل زندگی کنیم یا با خانواده ها؟ اصولا نظرت درباره استقلال چیست؟

۴۵- چقدر از نظر عاطفی به خانوادت تعلق خاطر داری و آیا می توانی به صورت مستقل زندگی کنی؟

۴۶- آیا دلیل ازدواج شما، رها شدن از فشار خانواده هست؟ اگر ازدواج شما دلیلی دارد، لطفا بیان کنید؟

۴۷- آیا دلیل ازدواج شما، بالا رفتن سن ازدواج و ترس از کم شدن خواستگار است؟

۴۸- آیا خودت تمایل به ازدواج داری یا دیگران شما را مجبور به ازدواج کرده اند؟

۴۹- هدف های شما در زندگیتان بیشتر تمایل به چه چیزهایی دارد؟ مادی یا معنوی؟ اولویت هایتان را بیان کنید؟

۵۰- همسر ایده آل، به نظر شما به چه کسی می گویند و دارای چه ویژگی هایی می باشد؟ آیا خانواده شما هم با نظر شما موافق هستند؟

۵۱- آیا بیماری خاصی دارید که باید به من بگوئید؟

۵۲- آیا قبل از من هم خواستگارهایی داشته اید و به چه دلیلی آنها را رد کرده اید؟ اگر دلایل قوی داشته است، لطفا به من بیان کنید؟

۵۳- می تونم بپرسم چه آرزوهایی در زندگی خودتون دارید؟ و به نظرتون با من میتونید به اونها برسید یا نه؟

۵۴- چه ارزش هایی در زندگیتون وجود داره و اولویت های آنها را برای من بیان کنید؟

۵۵- کدامیک از اینها جزو علایق شما هستند؟ ورزش، موسیقی، مسافرت، تحصیل، شغل، مطالعه، ….

۵۶- نظرتون در مورد بچه دار شدن چی هست و چه زمانی را برای بچه دار شدن مناسب می دونید؟

۵۷-چقدر مذهبی هستی؟ خانواده‌ات چه طور؟

۵۸- میزان درامد شما چقدر است؟ آیا شغلتان ثابت است یا متغیر؟ آیا شغلتان درون شهر هست یا مسافرتی؟

۵۹- آیا همسر شما می تواند بیرون از خانه کار کند یا خیر؟

۶۰- چقدر به بیرون رفتن و رفت و آمد با دوستانتان علاقه دارید؟ آیا آنها مجرد هستن یا متاهل؟

61- چقدر اهل رفت و آمد با خانواده همسرت هست؟

۶۲- آیا مکان دیگری را برای ادامه زندگی مد نظر دارید یا تمایل دارید در شهر خودتان زندگی کنید؟

۶۳- به نظرتان مرد باید در منزل کمک همسرش باشد یا خیر؟

۶۴- نظرتان در مورد اوقات تفریح آخر هفته چیست؟

۶۵- آیا اهل مشورت کردن هستید یا ترجیح میدهید مستقل عمل کنید؟

۶۶- به نظر شما همسرتان چه ویژگی هایی را نباید داشته باشد؟ از چه ویژگی هایی بدتان می آید؟

۶۷- اگر عیب و اشکالی در طرف مقابل ببینید، چگونه با او بیان می کنید؟

۶۸- چطوری به طرف مقابلتان محبت می کنید و احساساتتان را بیان می کنید؟ آیا در عشق ورزیدن خجالت می کشید؟

۶۹- به نظر شما زن جایگاه بالاتری در اداره زندگی دارد یا مرد؟

۷۰- اگر همسرتان به خاطر شغلش به مکان دیگری منتقل شود، شما چه می کنید؟

۷۱- اگر از کسی ناراحت شوید، چه راهکاری در پیش می گیرید؟

۷۲- چقدر جذاب بودن طرف مقابل در تصمیم گیری شما موثر است؟ آیا جذابیت ظاهر مهمه یا به باطن او هم توجه می کنید؟

۷۳- نظرت در مورد برگزاری مراسم عروسی چی هست؟ چه مقدار پس انداز باید کنار بگذاریم؟ خانوادت نظرشون چی هست؟

۷۴- آیا شکل ظاهری طرف مقابل مثل چاق یا لاغر بودن و وزن هم در نظر شما تاثیر داره؟

۷۵- معمولا چند درصد تصمیم‌هایتان منجر به عمل می‌شود؟ چند درصد تصمیم‌هایتان را خودتان اتخاذ می‌کنید؟

۷۶- به طور کلی در مورد جایگاه مسائل جنسی در زندگی زناشویی چه نظری دارید؟

۷۷- نظرتون در مورد مساعل جنسی چیه؟ چقدر در زندگی اهمیت داره؟

۷۸- گذشته طرف مقابلتان چقدر براتون مهمه؟ و چقدر اطلاعات از گذشتش می خواید؟

۷۹- اگر مشکلی بین شما و همسرتان پیش بیاد، چطوری اون را برطرف می کنید؟ آیا از کس دیگری هم کمک می گیرید؟

۸۰- اگر نقاط ضعفی در طرف مقابلتان ببینید، چگونه در برطرف کردن آنها تلاش می کنید؟ آیا نقاط ضعف طرف مقابل را به رویش می آورید؟

بهترین زمان برای مشاوره قبل از ازدواج  

زمان انجام مشاوره ازدواج دارای اهمیت بسیاری است همانگونه که شرح داده شد. هدف از انجام مشاوره قبل از ازدواج رسیدن به یک مدل برای برقراری ارتباط بین زوجین است و برای آنکه این امر با موفقیت توام گردد، می بایست در زمان مناسبی این کار صورت پذیرد. بلافاصله پس از آشنایی و یا شروع صحبت موقعیت مناسبی برای اینکار نیست.

همچنین گذشت زمان زیاد از آشنایی به دلیل اینکه رابطه عاطفی شکل گرفته از سودمندی جلسات مشاوره ازدواج خواهد کاست. معمولا بهترین زمان انجام مشاوره در صورت خواستگاری بعد از هشت الی ده ساعت گفتگو و در صورت آشنایی پس از دو یا سه ملاقات است. با این در هر مرحله از آشنایی که هستید برای ازدواج که یکی از اصلی ترین تصمیمات زندگی هر فرد است بهتر است از یک متخصص مشورت بگیرید. برای دریافت مشاوره ازدواج می توانید با مشاوران سایت برنا اندیشان تماس گرفته تا شما را یاری کنند.

پرسشنامه نیازهای اساسی گلاسر (Glasser)

در پرسشنامه پیش رو شرکت‌کننده در پنج حوزه نیاز به بقا، عشق و تعلق خاطر، قدرت و خودشکوفایی، آزادی و تفریح خود را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد. برای شرکت در این آزمون لطفا عبارات زیر را به دقت بخوانید و میزان وجود هریک از نیازهای فهرست شده را از بسیار کم تا بسیار زیاد در خود درجه‌بندی نمایید. هر عبارت در خصوص مقدار و میزان وجود یک گرایش یا نیاز در شما سئوال می‌کند. وجود هر نیاز یا خواسته درونی را بر اساس مقیاس ۵ نمره‌ای درجه‌بندی کنید.

با شناخت پنج نیاز خود و همسرتان خیلی راحت میتوانید بفهمید مشکل اساسی شما کجاست. یه کاغذ بردارید و این پنج نیاز را برای خودتان و همسرتان مشخص کنید. امتیاز بندی کنید:

از 1 تا 5. شمارۀ 1 (بسیار کم)، 2 (کم)، 3 (متوسط)، 4 (زیاد) و شمارۀ 5 (بسیار زیاد).

نیمرخ شما یک عدد پنج رقمی میشود. برای مثال، اگر شدت تمام نیازها متوسط باشد، نیمرخ شما 33333 است، اگر شدت نیازهایتان بسیار زیاد است، آن عدد 55555 خواهد شد. بعد ازینکه شدت نیاز خودتان و همسرتان را مشخص کردید، در هر کدام از پنج‌ نیاز بالا که اختلاف بیشتر از دو داشته باشید، مثلا در نیاز به آزادی شما 5 هستید و همسرتان 3، به مشکل بر میخورید چون نمیتوانید همدیگر را درک کنید و این به علت، تفاوت در نیازهایتان است. و فکر نکنید اگه تفاوت دارید باهم، یعنی یکی از شما مشکلی دارد در شخصیتش، اینطور نیست. فقط این نیاز کمتر است.

بسیار زیاد زیاد متوسط کم بسیار کم
۵ ۴ ۳ ۲ ۱
نیاز به عشق و تعلق خاطر
ردیف       شرح درجه (از ۱ تا ۵)
۱ احساس می‌کنید به چه میزان عشق، صمیمیت و مهرورزی نیاز دارید؟
۲ تا چه اندازه رفاه و سعادت انسان‌های دیگر برایتان مهم است؟
۳ چه مقدار نیاز دارید که دیگران شما را پذیرفته و دوست‌تان بدارند؟
۴ چه مقدار نیاز دارید که دیگران شما را مورد لطف و مهر و محبت قرار داده و شما نیز متقابلا به آنها محبت کنید و به آنها احساس تعلق خاطر نمایید؟
۵ چه اندازه دوست دارید که با دیگران بجوشید و در مجالس، مراسم و فعالیت‌های گروهی فعالانه شرکت کنید
        نیاز به بقا
۱ مسائلی مانند پس‌انداز، مخارج زندگی، مسکن، آینده شغلی و نظایر آنها تا چه اندازه ذهن شما را به خود مشغول می‌دارد؟
۲ تا چه اندازه به سلامت جسمانی، بهداشت و احتمال ابتلا به بیماری فکر می‌کنید؟
۳ شدت میل جنسی خود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
۴ در انجام کارها و اقدامات مخاطره‌آمیز تا چه اندازه محتاطانه عمل می‌کنید؟
۵ از روبرویی با تجارب جدید و شروع راه‌های ناشناخته تا چه اندازه اجتناب می‌کنید؟
نیاز به آزادی
۱ تا چه اندازه نیاز دارید که تمام چیزهایی را که انجام می‌دهید خودتان انتخاب کنید؟
۲ تا چه میزان اعتقاد دارید که هیچ کس نباید به شما بگوید که چگونه زندگی خود را اداره کنید (بگوید چه بکنید و چه نکنید)؟
۳ تا چه میزان تمایل دارید آن چه را که می‌خواهید بدون توجه به دخالت‌ها و فشارهای همسرتان یا شریک‌تان حتما انجام رسانید؟
۴ تا چه میزان اصرار دارید در تصمیم‌گیری های بزرگ و کوچک زندگی استقلال رأی داشته باشید و بر وفق مراد خود عمل کنید؟
۵ تا چه اندازه نیاز دارید که بدون دخالت و مزاحمت و حتی حضور دیگران زمان‌هایی را برای خودتان در اختیار داشته باشید که هر گونه دل‌تان می‌خواهد از آن استفاده کنید؟
نیاز به قدرت و خودشکوفایی
۱ تا چه اندازه تلاش می‌کنید در زمینه کار خود به عنوان یک فرد توانمند و با لیاقت خود را نشان داده و شناخته شوید؟
۲ تا چه اندازه دوست دارید که به دیگران دستور بدهید؟ (فرمان بدهید تا این که فرمان ببرید)
۳ فکر می کنید تا چه اندازه اهل پیشرفت و رقابت هستید؟
۴ تا چه اندازه دوست دارید که دیگران (اعم از فرزند، همسر یا دوستان‌تان) به حرف شما گوش دهند و از آن پیروی کنند؟
۵ تا چه اندازه تلاش می‌کنید تا ثابت کنید ایده، فکر یا راه شما درست است و اصرار دارید که دیگران را متقاعد کنید که آن را قبول کنند؟
نیاز به تفریح
۱ چقدر به شوخی، مزاح و لطیفه‌گویی نیازمندید؟
۲ تا چه میزان به اوقات فراغت و سرگرمی‌های مخصوص به خودتان نیاز دارید؟
۳ میزان شوخ‌طبعی و خوش‌مشربی خود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
۴ تا چه میزان احساس می‌کنید که نیاز دارید به کارهای غیرجدی و غیررسمی مانند دوچرخه‌سواری، ماهیگیری، تماشای فیلم و دیگر سرگرمی‌های لذت‌بخش بپردازید؟
۵ تا چه اندازه به دنبال اوقات سرگرم‌کننده و موقعیت‌های شادی‌بخش مانند جشن‌ها، مهمانی‌ها، مراسم سرگرم‌کننده، بازی‌ها و نظایر آنها هستید؟

لطفا برای نمرات هر بخش را با یکدیگر جمع کرده (هر پنج سوال با هم) و نتیجه را تقسیم بر پنج نموده (عدد حاصل میانگین نمرات داده شده است) و نتیجه را در جدول زیر قرار دهید.

نیاز به تعلق خاطر نیاز به بقا نیاز به آزادی نیاز به قدرت نیاز به تفریح
میانگین نمرات کسب شده

معرفی یار مهربان

کتاب ازدواج بدون شکست
کتاب ازدواج بدون شکست

نویسنده: دکتر ویلیام گلسر؛ کارلین گلسر

ترجمه: دکتر علی صاحبی

منابع:

مشاوره پیش از ازدواج (1394). محمدرضا دژکام. انتشارات نسل نو اندیش.

ازدواج بدون شکست (1390)، دکتر علی صاحبی، (ویلیام گلسر، کارلین گلسر). نشر صابرین.

تهیه و تنظیم: میترا نمازی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

دسته‌بندی‌ها