در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه آموزش پرسشگری سقراطی در روان درمانی به صورت جامع و کاربردی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم برنا اندیشان قرار دهیم.
مدرس آموزشی در کارگاه آموزش پرسشگری سقراطی در روان درمانی به صورت کاملاً تخصصی مباحث مربوط به اصول سقراطیک در درمان را برای شما روانشناسان و روان درمانگران عزیز آموزش می دهد.
کارگاه آموزش پرسشگری سقراطی در روان درمانی
هنر پرسشگری سقراطی، برای متفکرانِ انتقادی مهم است؛ زیرا هنر پرسشگری برای تعالی اندیشه، جایگاه خاصی دارد. پرسشگریِ سقراطی یعنی پرسشگری هدفمند، عمیق و علاقهمند به ارزیابی پاسخها.
بین تفکر انتقادی و پرسشگری سقراطی، ارتباط ویژه ای است؛ زیرا هر دو دارای یک نتیجۀ نهایی هستند. تفکر انتقادی منجر به نگاه همهجانبه به عملکردِ تفکر میشود و پرسشگری سقراطی با ایجاد پرسشهای اساسی، به کیفیتِ این نگاهِ همهجانبه میافزاید.
هدف تفکر انتقادی، ایجاد یک نظم در اندیشیدن، همچنین مشاهده، ارزیابی و بازسازی اندیشه، احساس و اعمال است. با پرسشگری سقراطی، تفکر انتقادی مستحکم میشود.
آموزش پرسشگری سقراطی
۱. به پاسخِ هر پرسشی که میرسید، آن را با یک پرسشِ دیگر امتداد و توسعه دهید.
۲. تا آنجا که ممکن است سعی کنید مفهومِ پاسخ را بیشتر درک کنید.
۳. هر اندیشه، در زمانی معنا دارد که در یک شبکه با دیگر اندیشهها باشد. از طریق پرسشگری، سعی کنید این شبکه را بشناسید.
پیشنهاد ویژه : دانلود کارگاه آسیب شناسی روانی
۴. هر تفکری، انعکاسِ یک قصد است. برای فهم یک اندیشه، باید قصدی که سرمنشای آن اندیشه است، شناخته شود: قصدم از تفکر در اینباره چیست؟
5. هر تفکری، بر اساس اطلاعاتی صورت میگیرد. شما نمیتوانید معنی اندیشۀتان را بفهمید تا زمانی که معنی و مفهومِ این اطلاعاتی که منجر به تفکر شما شده است را بیابید: اطلاعات اولیه کدام بوده است؟ چه تجربیاتی در اینباره دارم؟ از کجا متوجه شوم که این اطلاعات درست است؟
۶. هر تفکر به استنتاج و ایجاد یک معنی منتهی میشود. بدون فهم این استنتاج، درک تفکر امکانپذیر نیست: چهگونه به این نتیجه رسیدم؟ دلایلم چه بود؟ آیا نتیجۀ جایگزینی هم وجود دارد؟
۷. اندیشهها از بهکارگیری مفاهیم به وجود میآیند. بدون درکِ این مفاهیمی که اندیشه را شکل دادهاند، نمیتوان آن اندیشه را درک کرد: اصلیترین ایدهیی که مبنا قرار دادم، چیست؟
۸. هر اندیشهیی در بستر یک سری فرضیات رشد میکند. این فرضیات و آنچه که از پیش به عنوان درست پذیرفته شده است را بشناسید: دقیقاً چه فرضیاتی را دارم و چرا آنها را درست فرض کردهام؟
۹. هر اندیشه به نتیجه و پیامدی منجر میشود که شناختِ آن برای درکِ اندیشه لازم است.
۱۰. هر اندیشه در راستای یک زاویۀ نگاه شکل میگیرد. بدون شناختِ این زاویه نگاه، نمیتوان آن را درک کرد: از کدام زاویۀ نگاه به موضوع مینگرم؟ آیا زاویۀ نگاه دیگری هم هست که باید آن را در نظر داشته باشم؟
منبع:روزنامه ماندگار
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.