در مورد کاردرمانی چه می دانید؟ آیا کاردرمانی می تواند به افراد کمک کند؟ لازم به ذکر است که کاردرمانی یکی از رشته های تخصصی جدید است که در زمینه توانبخشی ذهنی و جسمی به افراد کمک می کند. به طور کلی باید اشاره شود که کاردرمانی به افراد کمک می کند تا عملکرد بهتری در زندگی داشته باشند. به عبارت دیگر هنگامی که افراد به دلیل بیماری های مختلف توانایی های جسمی و ذهنی شان را از دست می دهند برای آنکه مجدد بتوانند توان قبلی شان را بازیابی کنند از کاردرمانی استفاده می کنند.
در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از بهترین و جامع ترین مقالات راجع به کاردرمانی را در اختیار شما افراد علاقه مند به مجموعه مقالات علمی قرار دهیم تا به صورت کامل با تمامی ابعاد کاردرمانی آشنا شوید.
کاردرمانی چیست؟
همانطور که گفته شد کاردرمانی یکی از رشته های توانبخشی است که بر روی ابعاد مختلف جسمی و روانی بیماران کار می کند. در واقع کاردرمانی یک نوع درمان میان رشته ای است که از علوم مختلفی چون روانشناسی، فیزیولوژی و آناتومی استفاده می کند تا به عملکرد بهتر انسان ها کمک کند. پیشنهاد می شود تا به پکیج آموزش درمان پارکینسون مراجعه نمایید.
به یاد داشته باشید که کاردرمانی به افراد کمک می کند تا بتوانند به استقلال شخصی دست یابند. در نتیجه هنگامی که جلسات کاردرمانی آغاز می شود و فرد تمامی جلسات را پشت سر هم می گذراند و به آنها را به پایان می رساند خودش به تنهایی قادر است تا تمامی کارهایش را به خوبی انجام دهد.
در کاردرمانی چه کارهایی انجام می شود؟
شایان ذکر است که متخصصین کاردرمانی به افراد در زمینه های مختلف کمک می کنند تا بتوانند بر ناتوانایی های ناشی از پیری، بیماری، تصادفات و سایر موارد غلبه کنند و خودشان تمامی وظایف روزمره شان را به خوبی انجام دهند.
متخصصین کاردرمانی در کنار این کار تمامی نیازهای روانی و جسمانی و اجتماعی افراد را شناسایی می کنند و تلاش می کنند تا به صورت کامل از آن پشتیبانی نمایند. این کار به افراد دارای بیماری و ناتوانی های جسمی کمک می کند تا بتوانند نگاه بهتری نسبت به زندگی داشته باشند و در نتیجه وارد مرحله جدیدی از زندگی می شوند.
کاردرمانی چه هدفی دارد؟
به یاد داشته باشید که هدف اصلی کاردرمانی کمک به افراد در جهت افزایش عملکرد و رسیدن به استقلال شخصی در انجام کارهای روزمره است. از این رو لازم است تا یک تیم تخصصی به صورت گروهی دست به کار شده و به کمک تخصصی هایی چون توانبخشی، فیزیوتراپیست، گفتار درمانگر، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، روانشناس، پزشک و پرستار اقدامات لازم جهت افزایش عملکرد فرد بیمار انجام دهند.
چه افرادی به کاردرمانی نیاز دارند؟
در قسمت بالا اشاره شد که کاردرمانی در زمینه های مختلف فعالیت می کند و گروه های مختلف می توانند از خدمات کاردرمانی به خوبی استفاده کنند. به طور تمامی افرادی که نیاز به خدمات توانبخشی دارند تا بتوانند کارآمدی و استقلال شخصی شان را به دست آورند می توانند از کاردرمانی استفاده کنند به عنوان مثال گروه ها و افراد زیر می توانند از چنین خدماتی که در بخش کاردرمانی ارائه می شود استفاده نمایند.
کودکانی که دچار اختلالات جسمی و روانی هستند. به عنوان مثال کودکان دچار عقب ماندگی ذهنی.
افراد بزرگسالی که دچار ناتوانی های جسمی هستند و یا افرادی که با مشکلات حرکتی دست و پنجه نرم می کنند.
افرادی که در بخش های مختلف سلامت روان دچار مشکل و آسیب هستند.
افراد سالخورده
گروه سنی مناسب برای کاردرمانی
شایان ذکر است که کاردرمانی برای تمامی افراد و گروه های سنی مناسب است و افراد از خردسالی تا کهنسالی می توانند از خدمات کاردرمانی استفاده کنند. به عنوان مثال کودکی که دچار تاخیر در رشد است و یا فرد سالخورده ای که گرفتار مشکلات حرکتی است می توانند از خدمات کاردرمانی استفاده کنند.
کاردرمانی در چه حیطه ای فعالیت می کند؟
بعد از آشنایی با کاردرمانی و وظایفی که بر عهده دارند حالا نیاز است تا با حیطه های فعالیتی که در کاردرمانی وجود دارد با شما گفتگو نمایید. در ادامه با برنا اندیشان همراه باشید که به صورت کامل شما را با حیطه های فعالیت کاردرمانی آشنا نماییم.
اختلالات جسمی
اختلالات جسمی کودکان مانند الگوی حرکتی مشکل دار، تاخیر حرکتی، مشکلات بدشکلی لگن و ران و سایر موارد.
اختلالات عصب شناسی بزرگسالان شامل پارکینسون، ام اس، سکته مغزی و غیره.
اختلالات ارتوپدی مانند بیماری های روماتیسمی و ضایعات تاندونی.
اختلالات ذهنی
اختلالات کودکان شامل بیش فعالی، مشکلات توجه و تمرکز، مشکلات شناختی، مشکلات رفتاری و سایر مواردی که در این بخش قرار می گیرد.
اختلالات بزرگسالان مانند عقب ماندگی ذهنی و اختلالات روانپریشی مانند اسکیزوفرنی.
کاردرمانی برای کودکان
همانطور که اشاره شد کاردرمانی به تمامی رده های سنی را کمک می کند و در این میان کودکان نیز از خدمات کاردرمانی استفاده می کنند. به عنوان مثال کودکانی که در زمینه های جسمی و یا حوزه های روانشناختی دچار مشکل هستند می توانند از خدمات ارائه شده توسط کاردرمانی استفاده کنند.
مشکلات جسمی کودکان شامل اختلالاتی مانند فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، مشکلات تاخیر حرکت، مشکلات تعادلی، بیماری های عصبی-عضلانی، الگوهای حرکتی مشکل دار، عوارض حرکتی بیماری های متابولیک، در رفتگی مادرزادی ران، هیپوتونی، کجی مادرزادی گردن و .. می باشد.
در کنار مشکلات جسمی کودکان می توانیم به اختلالات ذهنی کودکان هم اشاره کنیم که شامل اختلال اوتیسم، مشکلات رفتاری، اختلالات یادگیری، کم توانی ذهنی، تاخیرهای رشدی، مشکلات شناختی و سایر موارد است. در بسیاری از موارد کاردرمانی به طور همزمان بر روی مشکلات ذهنی و جسمی فرد کار می کند. به عنوان مثال کودکی که گرفتار اختلال اوتیسم است در زمینه های مشکلات شناختی و تکلم و کارکردهای حرکتی از خدمات کاردرمانی استفاده می کند.
کاردرمانی با بزرگسالان
حیطه های جسمی اختلالات بزرگسالان شامل اختلالات نورولوژیک است که بیماری های سکته مغزی، ام اس، پارکینسون، ضربه مغزی، اختلالات مخچه، ضایعات مغزی، بیماری های پیشرونده سیستم اعصاب را دربرمی گیرد.
همچنین مشکلات ارتوپدی از جمله ضایعات تاندونی و بافت همبند، محدودیت های حرکتی، ضعف عضلات اندام فوقانی در این دسته قرار می گیرد. اختلالات روانی بزرگسالان که می توانند از این خدمات بهره مند شوند نیز شامل اختلالاتی نظیر اسکیزوفرنیا، سو مصرف مواد، و دمانس ها می باشد.