افسردگی خندان چه نشانه هایی دارد؟

افسردگی خندان چه نشانه هایی دارد؟

افسردگی خندان به عنوان یک اختلال شناخته نمی شود اما این موضوع برای بسیاری از افراد یک مشکل به حساب می آید. به طور کلی افرادی که به افسردگی خندان مبتلا هستند در ظاهر خوشحال به نظر می رسند ولی نشانه های خودشان را به روش های مختلف پنهان می کنند. یعنی آنها لبخند می زنند تا دیگران را متقاعد سازند که خوشحال هستند و از چیزی ناراحت نیستند.

به دلیل اهمیتی که اختلال افسردگی دارد در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای کامل درباره افسردگی خندان را در اختیار شما علاقه مندان به مجموعه مقالات روانشناسی قرار دهیم تا با این اختلال آشنا شوید و بدانید این موضوع چه خطراتی برای سلامت روان انسان ها دارد.

افسردگی خندان

همانطور که در مقدمه مقاله نیز اشاره شد، افرادی که گرفتار افسردگی خندان هستند معمولا به دلایل مختلف علائم و نشانه های خودشان را از دیگران پنهان می کنند و اجازه نمیدهند کسی متوجه شود که آنها دچار افسردگی هستند.

در واقع آنها ظاهری خندان و شاد را برای خودشان ایجاد می کنند تا به دیگران نشان دهند که آنها واقعا شاد هستند و هیچ ناراحتی خاصی برایشان وجود ندارد. با توجه به ماهیتی که افسردگی خندان دارد و افراد هرگز اجازه نمی دهند دیگران از ناراحتی آنها با خبر شوند چنین اختلالی همواره مخفی می ماند و به نوعی به آن افسردگی ناشناخته نیز گفته می شود. پیشنهاد می شود تا به مقاله افسردگی بالینی مراجعه نمایید.

چرا که تمام انسان ها همواره بر این باورند که اختلال افسردگی شامل افکار پوچ و منفی و ناراحتی های مداوم است و اگر فردی خلاف این ویژگی های را از خود نشان دهد نمی تواند به عنوان یک فرد افسرده شناخته شود. به عنوان مثال ما می دانیم که فردی که ناراحت است و زیاد گریه می کند به عنوان فردی افسرده و غمگین شناخته می شود.

افسردگی خندان چیست و چه نشانه هایی دارد؟

اما باید بدانیم که تمام افراد هنگام افسردگی غمگین و ناراحت نیستند و افرادی که دچار افسردگی خندان هستند همواره تلاش می کنند تا با لبخندی مصنوعی و ظاهری شاد به دنیای بیرون نشان دهند که هیچ مشکلی وجود ندارد و آنها واقعا شاد هستند.

شناخت علائم و نشانه ها

در ابتدا باید بدانید که آشنا با نشانه های اختلال افسردگی خندان می تواند به شما کمک تا به خود یا فردی که گرفتار این نوع اختلال است کمک کنید. زیرا زمانی که شما بدانید دقیقا چه مشکلی در روان شما وجود دارد می توانید با انجام توصیه ها و نکات مفیدی که در این خصوص وجود دارد به خود یا اطرافیانتان کمک کنید که مشکلشان را حل کنند.

حتی اگر شما نتوانید چنین کاری را انجام دهید متوجه می شوید مشکلی وجود دارد و با مراجعه به روانشناس یا روانپزشک مسیر درمان را آغاز می کنید و از این طریق به موفقیت در درمان می رسید. به همین دلیل همواره لازم است تا با نشانه های هر اختلالی به خوبی آشنا باشیم تا بتوانیم در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهیم.

به طور کلی فردی که گرفتار افسردگی خندان است همواره تلاش می کند تا ظاهرش را زیبا و شاد به دیگران نشان دهد و به آنها بگوید که من فرد خوشحالی هستند و هیچ گونه غم و ناراحتی در من وجود ندارد. این در حالی است ک فرد از درون بسیار غمگین و ناراحت است و نمی تواند برای بهبود وضعیت خود کاری انجام دهد. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله علت غم انگیز بودن غروب جمعه را مطالعه فرمایید.

شایان ذکر است که اختلال افسردگی بر روی خود فرد و اطرافیانش تاثیر می گذارد و آسیب آن به قدری جدی است که لازم است تا هر چه سریعتر برای درمان اقدام شود. در ادامه علائم افسردگی خندان را معرفی می کنیم.

  • خستگی یا بی حالی و کسل بودن
  • ایجاد تغییر در وزن، خواب و اشتها
  • ضعف عزت نفس و احساس ناامیدی
  • عدم علاقه نسبت به کارهای لذت بخش

ظاهر افسردگی خندان از نظر دیگران

مواردی که در بالا به آنها اشاره شد می تواند در افرادی که گرفتار اختلال افسردگی خندان هستند وجود داشته باشد. به این صورت که یا تمامی آن ها را تجربه می کنند و یا تعدادی از آن ها به صورت دائم در فرد وجود دارد. اما زمانی که دیگران فرد دارای افسردگی خندان را از بیرون نگاه می کنند به صورت زیر او را تفسیر می کنند.

  • فردی فعال و پر انرژی که عملکرد خوبی دارد.
  • شخصی که شغل خوب و ثابتی دارد و از نظر اجتماعی و خانوادگی سالم است.
  • فردی خوشبین و شاد که همواره در تمام مراحل زندگی شادی را تجربه می کند.

اما باید بدانید که افراد دارای افسردگی خندان همواره در تلاش هستند تا غم و ناراحتی شان را از طرق مختلف پنهان کنند و خودشان را نزد دیگران شاد نشان دهند. از این رو لازم است تا شما به صورت دقیق با نشانه ها و علائم افسردگی خندان آشنا باشید که در این خصوص دچار اشتباه نشوید.

اما در نظر داشته باشید که حتی اگر فرد بسیار حرفه ای عمل کند تا خودش را سالم و شاد نشان دهد همواره مشکلی وجود خواهد داشت که نمی تواند آن را از نظر دیگران پنهان کنید.

به عنوان مثال اگر شما برای مدتی با او باشید متوجه می شوید که در عاداتی که دارد تغییراتی ایجاد شده است و همواره خسته و بی حال به نظر می رسد و از طرف دیگر هیچ تمایلی به کارهایی که قبلا برایش لذت بخش بوده است ندارد. برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شود تا مقاله افسردگی سایکوتیک را بخوانید.

شما با دیدن این صفات متوجه می شوید که شخص گرفتار اختلال افسردگی خندان است و صرفا در تلاش است تا به شما بگوید که هیچ مشکلی وجود ندارد.

احساسات افراد گرفتار افسردگی خندان

اگر شما به افسردگی خندان مبتلا هستید و همواره در تلاش هستید تا چهره خودتان را شاد و پر انرژی نشان دهید ممکن است احساسات زیر را داشته باشید.

  • بروز نشانه های افسردگی را نوعی ضعف می دانید.
  • با بیان احساسات واقعی خود به دیگران فشار وارد می کنید.
  • به خود تلقین می کنید که حالتان خوب است و افسرده نیستید.
  • شرایط دیگران خیلی بدتر از شماست و نیازی به شکایت نیست.
  • دنیا بدون شما جای بهتری است و باید به همین شرایط راضی باشید.

با این که چنین نشانه هایی در افراد گرفتار افسردگی خندان وجود دارد ولی آنها کماکان دارای عملکرد بالایی هستند. به عنوان مثال آنها ممکن است دارای شغل ثابتی باشند و به خوبی به زندگی شان ادامه دهند.

همچنین آنها ممکن است شاد و خوش بین به نظر برسند و زمانی که قصد داریم تا در مورد سلامت روان با آنها گفتگو کنیم، به راحتی و با شهامت زیاد احساسات شان را آشکار می کنند.

علت مخفی کردن افسردگی

این که افراد بخواهند افسردگی شان را از دیگران پنهان کنند امری طبیعی است و مربوط به فضای شخصی و خصوصی افراد می شود.

چرا که دلایلی مانند مراقبت از حریم خصوصی و ترس از قضاوت دیگران مانع از آن می شود که فرد بخواهد اختلال خویش را به دیگران بازگو کند. در ادامه با برنا اندیشان همراه باشید تا در رابطه با دلایل مخفی نگه داشتن اختلال افسردگی در افراد گفتگویی داشته باشیم.

نگرانی از آزار دیگران

احساس گناه و افسردگی همواره دست در دست یکدیگر می دهند و در نتیجه افراد همواره درصدد آن هستند که تمامی تقصیرها را بر دوش سایرین قرار دهند. این موضوع برای افرادی که از دیگران مراقبت می کنند بسیار واضح و روشن است. زیرا آنها با رسم مبارزه آشنا نیستند و همواره مبارزه را برای خودشان نگه می دارند.

چرا برخی افراد ظاهر شادی دارند ولی دچار افسردگی هستند؟

خجالتی بودن

عده ای از افراد بر این باورند که وجود نشانه های افسردگی در انسان نشانه ضعف و نقص محسوب می شود. همچنین ممکن است آنها بر این باور باشند که حتما باید بتوانند از این اختلال خارج شوند، چرا که در غیر این صورت مشکلی در آنها وجود دارد که نشان می دهد آنها واقعا دچار یک نقص بزرگ هستند.

به همین دلیل این افراد به خاطر باوری که در خصوص اختلال افسردگی دارند احساس خجالت می کنند و اجازه نمی دهند تا دیگران متوجه وجود مشکل آنها شوند. برای یادگیری بیشتر به کارگاه درمان اختلال افسردگی مراجعه نمایید.

البته باید اشاره شود که در رابطه با بسیاری دیگر از اختلالات روانی نیز چنین نگرشی وجود دارد و ممکن است افراد اختلالات بسیار جدی و بزرگی را مخفی نگه دارند که می تواند آسیب های بسیار جدی و بزرگی را به خود و دیگران وارد آورد.

انکار نشانه ها و علائم

یکی از نشانه های اصلی اختلال افسردگی خندان آن است که فرد علائم افسردگی خویش را انکار می کند و بر این باور است که این کار باعث می شود تا مشکل نیز رفع شود. این در حالی است که انکار مشکل مانند پاک کردن صورت مسئله است و حذف آن دلیلی بر نبود مشکل نمی باشد.

به یاد داشته باشید که بسیاری از مردم همواره در زندگی شان بسیاری از مشکلات را انکار می کنند و بر این باورند که انکار مشکلات می تواند به بهبود شرایط کمک کند.

این موضوع ممکن است در خصوص مشکلات بسیار کوچک مفید باشد ولی در نظر داشته باشید که اگر مشکل بزرگی وجود داشته باشد و شما بخواهید نسبت به آن بی تفاوت باشید می تواند زندگی شما را به نابودی بکشاند.

موضوع بسیار مهمی که در خصوص اختلالات روانی باید به آن اشاره کرد مربوط به ترس از قضاوت دیگران است. این موضوع باعث می شود تا افراد بسیاری در تلاش باشند تا مشکل و اختلال روانی شان را از دید سایرین مخفی نگه دارند و حتی برای درمان آن نیز اقدامی انجام ندهند.

ترس از عکس العمل دیگران

گاهی پیش می آید که فرد مشکل خودش را مخفی نگه می دارد تا از نظر شخصی و شغلی دچار مشکل نشود. به عنوان مثال اگر فردی در سازمانی بزرگ مشغول به کار باشد و درجه و رتبه بالایی داشته باشد همواره در هراس است که دیگران متوجه شوند او دارای مشکل می باشد.

از این رو چنین فردی حتی اگر گرفتار اختلال افسردگی نیز باشد آن را به دیگران نمی گوید و همواره خودش را پر انرژی و شاد نشان می دهد. بنابراین افراد بسیاری وجود دارند که می ترسند اگر دیگران از اختلال آنها باخبر شوند آنها را ترک می کنند هرگز مشکل شان را به دیگران بازگو نمی کنند.

در نهایت این افراد تلاش می کنند تا با ظاهری شاد و خنده ای مصنوعی به دیگران نشان دهند که هیچ مشکلی وجود ندارد و آنها شاد هستند.

فرار از ضعیف بودن

افرادی که به افسردگی خندان مبتلا هستند بسیار در هراس هستند که دیگران از مشکل آنها مطلع شوند و در نتیجه از آنها سو استفاده کنند.

چرا که آنها می ترسند دیگران متوجه ضعف آنها شوند و از مشکلی که وجود دارد به عنوان ابزاری برای آزار استفاده کنند. از این رو همواره در تلاش اند تا مشکل خودشان را از دید سایرین مخفی نگه دارند.

احساس گناه

همانطور که گفته شد افسردگی و احساس گناه بسیار با هم در ارتباط هستند. گاهی در زندگی پیش می آید که افراد گمان می کنند هیچ مشکلی وجود ندارد و نباید از شرایط انتقاد کرد. در چنین حالتی فرد فکر می کند زندگی خوبی دارد و نباید نسبت به دنیا حس بدی داشته باشد.

چرا که اگر مخالف این باور عمل کند گرفتار احساس گناه می شود و مشکلات بیشتری برایش ایجاد می گردد. این افراد حتی به خودشان اجازه نمیدهند تا به راحتی احساساتشان را ابراز کنند و همین موضوع می تواند به سرکوب هیجانات فرد منجر شود.

شایان ذکر است که این کار بسیار اشتباه است و در واقع شما را غرق در اختلال افسردگی می کند و اجازه نمی دهد مشکل شما درمان شود. بنابراین آنها برای خودشان یک لبخند پنهان درست می کنند تا بتوانند به خودشان القا کنند که مشکلی وجود ندارد تا از این طریق با احساس گناه ناشی از افسردگی کنار آیند.

نگرش غیر واقعی از خوشبختی

اگر به رسانه های مختلف نگاه کرده باشید متوجه می شوید که آنها سعی دارند تا همواره شادی و خوشبختی را به صورت غیر واقعی و اغراق آمیز نشان دهند. به عنوان مثال زمانی که شما وارد شبکه های اجتماعی می شوید با تصاویر زرق و برق دار افراد مختلف مواجه می شوید که زندگی بسیار لوکس و لاکچری دارند.

از این رو شما گمان می کنید که آنها افراد بسیار خوشبختی هستند که هیچ گونه مشکلی در زندگی شان وجود ندارد. ادامه دار بودن این روند موجب می شود تا به مرور زمان شما گرفتار اختلال افسردگی شوید و بهداشت روانی تان به طور کلی تخریب شود.

به دنبال آن شما تلاش می کنید تا افسردگی تان را پنهان سازید و تصاویری را از خودتان نشان دهید که خوشبختی غیر واقعی را به نمایش می دهد. به همین دلیل رسانه های اجتماعی می توانند به افراد این باور را القا کنند که خوشبختی واقعی به چه شکلی است و شما باید چگونه رفتار کنید تا خوشبخت دیده شوید.

کمال گرایی

افراد کمال گرا همواره تلاش می کنند تا خودشان را فاقد مشکل نشان دهند. در نتیجه آنها اگر مشکلی هم داشته باشند هرگز اجازه نمی دهند دیگران متوجه آن شوند.

چرا که اگر بخواهند به صورت آشکار به دیگران نشان دهند که آنها گرفتار افسردگی هستند برایشان به معنای ضعف در شخصیت بوده و نمی توانند چنین شرایطی را قبول کنند.

خطر خودکشی

در پشت سر اختلال افسردگی همواره افکار مرگ و خودکشی قرار دارد. اما باید در نظر داشته باشید که افراد زیادی گرفتار اختلال افسردگی بالینی هستند ولی هیچ گونه فکری در خصوص مرگ و خودکشی ندارند.

اما باید بدانیم که اختلال افسردگی به گونه ای با خودکشی عجین بوده و نمی توانیم این موضوع را نادیده بگیریم. چرا که با توجه به ماهیت اختلال افسردگی خندان این افراد در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

اگر با اختلال افسردگی آشنا باشید می دانید که افراد مبتلا به آن دارای انرژی بسیار کمی هستند و حتی نمی خواهند از رختخواب بیرون بیایند. اما در افسردگی خندان به جز زمانی که فرد تنها است کمبود انرژی وجود ندارد و از این رو فرد در معرض خطر خودکشی قرار دارد.

زیرا همانطور که گفته شد افراد دارای افسردگی شدید ممکن است گرفتار افکار خودکشی باشند اما صرفا در حد یک فکر بوده و شخص هیچ گونه اقدامی را انجام نمی دهد. چرا که او واقعا افسرده است و انرژی انجام هیچ کاری را ندارد.

این در حالی است که افراد دارای اختلال افسردگی خندان از نظر انرژی هیچ کمبودی را حس نمی کنند و انگیزه انجام افکار خودکشی در آنها افزایش پیدا می کند.

افسردگی خندان چگونه درمان می شود؟

طبق آماری را سازمان جهانی بهداشت (WHO) ارائه می کند چیزی حدود ۲۶۵ میلیون نفر در سطح جهان گرفتار اختلال افسردگی هستند. اشخاصی که به افسردگی خندان مبتلا هستند نشانه ها و علائم کلاسیک افسردگی مانند احساس غم و اندوه عمیق، مشکل در اعتماد به نفس و تغییر در سبک زندگی را تجربه می کنند.

چنین نشانه هایی ممکن است توسط دیگران مشاهده شود اما این افراد همواره تلاش می کنند تا ظاهرشان را خوب نگه دارند و افسردگی شان را از دید دیگران پنهان نگه می دارند.

درمان افسردگی خندان

امکان دارد فردی که دچار اختلال افسردگی خندان است تحت عنوان افسردگی با نشانه های غیر معمول تشخیص داده شود. به عنوان مثال فردی که واقعا افسرده است نمی تواند به صورت عمیق شادی را احساس کند. اما باید بدانیم که افسردگی خندان نیز مانند سایر اختلالات قابل درمان است و می تواند شامل دارودرمانی، مشاوره و تغییر در سبک زندگی باشد.

اگر شما فکر می کنید که دارای چنین نشانه هایی می باشید لازم است تا به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید و در مورد مشکل و علائم افسردگی خود صحبت کنید تا پزشک بتواند فرایند درمان را به خوبی آغاز کند.

چگونه به افراد مبتلا به افسردگی خندان کمک کنیم؟

در برخی شرایط ممکن است فردی از اطرافیان شما گرفتار اختلال افسردگی خندان باشد ولی هرگز برای درمان اقدام کند. در چنین موقعیت هایی شما باید خودتان به روانشناس مراجعه کنید تا بتوانید تکنیک ها و اصول درمانی را یاد بگیرید که بتوانید به فرد نزدیک خود کمک کنید.

همانطور که گفته شد افرادی که گرفتار اختلال افسردگی خندان هستند همواره سعی می کنند تا از طریق ایجاد ظاهری شاد و خندان به دیگران بگویند که ما هیچ مشکلی نداریم. در این مواقع شما باید بدانند که چنین اختلال هایی دارای درمان هستند و می توانید با مراجعه به درمانگر فرایند درمان را به خوبی آغاز کنید.

دسته‌بندی‌ها