شناخت انواع خلق و خوی کودک برای داشتن رابطه مناسب با فرزند

شناخت خلق و خوی کودک

در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم بر این داریم تا مطالبی در مورد خلق و خوی کودک با عنوان شناخت انواع خلق و خوی کودک برای داشتن رابطه مناسب با فرزند در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهیم.

وقتی فردی را شاد و خوش ، دیگری را فعال و پر انرژی ، و دیگران را آرام و محتاط یا مستعد طغیان های خشم توصیف میکنیم به خلق و خو اشاره داریم .خلق و خو : تفاوت های فردی با ثبات در واکنش پذیری و خود تنظیمی که از همان ابتدای زندگی آشکار می شوند . واکنش پذیری به سرعت و شدت برانگیختگی هیجانی ،  توجه و فعالیت حرکتی اشاره دارد. خلق و خو میتواند احتمال تجربه کردن مشکلات روانشناختی کودک را افزایش دهد یا از کودک در برابر عوارض منفی زندگی خانوادگی بسیار استرس زا محافظت کند . همچنین روش هاش فرزند پروری میتوانند خلق و خوی کودکان را به مقدار زیادی تعدیل کنند .

ساختار انواع خلق و خوی کودک – تیپ کودک در مدل توماس و چِس

کودک راحت : ۴۰٪ ، در نوباوگی به سرعت با برنامه های روزمره ( خوابیدن ، تغذیه ) خو میگیرد ، در مجموع سرحال است و به راحتی با تجربیات تازه سازگار میشود .

کودک دشوار: ۱۰٪  ، برنامه های روزمره نامنظم دارد ، تجربیات تازه را به کُندی قبول می کند، خلق منفی دارد و با کُندی با تجربیات تازه سازگار میشود .

کودک کُند جوش : ۱۵٪ ، نافعال است ، به محرک های محیطی واکنش های ملایم و کُند نشان میدهد، خلق منفی دارد ،و با کُندی با تجربیات تازه سازگار میشود .


پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش روش های فرزندپروری برای والدین

۳۵٪ ، در هیچ یک از این طبقات جای نگرفتند آنها آمیزه منحصر به فردی از خصوصیات خلق و خو را نشان دادند .

الگوی دشوار بیشترین توجه را به خود جلب کرده است ، زیرا کودکان را در معرض خطر مشکلات سازگاری قرار میدهد ، کناره گیری اضطرابی  و رفتار پرخاشگرانه در اوایل و اواسط کودکی .

کودکان کُند جوش در مقایسه با کودکان دشوار در سالهای اولیه مشکلات کمتری دارند با این حال در اواخر سالهای پیش دبستانی و سال های دبستانی در گروه ها همسالان به طور فعال و سریع پاسخ میدهد ، ترس شدید دارند و رفتار آنها کُند و مقید است .

روش های فرزند پروری

به عقیده کاگان ، کودکان بسیار کمرو یا معاشرتی ، نوعی فیزیولوژی را به ارث میبرند که آنها را به سمت سبک خلق و خوی خاصی سوق می دهد . با این حال پژوهش توارث پذیری نشان می دهد که ژن ها فقط اندکی در کمرویی و معاشرتی بودن مشارکت دارند .

روشهای فرزند پروری بر احتمال اینکه بچه ای که از لحاظ واکنش پذیراست ، کودک ترسویی شود ، تاثیر میگذارند .فرزند پروری صمیمانه و حمایت کننده واکنش فیزیولوژیکی شدید نوباوگان و کودک پیش دبستانی کمرو را کاهش میدهد . فرزند پروری سرد و بی محبت اضطراب را افزایش میدهد . اگر والدین از کودک خردسالی که تازگی را دوست ندارند بیش از حد محافظت کنند ، غلبه بر میل به عقب نشینی را برای فرزند خود سخت تر میکنند . والدینی که به طور مناسب از بچه کمروی خود میخواهند به تجربه های تازه نزدیک شود به او کمک می کند تا راهبردی برای تنظیم‌ ترس پرورش دهد . در صورت ادامه کمرویی منجر به احتیاط کاری زیاد ، عزت نفس پایین و تنهایی می شود.

نویسنده:خانم جعفری

دسته‌بندی‌ها