در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله چرا باید ورزش کنیم ؟ جدیدترین نتایج علمی نقش ورزش در طول عمر را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
چرا باید ورزش کنیم ؟ جدیدترین نتایج علمی نقش ورزش در طول عمر
در مقاله چرا باید ورزش کنیم ؟ جدیدترین نتایج علمی نقش ورزش در طول عمر شما با نقش ورزش در زندگی و اثرات آن به طور کامل آشنا خواهید شد. پس تا انتهای این مقاله با برنا اندیشان همراه باشید.
ورزش
چرا باید ورزش کنیم ؟ ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از برخی از این هاست. تفاوت مدنظر همراه با در نظر گرفتن مهارت شخص یا گروه یا شجاعت علامت مشخصه ورزش است.
بنابراین پرش از روی یک مانع در در برابر دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالیکه پرش از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در روستا تنها تلاش برای خیس نشدن پای شخص است.
انواع مختلفی از ورزش وجود دارند و انسانها قسمت مهمی از وقت، پول و دلبستگی خویش را نه تنها بعنوان شرکت کننده بلکه بعنوان تماشاگر به آنها اختصاص میدهند.
ورزش امروزه در دنیا به وسیله ای تبدیل گشته که انسانها را با هم متحد و اشنا نموده و بین آنها پیوند اخوت و برادری برقرار میکند و مهم ترین مقصود و وظیفه ورزش همین است ایجاد دوستی و مودت بین ورزش کاران که هر چند در میدان رقیب هم هستند ولی در بیرون از میدان بعنوان رفیق همدیگر میباشند.
ورزش ترکیبی از فعالیت های فیزیکی عادی و معمول و مهارت های فردی و بعنوان تفریح و سرگرمی و یکسری از قوانین که برای مسابقه، لذت بردن و رسیدن به برتری است. ترکیب شخصیت هایی با مهارت های متفاوت در یک ملت، شهامت و شجاعت آن ملت را افزایش میدهد.
ورزش میتواند بصورت رقابتی برپا شود که در اینصورت باید بر پایهٔ رشته قوانینی که مورد توافق همگی است، یک یا چند برنده در آن مشخص گردد که در اینگونه ورزش ها شرکت کنندگان باید درجه ای از توانمندیهای مربوط به آن رشته به خصوص در رده های بالاتر را دارا باشند.
هم اینک با در نظر گرفتن ورزش های تک نفره، صدها رشتهٔ ورزشی موجود هست . ورزش های جمعی میتواند اشخاص را در قالب دو یا چند گروه دسته بندی کند و تیمها با هم رقابت کنند. گونه هایی از فعالیت های غیر فیزیکی وجود دارد که گاهی آنها را به ورزش نسبت می دهند؛ برای نمونه میتوان به ورق بازی و بازی های تخته ای و فکری اشاره نمود.
تاریخچه ورزش
اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوّت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس ، کشتی ، شنا ، شمشیرزنی ، تیراندازی ، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال ، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی ، والیبال ، گلف ، انواع تنیس ، شنا ، پرتاب وزنه و … جزو ورزش محسوب می شوند.
اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند ، یونانیان قدیم می باشند، که ابتدا اصول ورزش در یونان خیلی خشن و ناصحیح بود و اولین نتیجه از ورزش را بزرگ نمودن عضلات بدن می دانستند. بعدها ورزش در یونان به شکل ریسمان بازی جان بازی در آمد و برای آن اهمیت زیادی قایل بودند و عمل کنندگان آن را آکروبات می نامیدند و این نوع حرکات را آکروباتیک می گفتند. به محل هایی که در آن جا ورزش می نمودند، ژیمنازیوم گفته می شد، که مهم ترین آن ها یکی لیسه و دیگری آکادمی نام داشت و چون مردم در آن محل ها لخت ورزش می کردند، کلمه ژیمناز از کلمه گیمنوس که به معنای لختی است گرفته و به آن محل ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزش های بدنی نیز ژیمناستیک نام گذاشته شد.
مورخ مشهور ، ویل دورانت می نویسد: آن (مدینه فاضله بچه ها) فنون خانه داری را به دختران و فنون شکار و جنگ را به پسران می آموختند و به پسران آموزش می دادند که چگونه شکار کنند و ماهی بگیرند و شنا کنند و همچنین شخم زدن کشت زارها، دام گستری، دامپروری و نشانه روی با تیر و نیزه را می آموختند، تا در جمع مخاطرات زندگی توان محافظت و حراست از خویش را دارا باشند.
اما اگر بیش تر در مساله دقت کنیم، در خواهیم یافت تعلیم و تربیت در حقیقت با پیدایش و سکنا گزیدن بشر در روی زمین آغاز شده است. خاک و سنگ و کوه و تپه و دریا و جنگل و جویبار و دیگر مظاهر طبیعت و نیز خود زندگی و نیازهای آن. نخستین کتاب های درسی نوع بشر بوده اند.
از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط ، نیاز به تامین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهم ترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان ها از اهمیتی برخوردار است، می توان با بهره گیری از تمرین ها و فعالیت های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد.
وقتی دولت ها و حکومت ها تشکیل و تاسیس شدند، رهبران آن ها متوجه شدند که برای حفظ یا گسترش مرزهای خود، نیازمند بازوان توانایی هستند که در جنگ ها بتوانند پیروزی را برای آن ها به ارمغان آورند؛ ویل دورانت در این باره می نویسد:
“از ضروریات دولت ها و تاکید بر روی حفظ نیروی جسمانی، پیروزمندی در جنگ هایی بوده است که متکی بر قدرت بدنی و نیرومندی جسمانی بوده است، و نیرومندی و مهارت بدنی، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش هایی که در بازی های المپیک مقرر گردیده است”
تاریخچه ورزش در ایران
اما در خصوص تاریخچه ورزش در ایران باید گفت: در میان کشورهای مشرق زمین، بی گمان ایران تنها کشوری بود که در نظام تعلیم و تربیت خود بیش تری الویت را به ورزش و تربیت بدنی داده بود، چه در حالی که چینیان به امر ورزش و تربیت بدنی توجه چندانی نداشتند و هندوان نیز پرورش تن و فعالیت های بدنی را گاه مذموم هم می دانستند، ایرانیان به اهمیت و ارزش توانایی و سلامتی بدن به عنوان وسیله بسیار مهمی برای فراهم آوردن ارتشی سلحشور و پیروزمند، پی برده بودند.
هرودوت ، مورخ مشهور یونانی می نویسد:
ایرانیان از پنج سالگی تا بیست سالگی سه چیز را می آموختند:
• سواری
• تیر و کمان
• راستگویی
جوانان تمرینات روزانه را از طلوع آفتاب با دویدن و پرتاب سنگ و پرتاب نیزه آغاز می کردند، و از جمله تمرینات معمولشان، ساختن با جیره اندک و تحمل گرمای بسیار و پیاده روی های طولانی و عبور از رودخانه، بدون تر شدن سلاح ها و خواب در هوای آزاد بود. سواری و شکار نیز دو فعالیت معمول و رایج بود و جستن بر روی اسب و فرو پریدن از روی آن در حال دویدن و به طور کلی سرعت و چالاکی، از ویژگی های سوارکاران سوار نظام ایران بود.
به خصوص در باره دوران پارت ها یا اشکانیان و پیدایش کلمه پهلوان باید گفت: شرح فتوحات این قوم آریایی و حکومت پانصد ساله آن ها پر از دلاوری ها و کوشش های این مردم است. کلمه پهلوان و پهلوانی، ریشه پارتی است که هر فرد زورمند را منتسب به پارت یا پرتو و پهلو دانسته اند. اینان مردمی جنگجو و شکارچی بودند.
هنستین ، مورخ یونانی می نویسد:
“پارت ها جنگ و شکار را دوست داشتند. این قوم از دوران طفولیت تا به هنگام کهولت همیشه با ورزش و تمرینات سخت جنگی و شکار بار آمده بودند.”
انواع ورزش های مختلف در جهان
از قدیم تا حالا در جهان ورزش های گوناگون و مختلفی پیدا و به شکل های گوناگونی انجام شده است. بسیاری از ورزش ها هم به مرور زمان تغییر کرده اند و یا از بین رفته اند.ما در مقاله چرا باید ورزش کنیم سعی داریم کلیه رشته های ورزشی موجود در کل دنیا را برای شما نام ببرید. شاید شما نام خیلی از آنها را حتی نشنیده باشید. پس با دقت آنها را مطالعه کنید، حتما جالب خواهد بود.
ورزشهای حرکتی
- پیاده روی مشه سوئی
- ایروبیک
- پرشی
- دو
- پرش با نیزه
- پرش سه گام
- پرش طول
- ورزش و پله
- یوگا (ورزش جسمی روانی)
- اسپینینگ
- ورزش ناشنوایان
- پاراگلایدینگ {paragliding}
- رعد {RAAD}
- تریکینگ (Tricking)
- پاداکو (parkour)
- آیروبیک
- بندبازی
- ژیمناستیک
- ژیمناستیک هنری
- ژیمناستیک ریتمیک
- تخته فنری
- بی ام ایکس
- رقص زومبا
- کویر نوردی
ورزشهای رزمی
- آیکیدو
- باگوآ
- بوکس
- کیوکوشین
- کیک بوکسینگ
- جوجیتسو
- جودو
- کاراته
- کن دو
- هاپکیدو
- تانگ سو دو
- تای چی چوان
- نینجوتسو
- تکواندو
- سای سن سو
- سامبو
- سومو
- شمشیربازی
- کبدی
- کشتی آزاد
- کشتی فرنگی
- کشتی آلیش
- کشتی کچ
- کوک سول وان
- ووشو
- ووینام
- وینگ چون
- کونگ فو توا سنتی
- موی تای
- جیت کان دو
- چون کوک دو
- یان یوان
- کاپوئرا
- پاورلیفتینگ
- بدنسازی زیبایی
- وزنه برداری
- تریکینگ
- (سامورایی)
- (تایدو، کاراته سامورایی)
- (کونگ فو شائولین)
ورزشهای ماجراجویانه
- پارکور (Parkour)
- چتربازی (Parachuting)
- پاراگلایدینگ(Paragliding)
- کایت سواری (Hanggliding)
- پروازبا بالن (Hot air balone)
- بانجی (Banjo jumping)
- کایتینگ (Kite surfing)
- هواپیمای تفریحی (Airplane)
- پروازباگلایدر (Gliding)
- بادسواری (Windsurfing)
- شیرجه با چتر
- بالنسواری
- آکروباتیک هوایی
- چتربال سواری (Paragliding)
- زورب سواری
- بادپرسواری (Gliding)
- صخره نوردی
- یخ نوردی
- غارنوردی
- بدنسازی نظامی
- پاراگلایدینگ {paragliding}
- رعد {RAAD}
- کوهنوردی
- غارنوردی
- دره نوردی
ورزشهای سواری
- مسابقه اتومبیلرانی
- مسابقه موتورسواری
- مسابقه هوانوردی
- مسابقه قایقرانی موتوری
- موتورکراس
- پالیزه (اسکیتینگ)
- یخپالیزه (پاتیناژ)
- چرخپالیزه (Roller skating)
- تختهپالیزه (اسکیتبوردینگ)
- برفپالیزه (اسنوبوردینگ)
- آبلیزه (پالیزه روی آب)
- هاکی روی یخ
- اسکوتر
- اسکیت
- اسکی
- اسکی صحرانوردی
- اسکی روی چمن
- برفپالیزه (اسنوبوردینگ)
- سورتمهسواری
- لژسواری
- دوچرخهسواری کوهستان
- دوچرخهسواری جاده
- پالیزه (اسکیتینگ)
- تختهپالیزه (اسکیتبوردینگ)
- برفپالیزه (اسنوبوردینگ)
- آبلیزه
- اسب سواری
ورزشهای نشانه روی
- تیراندازی با تفنگ
- تیر اندازی با کمان
- بولینگ
- دارت
- پرتاب چاقو
- ورزشهای بیلیاردی
- اسنوکر
- ایت بال
- ناینبال
- تیلهبازی
- گردو بازی
- دوک بازی
- هفت سنگ
- گلف
- بهکاپ(گیت گلف)
- ” بهکاپ ساحلی “
- بهکاپر (تارگت گلف)
- پرتاب نیزه
- پرتاب وزنه
- پرتاب دیسک
- پرتاب چکش
- فریزبی
ورزشهای گروهی
- فوتبال
- باسبال
- والیبال
- بسکتبال
- هندبال
- بیسبال
- فوتسال
- گلروبال
- فوتبال آمریکایی یا راگبی
- کبدی یا زو
- هاکی روی یخ
- هاکی سالنی
- هاکی روی چمن
- پینتبال (رنگاندازی)
- آمادگی جسمانی
- پیلاتس
- فوتبال ساحلی
- والیبال ساحلی
- والیبال نشسته
- بسکتبال با ویلچر
- بسکتبال سه نفره
- سپک تاکرا
- بدمینتون
- تنیس روی میز
- تنیس
- اسکواش
- راکتبال
- کریکت
- کبدی
- “کرلینگ”
- چوگان
ورزشهای فکری
- شطرنج
- منچ
- بریج
- پوکر
- ورق(پاسور)
- دومینو
- تخته نرد
- تانگو
ورزشهای آبی
- شنا
- واترپلو
- شیرجه
- غواصی
- قایقرانی
- موجخوابی (bodyboarding)
- موجسواری
- ماهیگیری
ورزش و سلامتی
چرا باید ورزش کنیم ؟ شاید خیلی دوست دارید ورزش کنید، اما نه حال و حوصلهاش را دارید و نه برنامهای خاص و منظم، یا اینکه بدنتان آسیب دیده است. شاید هم انقدر گرفتارید که «وقت ندارید سرتان را بخارانید» چه برسد به ورزش! با وجود تمام این آسمان ریسمانهایی که به هم بافتید، میخواهم بگویم که دقیقا باید از همین امروز ورزش کردن را شروع کنید! میدانید چرا؟ چون فواید ورزش خیلی فراتر از کم کردن وزن و خوشهیکل شدن است.
ورزش همه چیز را بهتر میکند؛ از کیفیت خواب گرفته تا انرژی و قدرت حافظهتان. ورزش به شما کمک میکند شادتر و متعادلتر زندگی کنید و از زندگیتان بیشتر لذت ببرید. در این مقاله میخواهیم بدانیم چرا باید ورزش کنیم.
بهتر و آسان تر بخوابید
اگر چه ممکن است از نظر شما مسئله ای بدیهی بیاید، اما تحقیقات مربوط به ورزش کردن با آسان خوابیدن بتازگی انجام شده است. این تحقیقات نشان داده است که به طور میانگین 20 الی 30 دقیقه ورزش برای سه تا چهار روز در هفته کمک می کند که خواب آسان تری داشته باشید. هر چند، بهتر است که روز ها یا بعد از ظهرها ورزش کنید نه شبها قبل از خواب چون در اینصورت خیلی پرانرژی خواهید شد و به سادگی خوابتان نخواهد برد. ورزش کردن کمک می کند آسان تر خوابتان ببرد و بهتر بخوابید و ساعت خوابتان را هم بیشتر خواهد کرد. همچنین کیفیت خواب شما را هم بالاتر خواهد برد و سبب می شود که خواب عمیق تری داشته باشید.
هدفدار شوید و به هدفهایتان برسید
چرا باید ورزش کنیم ؟ چه تصمیم بگیرید که ۱۰ کیلومتر بدوید، چه مقدار وزنهای که بلند میکنید یا مسافت دوچرخهسواریتان را بیشتر کنید، وقتی برای تناسب اندامتان هدف میگذارید و به آن هدفها میرسید اعتمادبهنفستان چند برابر میشود. اما اگر تصمیمتان وسط راه عوض میشود، دانشمندان برایتان یک راهحل عالی سراغ دارند: هدفهای دقیق و مشخص برای خودتان بگذارید.
در سال ۲۰۰۲ تحقیقی روی سه گروه از مردم انجام شد. گروه اول -گروه کنترل- باید تعداد ساعتهایی که در طول هفته ورزش میکردند را گزارش میدادند. گروه دوم -گروه انگیزه- علاوه بر کارهای گروه کنترل باید یک متن در مورد انگیزه هم میخواندند و گروه سه -گروه هدف- کارهای گروههای قبل را انجام میدادند و علاوه بر آن باید یک برنامهی دقیق و مشخص مینوشتند که دقیقا چه روزی، چه ساعتی و کجا میخواهند ورزش کنند.
خب حدس میزنید کدام یک از این گروهها موفقتر بودهاند؟ گروه ۳ با بیشترین میزان همکاری (حدود ۹۱ درصد) اول شد. درحالیکه گروه کنترل حدود 38 همکاری داشتند و گروه انگیزه هم با تنها ۳۵ درصد همکاری آخر شد.
حالا که قدرت هدفگذاری را درک کردهاید یک برنامهی نرمش و ورزش درست و حسابی و دقیق برای خودتان دست و پا کنید تا هم از فواید ورزش استفاده کنید و هم اعتمادبهنفستان بالا برود.
پر کردن اوقات فراغت جوانان ونوجوانان
ورزش یکی از مفیدترین و سالم ترین سرگرمی هایی است که می تواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند.
افزایش انعطاف پذیری
انعطاف پذیری از دیگر فواید ورزش است و این فاکتور به میزان حرکات مفاصل شما بستگی دارد. خم کردن پشت، بلند شدن روی نوک انگشتان پا برای رسیدن به طبقه بالایی کمد و… همه نمونه هایی از انعطاف پذیری بدن هستند. انعطاف داشتن در همه امور زندگی و حتی برای انجام فعالیت های ورزشی مورد نیاز است انعطاف پذیری اصولاً با افزایش سن کاهش می یابد ولی می توان با انجام نرمش هایی از خشک شدن بدن جلوگیری کرد.
کنترل وزن
چرا باید ورزش کنیم ؟ انجام فعالیت های بدنی مداوم بهترین و سالم ترین راه برای کنترل وزن و حفظ نسبت ”ماهیچه به چربی“ است با توجه به اینکه هر کس دارای وضعیت بدنی مخصوص به خود است، همه از برقراری تعادل بین چربی و ماهیچه در بدن سود خواهد برد.در اثر ورزش و اکسیژن گیرى بهتر دستگاه تنفّس و خون رسانى بیشتر به اندام ها توسّط قلب، سوخت و ساز بدن افزایش یافته و بر اثر آن، چاقى برطرف مى شود. ورزش، کاهش وزن را تسریع مى کند و به حفظ وزن در اندازه معین کمک مى نماید. قند و چربى خون توسط ورزش کاهش و انرژى بدن افزایش مى یابد.
جوان نگه داشتن فکر
ورزش می تواند به جوان نگه داشتن فکر شما کمک کند. تحقیقات انجام گرفته بر روی موش ها نشان می دهد که موش هایی که در روز روی یک چرخ می دوند، سلول های عصبی جدید بیشتری تولید کرده و ارتباطات تقویت کننده حافظه در مغزشان، نسبت به موش های ساکن و بی حرکت بیشتر است. تحقیقات انجام گرفته روی انسان ها در مورد پیری و ورزش نیز نشان می دهد که بین فعالیت جسمانی و حفظ توانایی شناخت در افراد پیر ارتباط وجود دارد.
دور کردن کسالت وتنبلی از خود
ورزش، کسالت و تنبلی را از انسان زدوده و به وی نشاط و شادابی بخشیده، او را برای انجام کارهای و وظایف فردی و اجتماعی آماده نموده و اخلاقش را بهبود می بخشد.
با ورزش دیرتر پیر می شویم
چرا باید ورزش کنیم ؟ ورزش باعث می شود دیرتر پیر شوید و از مرگ نابهنگام هم پیشگیری می کند. هر چه سنتان بالاتر می رود، ورزش منظم میتواند شما را از نظر بدنی متناسب و سالم نگاه دارد. همچنین وضعیت پوست و ماهیچه های شما را هم بهتر خواهد کرد، قابلیت انعطاف شما را بالاتر خواهد برد و از بسیاری مریضی های مربوط به پیری از قبیل پوکی استخوان و مریضی های قلبی جلوگیری خواهد کرد.
چقدر خوب است که سالها در کنار عزیزانمان زندگی کنیم و از همهی لحظات شیرینی که در کنارشان هستیم لذت ببریم. پس بدنتان را سالم و شاد نگه دارید! یکی از فواید ورزش کردن عمر طولانی است. خبر عالی اینجاست که تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ روی بیش از ۶۵۰,۰۰۰ نفر انجام شد نشان داد افرادی که ۱۵۰ دقیقه ورزش میکنند (حدود نیم ساعت، ۴ یا ۵ روز در هفته) ۳/۴ سال بیشتر از بقیه عمر میکنند. خب اگر بخواهیم کمی واقعبینتر باشیم، میتوانیم نتیجه بگیریم که اگر روزی ۱۰ دقیقه ورزش کنید (هفتهای ۷۰ دقیقه) میتوانید ۱/۸ سال بیشتر زندگی کنید.
نتایج این تحقیق حتی برای افراد چاق هم درست است. آنها هم میتوانند با ورزش کردن بیشتر زندگی کنند. این درحالی است که چاقی زیاد باعث میشود که طول عمر به طور میانگین ۷/۲ سال کمتر شود. برای این افراد اهمیت ورزش بیشتر است و آنها میتوانند با حدود ۳۰۰ دقیقه ورزش در طول هفته (۱ ساعت، ۵ یا ۶ روز در هفته) ۴/۲ سال بیشتر زندگی کنند.
پس دفعهی بعد که حس کردید خیلی سرتان شلوغ است و نمیتوانید ورزش کنید، به این فکر کنید که دارید تیشه به ریشهی خودتان میزنید و از همهی فواید ورزش چشمپوشی میکنید. آیا تلویزیون تماشا کردن ارزشش را دارد؟
قوی کردن اراده
ورزش، روحیه شجاعت، از خود گذشتگی، مبارزه با ظلم و ظالم و دفاع از مظلوم را در انسان تقویت نموده، اراده وی را قوی می سازد.
مفصل ها، استخوان ها و ماهیچه های شما را سالم تر نگاه خواهد داشت
هر چه سنتان بالاتر می رود، تراکم استخوان هایتان و انعطاف پذیری مفصل هایتان کمتر خواهد شد. ورزش کردن به طور منظم یکی از بهترین راه ها برای کم کردن مشکلات مربوط به ماهیچه ها، مفصل ها و استخوان ها است. یک برنامه ورزشی منظم به شما کمک می کند که قوا و انعطاف پذیری خودرا حفظ کنید.
ورزش توان رزمی انسان را افزایش می دهد
چرا باید ورزش کنیم ؟ بالا بودن توان جسمانی نیروهای نظامی و رزمی، تنها در زمان های گذشته که جنگ ها با سلاح های سرد صورت می گرفت، مورد توجه نبوده، بلکه امروزه نیز حائز اهمیت فراوان است و تمرینات بدنی قسمت عمده ای از آموزش های نظامیان و به ویژه کماندوها و نیروهای ویژه را تشکیل می دهد. همچنین افرادی که از نقطه نظر بدنی و جسمانی، ضعیف و یا ناقص باشند، در ارتش پذیرفته نشده و گاه از خدمت سربازی نیز معاف می گردند.
حافظه را قویتر خواهد کرد
پیاده روی سه روز در هفته به مدت 45 دقیقه برای بالا بردن زیرکی و هوش شما کافی است تحقیقات بسیاری نشان داده است که افرادی که روی قاعده ای منظم ورزش می کنند و قدرت تمرکز بهتری دارند. ورزش های هوازی قسمت های جلویی و جداره های بالایی مغز که به تمرکز مرتبط است را تحریک می کند.
احتمال ابتلا به تعداد زیادی از بیماری ها را کاهش می دهد
بهترین نتیجه ای که از تمرینات ورزشی گرفته می شود این است که احتمال ابتلای شما رابه تعداد زیادی از مریضی های جدی و کشنده مثل مریضی های قلبی، فشار خون بالا، پوکی استخوان، دیابت، چاقی، کلسترول بالا، سرطان سینه ؛ ایست و حملات قلبی و ورم مفاصل کاهش می دهد.
تاثیر ورزش بر ابعاد روحی و اجتماعی انسان
از دیگر فواید ورزش تأثیر مطلوب بر روح و روان و شخصیت اجتماعی هر فرد است. انجام فعالیت های بدنی یکی از بهترین راه های کسب ”احساس خوب“ در طول روز است. وقتی ورزش می کنید خود را از همه تنش های روزانه، همه استرس هایی که به شما وارد شده و همه فشارهای روانی می رهانید. چرا که در حال ورزش کردن با ترشح اندروفین از مغز شما احساس آسودگی خاطر و آرامش می کنید.
تاثیر ورزش در سرطان
ورزش سبب تقویت سیستم ایمنی در بیماران سرطانی می گردد. بنابرگزارش پژوهشگران کره ای، انجام حرکات ورزشی ساده می تواند سیستم ایمنی بیمارانی را که به دلیل سرطان معده تحت عمل جراحی قرار گرفته اند تقویت کند.
مطالعه بر روی 25 بیمار که تحت عمل جراحی خارج نمودن تومورهای معده قرار گرفته بودند، نشان داد عملکرد ایمنی بدن افراد که 2 روز پس از عمل، انجام حرکات ورزشی را آغاز نموده بودند قویتر از اشخاصی بود که ورزش نکرده بودند. 2 هفته پس از جراحی تعداد سلول های ضد سرطان در افرادی که ورزش کرده بودند به نحو چشمگیری بیشتر از سایرین بود.
سلول های ضد سرطان یا قاتل به سلول های سرطانی حمله کرده و به رفع عفونت کمک می کنند. دکتر یانگ مونا وهمکارانش از دانشگاه اینجو در شمی کویانگر، یک گروه 17 نفره از بیماران را مورد بررسی قرار دادند. این بیماران 2 روز بعد از جراحی در حالی که روی تخت دراز کشیده بودند انجام حرکات ساده ورزشی را آغاز کردند.همچنین از زمانی که قادر به راه رفتن بودند انجام حرکات ورزشی بر روی دوچرخه ثابت را به تعداد 5 بار در هفته شروع کردند.
محققان به منظور بررسی تغییرات حاصله در تعداد سلول های قاتل چندین نمونه خون از بیماران گرفتند. نتایج تحقیقات حاکی از آن بودکه هفته اول پس از جراحی تعداد سلول های قاتل در هر گروه کاهش یافت. اما در هفته دوم سلول های قاتل در بیمارانی که ورزش می کردند به وضعیت موفقیت آمیز اول بازگشت. اما درافرادی که ورزش نمی کردند روند نزولی سلول ها همچنان ادامه داشت.
البته به مرور زمان تعداد سلول های قاتل در تمامی این بیماران افزایش پیدا کرد. به گفته دکتر مونا به دلیل این عملکرد ضعیف سیستم ایمنی موجب تقویت سلول های سرطانی می گردد انجام حرکات ورزشی برای تقویت سیستم ایمنی حائز اهمیت است.
طبق تحقیقات انجام شده، بیمارانی کـه دارای مـیـزان بـالای سـلـول های قاتل بودند مدت زمان بسیار طولانی تری نسبت به سایرین بدون گسترش مجدد سرطان قادر به زندگی می باشند. البته عواملی چون تغذیه و سرطان درمانی در این میان نقش دارند، اما می توان گفت: ورزش یکی از موثرترین شیوه های تقویت سیستم ایمنی بیماران سرطانی است.
معرفی انواع ورزش در خانه برای حفظ سلامتی و تناسب اندام
برخی از افراد به دلایل مختلفی ورزش در خانه را به رفتن به باشگاه ترجیح داده و تمرینات ورزشی و نرمش را با امکانات محدود برای رسیدن به تناسب اندام انجام می دهند.البته در این گونه ورزش چون نظارت مربی و ترتیب وجود ندارد باید اصولی رعایت شود که به خوش فرم شدن بدن کمک کند.
کدام ورزش در خانه مناسب شماست؟
چرا باید ورزش کنیم ؟ ورزش در خانه شامل حرکات ورزشی ساده ای است که برای تمامی عضلات حرکت خاصی در نظر گرفته شده است که بدون نیاز به باشگاه رفتن تنها با صرف چند دقیقه در طول روز می توانید در خانه به تناسب اندام برسید که تمامی این حرکات بدون نیاز به مربی و و امکانات خاصی که تمام این حرکات با وزن بدن انجام می شود. این برنامه شامل تمریناتی خاص برای آب کردن چربی های باسن، شکم، سینه، ران و تمرینات کل بدن است. که هیچ کدام از این تمرینات نیاز به تجهیزات ندارد ، انجام روزانه این حرکات کمک فراوانی به خوش فرم شدن عضلات می کند.
یکی از مهم ترین تمرینات برای همه افراد مخصوصا خانم ها که در الویت اول قرار دارد آب کردن چربی های شکم ،پهلو و ران ها است که مهم ترین موضوع برای داشتن اندامی بدون نقص است. شاید خیلی ها ورزش در خانه را بی تاثیر بدانند اما باید گفت ورزش در خانه بسیار تاثیر گذار بوده مخصوصا برای زنان که می تواند باعث به وجود آمدن انگیزه شود.
باید به این نکته توجه کرد که مهم ترین هدف ورزش در خانه تقویت عضلات بدن ، افزایش متابولیسم بدن، و همچنین استحکام عضلات است که در نهایت باعث بهبود یافت سلامت جسمی و روانی در فرد می شود. اگر قصد شما از ورزش در خانه چربی سوزی شکم و پهلو می باشد باید از یک رژیم غذایی که توسط یک متخصص ارائه شده استفاده کنید، در یک سال انجام ورزش به تنهایی در حدود ۲.۵ درصد لاغر می کند که رقم کمی است، اما رژیم غذایی می تواند بیش از ۸ درصد و ترکیب رژیم و ورزش بیش از ۱۰ درصد شکم و پهلو ها را لاغر می کند.
اولین گام برای ورزش در خانه گرم کردن بدن به شیوه صحیح است که با انجام حرکات کششی شروع می شود که این کشش در عضلات باعث افزایش دما بدن و اکسیژن رسانی بیشتر به سلول ها می شود، بهترین تایم ورزش هم بستگی به خودتان دارد که چه ساعت از شبانه روز شاداب هستید که هم صبح می توانید انجام دهید و هم بعد از ظهر یا شب . در ادامه با چند ورزش مناسب و تاثیر گذار آشنا می شویم :
شنا سوئدی
این ورزش یک حرکت بسیار عالی و قدرتی است که تعداد زیادی از عضلات بالا تنه را درگیر می کند که بیشترین تاثیر را بر روی عضلات سینه ، سرشانه، و بازو دارد. برای انجام این حرکت باید بر روی شکم دراز بکشید و بعد از اینکه بدن را به طور کامل کشیدید، سعی کنید تعادل خود را به کمک پنجههای پا و همچنین دستها حفظ کنید. برای شروع به سمت پایین بروید و سپس به بالا بیایید.
پلانک
این حرکت بهترین روش برای عضلات شکم و پهلو محسوب می شود و با انجام مکرر این حرکت در ست های بالا به مرور تاثیر زیادی بر آب کردن شکم و پهلو را خواهید دید. این حرکت بیشترین تمرکز و تاثیر را بر روی عضلات میانی شکم دارد. برای انجام این حرکت بر روی شکم خود دراز بکشید و با کمک ساعد و پنجه های پا سعی کنید بدن خود را به مدت ۳۰ ثانیه در این وضعیت نگه دارید. عضلات قسمت میانی بدن که کمر و شکم است بیشترین فشار را در این وضعیت تحمل می کنند.
اسکات
این حرکت جز اصلی ترین حرکت برای تقویت عضلات باسن و ران ها است که به روش های مختلف انجام می شود. باید به این نکته توجه کرد که این حرکت را باید به طرز صحیح انجام داد، زیرا در صورت اشتباه انجام دادن این حرکت می تواند به کمر و زانو ها آسیب برساند.
نحوه انجام این حرکت طوری است که به هیچ وجه زانو ها نباید از پنجه جلو تر باشد. سر و نگاه باید به سقف روبرو باشد،به گونه ای که چانه کمی بالا می رود. برای حذف چربی های داخل ران می توانید پاهایتان را کمی به خارج متمایل کنید زیرا این کار باعث می شود به داخل ران فشار بیشتری وارد شده و در نتیجه منجر به آب شدن چربی های این ناحیه می شود، برای تاثیر گذاری بیشتر این حرکت می توانید از هالتر و یا دمبل استفاده کنید.
طناب زدن
از حرکات ساده اما تاثیر گذار ورزش در خانه محسوب می شود یک روش موثر برای داشتن اندامی بدون نقص و همچنین بهترین ورزش برای بالا بردن ظرفیت ریه ها و کمک کردن به بهبود گردش خون در بدن است. طناب زدن بهترین راه برای سوزاندن کالری است و چرا که با بالا رفتن ضربان قلب و سرعت کالری سوزی روند چربی سوزی هم بالا می رود. طناب زدن یکی از موثرترین ورزش هایی است که برای قلب و عروق بسیار مناسب است زیرا باعث بالا رفتن مقاومت فیزیکی بدن می شود.
کرانچ
این حرکت مربوط به عضلات شکم است و باعث تقویت و قدرت مرکزی بدن میشود.
برای انجام روی تشک دراز بکشید، و زانو هایتان را خم کنید طوری که کف پاها یتان صاف روی زمین قرار بگیرد سپس پاهایتان را از دنبالچهتان به اندازه ۳۰ الی ۴۵ سانتیمتر بالا ببرید. دستانتان را پشت سرتان بگذارید، استخوانهای شانه را به سمت هم فشار دهید و آرنجتان را صاف و در موازات شانهها نگه دارید. این حالت آرنجها باید در تمام طول تمرین حفظ شود. عضلات شکمی و مرکزی را منقبض کنید و چانهتان را به آرامی به سمت سینه خم کنید و تنهتان را به سمت رانها بالا ببرید.
لانگز به جلو
یکی از بهترین حرکات پا لانگز است که حرکتی مفید در جهت ساختن عضلات پا و باسن است که قدرت بدن را تقویت و در حفظ تعادل کمک بسیاری میکند.
برای انجام این حرکت بایستید و پاهایتان را نزدیک هم قرار دهید. بدون خم شدن شانه ها یتان را به سمت پایین و عقب بکشید. سپس پای راست خود را از زمین بلند کنید و درحالی که تعادل تان را روی پای چپ حفظ میکنید یک قدم به جلو بردارید. بعد زانوی پای چپ را تا جایی خم کنید که با زمین برخورد نکند. چند ثانیه در این حالت بمانید و با فشار آوردن بر روی پاها به آرامی به همان وضعیت ایستادهی قبلی خود بازگردید. این حرکت را با پای مخالف تکرار کنید.
کیک بک باسن
این حرکت کمک فراوانی به خوش فرم شدن و بالا رفتن باسن می کند . برای انجام ابتدا به حالت چهار دست و پا بر روی زمین قرار می گیریم سپس یکی از پاهای خود را با همان زاویه ۹۰ درجه درهمان راستا بالا بیاورید تا عضلات ران و باسن بیشتر درگیر شوند. سه ست ۱۶ تایی با هردو پا انجام دهید. برای تاثیر گذاری بیشتر این حرکت می توانید از دمبل استفاده کنید.
بعد از اجرای تمرینات و ورزش در خانه مهم ترین قسمت آخر ورزش سرد کردن بدن برای کاهش ضربان قلب و کاهش تعداد تنفس در دقیقه است ضروری است.
معرفی یار مهربان
کتاب ورزش و سلامت در فرهنگ ایرانی
نویسندگان: محمد دریایی، اسماعیل گندمکار
انتشارات آرمان رشد