در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از کارگاه های دکتر هلاکویی و بسیار کاربردی با عنوان کارگاه رابطه انسان امروزی با علم از دکتر فرهنگ هلاکویی را جهت دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به مباحث علمی و روانشناسی قرار دهیم.
کارگاه رابطه انسان امروزی با علم از دکتر فرهنگ هلاکویی
دکتر هلاکویی در کارگاه رابطه انسان امروزی با علم به صورت کامل همراه با همکارانش به طور مفصل به این مبحث می پردازند و جنبه های مختلف این رابطه را بررسی می کنند.
اصلی ترین ویژگی های انسان مدرن
نخستین ویژگی انسان مدرن، التفات عظیم او به علم تجربی است. مراد از علم تجربی، علمی است که به روش تجربی یعنی مشاهده، آزمایش، نظریه پردازی و آزمون نظریه ها متکی باشد. تبیین مشهودها و پیشبینی نامشهودها، قدرتی است که فقط علوم تجربی به انسان میدهند. هنر اختصاصی علوم تجربی، یعنی تبیین پدیده های بالفعل مشهود، هنر دومی می زاید و آن پیشبینی پدیده های بالفعل نامشهود است. بر اثر این دو هنر، هنر سومی پدید می آید که با آن میتوان آینده را طراحی و برنامه ریزی کرد. بنابراین به طور خلاصه میتوان گفت علوم تجربی، قدرت تبیین پدیده های بالفعل مشهود، قدرت پیش بینی پدیده های بالفعل نامشهود، قدرت طراحی و برنامه ریزی، و قدرت ضبط و مهار ایجاد تغییرات مطلوب در جهان خارج را ارزانی انسان میکند. خصلت دوم انسان مدرن، رشد علوم عملی است. منظور از علوم عملی همان چیزی است که از آن به تکنولوژی یا فناوری تعبیر میشود.
پیشنهاد ویژه:کارگاه رابطه انسان با خرافات از دکتر هلاکویی
خصلت سوم انسان مدرن که بر اثر رشد تکنولوژی ظهور کرد، صنعت و رابطه انسان امروزی با علم است. برای داشتن صنعت، علاوه بر برخورداری از علوم تجربی و علوم عملی، انسان همچنین باید قصد داشته باشد که جهان را تغییر دهد. خصیصه چهارم انسان مدرن که نتیجه سه خصلت قبلی است، پدید آمدن سطح زندگی بالا و بی سابقه برای بشر مدرن است. در طول تاریخ بشر هیچ گاه سطح زندگی انسان به اندازه این پانصد سال بالا نبوده است. سطح زندگی را عوامل هشتگانه خوردن، آشامیدن، پوشاک، مسکن، خواب، استراحت، غریزه جنسی، تفریح و تفرّج میسازند.
خصلت پنجم، ویژگی اقتصادی انسان مدرن است. انسان جدید به لحاظ اقتصادی طرفدار رفتار سرمایه داری است. بنابراین کسی را که طرفدار اقتصاد برنامه ریزی شده است به این لحاظ نمیتوان یک انسان مدرن نامید.
انسان مدرن هرچه بیشتر زندگی، را سکولار کرده؛ یعنی از صحنه زندگی دینزدایی کرده است.
خصیصه بعدی، ویژگی سیاسی انسان جدید است. انسان جدید از لحاظ سیاسی قائل به یک دموکراسی لیبرال است.
هشتمین خصلت انسان مدرن، انسانگرایی است. اومانیسم یا انسانگرایی نیز تعبیری است که بیش از یک معنا دارد، و معنایی که در اینجا مورد نظر است اعتقاد به این قول است که همه چیز باید به نحوی در خدمت انسان قرار گیرد. در واقع انسان باید مخدوم غیرانسان و هرچیز باید در خدمت انسان باشد. در اومانیسم، انسان به لحاظ اوصاف اخلاقی شأن خدایی پیدا کرد؛ یعنی همه باید در خدمت انسان باشند و همه چیز باید رضای انسان را جلب کند.
خصلت بعدی که در انسان مدرن ظهور کرد فردگرایی، در مقابل جمع گرایی است. فردگرایی به این معناست که نهتنها همه چیز باید در خدمت انسان باشد، که باید در خدمت فرد انسان قرار گیرد. یعنی واجد حق، جامعه انسانی نیست؛ فرد انسانی است. این حقوق حق آزادی است.
خصیصه دیگر انسان مدرن عقلگرایی، یا به تعبیر دقیقتر استدلال گرایی است. استدلال گرایی به معنای تعبدگریزی کامل است. وقتی گفته میشود انسان متجدد، یعنی کسی که این ده ویژگی در او جمع شده است. نکته دوم این است که خصلت های ذکر شده معرف تیپ ایده آل انسان مدرن است، و تمام آن ممکن است هیچ جا یافت نشود.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.