کارگاه آموزش جامع تاریخ ادبیات آمریکا

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
74 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های جذاب علمی با عنوان کارگاه آموزش جامع تاریخ ادبیات آمریکا به زبان فارسی به صورت جامع را در اختیار شما علاقه مندان به علم ادبیات جهان قرار دهیم.

کارگاه آموزش جامع تاریخ ادبیات آمریکا به زبان فارسی

شما علاقه مندان به آشنایی با تاریخ ادبیات ملل مختلف در کارگاه آموزش جامع تاریخ ادبیات آمریکا به زبان فارسی به صورت کامل با تاریخ ادبیات کشور آمریکا آشنا خواهید شد.

مروری بر تاریخ ادبیات کشور آمریکا

ادبیات آمریکا شامل مجموعه آثار ادبی است که در ایالات متحده و یا مستعمرات سابق آن نوشته و تولید شده باشند. آمریکا در ابتدای تاریخ خود، مجموعه ای از مستعمرات بریتانیا بود، بنابراین، سنت ادبی این کشور، بسیار نزدیک و همسو با ادبیات انگلیس شکل گرفت. با این حال، ویژگی های منحصر به فرد آمریکایی و تعدد آثار تولید شده در این کشور، مسیر و سنت متفاوتی نسبت به ادبیات انگلیس، برای ادبیات آمریکا به وجود آورد.

یکی از جنبه‌های مهم برای شناخت تاریخی جامعه آمریکا، ادبیات آمریکا و سیر تحولات آن است. اگر ادبیات جامعه آمریکا را نشناسیم، بسیاری از ناگفته‌های تاریخی آن را درک نخواهیم کرد؛ چرا که اگر موتور محرکه تحولات ادبی را تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بدانیم، متقابلاً آثار ادبی را نیز باید انعکاسی از این تحولات تلقی کنیم.

در سال ۱۴۹۲ میلادی، کشتی کریستف کلمب و همراهان او در ساحل سرزمینی که بعدها آمریکا نامیده شد، لنگر انداخت. تعدادی از همراهان کلمب، یهودیان اروپایی و جمعی دیگر از آنان، دریانوردان اسپانیایی و ایتالیایی بودند. هزینه سفر را سرمایه‌داران سوداگر یهودی تأمین کردند و دیگر امکانات را دولت استعمارگر پادشاهی اسپانیا فراهم ساخت. هدف دست‌اندرکاران سفر، دستیابی به سود تجاری و کنترل بازارهای شرق به‌ویژه هندوستان بود، اما مسیری که کشتی کریستف‌ کلمب در پیش گرفت، آن‌ها را به سواحل آمریکا رساند.

در نقاط مختلف قاره آمریکا چند تمدن کهن‌سال سرخ‌پوستی که مبتنی بر باورهای میتولوژیک و اسطوره‌ای بودند، سیطره داشتند. ورود تدریجی مهاجران اروپایی در قرن پانزدهم تا هجدهم به قاره امریکا، موجب نابودی کامل تمدن‌های بومی و نسل‌کشی سرخ‌پوستان گردید. تا اواسط قرن هجدهم، مجموعه‌ای از کلونی‌های سفیدپوست‌نشین در خاک قاره تشکیل شدند و این کلونی‌ها تحت سلطه پادشاهی استعمارگر بریتانیا قرار داشتند. ساکنان این کلونی‌ها که از نسل مهاجران سفیدپوست اروپایی بودند، اغلب نژاد انگلوساکسونی داشتند، به زبان انگلیسی حرف می‌زدند و به گرایش‌های مختلف پروتستانیسم و پیوریتانیسم مسیحی اعتقاد داشتند.

در سال‌های دهه ۱۷۷۰، به ‌خاطر تشدید رقابت‌های اقتصادی سرمایه‌داران و بازرگانان کلونی‌نشین‌ها با سرمایه‌داران انگلیسی و افزایش فشارهای مالیاتی دولت انگلستان، و نیز تحت تأثیر آرا و شعارهای عصر روشنگری اروپا، به‌ویژه اندیشه‌های جان لاک‌، ساکنان کلونی‌نشین‌ها به سودای استقلال افتادند. در سال ۱۷۷۶ و در پی بالا گرفتن اختلافات میان کلونی‌نشین‌ها و دولت بریتانیا، کنگره‌ای متشکل از چند ایالت در فیلادلفیا تشکیل و منجر به امضای «اعلامیه استقلال» شد. از سال ۱۷۷۶ تا سال ۱۷۸۳، جنگ‌های استقلال ادامه یافت و سرانجام جمهوری ایالات‌متحده آمریکا که تجسم سیطره کلان‌سرمایه‌داران بازرگان و برده‌دار و فراماسونر تحت لوای شعارهای «لیبرالیسم کلاسیک» بود، تشکیل شد.

دهه‌های ۱۸۴۰ و ۱۸۵۰به همراه خود موجی از تحول ساختاری را در ادبیات داستانی این سرزمین پدید ‌آورد. در این دوره، در آثار نویسندگانی چون ادگار آلن‌پو و هنری دیوید ثورو نخستین نشانه‌های انحطاط تمدن مدرن آمریکایی و نیز اولین نمونه‌های یک اعتراض آنارشیستی به سلطه جابرانه آن ظاهر شد. رمان‌ها و داستان‌های این دوره از تاریخ ادبیات داستانی آمریکا را به لحاظ اعتبار و میزان تأثیرگذاری در نویسندگان دوره‌های بعد، می‌توان در زمره آثار کلاسیک ادبیات آمریکایی به حساب آورد.

ادگار آلن پو (سال مرگ: ۱۸۴۹ میلادی) را می‌توان آغازگر ادبیات داستانی این دوره از ادبیات آمریکا دانست. او شاعر، منتقد و نویسنده معروف داستان‌های کوتاه بود. در آثار او می‌توان علائم زودهنگام بروز انحطاط در جامعه آمریکا و کلیت تمدن مدرن را حس کرد. او از اهالی بوستون بود. وی زندگی ادبی خود را با انتشار مجموعه شعری در جوانی آغاز کرد و پس از آن به انتشار یک نشریه پرداخت. وی در سال ۱۸۳۸ رمان ناتمامی به‌نام «سرگذشت ا. گوردن پیم» نوشت. اما نقطه اوج فعالیت ادبی او از سال ۱۸۴۰ و با انتشار داستان‌های کوتاه وهم‌آلود، اضطراب‌انگیز و تاحدودی سوررئالیستی آغاز ‌گردید. او عمری کوتاه داشت و عمده آثار داستانی تأثیرگذار او در نُه سال پایان عمر وی نگاشته و منتشر شدند. آثاری نظیر «مجموعه داستان‌های عجیب و غریب» (سال ۱۸۴۰)، داستان «نقاب سرخ» (۱۸۴۲)، «گربه سیاه» و «قلب رازگو» از این قبیل هستند.

رکود اقتصادی بی سابقه دهه ۱۹۳۰ عملاً اقتصاد آمریکا را نابود ساخت و جنگ جهانی دوم باعث احیای آن شد. ایالات متحده به عنوان ابرقدرت جهانی مطرح شد و مردم آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، از آزادی و کامیابی‌های شخصی بی‌سابقه‌ای برخوردار شدند. بعد از جنگ جهانی دوم، توسعه آموزش عالی و گسترش پخش برنامه‌های تلویزیونی این امکان را برای مردم فراهم ساخت تا بتوانند به اطلاعات مورد نیازشان دست یابند و در نتیجه مهارت بیشتری پیدا کنند. امکانات زیاد برای مصرف‌کنندگان و دسترسی به خانه‌های بزرگ و جذاب حومه شهرها، به خانواده‌های طبقه متوسط امکان استقلال بیش‌تری را داد.

نظریه‌های روان‌شناسی فراگیر فروید بر اصالت و اهمیت فرد تکیه داشتند. احیای استقلال فردی، به همراه حقوق شهروندی و جنبش‌های ضد جنگ دهه ۱۹۶۰، صداهای خاموش ِ گذشته را بازتابی تازه داد. نویسندگان توانستند آشکارا و آزادانه اندیشه‌ها و تجربه‌های شخصی خود را بیان کنند. اهمیت تجربه‌های شخصی با اهمیت گروهی که با آن ارتباط برقرار می‌نمود، معنا پیدا می‌کرد. هم‌جنس‌گرایان، فمنیست‌ها و دیگر صداهای جانبی گذشته توانستند اعلام وجود کنند. نویسندگان یهودی و سیاه‌پوست آمریکایی توانستند برای داستان‌های تلخ و شیرین آمریکایی خود مخاطبین فراوانی کسب کنند. نویسندگان پروتستانی مانند جان شیور و جان آپدایک نیز به بیان آثار فرهنگ پس از جنگ بر زندگی افرادی چون خود پرداختند.

یکی از نویسندگان محبوب دهه شصت میلادی ریچارد براتیگان بود. بحران هویت، جامعه مصرفی آمریکا، بحران محیط زیست، تلاش برای خودیابی، پناه به فلسفه شرق و انتخاب یک زندگی دیگر که نقطه مقابل رؤیای آمریکایی باشد، از مهم‌ترین مضامین آثار براتیگان در نخستین دوره آفرینش ادبی اوست. «سپس باد همه چیز را با خود خواهدربرد» آخرین رمان اوست که دو سال پیش از مرگ او منتشر شده است. براتیگان با رمان «صید قزل‌آلا در آمریکا» معرف خوانندگان ایرانی شد. او نویسنده‌ای تأثیرگذار است که در آثارش بر مسائل انسان دوره خودش و مسائلی که به نظرعادی می‌رسد، پرداخته و آن‌ها را می‌شکافد و به درون انسان‌ها راه می‌یابد. مضمون «مرگ» سرفصل مشترک همه آثار اوست.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.