کارگاه صوتی کلید حل مشکلات زندگی-چگونه مشکلات زندگی را حل کنیم
در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه صوتی کلید حل مشکلات زندگی-چگونه مشکلات زندگی را حل کنیم را جهت دانلود در اختیار شما کاربران علاقه مند به مباحث روانشناسی و علوم رفتاری قرار دهیم.
کارگاه صوتی کلید حل مشکلات زندگی-چگونه مشکلات زندگی را حل کنیم یکی از کارگاه های پرطرفدار در زمینه رشته روانشناسی است و راهکارهای علمی برای حل مشکلات زندگی را برای افراد ارائه می کند.
کلید حل مشکلات زندگی چیست؟
مهارتهای حل مسأله کمک میکند با مشکلات روزمره و شرایط بحرانی زندگی منطقی برخورد کنیم شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی گرهای در کارتان میافتد، دچار استرس میشوید و اصلا نمیدانید از چه راهی با مشکلتان برخورد کنید. خیلی وقتها هیجانات و استرسها توان فکر کردن را از ما میگیرد و اجازه نمیدهد شرایط را مدیریت کنیم.
این جور وقتها فقط ناراحت و عصبی میشویم و نمیتوانیم کاری از پیش ببریم. البته این ضعف را میشود با یاد گرفتن مهارتهای حل مسأله و تمرین زیاد برطرف کرد و بهتر است اگر تا به حال هم مشکلی در حل مسائلتان نداشتهاید، مراحل حل مسأله را یاد بگیرید. چون احتمال دارد در آینده نزدیک و وقتی بیشتر درگیر پیچوخمهای زندگی میشوید به کارتان بیاید.
مهارت حل مساله چه کاربردی در حل مشکلات زندگی دارد؟
تحقیقات نشان میدهد خیلی از مشکلات مهم بهداشتی و اجتماعی به دلیل ناتوانی در حل مسأله به وجود میآید. افرادی که راه و روش روبهرو شدن با مشکلات را نمیدانند، بیشتر در معرض خودکشی، اعتیاد، بیبندوباری، بزهکاری و ابتلا به ایدز هستند. در عوض هر چه توانایی بیشتری در حل مسأله و تصمیمگیری داشته باشید، به همان اندازه در زندگی موفقتر و سالمتر خواهید بود.
پیشنهاد ویژه:مهارت های زندگی بزرگسالان
حل مسأله هم در مشکلات کوچک و فردی کاربرد دارد و هم در سطح جامعه و حتی بینالمللی. چند کاربرد مهم این مهارت عبارت است از:
کاهش مشکلات زندگی و بهویژه مشکلات اجتماعی و ارتباطی
- درمان انتخابی خودکشی
- پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و روانی
- روشی برای حل بحرانهای بینالمللی، کشوری، استانی، محلی، شخصی و …
حل مسأله و اعتماد به نفس
یاد گرفتن مهارتهای حل مسأله و تصمیمگیری بر احساسی که نسبت به خودمان و دیگران داریم هم تأثیرگذار است. با کمک حل مسأله درک درستتری از تواناییهایمان به دست میآوریم و اعتماد به نفسمان بیشتر میشود. این مهارت بهداشت و سلامت روان را هم بالا میبرد و انگیزه افراد را برای مراقبت از خود و دیگران و پیشگیری از بیماریهای روانی، مشکلات بهداشتی و رفتاری افزایش میدهد.
جهتگیری صحیح
نسبت به مسأله مشکل را بپذیریم
از نظر روانشناسها بهترین رویکرد برای برخورد با مسائل این است: مهم نیست دلیلش چه بوده، باید بپذیریم که با این مشکل روبهرو شدهایم و حالا باید حلش کنیم. فقط به این ترتیب میشود وارد مرحله دوم، یعنی تعریف مشکل شد.
البته این کار زیاد هم آسان نیست. آدمها وقتی دچار مشکل میشوند آرامش معمولشان را از دست میدهند و فکرهایی به ذهنشان میرسد و واکنشهایی نشان میدهند که باعث میشود ناراحتیشان بیشتر شود و نتوانند مشکل را بپذیرند. شاید شما هم این احساسات را تجربه کرده باشید:
سرزنش خود: این احساس، عزت نفس و اعتماد به نفس فرد را پایین میآورد و تشویش و ناراحتی او را بیشتر میکند.سرزنش دیگران: این کار غیر از متهم کردن دیگران و ایجاد کینه و خشم حاصل دیگری ندارد و فقط احساسات منفی را تشدید میکند.
دنبال مقصر گشتن: بهتر است قبل از هر کاری به مشکلی که پیش رویتان است فکر کنید و بعد از حل آن دنبال مقصر بگردید. در حوادث و بحرانها هم از همین روش استفاده میشود؛ مثلا وقتی یک آتشسوزی اتفاق میافتد ابتدا آتش را خاموش میکنند و بعد به جستوجوی مقصر میروند.
به دنبال عامل یا علت مشکل گشتن: بهتر است اول مشکل را از جلوی پایتان بردارید و بعد علتها و عوامل آن را بررسی کنید. مثلا وقتی در یک شهر سیل میآید ابتدا خسارات را برطرف میکنند و بعد به دنبال عامل آن میگردند.
فاجعهآمیز کردن مشکلات: این کار یعنی از کاه کوه ساختن. اگر به بخت و اقبال بدتان لعنت بفرستید یا مشکلات را نشانه بیکفایتی و نالایق بودن خودتان بدانید، مسائل حل نمیشوند و فقط بیشتر احساس ناراحتی و آشفتگی میکنید.
شاید مواردی که گفتیم به نظرتان بدیهی بیاید؛ ولی خیلی از پدر و مادرها وقتی میبینند فرزندشان دچار مشکلی شده از همین روشها استفاده میکنند تا بیشتر مراقب باشد. ولی واقعیت این است که این کارها نه تنها هیچ فایدهای برای حل مشکل ندارد، بلکه فرد را از فرآیند حل مسأله دور میکند و او بیشتر و بیشتر تواناییاش را برای حل کردن مشکلات از دست میدهد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
- در صورت ثبت نام لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- در صورت مشاهده ارور در فایل های فشرده آخرین نسخه Winrar را نصب نمایید.
- همچنین می توانید از فشرده ساز 7 zip نیز استفاده نمایید.
- برای اجرای فایل های صوتی و تصویری می توانید از نرم افزار VLC استفاده کنید.
- برای اجرای کتاب های الکترونیکی هم می توانید از نرم افزار Adobe Reader استفاده کنید.
- در صورت وجود هر گونه سوال به بخش سوالات متداول مراجعه فرمایید.