در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از کارگاه های پزشکی با عنوان کارگاه آموزش باکتری شناسی ویژه دانشجویان رشته پزشکی را برای دانلود در اختیار شما علاقه مندان به رشته پزشکی قرار دهیم.
مدرس کارگاه آموزش باکتری شناسی ویژه دانشجویان رشته پزشکی به صورت کاملاً تخصصی مبحث باکتری شناسی را آموزش داده و همچنین تمامی مواردی که در این حوزه قرار داده را بیان می کند.
کارگاه آموزش باکتری شناسی ویژه دانشجویان رشته پزشکی
باکتری یا تکزیان (Bacteria) گروهی از موجودات تک سلولی میکروسکوپی هستند که پوشش بیرونی نسبتاً ضخیمی آنها را احاطه کردهاست. این موجودات ساختار سادهای دارند و به گروه پروکاریوت (جانداران ساده) تعلق دارند. اولین جانداران پدید آمده بر روی کره زمیناند. اولین نشانههای زندگی بر روی کره زمین، حدود سه و نیم میلیارد سال پیش مربوط به پیدایش سلولهای پروکاریوتی باکتریها میباشد.
باکتریها متنوعترین و مهمترین میکروارگانیسمها هستند. تعداد کمی از آنها در انسان و حیوانات و گیاهان بیماریزا هستند. بطور کلی بدون فعالیت آنها، حیات بر روی زمین مختل میگردد. بطور یقین یوکاریوتها از موجودات زنده باکتری مانند بوجود آمدهاند. نظر به اینکه باکتریها ساختمان سادهای داشته و میتوان بهآسانی، بسیاری از آنها را در شرایط آزمایشگاه کشت داد و تحتِ کنترل درآورد. میکروبشناسان مطالعهٔ وسیعی دربارهٔ فرایندهای حیاتی آنها انجام دادهاند.
پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش فیزیولوژی کاربردی
سادهترین تولید مثل غیر جنسی (تقسیم دوتایی)، تنها در باکتریها دیده میشود. در تقسیم دوتایی، باکتری به شرط وجود شرایط مناسب (وجود غذا، هوا، دمای مناسب و عدم وجود ترکیبات شیمیایی) در هر بیست دقیقه، از وسط به دو نیم تقسیم میشود. در صورت مساعد نبودن شرایط، باکتری پوشش ضخیمی دور تا دور کروموزوم خود پدیدمیآورد که به آندوسپور (هاگ درونی) معروف است. آندوسپور، از باکتری در برابر شرایط نامساعد حفاظت کرده و ممکن است صدها سال بعد، باکتری فعالیت خود را از سر گیرد. روش از بین بردن آندوسپور، استریلیزاسیون میباشد. باکتریها در تمام شرایط آب و هوایی و تقریباً در تمام مکانها از جمله چشمههای آب داغ، یخهای قطبی یا دریاچههایی با غلظت شوری زیاد یافت میشوند.
پراکندگی باکتری ها در طبیعت
به شکل معمول در هر گرم خاک، ۴۰ میلیون و در هر میلیلیتر از آبهای سطحی و زیرزمینی، یک میلیون سلول باکتریایی، و رویهمرفته تقریباً پنج نانیلیون باکتری بر روی زمین وجود دارد که تودهٔ زندهای بیش از مجموع وزن گیاهان و جانوران را شامل میشود. باکتریها نقش حیاتی در چرخش مواد غذایی دارند و بسیاری از مراحل چرخههای مواد غذایی همچون تثبیت نیتروژن از جو زمین و تجزیه پروتئینها به روش زیستی، به آنها وابسته است. باکتریهای موجود در جمعیتهای زندهٔ اطراف چشمههای آبگرم و Cold seeps مواد غذایی لازم برای حفظ حیات را با تبدیل مواد محلولی همچون سولفید هیدروژن و متان، فراهم میکنند. بسیاری از باکتریها هنوز توصیف نشدهاند و تنها نیمی از اعضای شاخه باکتریها دارای گونههای قابل culture|کشت در آزمایشگاه هستند.
باکتری شناسی
مطالعه باکتریها را باکتریشناسی نامند که شاخهای از میکروبشناسی است. در بدن هر انسان تقریباً ده برابر تعداد سلولهای بدن، سلولهای flora|فلور انسانی وجود دارند که بسیاری از آنها باکتریهای روی پوست یا فلور روده هستند.تعداد بسیار زیادی از باکتریهای موجود در بدن به دلیل اثرات حفاظتی دستگاه ایمنی، بیزیان بوده و تعداد کمی نیز سودمند هستند. به هر روی گونههای کمی از باکتریها هم bacteria|بیماریزا بوده و disease|بیماریهای عفونی شامل وبا، سیفیلیس، سیاهزخم، جذام و طاعون را سبب میگردند. بیماریهای کشنده باکتریایی شناختهشدهتر infection|عفونتهای دستگاه تنفسی همچون سل هستند که به تنهایی سالانه به ویژه در آفریقای سیاه (زیر صحرا) سبب ۲ میلیون مرگ میگردد. در کشورهای توسعهیافته از آنتیبیوتیکها درمان عفونتهای باکتریایی و همچنین در کشاورزی استفاده میشود، بنابراین resistance|مقاومتِ آنتیبیوتیکی شایع است. باکتریها در صنایعی مانند treatment|تصفیه فاضلاب، spills|آلودگیهای نفتی، تولید پنیر و ماست از راه تخمیر، بازیافت طلا، پالادیوم، مس و سایر فلزات از معادن و همچنین در زیستفناوری، تولید آنتیبیوتیکها و سایر مواد شیمیایی اهمیت دارند
طبقهبندی باکتری ها
باکتریها زمانی به عنوان گیاهان متعلق به رده شیزومایستها طبقهبندی میشدند ولیکن امروزه پروکاریوتها را تشکیل میدهند. سلولهای باکتریایی برخلاف سلولهای گیاهی و جانوری و سایر یوکاریوتها، دارای هسته نیستند و به ندرت دارای اندامکهای پیوند یافته به پوسته یاخته هستند. گرچه اصطلاح باکتریها به شکل سنتی شامل تمامی پروکاریوتها بود، در دهه ۱۹۹۰ پس از کشف این موضوع که پروکاریوتها دارای دو گروه موجود زنده هستند که به شکل کاملاً جدا از هم از یک نیای مشترک تکامل یافتهاند، طبقهبندی علمی جانداران نیز تغییر کرد. این بالافرمانرو یا حوزه تکاملی را باکتریها و باستانیان یا آرکیا یا باکتریهای باستانی مینامند.
تاریخچه تکاملی باکتری
اینکه پروکاریوتها یا یوکاریوتها کدام یک زودتر بر روی کره زمین ظاهر شدهاند، کاملاً مشخص نیست. اما مطالعات تفاوتهای ژنتیکی بین یوباکتریها، باستانیان (آرکیا/آرکیباکتریها) و یوکاریوتها نشان میدهد که هر سه گروه از نیای مشترکی مشتق شدهاند. شکل باکتریها بر اساس شکل به ۶ گروه تقسیم میشود. پنج گروه اول را باکتریهای پست و گروه ششم را باکتریهای عالی گویند.
اندازهٔ باکتریها
باکتریها جانداران بسیار ریزی هستند و یکای اندازهگیری آنها میکرون است. اندازهٔ طبیعی و معمول باکتریهایی که دارای دگرگشت مستقلی هستند، ۱–۵ میکرون است؛ ولی بازهٔ اندازهٔ آنها را میشود ۱–۱۵ میکرون دانست.
ساختمان باکتری
کروموزومهای باکتری از مولکولهای حلقوی DNA تشکیل شدهاست و در هسته (یا به عبارتی ناحیهٔ نوکلئوئیدی) کروموزمهای غیر مشابه و جداگانه در آنها وجود ندارد. در باکتریها، واکوئل دیده نمیشود. بیشتر آنها بدون کلروفیل هستند و دگرگشت خود را از راه شیمیوسنتز انجام میدهند. باکتریها به دلیل اینکه هسته سازمان یافته و مشخصی ندارند میوز و میتوز و تولید مثل جنسی نمیکنند. تنها نوع تقسیم سلولی در آنها تقسیم دوتایی است که آن نیز پس از همانندسازی و مضاعف شدن کروموزومها صورت میگیرد.
منبع:ویکی پدیا
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.