در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه آموزش بهداشت روان خانواده های دارای فرزند معلول را جهت دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان قرار دهیم.
مدرس کارگاه آموزش بهداشت روان خانواده های دارای فرزند معلول به صورت کاملاً تخصصی نکات آموزشی در مورد بهداشت روانی ویژه خانواده هایی که دارای فرزند معلول هستند را برای خانواده ها آموزش می دهد.
کارگاه آموزش بهداشت روان خانواده های دارای فرزند معلول
خانواده های دارای معلول ذهنی در معرض انواع ناراحتی ها و مشکلات قرار دارند که در نگهداری و رسیدگی به وضع فرزندشان موثر است و موجب می شود که خانواده روند زندگی طبیعی خود را از دست بدهد و ادامه این وضع ممکن است به فروپاشی نظام خانواده و یا طرد فرزند معلول منجر شود که لازم است در موقع مناسب و با تمهیدات لازم از بروز چنین واقعه ای جلوگیری به عمل آید و این مهم عملی نیست مگر در شرایطی که شناخت کامل از خانواده ها و معلولان آنها موجود باشد و برنامه ها با توجه به این اطلاعات و شناخت ها انتخاب شود.
داشتن یک کودک با ناتوانی تکاملی ایجاد بحران برای نظام خانواده می کند و وجود فرزند معلول ممکن است موجب فشار بر بودجه خانواده که صرف تدارک مراقبت پزشکی،حمل و نقل یا روش های درمانی می شود ،گردد، پس در سنینی که می توان کودک بهنجار را به حال خود گذاشت کودکان عقب مانده هنوز به تسهیلات مراقبت های روزانه نیازدارند ،تدارک این امور برای کودکانی که کنترل رفتارشان مشکل است غیر ممکن است.
خانواده هایی که از کودک عقب مانده شان در خانه مراقبت می کنند در محاصره مسائل متنوع در همه اشکال و اندازه ها قرار دارند که این مسائل با میزان عقب ماندگی کودک ،معلولیت جسمی و هیجان همراه با آن،ارزش ها ،علایق و شرایط خارجی دیگر اعضلی خانواده ، فرق می کنند ایجاد و تشدید اختلافات زناشویی ،جدایی،تحمل بارسنگین اقتصادی ،تحمل صحبت های دیگران دررابطه با کودک عقب مانده و بسیاری از مسائل دیگر می تواند از تظاهرات داشتن کودک عقب مانده ذهنی دریک خانواده باشد.
برخی تحقیقات نشان داده است که میزان فشار و استرس مادران دارای کودک معلول ذهنی نسبت به مادران دارای کودک نابینا و ناشنوا به مراتب بیشتر است.
علاوه بر مشکلات مرقبتی و اختلال های رفتاری کودک معلول عوامل دیگری نیز استرس والدین را تحت تاثیر قرار می دهد از جمله این عوامل شدت معلولیت ،جنسیت و سن کودک عقب مانده ذهنی است. هر چه معلولیت ذهنی بیشتر باشد تاثیرات آن در خانواده بیشتر و عینی تر است.
پیشنهاد ویژه:کارگاه تشخیص و درمان اختلال توجه و بیش فعالی
طبق تحقیقات و آزمایشاتی که،درباره تاثیر کودک عقب مانده بر والدین و رویارویی پدرومادرها نجام شده ،نشان می دهد که والدین به واکنش های مختلفی دچار می شوند که عبارت است از احساس خجالت (41%)، احساس گناه(32%)پنهان کردن فرزندان (10%) و همچنین خاطر نشان می سازد که تاثیر کودک عقب مانده ذهنی برروی سایر فرزندان بیشتر باعث ایجاد محبت و همکاری می شود تارفتارهای دیگر از قبیل پرخاشگری،حسادت و یارفتارهای کودکانه.
همچنین در پژوهشی که تحت عنوان بررسی اثرات ارائه کمک های مالی و حمایتی در نگهداری معلول ذهنی در خانواده دراستان مازندران انجام داده علت تقاضای پذیرش فرزند معلول ذهنی در سازمان بهزیستی (موسسه شبانه روزی)را از نظر والدین نشان می دهد که مشکل مالی با 35 درصد در رأس مشکلات خانواده قرار دارد .
علاوه بر درک و فهم پیچیدگی های زندگی با یک عضو مبتلا به ناتوانایی ها ،اتوبیوگرافی های متعدد نشان داده اند که برخی از خانواده ها از چه مشکلات حادی رنج می برند؛ کودک مبتلا به ناتوانی ها همیشه بهزیستی خانواده را تهدید نمی کند،واکنش های اعضای خانواده نسبت به فرد مبتلا به ناتوانی می تواند از طرد کامل تا حمایت مضاعف را شامل شود.
نقش خانواده در آموزش و شرکت دربرنامه های توانبخشی از اهمیت بسزایی برخوردار است ،بخصوص مادران که اوقات بیشتری را با فرزند معلول ذهنی می گذارند و نادیده انگاشتن خانواده دانش آموز ناتوان کوته نظری است چرا که این امر می تواند از ثمربخشی تعلیم تربیت بکاهد.
با اینکه امروزه به اهمیت قاطع توجه به نقش والدین و خانواده های در درمان و برنامه های تربیتی برای افراد ناتوان آگاه شده ایم ،اما همیشه چنین نبوده است و زمانی متخصصان والدین کودکان استثنایی را دریافت کنندگانی منفعل برای پندها و تدابیر آنها به حساب می آورند،در حالیکه امروزه آنان بیشتر والدین شان را شرکای همشأن خود در درمان وبرنامه ریزی تربیتی برای کودکان تلقی می کنند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.