دلایل ایجاد حساسیت در افراد و بررسی آن به صورت دقیق

دلایل ایجاد حساسیت در افراد و بررسی آن به صورت دقیق

شاید شما هم بسیاری از افراد را مشاهده کرده باشید که در زندگی بسیار حساس بوده و با کوچکترین اتفاق واکنش سختی از خودشان نشان می دهند، این که افراد به این شکل عمل می کنند دلایل بسیاری دارد و در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان دلایل ایجاد حساسیت در افراد و بررسی آن به صورت دقیق را در اختیار شما علاقه مندان به مطالب روانشناسی قرار دهیم، پس تا انتهای مقاله با گروه برنا اندیشان همراه باشید.

دلایل ایجاد حساسیت در افراد و بررسی آن به صورت دقیق

در مقاله دلایل ایجاد حساسیت در افراد و بررسی آن به صورت دقیق به علت هایی که موجب می شود تا برخی افراد بسیار حساس تر از بقیه باشند خواهیم پرداخت.

چهار دلیل برای اینکه برخی از مردم بسیار حساس بوده و نیاز به همدلی و همدردی دارند

عوامل موثر در افزایش حساسیت های فردی

چرا برخی مردم بسیار حساس هستند و نیاز به همدلی و همدردی دارند؟ آیا به سرشت آنها مربوط می شود؟ به ژنتیک آنها ربط دارد؟ آسیب خورده اند؟ غفلت والدین و یا حمایت آنها از تربیتشان باعث این موضوع شده است؟

من به عنوان یک روانپزشک و فردی که همدل مردم است، دیده ام که چهار عامل اصلی وجود دارد که می تواند در افزایش حساسیت های فرد نقش داشته باشد.


پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش مهارت همدلی با یکدیگر


دلیل ۱ : سرشت. برخی از نوزادان با حساسیت بیشتری نسبت به دیگران (به عنوان خلق و خوی مادرزادی) به دنیا می آیند. وقتی از رحم خارج می شوند می توانید آن را ببینید. آنها بیشتر به نور، بو، لمس، حرکت، دما و صدا پاسخ می دهند. به نظر می رسد این نوزادان از همان ابتدا حس همدلی دارند.

دلیل ۲ : ژنتیک. از آنچه من در مورد بیمارانم مشاهده کرده ام، برخی از اشکال حساسیت ممکن است به طور ژنتیکی به فرد منتقل شود. کودکان بسیار حساس از مادران و پدران با همان صفات ذاتی ویژگی حساسیت را به ارث برده اند. بنابراین ممکن است حساسیت از طریق خانواده ها نیز از طریق ژنتیک منتقل شود.

چرا برخی از افراد بسیار حساس و زود رنج هستند

دلیل ۳ : ضربه. بی توجهی یا سؤ استفاده در دوران کودکی می تواند بر میزان حساسیت شما در بزرگسالی تأثیر بگذارد. بخشی از همدلی هایی که من درمان کرده ام شامل افرادی بوده اند که آسیب های اولیه مانند سؤ استفاده عاطفی یا جسمی را تجربه کرده اند و یا توسط والدین الکلی، افسرده یا خودشیفته پرورش یافته اند. این امر به طور بالقوه می تواند موجب شود تا کودک به دلیل برخورد ناسالم والدین، دفاع سالم را نیاموزد و با مشکل مواجه شود. در نتیجه چنین تربیتی، آنها معمولاً هیچ حسی ندارند و فکر میکنند توسط خانواده های خود دیده نمیشوند و حساسیتی نسبت به آنها وجود ندارد.

دلیل ۴ : فرزند پروری حمایتی. از طرف دیگر، فرزند پروری مثبت می تواند به کودکان حساس کمک کند تا نعمت های خود را رشد دهند و از آنها تجلیل کنند. والدین الگوی قدرتمندی برای همه کودکان، به ویژه کودکان حساس هستند.

با این وجود، ما با کسانی که همدلی میکنیم باید با همان روشی که دیگران در برابر استرس برخورد میکنند برخورد داشته باشیم. و ما از این منظر متفاوت هستیم.

یک محرک مضر، مانند یک فرد عصبانی، شلوغی، سر و صدا یا نور شدید می تواند ما را تحریک کند زیرا آستانه تحمل ما برای کنار آمدن با ناملایمات بسیار کم است.

بهبودی برای همه افراد حساس امکان پذیر است. حتی اگر آسیب های اولیه را تجربه کرده اند یا والدین خود سر یا خود شیفته آنها را تربیت کرده اند، مهم است که یاد بگیرید به اندازه کافی احساس امنیت کنید تا حساسیت های خود را بپذیرید.

بخشی از این موارد شامل یادگیری و تعیین مرزهای سالم با دیگران و تعیین انتخاب یکسری افراد مثبت در گروه شماست که میتوانند از حساسیت های شما حمایت کنند.

علاوه بر این تکنیک های محافظت از خود و انجام یک سری مراقبه میتوانند به تقویت شما کمک کنند و حساسیت شما کاهش یابد.

در کتاب راهنمای بقای همدلی (The Empath’s Survival Guide من تکنیک های بی شماری را بیان میکنم که میتوانید در زندگی خود برای رسیدن به احساس امنیت و آرامش از آنها استفاده کنید. هدف از این مورد این است که افراد نیازمند همدلی و همدردی میتوانند توانمند شوند و از حساسیت های خود برای دوست داشتن و عشق ورزیدن به جهان و جهانیان استفاده نمایند.

دسته‌بندی‌ها