روانشناسی مهاجرت چه کاربردهایی دارد؟

روانشناسی مهاجرت چه کاربردهایی دارد؟

آیا با روانشناسی مهاجرت آشنا هستید و میدانید که چه کمکی میتواند به افراد بکند؟ در واقع اقدام به مهاجرت یکی از سخت ترین کارهایی است که هر فردی در زندگی می تواند انجام دهد. زیرا زمانی که شما تصمیم به مهاجرت میکنید لازم است ابعاد مختلف آن را به خوبی مورد بررسی قرار دهید.

چرا که در غیر این صورت ممکن است مشکلات روحی و روانی زیادی برای شما ایجاد شود و گرفتار اختلالات روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی شوید. همواره به این موضوع توجه داشته باشید که عمل مهاجرت کاری شخصی و فردی است و نمی توانیم به فردی بگوییم که تو باید مهاجرت کنی و یا اگر فردی تصمیم به مهاجرت دارد به او بگوییم که تو نباید مهاجرت کنی.

از این رو بسیار مهم است که برای اقدام و تصمیم در جهت مهاجرت به کشوری دیگر از روانشناسی مهاجرت استفاده کنیم. فرد متخصص می تواند ابعاد مختلف تصمیمی که گرفته ایم را مورد بررسی قرار دهد و همچنین به ما کمک می کند تا بعد از مهاجرت نیز بتوانیم مشکلات موجود را حل و فصل کنیم. ما در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا به صورت کامل شما را با روانشناسی مهاجرت و کارهایی که می تواند انجام دهد آشنا کنیم تا بتوانید در خصوص اقداماتی که می خواهید انجام دهید بهترین تصمیم را بگیرید.

آشنایی با روانشناسی مهاجرت

همانطور که میدانید مهاجرت کردن کار بسیار سخت و دشواری است که می تواند فشارهای روانی بسیاری را برای افراد به وجود آورد. به همین دلیل بروز بیماری های روانی و فشارهای عصبی در مهاجرت کردن امری بسیار رایج است. حتی بسیار دیده شده که فرد به دلیل فشارهایی که به او وارد شده است به حدی خسته و مستاصل گشته که تصمیم های اشتباهی را در زندگی اش می گیرد.همچنین پیشنهاد می شود تا به مقاله مهاجرت خوب است یاد بد مراجعه نمایید.

در چنین شرایطی لازم است تا از روانشناسی مهاجرت استفاده کنیم و از یک فرد متخصص سلامت روان که با امر مهاجرت آشنا است مشاوره بگیریم. در واقع مشاوره مهاجرت به افراد کمک می کند تا بتوانند با مشکلات و چالش هایی که در مسیر مهاجرت برایشان ایجاد می شود آشنا شوند و در نهایت بهترین تصمیم را برای خودشان بگیرند. یعنی فرد باید با توانایی ها و ظرفیت روانی خودش به خوبی آشنا باشد تا بدانید که آیا می تواند به راحتی تصمیم به مهاجرت بگیرد.

مهاجرت و تاثیر آن بر اختلالات روانی

در قسمت بالا اشاره شد که مهاجرت تاثیرات فراوانی را بر روح و روان افراد می گذارد. البته این تاثیر در افراد مختلف شامل تفاوت هایی است و تا حد زیادی به سن، جنسیت، وضعیت اقتصادی، نوع مهاجرت و سایر موارد بستگی دارد. اما باید اشاره شود که چندین عامل در بروز اختلالات روانی بسیار اهمیت دارد که در ادامه شما را با آنها آشنا می کنیم.

  • مشکل زبان
  • تبعیض اجتماعی
  • پیدا نکردن شغل
  • تغییر فرهنگی
  • دلبستگی به خانواده
  • عدم حمایت های اجتماعی

به جز مواردی که در بالا اشاره شد باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچ تضمینی وجود ندارد که فرد بعد از مهاجرت بتواند زندگی خوبی داشته باشد. زیرا تجربه نشان می دهد افراد بسیاری که دارای تحصیلات آکادمیک بالایی بوده اند بعد از مهاجرت در مشاغلی که دارای سطح پایینی هستند مشغول به کار شده اند و این موضوع می تواند بر سلامت روان فرد تاثیر زیادی داشته باشد.

همچنین ممکن است مشکلات بیشتری از کشور خودش را در کشوری که به آن مهاجرت کرده باشد تجربه کند. تمامی این موارد می تواند بر سلامت روان افراد به شدت تاثیر بگذارد و در نتیجه فرد با مشکلات روانی بسیاری مواجه می شود.

مهاجرت کردن چه دلایلی دارد؟

هنگامی که فردی تصمیم به مهاجرت می گیرد قطعا برای خودش دلایل مختلفی دارد که این دلایل در افراد دیگر متفاوت است. اما به طور کلی با توجه مطالعاتی که در زمینه مهاجرت انجام شده است بیشترین دلایلی که باعث مهاجرت می شود شامل موارد زیر می باشد. برای مطالعه بیشتر به مقاله مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور مراجعه نمایید.

  • رسیدن به رفاه و درآمد بیشتر
  • درس خواندن و ادامه تحصیل
  • دلایل سیاسی و اجتماعی
  • حفظ جان و امنیت
  • دلایل شخصی و خانوادگی

کنترل استرس به خاطر مهاجرت

با توجه به مواردی که گفته شد متوجه شدیم مهاجرت کردن می تواند پیامدهای بسیار متنوعی داشته باشد و همچنین نوع مهاجرت نیز می تواند باعث شود تا تاثیر پیامدهای موجود افزایش یابد. به عنوان مثال افرادی که به صورت غیر قانونی اقدام به مهاجرت می کنند قطعا با مشکلات بیشتری نسبت با سایر افرادی که به صورت قانونی مهاجرت می کند مواجه می شوند.

مهاجرت کردن چه مشکلات و چالش هایی را برای افراد ایجاد می کند؟

در نتیجه فشارهای روانی مانند استرس و اضطراب در این افراد نیز بیشتر خواهد بود. این در حالی است که اگر فرد به صورت قانونی اقدام به مهاجرت نماید و برنامه مشخصی برای خودش داشته باشد قطعا با مشکلات بسیار کمتری روبرو می شود و استرس و فشار روانی کمتری را تجربه می کند. به این نکته توجه داشته باشید که اگر شما علاوه بر یادگیری فرهنگ، زبان و ارزش های جامعه جدید بتوانید ارزش های مربوط به وطن خودتان را هم حفظ کنید بهتر می توانید استرس و تنش های روانی ناشی از مهاجرت را تحمل کنید.

به یاد داشته باشید که برای یادگیری روش های کنترل استرس و اضطراب می توانید به یک روانشناس متخصص مراجعه نمایید تا به صورت کامل مهارت های لازم جهت کاهش فشارها و تنش های اجتماعی را به شما آموزش دهد.

روانشناس مهاجرت چه معیارهایی باید داشته باشد؟

هنگامی که می خواهید از روانشناسی مهاجرت استفاده کنید لازم است به این نکته توجه داشته باشید که یک مشاور خبره و متخصص باید از تمام سختی ها و چالش هایی که در مهاجرت کردن رخ می دهد با خبر باشد. یعنی هنگامی می تواند سختی ها و چالش هایی که برای یک فرد ایجاد شده است را به خوبی درک کند که خودش با تمامی این موارد آشنا باشد. پیشنهاد می شود به کارگاه روانشناسی مشکلات مهاجرت مراجعه نمایید.

در این صورت می تواند به فردی که تصمیم به مهاجرت می گیرد بهترین کمک را برساند و یا به فردی که بعد از مهاجرت دچار فشارهای روانی شده است کمک می کند تا بتواند بر مشکلاتش غلبه نماید. به این نکته توجه داشته باشید که روانشناس مهاجرت باید نسبت به مواردی مانند دلایل مهاجرت، ساختار خانواده، وضعیت فرهنگی و سایر موارد فرد آگاه باشد تا بتواند به خوبی به او مشاوره دهد که مهاجرت کردن برایش مناسب است و یا اگر این کار را انجام دهد ممکن است با چه مشکلاتی مواجه شود.

روانشناسی مهاجرت چه کاربردهایی دارد؟

هنگامی که شما تصمیم به مهاجرت می گیرید لازم است تا تمامی ابعاد تصمیم خودتان را مورد بررسی قرار دهید. در واقع مهاجرت کردن امری بسیار حساس بوده و نیاز است تا افراد نگاه تحلیل گرانه ای نسبت به این موضوع داشته باشند. در ادامه با برنا اندیشان همراه باشید تا شما را با کاربردهای روانشناسی مهاجرت آشنا نماییم.

مشاوره فردی

شایان ذکر است که مهاجرت کردن با استرس بسیار بالایی همراه است و فشارهای روانی زیادی را به افراد وارد می کند. به همین دلیل فردی که مهاجرت می کند نیاز دارد تا بتواند خودش را با شرایط جدید سازگار کند. یعنی باید به خوبی روش های مقابله با استرس را یاد بگیرد و در این زمینه آموزش ببیند و در هنگام بروز مشکل بهترین تصمیم را بگیرد. به طور کلی مشاوره فردی به شخص کمک می کند تا بتواند با مشکلاتی که در هنگام و بعد از مهاجرت ممکن است ایجاد شود مقابله نماید.

مشاوره قبل از ازدواج

افراد وقتی می خواهند در کشور خودشان ازدواج کنند دچار استرس و فشارهای روانی زیادی می شوند. حال شما در نظر بگیرید که فرد در کشوری دیگر تصمیم به ازدواج با فردی غریبه را داشته باشد. تمامی این موارد باعث می شود تا مشکلات فرد چندین برابر شود. از این رو روانشناسی مهاجرت به شما کمک می کند تا قبل از ازدواج تمامی مواردی که مربوط به تفاوت های فرهنگی می باشد را بررسی نمایید و در نتیجه بهترین تصمیم را برای خودتان بگیرید.

مشاوره خانواده

بسیاری از افراد بعد از مهاجرت کردن انرژی خودشان را بر روی سازگار شدن با محیط جدید می گذارند و بیشتر توجه خودشان را به شغل و درآمد اختصاص می دهند. این کار باعث می شود تا از زندگی زناشویی خود غافل شود و با گذشت زمان با مشکلات فراوانی مواجه شوند. در این زمینه لازم است اشاره شود که روانشناسی مهاجرت می تواند به شما کمک کند تا اختلافات زناشویی موجود را درمان نمایید و رابطه زناشویی را در خودتان پرورش دهید.

مشاوره فرزندپروری

مشکلات مهاجرت باعث می شود تا افراد آنچنان غرق در کار و امور روزمره شوند که از تربیت فرزندان شان غافل بمانند. در این زمینه ممکن است بعد از مدتی متوجه شوید که فرزندانتان به کلی با شما فرق دارند. لازم به ذکر است که فرزندان نسبت به والدین مشغله های کمتری دارند و بسیار انعطاف پذیرتر هستند. همین موارد موجب می شود تا خیلی سریع بتوانند خودشان را با شرایط فرهنگ جدید سازگار کنند و به همین دلیل با والدین شان دچار چالش و مشکل می شوند. برای آموزش بیشتر به کارگاه فرزندپروری مراجعه نمایید.

روانشناسی مهاجرت به پدر و مادرها آموزش می دهد تا بتوانند به خوبی در این زمینه به فرزندانشان کمک کنند و به خوبی آنها را با فرهنگ کشوری جدید تربیت نمایند. همچنین والدینی هم که دچار مشکل شده اند می توانند راهکارهای را فرا بگیرند که به کمک آنها مشکلات و چالش های زندگی شان را کاهش دهند.

مشاوره کودک و نوجوان

زمانی که افراد به صورت خانوادگی تصمیم به مهاجرت می گیرند و می خواهند فرزندانشان را هم به کشور دیگری ببرند موجب می شود تا فرزندان هیچ اراده ای از خودشان در امر مهاجرت نداشته باشند. از این رو والدین به اجبار به کودکان می گویند که باید خودشان را با شرایط جدید سازگار کنند. یکی از چالش هایی که برای کودکان و نوجوانان بعد از مهاجرت وجود دارد موضوع یادگیری زبان جدید و پیدا کردن دوست است.

چرا که اگر فرد نتواند در این زمینه به خوبی عمل کند باعث می شود تا مشکلات فراوانی برایش ایجاد شود. در این زمینه روانشناسی مهاجرت می تواند به فرزندان شما کمک کند تا بهتر بتوانند خودشان را با شرایط کشور جدید سازگار کنند و اگر مشکلی وجود داشته باشد به حل آن می پردازند.

دسته‌بندی‌ها