رازهای شخصی که نباید به دیگران بگوییم شامل چه مواردی است؟ چرا نباید رازهای شخصی مان را به دیگران بگوییم؟ شاید شما بسیاری از افراد را دیده باشید که همواره تمام موضوعات زندگی شان را به دیگران می گویند و قصد دارند تا انرژی و شادی شان را با دیگران در میان بگذارند.
اما باید بدانید که در زندگی هر فرد رازهای شخصی وجود دارد که هرگز نباید به دیگران گفته شود و لازم است در این موارد جلوی خودتان را بگیرید و هرگز آنها را نزد دیگران فاش نکنید.
در این بخش از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان رازهای شخصی که نباید به دیگران بگوییم را در اختیار شما علاقه مندان به مجموعه مقالات مربوط به مهارت های زندگی قرار دهیم تا بتوانید با خواندن مقاله با نکات اصلی آن آشنا شوید و بتوانید در زندگی تان آنها را به کار ببرید. پس اگر شما هم میخواهید بدانید که چه رازهایی را نباید با دیگران به اشتراک بگذاریم تا انتهای مقاله با برنا اندیشان همراه باشید.
رازهای شخصی که هرگز نباید به دیگران گفت
در زندگی همه افراد رازها و موضوعاتی وجود دارد که هرگز نباید آنها را به دیگران گفت و لازم است که هر فردی با این موارد آشنا باشد و بداند که هیچوقت چنین مواردی را با دیگران به اشتراک نگذارد.
همانطور که می دانید وقتی شما سخنی را بیان نکرده اید هیچ مشکلی وجود ندارد ولی آن زمان که شما حرفی می زنید باید به فکر تبعاتش هم باشید. درست مانند زمانی است که شما با استفاده از یک کمان تیری را پرتاب می کنید و بعد از پرتاب تیر دیگر کنترل آن در اختیار شما نیست و کاری از دست شما بر نمی آید.
چرا باید از گفتن رازهای شخصی به دیگران خودداری کنیم؟
به یاد داشته باشید که در زندگی انسان ها رازهایی وجود دارد که هرگز نباید آنها را به دیگران بگوید چرا که گفتن آنها موجب می شود تا نتواند به موفقیت دست یابد. ممکن است با خود بگویید صرفا جهت همدردی با دیگران گفتگو می کنید و رازهایتان را به او می گویید ولی به یاد داشته باشید که رازهای زندگی تان را هرگز با دیگران در میان نگذارید. چرا که اگر شما حرف های خصوصی و اصلی زندگی تان را به دیگران بگویید موجب آسیب و ضرر به زندگی شما می شود.
البته منظور ما داشتن افکار پارانوئیدی نیست که شما هیچ حرفی را به دیگران نگویید و همواره گمان کنید که دیگران قصد دارند به شما آسیب بزنند. بلکه هدف از راز آن دست از موضوعاتی است که به دیگران ارتباطی نداشته و مربوط به زندگی شخصی شماست و لازم نیست دیگران از آنها باخبر باشند.
نکته دیگری که لازم است به آن اشاره شود آن است که در گذشته ها خیلی راحت تر می توانستیم به دیگران اعتماد کنیم ولی امروزه شرایط تغییر پیدا کرده است و به راحتی نمی توانیم به هر فردی اعتماد داشته باشیم و ممکن است از حرف های خصوصی ما سو استفاده کنند.
گفتن رازهای شخصی به دیگران چه پیامدهایی دارد؟
در ابتدا لازم است از خودتان سوال کنید که اصلا چرا شما رازهای شخصی تان را به دیگران می گویید. سپس متوجه خواهید شد که گفتن رازهای شخصی به دیگران چه مشکلاتی می تواند برایتان ایجاد کند. در ادامه مقاله شما را با آسیب های ناشی از گفتن رازهای شخصی آشنا خواهیم کرد.
سو استفاده کردن از رازهای شخصی در آینده
درست همانند مثالی که زدیم شما نمی توانید تیری را از کمان رها کنید و بعد از آن کنترلش را در دست بگیرید. پس باید توجه داشته باشید که هرگز نباید هر سخنی را به دیگران گفت. چرا که ممکن است صمیمی ترین دوست شما می تواند یک روز تبدیل به دشمن شما شود و تمامی حرف های شما را در اختیار دیگران قرار دهد.
پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش مهارت های زندگی
بنابراین توجه داشته باشید که حرفی که تا کنون به زبان نیاورده اید را هر زمان می توانید آن را بیان کنید ولی وقتی که آن راز را فاش کردید دیگر در کنترل و اراده شما نخواهد بود و ممکن است روزی علیه شما استفاده شود.
مورد قضاوت واقع شدن
یکی از صفاتی که در بسیاری از افراد وجود دارد این است که همواره دیگران را قضاوت می کنند. به عنوان مثال اگر شما از خودتان به فردی چیزی بگویید او آن موضوع را آنقدر تغییر می دهد که به طور کلی تحریف می شود و آن را به دیگران می گوید و به این شکل شما مورد قضاوت قرار می گیرید. در این خصوص لازم است در نظر داشته باشید که عده بسیار کمی از افراد هستند که سخنان شما را می شنوند و هرگز شخصیت شما را قضاوت نمی کنند.
فاش شدن رازها
زمانی که شما حرف دلتان را به دیگران می گویید موجب می شود تا به سایر رازهای شخصی شما نیز پی ببرد و بداند که در زندگی شما چه چیزی می گذرد. به همین دلیل لازم است تا هر سخنی را به دیگران نگوییم.
چه رازهایی را نباید به دیگران گفت؟
در زندگی هر فردی سخنان و رازهای وجود دارد که هرگز نباید آنها را با دیگران در میان بگذارد. حتی لازم است تا رازهای شخصی تان را با صمیمی ترین دوستان خودتان هم به اشتراک نگذارید. زمانی که شما رازهایتان را با دیگران به اشتراک نمی گذارید می توانید از قضاوت شدن دیگران در امان باشید و خیالتان راحت باشد که هیچ فردی علیه شما کاری انجام نمی دهد.
به عنوان مثال ممکن است به دلیل یک موضوع کوچک از شما شکایت شده باشد و زمانی که آن را به فردی بگویید او آن را فورا پخش می کند و دیگران گمان می کنند که شما یک آدم خلافکار هستید و هر زمان که شما را می بینند ممکن است به شما طعنه بزنند.
پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی بهداشت روان
پس اگر می خواهید هیچکس شما را قضاوت نکند لازم است تا رازهای شخصی تان را پیش خودتان نگه دارید و هرگز آنها را نزد دیگران فاش نکنید. حال در ادامه مقاله تصمیم داریم تا شما را با رازهای شخصی که نباید به دیگران بگوییم آشنا کنیم.
خواسته ها
هرگز آرزوها و خواسته هایتان را به دیگران نگویید. چرا که ممکن است خواسته های شما برای دیگران توهین آمیز یا آزاردهنده باشد. درست است که خواسته های شما برای شما بسیار ارزشمند و عالی است ولی هرگز نمی توان توقع داشت که دیگران هم از چنین خواسته هایی خوششان بیاید. به همین دلیل هرگز شما نباید امیال و خواسته هایتان را با دیگران در میان بگذارید. پیشنهاد می شود تا مقاله قانون باور را بخوانید.
در دنیایی که زندگی می کنید هر فردی که به شما نزدیک است شامل دایره روابط شماست. یعنی خویشاوندان شما نیز از آن دست افرادی هستند که شما نباید آرزوهایتان را به آنها بگویید. چرا که خواسته ها و رازهای شخصی شما باید در دل خودتان بماند و برای رسیدن به آنها تلاش کنید و هرگز با فاش کردن آنها نمی توانید تحقق شدنشان را سریع تر کنید.
چرا که ممکن است یکی از خواسته های شما با نظر دیگران در تضاد باشد و در گفتگو دچار چالش و درگیری شوید و برایتان مشکلاتی ایجاد شود و در نتیجه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرید.
برنامه های شخصی و درآمد مالی
همانطور که میدانید زندگی هر فردی فقط با پول اداره می شود و اگر پول نباشد مشکلات اقتصادی بسیاری ایجاد می شود. بنابراین هرگز نباید در رابطه با مقدار حقوق و پولتان با دیگران صحبت کنید. چرا که ممکن است موجب ناراحتی برخی افراد شود و در نتیجه اختلاف و شکاف بین اشخاص افزایش می یابد.
بنابراین شما نباید راجع به پول های خودتان که یکی از رازهای شخصی شماست با دیگران صحبت کنید. در مقابل موضوعاتی وجود دارند که مربوط به برنامه های آینده شماست و هرگز نباید آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید. فردی که عاقل و باهوش است هرگز در مورد برنامه های آینده اش با دیگران صحبت نمی کند و صبر می کند تا نتیجه کار ابتدا مشخص شود و سپس به صورت خودکار دیگران آن را متوجه خواهند شد.
به یاد داشته باشید که اگر شما ایده هایتان را با دیگران به اشتراک بگذارید ممکن است توسط برخی از افراد سودجو به سرقت رود و در نتیجه قبل از آنکه شما بتوانید آنها را عملی کنید دیگران از آن استفاده خواهند کرد. از طرف دیگر باید به یاد داشته باشید که بسیاری از افراد نمی توانند موفقیت شما را مشاهده کنند و اگر بدانند که شما برنامه ای برای موفقیت دارید فورا با گفتن نظرات منفی کاری می کنند که راه رسیدن به هدف را بر رویتان ببندند. نکته ای که باید به آن اشاره شود آن است که دیگران در جایگاه شما نیستند و نمی توانند هدف و برنامه های شما را درک کنند، به همین دلیل شما نباید برنامه های بلند مدت خودتان را به دیگران بگویید.
کارهای خیر و عبادت کردن
اگر شما کارهای خوب و خیری انجام می دهید هرگز نباید آن کارها را به دیگران بگویید. چرا که اگر کاری خیر و درست باشد نباید نزد دیگران فاش شود و با گفتن موجب می شوید که ماهیت اصیل آن کار خیر دچار خدشه شود. ممکن است با خود فکر کنید که گفتن کارهای خوب هیچ اشکالی ندارد ولی به یاد داشته باشید که در انجام کارهای خیر نیت مهم است و توصیه می شود هرگز کارهای خوبتان را به دیگران نگویید.
مورد دیگری که هر فردی باید به آن توجه داشته باشد دوری از ریا کردن است. به این معنا که نباید به گونه ای رفتار کنید که دیگران متوجه شوند شما قصد دارید به آنها بفهمانید که هرگز الکل مصرف نمی کنید یا همیشه نماز می خوانید و … چرا که پاک بودن انسان موجب تزکیه نفس خودش است و نیازی نیست منت آن را بر سر دیگران بگذارد و یا به شکلی رفتار کند و باعث شود دیگران احساس حقارت کنند.
بنابراین زمانی که شما در رابطه قصد و نیت کارهایتان با دیگران صحبت می کنید موجب می شود تا مخاطب شما احساس کند که شما قصد تظاهر کردن دارید و مطمئن باشید که هرگز آن کار در دل دیگران موثر نخواهد بود.
راه در دلها نیابد چون بُوَد گفتار کج
مشکلات درون خانواده
یکی دیگر از رازهای شخصی که نباید به دیگران بگوییم مسائل داخلی خانواده و بزرگی مشکلات است. چرا که هرگز نیازی نیست شما تمام رازهای خصوصی خانوادگی تان را نزد دیگران فاش کنید. به یاد داشته باشید که انسان های بزرگ همواره کار نیک را به دلیل خرسندی درونی خودشان انجام می دهند و نیازی ندارند که آن کار را برای دیگران جار بزنند.
به همین دلیل اگر شما می خواهید کار خوبی انجام دهید لازم نیست که آن را به تمام افراد بگویید. در این صورت دیگر به خاطر نظر و حرف دیگران کاری را انجام نمی دهید و صرفا به دلیل نیت پاک قلبی خودتان کار خیر انجام می دهید. پس به یاد داشته باشید که همواره قهرمانان واقعی به دلیل کارهای خالصی که انجام داده اند نزد دیگران بزرگ شده اند و کارهای متظاهرانه موجب بزرگی شما نمی شود.
نکته ای که در رابطه با حریم خصوصی خانواده باید بدانید آن است که اگر شما مسائل خصوصی اعضای خانواده خودتان را می دانید به این معناست که رابطه شما بسیار صمیمی است و هرگز نباید رازهای خود یا یکی از اعضای خانواده تان را به دیگران بگوید. چرا که اگر شما حرف های خصوصی خانواده تا به دیگران بگویید به این معناست که شما حریم خصوصی دیگران را از بین برده اید.
مشکلات زندگی زناشویی
به یاد داشته باشید که اصرار بر حرف های گذشته موجب تغییر چیزی نمی شود و فقط می تواند به رابطه آینده شما آسیب بزند. در زمان هایی که لازم است شما باید احساسات خودتان را به افراد نزدیک خودتان بگویید و اگر در زمان خودش چنین کاری را انجام ندادید هرگز خودتان را سرزنش نکنید.
چرا که نگه داشتن مشکلات گذشته درست مانند زمانی است که چاقویی به بدن شما وارد شده باشد و شما به جای خارج کردن چاقو بستن زخم آن را در بدنتان نگه داشته اید و به تمام آدم و عالم نشان می دهید که شما چه مشکلاتی دارید. در رابطه با رازهای شخصی زندگی زناشویی نیز به یاد داشته باشید که هرگز نباید مسائل خصوصی خودتان را به دیگران بگویید. چرا که گفتن رازهای زناشویی نه تنها کمکی به حل مشکل شما نمی کند بلکه موجب می شود تا دیگران شما را مورد قضاوت قرار دهند و از این رو مشکلات بسیاری برای شما ایجاد خواهد شد.
نکته بسیار مهمی که در این رابطه باید به آن اشاره شود آن است که مشکلات زناشویی خودتان را باید با یک فرد متخصص مثل روانشناس در میان بگذارید تا بتوانید برای آن راه حلی پیدا کنید و هرگز افراد بی تخصص و عادی نمی توانند کاری برای شما انجام دهند.
نقطه ضعف ها و شوخی های توهین آمیز
هرگز نقاط ضعف خودتان را به دیگران نگویید چرا که اگر دیگران از ضعف های شما باخبر باشند بسیار خوشحال می شوند. با این که هرگز به شما در این باره چیزی نمی گویند ولی در دل خودشان بسیار خرسند هستند که شما دارای مشکل هستید و نمی توانید آن را حل کنید.
ممکن است در ظاهر به شما نشان دهند که به خاطر مشکل ایجاد شده ناراحت هستند ولی در باطن هیچ وقت برای شما ذره ای هم غصه نخواهند خورد. به همین دلیل زمانی که شما نقاط ضعفتان را به افراد بی جنبه گفته اید ممکن است در برخی اوقات از آن ها علیه خودتان استفاده کنند و در نتیجه موجب ناراحتی شما شوند.
در خصوص روابط اجتماعی خود باید به نکته بسیار مهمی توجه داشته باشید و آن این است که اگر زمانی با فردی دچار مشکل شدید هرگز سخنان گذشته را به میان نیاورید و سعی کنید موقعیت را ترک کنید تا حرفی به او نزنید که موجب ناراحتی طرفین شود. چرا که هر مشکلی خیلی زود از بین می رود و افراد مجددا به رابطه قبلی خودشان باز می گردند.
این موضوع در محیط های کاری بسیاری مهم است که اگر فردی در محیط کار شروع به گفتن نقاط ضعف همکارش کند نشان می دهد که فرد حقیری است و نمی تواند هیچ رازی را در دلش نگه دارد.
باورها و استعدادها
زمانی که شما از پیشرفت ها و توانایی هایتان به دیگران می گویید موجب می شود تا در آنها احساس حسادت شعله ور شود و در نتیجه برای مقابله با شما دست به کارهایی از جمله تمسخر شما بزنند. بنابراین به یاد داشته باشید که هرگز در رابطه با گفتن توانایی ها و استعدادهای خودتان به دیگران اغراق نکنید.
نکته بسیار مهمی که در تمام مراحل زندگی تان باید به آن توجه کنید آن است که هرگز راجع به گرایشات مذهبی و سیاسی خودتان با دیگران صحبت نکنید چرا که این موضوعات کاملا شخصی است و در برخی مواقع می تواند سبب بروز اختلافات شدید شود.
بی کفایتی دیگران و فعالیت در فضای مجازی
تمام افراد دارای توانایی های خاصی هستند و اگر فردی در یک زمینه خطایی کرد که قابل گذشت است نباید پشت سرش بدگویی کنید. چرا که انجام این کار موجب می شود تا شخصیت آن فرد زیر سوال برود و در آینده مشکلاتی برایش ایجاد شود. در رابطه با فضای مجازی هم لازم است بدانید که خیلی سخت گیر نباشید و مدام سعی نکنید بر روی موضوعی پافشاری کنید چرا که انجام این کار می تواند باعث شود تصویر منفی و نامناسبی از شما نشان دهد.
نتیجه گیری
تا به اینجای مقاله رازهای شخصی که نباید به دیگران بگوییم متوجه شدیم که هر فردی برای خودش یک حریم خصوصی دارد و هرگز نباید به دیگران اجازه دهد که به حریم شخصی شان ورود کنند. شما در زمانی می توانید مانع تجاوز دیگران به حریم خصوصی تان شوید که خودتان رازهای شخصی تان را به دیگران نگویید. چرا که اگر شما رازدار باشید و بتوانید احساسات خودتان را کنترل کنید هرگز تمام رازهای شخصی تان را به دیگران نمی گویید و در نتیجه از قضاوت دیگران در امان خواهید بود.