تاثیر تلفن همراه بر روابط زوجین و بررسی پدیده فوبینگ و اثرات آن

تاثیر تلفن همراه بر روابط زوجین و بررسی پدیده فوبینگ و اثرات آن

امروزه تلفن همراه یکی از ابزارهایی است که جزیی از زندگی هر فردی شده است و تقریباً هر ساعت از روز فرد با موبایل خود کار می کند و نمی تواند برای مدت طولانی از آن دور بماند، این موضوع چنان مهم بوده که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و باید توجه ویژه ای به آن داشته باشیم، از این رو در این پست از پایگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان تاثیر تلفن همراه بر روابط زوجین و بررسی پدیده فوبینگ و اثرات آن را با شما علاقه مندان به مطالب روانشناسی قرار دهیم،پس اگر شما هم علاقه دارید تا پدیده فوبینگ را بشناسید تا انتهای مقاله با گروه برنا اندیشان همراه باشید.

تاثیر تلفن همراه بر روابط زوجین و بررسی پدیده فوبینگ و اثرات آن

در مقاله تاثیر تلفن همراه بر روابط زوجین و بررسی پدیده فوبینگ و اثرات آن به صورت دقیق تحلیل خواهیم کرد که تکنولوژی موبایل چگونه موجب می شود تا احساس رضایت از رابطه زوجین کاهش یابد.

تلفن های همراه، پیام کوتاه و پریشانی در رابطه

فوبینگ و تکنو فرنس نام های غیر معمول برای یک مسئله مشترک

این پست به تحقیق محدود و رو به رشد روی بزرگسالان و جوانان می پردازد. برای شروع، کوین و همکاران (2011) مردان و زنانی را که متاهل، نامزد و یا درگیر “قرار ملاقات جدی” بودند ارزیابی کردند تا تعیین کنند که چند بار از وسایل تماس مختلف همچون تلفن های همراه، پیام کوتاه، پیام رسانی فوری و شبکه های اجتماعی در روابط و همچنین ارتباط آنها استفاده شده است. با رضایتی که افراد از رابطه شان داشتند، آنها دریافتند که شرکای عاشق اغلب از تلفن های همراه و پیام کوتاه استفاده می کنند و مهمترین دلیل استفاده از آنها ابراز محبت در طول روز است.

محققان نتیجه گرفتند افرادی که از روابط خود رضایت بیشتری دارند بیشتر از این رسانه ها برای برقراری ارتباط محبت آمیز با شریک زندگی خود استفاده می کنند. با این وجود همانطور که به زودی خواهیم دید، همه مطالعات به چنین نتایجی دست پیدا نکرده اند.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی آموزش مهارت های ارتباطی مردان


بر خلاف اکثر تحقیقات در مورد تلفن های همراه و روابط، که معمولاً شامل مصاحبه و نظرسنجی است  وینستاین و پریزبیلسکی (2012) از یک طرح آزمایشی استفاده کردند. نتایج آنها به همه ما دلیل این را میدهد می دهد تا در مورد اثر به ظاهر بی ضرر تلفن های همراه تجدید نظر کنیم. در این مطالعه، شرکت کنندگان به یکی از دو شرط اختصاص داده شدند. در شرایط موجود تلفن، از زوجین خواسته شد تا 10 دقیقه در مورد اتفاقی که برایشان رخ داده حرف بزنند، ۱. در حالی که تلفن همراه روی کتابی که روی میز مجاور خارج از محدوده شرکت کنندگان قرار گرفته است و ۲. در شرایطی که تلفن وجود ندارد و به جای آن یک دفتر جیبی جایگزین تلفن می شود. محققان دریافتند که صرف حضور تلفن همراه در ایجاد روابط انسانی تداخل ایجاد می کند، حتی در صورت عدم آگاهی شرکت کنندگان از وجود آن و افراد احساس همدلی کمتری دارند. و شریک زندگی آنها هنگامی که تلفن همراه وجود دارد کمتر تحت مهربانی قرار می گیرد.

گزارش تحقیق پیو در سال 2014 نشان داد که 25 درصد از افراد در یک ازدواج یا یک رابطه عاشقانه اظهار داشتند که تلفن همراه باعث دور شدن حواس همسر یا شریک زندگی آنها از کنار هم بودن می شود. حواس پرتی با تلفن همراه به ویژه در بین زوج های جوان بیشتر دیده می شود، حدود 42 درصد افراد 18 تا 29 ساله در ازدواج یا روابط جدی این مسئله را تجربه کرده اند.

بررسی تاثیرات موبایل بر روابط بین افراد

فوبینگ چیست ؟

شاید برای شما هم سوال باشد که فوبینگ به چه معناست، باید اشاره کنیم که پدیده فوبینگ در واقع عکس العمل فردی است که نسبت به مخاطب خویش هنگام استفاده از تلفن همراه از خود نشان می دهد، به این شکل که هیچ توجهی به مخاطبش نکرده و مدام با تلفن همراهش کار می کند، در این حالت موجب می شود تا مخاطب احساس بی ارزشی کند و این پیام را دریافت کند که طرف مقابل برای او ارزشی قائل نیست.

به همین ترتیب، رابرتز و دیوید (2016) در مورد “فوبینگ” شریک زندگی (خاموش کردن  تلفن) تحقیق کردند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شخص از تلفن همراه در حضور فردی که دوستش دارد استفاده می کند و منجر به وقفه در مکالمه در حال انجام می شود و یا فرد خیلی به مخاطبش بی توجه است و حواسش به گفتگو نیست. دو مورد از نمونه از مقیاس فوبیک شریک زندگی (پارتنر فوبینگ) عبارتند از:

  • در یک وعده غذایی شریک زندگی مثلا وسط غذا تلفنش را چک میکند.
  • و وقتی وسط یک مکالمه باشیم شریک زندگی موقع زنگ خوردن تلفنش اول تلفن را بررسی میکند.

محققان  نتیجه گرفتند که  فوبینگ شریک زندگی باعث ایجاد تعارض در مورد استفاده از تلفن همراه می شود، که بر رضایت رابطه تأثیر منفی می گذارد.

مک دانیل و کوین در سال 2016 اصطلاح تکنو فرنس یا نفوذ فن آوری به طور متداول را در روابط مشترک یک زوج توصیف نمودند محققان از مقیاس تداخل فناوری در نمونه های زندگی در آزمایشات خود استفاده کردند. یک نمونه عبارتند از:

شریک زندگی من هنگام مکالمات رو در روی ما، برای دیگران متن یا ایمیل می فرستد.

محققان  نتیجه گرفتند که 70 درصد از شرکت کنندگان تکنوفرنس را تجربه می کنند، و این منجر به درگیری و احساس رضایت پایین از رابطه می شود.

به طور خلاصه، چندین مطالعه اخیر ارتباطی بین رضایت از رابطه و استفاده از تلفن همراه را نشان داده است. محققان نیز اکنون در حال بررسی عوامل واسطه ای و تعدیل کننده تأثیر استفاده از تلفن همراه و رضایت از روابط هستند.

دسته‌بندی‌ها