قلدری در دوران کودکی و روش های حل کردن این مشکل

قلدری در دوران کودکی و روش های حل کردن این مشکل

اگر شما هم فرزند کوچکی دارید حتماً مشکل قلدری و زورگویی سایر افراد را از او شنیده اید که در مدرسه و یا در محله بعضی افراد هستند که او را اذیت می کنند و موجب ناراحتی اش می شوند. باید بدانید که این موضوع بسیار مهم بوده و نباید بی توجه از کنارش عبور کنید. با توجه به مهم بودن موضوع تصمیم گرفتیم تا مطلبی با عنوان قلدری در دوران کودکی و روش های حل کردن این مشکل را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا اطلاعاتتان را در این زمینه افزایش دهید و بتوانید به فرزند خود کمک کنید، پس تا انتهای مقاله با برنا اندیشان همراه باشید.

قلدری در دوران کودکی و روش های حل کردن این مشکل

در نوشته قلدری در دوران کودکی و روش های حل کردن این مشکل شما با تکنیک هایی که کمک می کند تا فرزندانتان معضل زورگویی سایر افراد را به آسانی حل کنند آشنا خواهید شد.

قلدری در دوران کودکی: پیامدها و عوامل مهم

بچه هایی که با آنها با قلدری رفتار شده و خود زنی کرده اند ولی حمایت خانواده به آنها کمک میکند

قلدری می تواند به روش های مختلفی تعریف شود. به طور کلی، این به آزار و اذیت سیستماتیک، آسیب رساندن یا تحقیر فردی که ضعیف تر، جوان تر یا دارای وضعیت پایین تری است، اشاره دارد. این یکی از اقدامات قابل پنهان کردن و ناپسند و قابل انکار است – مانند پشت کردن به کسی، کنار گذاشتن او از یک بازی، یا تظاهر به عدم شنیدن او- تا انجام کارهای جدی تحقیر یا سؤ استفاده که میتواند مرگبار هم باشد. آزار و اذیت اینترنتی به ویژه نگران کننده است و دارای برخی از فاجعه های تکان دهنده نیز هست که مورد سرزنش قرار می گیرد، زیرا کودکان و نوجوانان از ناشناس بودن و فاصله رسانه های اجتماعی استفاده می کنند تا به همکلاسی های آسیب پذیر و دیگران آسیب بزنند.

در گزارشی با نام در ابتدای شما، با نویسندگی جی بلسکی، اوشالوم کاسپی، تری اِموفیت و ریچی پولتون گزارشی است که از چهار هزار خانواده که با موارد قلدری روبرو بوده اند به میان آمده است. آنها به تاثیر همسالان در رشد و سبب شناسی گرایش برخی از نوجوانان به قلدری و زورگویی علاقه مند بودند.


پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش تکنیک های بازی درمانی


یافته های آنها نگران کننده است، اگرچه از نظر بصری منطقی است. آنها نشان می دهند کودکانی که در دوران دبستان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند نسبت به بچه هایی که مورد آزار و اذیت قرار نمی گیرند، مشکلات عاطفی و رفتاری بیشتری دارند. کسانی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، در برقراری و حفظ دوستی و انجام کارهای خوب در مدرسه دارای مشکل اند. محققان می نویسند، “قلدری می تواند بخشی از عملکرد پایین رشد باشد، به طرز ناگهانی برای تحت تأثیر قرار دادن بسیاری از جنبه های توسعه رشد فردی را تحت تاثیر قرار میدهد.

محققان دریافتند که یکی از عواقب وحشتناک آزار و اذیت، تمایل به خودآزاری است. قلدری همچنین با سطح پریشانی و چاقی همراه است. هرچه کودک مورد آزار و اذیت قرار گیرد و هرچه آزار و اذیت جدی تر باشد، میزان آسیب به خود، پریشانی و چاقی بیشتر است.

خبر خوب در این تحقیق این است که والدین می توانند تفاوت مهمی ایجاد کنند: روابط خانوادگی حمایتی می تواند به عنوان عوامل محافظتی، افزایش تاب آوری کودک و کاهش احتمال عواقب مضر عمل کند. بلسکی و همکارانش دریافتند کودکانی که اذیت و آزار دیدند در صورت داشتن مادری خونگرم، خواهر و برادر نزدیک و حمایت کننده و فضای خانوادگی مثبت بهتر از حد انتظار عمل می کنند. این امر در یک پیوستار صادق بود: هرچه مادر خون گرم تر باشد، خواهر و برادر نزدیکتر هستند و جو خانوادگی مثبت تر است، کودک اذیت و آزار دیده نیز مقاومت بیشتری نسبت به آن نشان می دهد.

این یافته ها اهمیت گنجاندن خانواده ها را در برنامه های مداخله ای با هدف کاهش زورگویی یا تخفیف اثرات آن برجسته می کند. آنها همچنین خطری مضاعفی را که کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، تجربه می کنند و همچنین در شرایط خانوادگی بدون حمایت زندگی می کنند. بلسکی و همکارانش با هشدار درمورد قرار دادن تأثیرات همسالان در برابر تأثیر والدین، حرف های خود در مورد آزار و اذیت را تمام میکنند : فرزند پروری همزمان با تأثیرات همسالان سازگاری پیدا میکند، هر کدام روی آسیب پذیری و انعطاف پذیری کودک معین تأثیر می گذارد.

چه کاری می توانید برای افزایش مقاومت کودک در برابر اثرات قلدری انجام دهید

1. خونگرم باشید، دوست داشتنی و پاسخگو باشید. گرمای والدین تفاوت زیادی ایجاد می کند. کودکانی که والدینی مهربان و دلسوز دارند عواقب مضر قلدری را کمتر تجربه می کنند.

2. ایجاد جو مثبت در خانه. خانواده ای که در آن تأکید بر عشق، احترام، همدلی، ایجاد دوستی و اجتماع باشد، محافظ مهمی در برابر مشکلات مرتبط با قلدری و زورگویی است.

3. روابط خواهر و برادر را تشویق کنید. به فرزندان خود کمک کنید تا یاد بگیرند با احترام نسبت به یکدیگر ابراز وجود داشته باشند و با هر تعارضی که تجربه می کنند برخورد سالمی داشته باشند. در مهربانی، دلسوزی و درک یکدیگر از آنها حمایت کنید.

4. از دوستان و خانواده بزرگ خود و دوستان فرزند خود در خانه خود استقبال کنید. شبکه قوی پشتیبانی اجتماعی عامل انعطاف پذیری خوبی برای همه مشکلات، از جمله قلدری است.

5- خطوط ارتباطی را باز نگه دارید. بچه ها می توانند از اینکه مورد آزار و اذیت قرار می گیرند خجالت بکشند یا گیج شوند. به فرزند خود اطمینان دهید که شما همواره برای گفتگو و صحبت در دسترس هستید و به دنبال فرصت هایی برای انجام این کار باشید. با احترام، حتی به پیش پا افتاده ترین نگرانی های آنها گوش دهید. به این ترتیب آنها به شما اعتماد خواهند کرد که اگر اتفاق بزرگی در حال انجام است برایتان مهم است.

6. کمک بگیرید. برای حل مشکلات کمک بگیرید، اگر نگران فرزندتان هستید که مورد آزار و اذیت قرار می گیرد و تلاش شما منجر به تغییر نمی شود، به فکر کمک حرفه ای باشید. هرچه زودتر شما و فرزندتان به کمک مورد نیاز خود برسید، به احتمال زیاد به نتیجه خوبی خواهید رسید.

نحوه برخورد با قلدری و زورگویی کودکان

کاری که کودک شما می تواند برای جلوگیری از آزار و اذیت انجام دهد چیست؟

1. ایجاد دوستی. هرچه شبکه اجتماعی فرزند شما قوی تر باشد، در برابر افراد زورگو و قلدر کمتر آسیب پذیر است.

2. رفیق خوب. زمانی که کودکی تنها باشد و دوستی نداشته باشد، همواره هدف افراد قلدر و زورگو قرار می گیرد.

3. قاطع باشید. فرزند شما می تواند به فرد زورگو بگوید که به او کاری نداشته باشد و آنها را تنها بگذارد. یک قلدر می تواند گاهی اوقات با یک فشار قاطعانه تعجب کند و یا در با یک رفتار دوستانه شرمنده شود.

4- شوخ طبعی داشته باشید. اگر کودک شما دارای ذهنی خلاق و طناز باشد، یک زورگو را می توان با یک پوزخند آسان یا یک اظهار خنده دار از خود دور کند. شما و فرزندتان می توانید به سخنان و اعمال ناخوشایند زورگویان پاسخ های خنده دار بدهید.

5. بدانید چه موقع باید دور شوید. زورگویی می تواند خطرناک باشد، و جر و بحث با یک زورگو نشانه قدرتمند بودن نیست. به کودک خود بگویید اشکالی ندارد که از یک زورگو دور شود یا از آن اجتناب کند و این باعث نمی شود که فکر کند شخصی ضعیف است.

6. به یک بزرگسال بگویید. به دلیل پویایی قدرت در قلدری، شرایط بسیاری وجود دارد که بچه ها نمی توانند به تنهایی مشکلات قلدری را حل کنند. اگر کودک شما برای شما داستان فردی زورگو را تعریف می کند شما، با جان و دل به آن گوش دهید. کودک خود را سرزنش نکنید یا کار دیگری انجام دهید تا او احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد. به موضوع قلدری و زورگویی به عنوان یک چالش نگاه کنید که با کمک هم و با استفاده از روش حل مسئله می توانید آن را به راحتی حل کنید.

دسته‌بندی‌ها