در این قسمت از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا در رابطه با یکی از موضوعات مهم و ویژه با عنوان بهره گیری مناسب از رنگ ها در معماری و اثرگذاری هر یک از رنگ ها با شما علاقه مندان به مطالب روانشناسی و معماری گفتگو کنیم.
بهره گیری مناسب از رنگ ها در معماری و اثرگذاری هر یک از رنگ ها
در مقاله بهره گیری مناسب از رنگ ها در معماری و اثرگذاری هر یک از رنگ ها در ارتباط با رنگ ها و هارمونی آن ها در طراحی فضاهای امروزی با شما علاقه مندان گفتگو خواهیم کرد،پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
طراحی در فضاهای امروزی ، نیازمند تفکر و ایده پردازی بالایی در استفاده درست و به اندازه از رنگ ها و همچنین هارمونی مناسب آنها در فضا است و این مساله تاثیر مستقیم و به سزایی در ایجاد حسی خوشایند در وجود هر فرد دارد.
حضور رنگ ها به علت ویژگی های درونی و روان شناسانه ای که دارند ، مانند قطعه موسیقی خوب و گوش نواز ، زندگی را متوازن می کنند.تزریق پالت های رنگی متفاوت می تواند روح سرشار از هیجانی را وارد فضاها اعم از فضاهای مسکونی و کاری کند که تاثیر آن بی شک در محیط بی نظیر است .وارد کردن توناژهای رنگی در ترکیب و هماهنگی با خط و خطوط ساده بسیار چشم نواز خواهند بود.
پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش روانشناسی رنگ ها
در زندگی شهر نشینی ،اولویت ها و برنامه های شهری تعیین کننده زندگی روزمره است ،در گریز و دور شدن از تجربیات روزمره و انباشتگی کارهای روزانه ….حکمرانی رنگ ها مهیج و آرامبخش است . با به کارگیری تناژهای متفاوت رنگی ،میزان انرژی متفاوتی را میتوان وارد فضا کرد و کاربردهای متفاوتی پدیدآورد .بهره گیری از رنگ های متنوع و شاد ،قدرت زیاد و نشاط آفرین و انرژی زایی بالایی دارند.
دوست دارید بعد از یک روز شلوغ و خستگی ذهنی ازکارهای بیرون ،با ورود به خانه ،در پی رسیدن به آرامش و لحظاتی بی دغدغه و بدون استرس باشید؟
رنگ آبی همان چیزی است که به آن نیاز دارید .تناژهای زیبای آبی احساس سبکی و خنکی را به فضا منتقل میکنند .مشاهده این رنگ سبب ایجاد هورمون های خاصی در بدن میشود که بسیار آرامبخش و تسکین دهنده است . رنگ آبی با احساساتی نظیر اعتماد و آرامش و وفاداری و توجه و تمرکز همراه است .آبی را میتوان برای اتاق های خواب در نظر گرفت و فضاهایی که باید خنک و آرامش بخش باشد،استفاده کرد.
بعد از رنگ آبی ،دومین رنگ پرطرفدار بین افراد رنگ سبز است ،حس طراوت و تازگی و تسکین را به فرد القا میکند .اگر به سلامت تغذبه خود اهمیت می دهید ، سبز رنگ مناسبی برای آشپزخانه و اتاق ناهارخوری به شمار میرود .این رنگ زیبا به عنوان رنگ اصلی یا به صورت لکه هایی باتاثیر بصری بالا در اکسسوری های فضای آشپزخانه رنگ و طعم خوبی به محیط می دهد.
یکی از پرکاربرد ترین رنگ ها در طراحی دکوراسیون داخلی خانه و دفتر کار ،رنگ سفید است .هیچ چیز مانند رنگ سفید نمیتواند سبب روشن شدن و وسعت بخشیدن فضا شود ،این امر سبب شده تا رنگ اکثر المان های معماری ،دیوارها و سقف ها از رنگ سفید استفاده شود.
صورتی که در میان رنگ های گرم قرار دارد ،رنگی مناسب برای القای حسی دلچسب و صمیمی است .می توان از این رنگ در فضای نشیمن استفتده کرد.البته باید در این فضا از تناژهای تند و انرژِی بالا صرف نظر شود ،چون افراد خانواده مدت زمان طولانی را در فضای نشیمن به سر میبرند و رنگ های تند بعد از مدتی آزار دهنده خواهند شد.میتوان از این رنگ به صورت سایه روشن های ملایم بهره برد.
مطمئنا انتخاب رنگ زرد سبب سرزندگی و نشاط روح میشود .ترکیب زرد در کنار رنگ های ملایم تر باعث میشود تا این رنگ درخشندگی بیشتری داشته باشد .برای ایجاد حس گرما و انرژی بالا ، میتوان از اکسسوری هایی یا عناصر رنگ زرد استفاده کنید و باعث ایجاد جذابیت بصری در فضاهایی که فاقد انرژی هستند ،شوید.
ترکیب رنگ زرد در کنار تونالیته های خاکستری با رعایت تناسبات درست ،جلوه ی بی نظیری را ایجاد میکند .می توان از ترکیب این دو رنگ در تناسب ِ بیشتر رنگ خاکستری نسبت به زرد در فضای اتاق خواب استفاده نمود.
هم نشینی درست رنگ ها در کنار هم تاثیر قوی و قدرت زیادی در جهت فزونی سلامت و نشاط روح و روان دارند .عوض کردن رنگ دیوار حتی بیش از پرداخت هزینه های گزاف برای تغییرمبلمان می تواند به تغییر ساختار فضاها کمک کننده باشد و اگر اطلاعات درستی خارج از نگاه تحمیلی الگوهای تکراری از پیش تعیین شده در مورد ترکیب مناسب رنگ ها داشته باشیم ،با ترکیب رنگی مناسب میتوانیم حس آرامش و اطمینان و تازگی را به افراد منتقل کنیم.
نویسنده : شهلا حسن زاده
کارشناس ارشد مرمت ابنیه تاریخی