در این قسمت از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا در رابطه با یکی از موضوعات مهم و ویژه روانشناسی با عنوان آموزش مهارت فرزندپروری و روش های تربیت صحیح فرزند با شما علاقه مندان به مطالب روانشناسی و مقالات علمی گفتگو کنیم.
آموزش مهارت فرزندپروری و روش های تربیت صحیح فرزند
در مقاله آموزش مهارت فرزندپروری و روش های تربیت صحیح فرزند به صورت علمی در مورد موضوع مهم فرزندپروری و تربیت کودک با شما عزیزان گفتگو خواهیم کرد.
مهارت فرزندپروری
فرزندپروری شامل اقداماتی است که والدین در راستای رشد و تربیت فرزند از لحظه تولد و درمراحل مختلف رشدی کودک انجام میدهند. جمیع این اقدامات به علاوه ژنتیک به ارث رسیده از پدر و مادر شخصیت نوزاد را در بزرگسالی میسازد.
از اهمیت آموزش فرزندپروری همین را بس که ریشه بسیاری از مشکلات روحی و روانی افراد را باید در دوران کودکی جست. والدین میتوانند با اطلاع از سبک های فرزندپروری و آسیب های احتمالی آن و فراگیری روش درست رفتار از بروز این نوع مشکلات در فرزندشان جلوگیری کنند و نسلی سالم و توانمند پرورش دهند.
در ادامه قصد داریم به موارد و مشکلاتی که والدین با آن مواجه هستند بپردازیم،که حذف این مشکلات مستلزم داشتن مهارت هایی است که تاثیر بسیاری در تربیت و شیوه رفتاری فرزندان دارد.
پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش روش های تربیت فرزند
به فرزند خود توجه کنید
توجه کردن درست و اصولی به رفتارهای کودک یک مهارت مهم و تاثیر گذار در تربیت و شیوه رفتار کودک است.هدف از توجه کردن به کودک القای حس ارزشمندی،امنیت و دوست داشتن و تعلق است که درنهایت منجر به داشتن اعتماد به نفس و عزت نفس میشود.
با کودکتان درمورد مسائلی که علاقه دارد صحبت کنید.به ویژه راجع به مسائلی که به او مربوط است نظرخواهی کنید مثل انتخاب لباس همین امر ساده باعث رشد اعتماد به نفس در فرزندتان میشود.
احساساتتان را به فرزندتان نشان دهید او را در اغوش بگیرید، ببوسید و لمس کنید بطوری که احساس دوست داشتن و تعلق را دریافت کند. این نکته بسیار حائز اهمیت است که فرزندتان متوجه این باشد که در هر شرایطی او را میپذیرید و دوست دارید و برای شما ارزشمند است و محبت شما به او غیر مشروط است.
با او بازی کنید اجازه دهید فرزندتان نوع بازی و قوائد آن را تعیین کند و شما با او همراه شوید و فقط سعی کنید اوقات خوشی را برای او بسازید تجربه شیرین همراهی با شما.
رضایت خود را از کار خوب فرزندتان به او نشان دهید این یکی از بهترین راه ها برای تقویت رفتار درست در فرزندتان است.
والدی ن صمیمی و حمایتگر با شید
والدینی که با کودکان خود رابطه صمیمی تری دارند کمتر شاهد انحرافات فرزندان هستند و حمایت والدین باعث نزدیکی بیشتر فرزندان میشود. اما این صمیمیت و حمایت به معنای کنتر بیشتر و گرفتن آزادی عمل فرزندان نیست که در این صورت نتیجه عدم اعتماد به نفس و ساختن شخصیتی وابسته برای فرزندتان است.
تا حد امکان با او هم نظر و همراه باشید راجع به مسائلی که فرزندتان به او علاقه نشان میدهد صحبت کنید یا در فعالیت هایی که مورد نظر فرزندتان است او را همراهی کنید.
از اتفاقاتی که در محیط خارج از خانه برای او رخ داده است اطلاع پیدا کنید.اهمیت این موضوع زمانی حاصل میشود که برای فرزندتان مشکلی پیش آمده باشد و شما برای حل آن پیش قدم شوید.
اعتماد او را جلب کنید و اجازه دهید با شما درد و دل کند. یکی از مسائلی که در گروه های دوستی باعث صمیمیت بین افراد میشود اعتماد است پس از این مورد غافل نشوید.
راجع به مسائل روز و خطرهای احتمالی که ممکن است فرزندتان را تحدید کند اطلاع داشته باشید راجع به آن صمیمانه با فرزندتان صحبت کنید.بطور مثال در رابطه با شبکه های مجازی نحوه استفاده درست و مزیت ها و معایب آن و خطر مواد مخدر و انواع آن آگاهی داشته باشید و با فرزندتان صحبت کنید.
ارتباط با دلیل درست و غلط بودن هر عملی با فرزندتان بطور منطقی صحبت کنید و به سوالات او با حوصله پاسخ دهید. به هیچ عنوان درمقابل اشتباهاتش او را سرزنش نکنید.
نویسنده : فاطمه جوشقانی
روانشناس و درمانگر خانواده و مشاوره فردی