چگونه به دیگران وابسته نشویم و علت های وابستگی به اطرافیان

چگونه به دیگران وابسته نشویم و علت های وابستگی به اطرافیان

شاید برای شما هم این موضوع مطرح باشد که در زندگی و روابط با دیگران به افرادی وابسته می شوید و از آن ها بت می سازید، در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مطلبی با عنوان چگونه به دیگران وابسته نشویم و علت های وابستگی به اطرافیان را با شما عزیزان مطرح نماییم و در رابطه با این موضوع که علت وابستگی به بعضی افراد چیست؟ با شما گفتگویی داشته باشیم،پس تا انتهای مقاله با برنا اندیشان همراه باشید.

چگونه به دیگران وابسته نشویم و علت های وابستگی به اطرافیان

در مقاله چگونه به دیگران وابسته نشویم و علت های وابستگی به اطرافیان خواهید آموخت چرا برخی افراد را برای خودتان بت می کنید و یا چرا همواره به بعضی افراد چنان وابسته می شوید که نمی توانید از آن ها رها شوید.

از آدمها بت نسازید

در این مقاله میخوام راجب به آدمهایی حرف بزنم که به آنها وابستگی دارید و ویژگی افرادی که به آنها وابسته هستید را به شما میگویم ، راهکارهایی برای رهایی از این انسان ها و دیدگاه مناسب پیدا کردن نسبت به آدمهای اطرافتون و بگم این دیدگاه که از آدمها بت می سازید چیست،در مقالات قبلی در رابطه با تفاوت وابستگی و دلبستگی به طور کامل صحبت کرده ایم که پیشنهاد می کنیم آن مقاله را هم مطالعه بفرمایید.

همانطور که میدونید انسان ها چه آگاهانه و چه به صورت ناخودآگاه  یک نفر را در زندگیشان الگو قرار میدهند و راه آن ها را پیش میگیرند حالا  چه الگوی خوب باشند و چه بد ، که اینکه هر کس الگوی خوب یا بد را انتخاب کند دلیل بر این نیست که فرد بدی است یا از عمد این انتخاب را کرده است بلکه بستگی دارد به اینکه فرد با این انتخابش چه خلاهایی را میخواهد در زندگی اش پر کند و یا چه نیازهایی اش در بچگی رفع نشدن و الان با این انتخاب ها بر طرف میشوند.

وابستگی به دیگران چه عللی دارد و راهکارهایی برای رهایی از وابستگی

چگونه به دیگران وابسته نشویم ؟

به عنوان مثال : بچه ای را در نظر بگیرید که والدین او او را از سن کم مجبور میکردند که حتما حجاب داشته باشد و حتما چادر بپوشد ولی کودک علاقه ای به این کار نداشت بزرگتر که میشود و با بحران های نوجوانی اش رو به رو میشود پرخاشگر میشود و در مقابل این خواسته ی خانواده می ایستد و مثلا از نوع پوشش و کردار و رفتار خواننده مورد علاقش الگو میگیرد و این حس که بالاخره تونسته اونجور که میخواسته نوع پوشش رو انتخاب کنه بدستش میاره و حس استقلال و رهایی و آزادی میکنه و این نیازش تسکین داده میشه ؛ اما باید توجه داشته باشید که نیازش برطرف نشده و اگر این اختلالش درمان نشود زندگی اش مختل میشود ، بچه ها و نوجوانان و جوانان  با این توضیحات به این الگو ها وابسته هستند چون از طریقی نیاز های روحیشون ارضا میشود ، الگوها خانواده و افراد نزدیک مثل پدر  و مادر و …. میشود و دلیلش میتونه این باشه که اون شخص رو خیلی دوس دارند چه از نظر ظاهری و چه از نظر توانایی ها و اینکه سمت رییس یا رهبر را دارند و یا افراد قدرتمندی هستند.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی درمان شناختی رفتاری اضطراب


حال ممکن است سوالاتی در ذهن شما شکل بگیرد مثل:

معمولا از چه افرادی بت میسازیم یا چه افرادی الگوی ما میشن؟

ویژگی افرادی که به آنها وابسته میشیم چیه؟

برای پاسخ به این سوالات چندتا مورد کلیدی بهتون میگم:

ویژگی افرادی که آنها را الگو قرار میدهیم و به آنها وابسته میشیم:

1-معمولا این افراد از لحاظ روحی قدرتمند و محکم هستند.

2-افرادی جدی و سرسخت هستند یا برعکس افرادی نابهنجار و مخالف جامعه هستند.

3-افرادی سرآمد و معروف هستند.

4-یا به طور کل افرادی هستند که محبوبیت ویژه ای در زندگی شما دارن.

5-با شما همانگونه که دوس دارید رفتار میکنند .

6-شما در برابر اطلاعاتی که آنها درباه ی موضوعی نسبت به شما دارند کم می آورید و میتوانند شما را قانع کنند.

7-هنگامی که همه به شما نه میگویند او از شما حمایت میکند.

8-او نسبت به اطرافیانتان با شما متفاوت رفتار و عمل میکند.

9-اگر به شما چیزی بگوید شما او را میبخشید و فقط در برابر او اینگونه هستید.

10-هرکاری آنها کنند شما هم انجام میدهید بدون اینکه جویا شوید و تحقیق کنید که آیا درست هستند یا خیر.

11- هرچه  آنها بگویند گوش میدهید و اطاعت میکنید.

12-به شدت آدم های تاثیر گزار هستند و معمولا در جمع ها بیشتر سخنوری میکنند.

13-افراد به روزتری نسبت به اطرافیانتان هستند.

14-ممکن است به مهارتی تسلط داشته باشد که شما عاشق آن مهارت هستید و چون اون مهارت را دارد فکر میکنید پس هرکار و عمل دیگری هم انجام  دهد بدون شک درست است.

15-از همه مهمتر با او رو دربایستی داررید و در کنار او همیشه سعی میکنید بهترین و مطابق میل او باشید تا از سمت او تایید شوید.

حال بازم در ذهن شما سوال پیش میاد که چطور میتوانم از این انسان ها رهایی پیدا کنم و وابسته نشوم ؟

چطور میتوانم حد تعادل را رعایت کنم و تمام مسائل را در انتخاب الگوهایم قاطی نکنم؟

پاسخ راحت است:

1-ابتدا از خود بپرسید نقاط ضعف و قوت شما چیست.

2-در یک برگه ویژگی های مثبت خود را چه کم و چه زیاد بنویسید.

3-همچنین ویژگی های بد از نظر خودتون رو بنویسید.

4-آگاهی پیدا کنید که دقیقا به چه دلیل به سمت این افراد جذب شدید.

5-سپس از خود بپرسید چرا من آن فرد دوست دارم ؟ چرا آن فرد را قبول دارم؟

6-بعد از ایجاد آگاهی هر وقت خواستید حرفی را از فرد مورد الگویتان بپذیرید قبلش از خود بپرسید حرفش درست است یا خیر ؟ به من واطرافیانم ضرر میزند یا خیر؟

7-بعد از آن فقط در مواردی از آنها پیروی کنید که فقط تخصص آنهاست .

8-این را همیشه یادتان باشد همه کامل و بی نقص نیستند پس همه ی کارها و اعمالشان همیشه کامل و بی نقص نیست پس هر انسانی میتواند اشتباه کند.

9-اگر فرد مورد الگوی شما رفتاری نشان داد که شما از او ناراحت شدید  اصلا آن را روی روابط دیگری که با ان دارید قرار ندهید مثل روابط کاری و… غیره چون اون ناراحتی از مهارت و تخصصی که آن فرد دارد هیچی کم نمیکند و هیچ ربطی به آن ندارد.

10-مسائل احساسی و شخصی را با مسائل دیگری که در  رابطه با آن فرد الگو دارید قاطی نکنید مثل مادر و فرزندی که مادر در مدرسه معلم  فرزندش است و با فرزندش فقط رابطه معلم شاگردی دارد و نه بیشترو با او مثل بقیه شاگردان رفتار میکند و در محیط خانه نقش مادر را برای او دارد.

چگونه از وابستگی به دیگران رها شویم؟

چگونه به دیگران وابسته نشویم

چه دیدگاهی نسبت به آدمهای اطرافمون داشته باشیم تا بهشون وابسته نشیم و از همه مهمتر از آنها بت نسازیم:

1-اول از همه بدانید تمام مسئولیت کارها، موفقیت ها و زندگی شما بر عهده ی شماست؟

میگین چرا؟

پاسخ : زیرا هنگامی که شما از این موضوع آگاه باشید دیگر از کسی انتظاری ندارید که مطابق میل و تصوراتتون با شما رفتار کند ، مثلا اگر شما از الگوی خودتون توقع دارید که مثل شما به دین شما معتقد باشد و مثل شما فکر کند ؛ که این فکر اشتباست زیرا لزومی ندارد چون شما به او محبت میکنید پس او هم در مقابل همان کار را کند ، انسان ها حق انتخاب برای زندگی خودشان دارند.

2-این را بدانید که از هر کسی در زندگیتان هیچ چیزی بعید نیست چون شما هیچ کس را نمیتوانید به طور 100% بشناسید.

3-فکر نکنید هر کس یک مهارت مورد علاقه شما را دارد پس در موارد دیگر هم ماهر است.

4-با هر فردی که رو به رو میشوید سعی کنید قبل از اینکه تحت تاثیر حرف های او قرار بگیرید و تصمیمی بگیرید ببینید با شرایط و علایق شما برابر و سازگار است یا خیر.

5-مبنا را عقاید خود بگذارید و خودتان را و عقایدتان را باور داشته باشید و دائما در حال تغییر آن نباشید ، یک باور ثابت و قوی داشته باشید تا کسی آن را تحت تاثیر قرار ندهد.

دسته‌بندی‌ها