سیر تا پیاز مهاجرت – مهاجرت خوب است یا بد و چه شرایطی دارد

سیر تا پیاز مهاجرت - مهاجرت خوب است یا بد و چه شرایطی دارد

در این قسمت از مجموعه مقالات پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا به موضوع سیر تا پیاز مهاجرت – مهاجرت خوب است یا بد و چه شرایطی دارد بپردازیم و جنبه های مختلف مهاجرت با عنوان سیر تا پیاز مهاجرت را مورد بررسی قرار دهیم پس تا انتهای این مقاله با برنا اندیشان همراه باشید.

راهنمای مطالعه مقاله نمایش

سیر تا پیاز مهاجرت – مهاجرت خوب است یا بد و چه شرایطی دارد؟

در مقاله سیر تا پیاز مهاجرت – مهاجرت خوب است یا بد و چه شرایطی دارد شما به صورت کامل با مهاجرت آشنا شده و شرایط قانونی آن را فراخواهید گرفت.

مهاجرت چیست؟

مهاجرت به معنای جابه جایی افراد به سایر کشورها به منظور تحصیل ، کار ، بهبود زندگی و فرار از آسیب است.
مهاجرت همیشه وجود داشته است در گذشته افراد برای فرار از قحطی و جنگ و برای به دست آوردن منابع یا زندگی بهتر ، کوچ می کردند . با پیشرفت جوامع مهاجرت رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و تبدیل به مساله پیچیده ای شده است.
در گذشته به بعد روانی مهاجرت توجه زیادی نمی شد اما امروزه به دلایلی همچون وابستگی های مادی، معنوی و همچنین افزایش سختی های مهاجرت ، این مساله رنگ تازه ای به خود گرفته است .

می توان گفت وقتی افراد شرایط مناسب و مساعد مقصد مهاجرت خود را پیدا نمایند به آن جذب شده و اقدام به مهاجرت می کنند.
توریست یا گردشگر را نمی توان مهاجر نامید زیرا آن ها به صورت کوتاه مدت به کشوری که شهروندی یا ملیت آن را ندارند سفر می کنند.
مهاجرت برای هر فرد یک تصمیم سخت محسوب می شود زیرا با توجه به مزایای زیادی که دارد شامل معایبی نیز هست که در ادامه مقاله سیر تا پیاز مهاجرت به آن اشاره خواهیم کرد .

سیر تا پیاز مهاجرت مهاجرت خوب است یا بد؟

یک سوال در زمینه مهاجرت به وجود می‌آید و آن سوال این است که آیا به طور کلی مهاجرت خوب است یا بد؟ برخی از افراد عقیده دارند که مهاجرت به مرزهای کشورها تحمیل خواهد شد و بار مالیاتی شغلی و یک تهدید برای فرهنگ بومی کشورها محسوب می شود. بسیاری افراد دیگر نیز عقیده دارند که مهاجرت می‌تواند رشد اقتصادی کشورها را افزایش دهد؛ به ویژه برای کشورهایی که با کمبود نیروی متخصص و ماهر روبه‌رو هستند، به ایجاد یک جامعه پویا تر کمک می کند. آمار به طور وضوح نشان داده اند که مهاجران، مزایای اقتصادی قابل توجهی را برای کشورهای مهاجر پذیر ارائه می دهند. با این حال، هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی کوتاه مدت برای این کشورها ایجاد می شود. مهاجرت پذیری در حوزه تجارت و کسب و کار نیاز به برنامه‌ریزی درازمدت برای جوامع دارد. به نظر می‌رسد ارائه یک راه حل ایده آل که از طریق سیاست‌های مالی و فرهنگی ارائه شده باشد می تواند خسارات وارد شده به کشورها را جبران کند.

در سطح جهان، ۲۳۰ میلیون مهاجر وجود دارد که این جمعیت حدود ۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل داده اند. این ارقام در سال گذشته تغییری نداشته است چرا که جمعیت جهان در همین راستا افزایش پیدا کرده است. تعداد کشورهای مهاجرپذیر از اوایل دهه ۱۹۰۰ از ۵۰ کشور به بیش از ۲۰۰ کشور افزایش پیدا کرده است. این عوامل نشان دهنده این است که مرزهای بیشتری برای پذیرش مهاجرین گشوده شده است.

طبق جریان جهانی، سالانه حدود 15 میلیون مهاجر در یکی از چهار طبقه قرار دارند: اقتصادی (6 میلیون نفر)، دانش آموزی (4 میلیون نفر)، خانواده (2 میلیون نفر) و پناهندگی (3 میلیون نفر). حدود 20 میلیون پناهنده رسمی شناخته شده در سراسر جهان وجود دارد که 86 درصد از آنها در کشورهای همسایه قرار دارند و از دهه 70 ،رشد 70 درصدی داشته است.

بیشتر از یک سوم جمعیت مهاجران در آمریکا را نیروی متخصص و ماهر تشکیل داده است. این روند مشابه در کشورهای اروپایی نیز مشاهده می شود. نیروهای کار که دارای مهارت یا تخصص در یک زمینه هستند نیز درصد زیادی از نیازهای اقتصادی اروپا را تامین می کنند. به همین دلیل شهروندان اروپایی نسبت به پذیرش مهاجرینی که بتوانند به کسب و کار کشورشان کمک کنند علاقه نشان می دهند. نقطه  مقابل این نظریه در آمریکا قابل مشاهده است؛ این وضعیت شامل مهاجرانی است که از مهارت یا تخصصی برخوردار نیستند اما معمولاً در بخش های ساخت و ساز کشاورزی و خدمات مشغول به کار می باشند.

سیر تا پیاز مهاجرت و آشنایی با روش های مهاجرت

وقتی تصمیم به مهاجرت می گیرید یکی از سوالات مهم این است که آیا مهاجرت برای شما مناسب است؟ مسلماً پاسخ به این سوال نیازمند صرف وقت و انجام تحقیقات لازم است. اگر جواب این سوال برای شما مثبت است در مرحله بعد باید بهترین مسیر برای مهاجرت را انتخاب کنید. انتخاب بهترین مسیر برای مهاجرت نیز نیازمند انجام تحقیقات و کسب مشاوره از متخصصین می باشد. انواع روش های مهاجرت به شش دسته کلی تقسیم می شود که شامل کار، تحصیل، سرمایه گذری، ازدواج، تولد و پناهندگی می شود.

بهترین مسیر برای مهاجرت و پیش نیازهای مهاجرت موفق

برای شناخت بهترین مسیر مهاجرت در ابتدا باید بدانیم که تا چه حد پیش نیازهای مهاجرت را داریم. بی شک مهمترین نیاز مهاجرت سرمایه مورد نیاز آن است، متقاضی مهاجرت می بایست ارزیابی نماید که آیا انتقال تمام سرمایه اش به خارج از کشور باعث پیشرفت وی خواهد شد یا اینکه تنها یک تصمیم از روی عصبانیت و لحظه ای است.

عامل مهم بعدی را می توان داشتن شغل و سابقه کاری دانست. بی شک برای تمامی افرادی که قصد مهاجرت از روشی بجز تحصیل در خارج از کشور دارند، داشتن حرفه و و تجربه و درآمد از آن است تا بتوان از طریق کار به موفقیت شغلی و کسب درآمد در خارج از کشور نیز امیدوار بود.

عامل سوم داشتن تحصیلات لازم است. برای اخذ ویزای کار برخی کشورهای مطرح جهان مانند آلمان و اتریش و کانادا، داشتن تحصیلات دانشگاهی یکی از الزامات است ولی برای روش هایی مانند تحصیل با مدرک دیپلم، ازدواج، تولد و پناهندگی نیازی به تحصیلات دانشگاهی وجود ندارد.

عامل آخر و تاثیرگذرار ترین آن را همانا دانستن و تسلط نسبی بر زبان رایج در کشور مقصد برای مهاجرت است تا بتوان به سرعت در جامعه آن کشور ادغام شده و با فرهنگ آن آشنایی یافت. کم نبوده اند افرادی که بدون تسلط و آشنایی با زبان برای مهاجرت اقدام نموده اند و در کشور مقصد برای ابتدایی ترین نیازهای روزانه مانند خرید کردن عاجز و ناتوان شده اند و نیاز به کمک دیگران داشتند.

بهترین مسیر برای مهاجرت و راز موفقیت در زندگی و مهاجرت

آشنایی با سیر تا پیاز مهاجرت – یکی از موضوعاتی که برای بسیاری از علاقه مندان به مهاجرت نگران کننده می باشد این است که بیشترین شانس موفقیت در کدام روش مهاجرت است؟ یا با توجه به موفق نشدن بسیاری از افراد در امر مهاجرت و زندگی چه کارهایی باید انجام داد تا به موفقیت رسید؟

برای رفع شدن این نگرانی ها از ذهن خود باید به راز موفقیت در مهاجرت و زندگی پی ببرید.

یکی از رازهایی که در این امر وجود دارد و بزرگترین امر آن نیز هست این است که نباید از شکست های موقت ترسید. ممکن است در راه مهاجرت یا در زندگی مشکلات زیاد و سنگینی به وجود آید، اما نباید در این مواقع ترسید و باید با برنامه ریزی بر مشکلات فائق آمد.

از موضوعات دیگر برای موفقیت برنامه ریزی درست قبل از اقدام به هر کاری می باشد. با برنامه ریزی درست می توانید با آرامش بیشتر در هر مرحله از پروسه زندگی و مهاجرت خود پیش بروید.

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که بهتر است از انسان های منفی و دروغ گو در همه زمان دوری کنید زیرا در غیر این صورت امکان نا امید شدن و مشکلات وجود دارد. برای موفقیت تنها بر هدف و موفقیت تمرکز نمایید.

یکی از رازهای ارزشمند موفقیت در زندگی و مهاجرت، استفاده از تجربه افراد موفق می باشد. از این طریق می توانید در برنامه ریزی های خود نیز از تجربه آنها استفاده نمایید.

از دیگر رازهای موفقیت پی بردن به فلسفه مهاجرت است. شما باید برای زندگی و موفقیت خود هدف داشته باشید و با شناخت فلسفه موفقیت و مهاجرت هدف خود را تعیین نمایید.

مهاجرت چه شرایطی دارد

بهترین مسیر برای مهاجرت از طریق کار

کشور ایران دارای بیش از 80 میلیون جمعیت است و مطابق با آمار رسمی ارائه شده، نرخ بیکاری در ایران در اواسط سال 2019 در حدود 12 درصد بوده است. یکی از بهترین روش های مهاجرت، مهاجرت از طریق کار است. کار در کشورهای خارجی علاوه بر اینکه به اشتغال افراد کمک می کند باعث ورود ارز به کشور نیز می گردد. معمولا اکثر افراد با سن زیر 40 سال می توانند از طریق ویزای کار اقدام کنند. برای سن بالای 40 سال در کشورهای برتر دنیا اخذ ویزای کار خیلی سخت تر می شود.

امتیازبندی (اسکیل ورکر)

کانادا یکی از کشورهایی است که با سیستم امتیاز دهی نیروی کار جذب می کند. در این روش اگر شخص بالای 40 سال سن دارد، امتیاز سن را از دست می دهد و باید مدرک دکترا و نمره زبان خیلی بالا داشته باشد تا بتواند امتیاز از دست داده را جبران کند. کشورهای دیگری نظیر استرالیا، اتریش و آلمان نیز برای مهاجرت کاری شرایط مناسبی دارند و تعداد قابل توجهی از افراد شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای این کشور ها را دارند.

ویزای جستجوی کار

سیر تا پیاز مهاجرت – همچنین ویزایی به نام ویزای جستجوی کار وجود دارد که بیشتر نوع آلمانی و اتریشی آن شهرت دارد که در اتریش از طریق امتیازبندی اعطا می شود و در آلمان از طریق بررسی فاکتورهای لازم در متقاضی. این فاکتورها شامل مدرک تحصًیلی بالاتر از لیسانس، نمره زبان، داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی و سن زیر 40 سال (و عموماً بالای 23 سال) اشاره نمود. با داشتن این ویزا می توان به مدت 6 ماه در این کشورها به جستجوی کار پرداخت و پس از کاریابی برای ویزای کار اقدام نموده و همچنین همسر و فرزندان زیر 18 سال را به عنوان همراه وارد این کشورها نمود.

ویزای کار از طریق جاب آفر

برای کار در کشورهایی مثل سوئد و دانمارک و هلند و ترکیه و …. داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از کارفرمایی در آن کشورها الزامیست. همچنین کارفما قبل از اینکه بتواند آگهی کار بین المللی منتشر کند می بایست آگهی کار خود را 3 ماه در کشور خود و اتحادیه اروپا (بسته به کشور در قاره آمریکا یا آفریقا،…) منتشر کند و در صورت نبودن فرد متقاضی، برای آگهی بین المللی کار و جذب نیرو اقدام نماید. این نوع ویزا تنها برای تحصیلیکرده ها نیست و بعضاً متخصصین مشاغل خاص با داشتن سابقه کار قوی هم توانسته اند برای کار در این کشورها اقدام نمایند. برای اشتغال به کار در این مشاغل داشتن مدرک زبان الزامیست و توصیه می شود. متقاضیان برای این روش کاری می توانند به وبسایت موسسات کاریابی در آن کشور مراجعه نمایند و در جستجوی جاب آفر باشند و یا از طریق ویزای توریستی وارد آن کشور شده و به کاریابی در محل بپردازند.

کار در مشاغل ساده

اگر فردی وجود داشت که فاکتورهای بالا را نداشت و تنها قصد کسب درآمد و نه لزوماً اقامت دائم و تابعیت و زندگی در بهترین نقاط جهان را داشت می تواند به کار در کشورهای همسایه مانند ترکیه و عمان فکر کند که برای شروع مهاجرت افراد بدون مدرک تحصیلی و سرمایه و تخصص بالا، گزینه مناسبی محسوب می شود. برای اقدام از این طریق می توان از وب سایت های موسسات کاریابی بین المللی در آن کشورها بهره گرفت.

نکته: با چند سال کار از طرق اول تا سوم به همراه پرداخت مالیات می توان در ابتدا اقامت دائم و سپس تابعیت آن کشور را دریافت نمود. در ویدئو انتخاب مسیر مهاجرت روش نوشتن رزومه و cv و تمامی مراحل پیش رو برای مهاجرت از طریق کار شرح داده شده است و در مسیر مهاجرت کاری بسیار کمک کننده است.

سیر تا پیاز مهاجرت و بهترین مسیر برای مهاجرت از طریق تحصیل

معمولاً تحصیل در کشورهای خارجی یا از طریق بورس تحصیلی و تحصیل رایگان انجام می شود و یا اینکه فرد باید هزینه های تحصیل و زندگی خود را شخصاً بپردازد. از مزیت های مهم دیگر برای مهاجرت از طریق تحصیل، که می تواند این روش را بهترین مسیر برای مهاجرت کند این است که معمولاً در بسیاری از کشور ها به شما اجازه می دهند پس از تحصیل بمانید و شغلی پیدا کنید و از این طریق می توانید اقامت این کشورها را کسب کنید.

چگونه بورسیه تحصیلی بگیریم

تحصیل با اخذ بورسیه تحصیلی

مسلماً تحصیل از طریق بورس تحصیلی محبوبیت بیشتری دارد، به این دلیل که در این روش هیچ نگرانی از بابت شهریه دانشگاه و بعضا هزینه های زندگی وجود نخواهد داشت. بنابراین این روش می تواند گزینه مناسبی برای عنوان بهترین مسیر برای مهاجرت برای نخبگان تحصیلی با سن مناسب، نمره زبان عالی، معدل بالا و دارندگان مقالات ISI چاپ شده باشد. بورسیه های تحصیلی به سه نوع عادی (با تخفیف بخشی از شهریه)، نیمخ فاند( با پرداخت بخش قابل توجهی از شهریه و بخش کمی از هزینه های زندگی) و فول فاند (بدون پرداخت شهریه و با کمک هزینه زندگی قابل توجه) تقسیم بندی می شوند. از مهمترین بورسیه های تحصیلی در جهان می توان به بورسیه اراسموس موندوس، بورسیه DSI ایتالیا و بورسیه های دولتی و دانشگاهی اشاره نمود. کشورهای زیادی هستند که می توانید برای تحصیل در آن ها اقدام کنید، حتی کشور آمریکا که در حال حاضر معمولاً به ایرانی ها ویزا نمی دهد، به کسانی که بورس تحصیلی می گیرند و یا از راه تحصیلی می خواهند وارد کشور شوند ویزا می دهد.

تحصیل رایگان

برای تحصیل رایگان کماکان کشورهایی هستند که به شما خدمات اراده دهند. به عنوان مثال، کشور آلمان برای قبول شدگان در آزمون دانشگاه های سراسری در ایران که مدرک زبان و سن مناسب دارند تحصیل رایگان ارائه می دهد. کشور اتریش نیز به افراد دارای سابقه علمی خوب و سطح زبان خوب با آزمون ورودی و بدون آزمون ورودی پذیرش تحصیلی برای تحصیل رایگان اعطا می نماید. همچنین کشور نروژ نیز برای شهروندان بین المللی تحصیل رایگان در نظر گرفته است که البته برای مقطع لیسانس آن نیاز به دانش زبان نروژی می باشد. هزینه تحصیل در کشور فنلاند نیز به قدری کم است که تقریباً می توان آن را رایگان در نظر گرفت.درادامه مقاله سیر تا پیاز مهاجرت سایر موارد را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

در کنار موارد ذکر شده، کشورهایی مانند فرانسه و دانمارک وجود دارند که برای شهروندان بین المللی که به زبان آنها مسلط هستند و مدرک زبان دارند تحصیلات رایگان در نظر گرفته اند. البته این موضوع را در موضوع تحصیل رایگان در اروپا باید در نظر گرفت که کشورها تنها هزینه تحصیل از شما نمی گیرند و هزینه زندگی و بعضاً بیمه دانشجویی و … با خود شماست.

تحصیل با پرداخت شهریه

از بهترین کشورها برای تحصیل به همراه پرداخت شهریه می توان به آمریکا، کانادا، هلند، سوئد و انگلستان اشاره نمود از دانشگاه های طراز اول و امکان کار و اقامت و تابعیت پس از تحصیل برخوردار هستند.

بهترین مسیر برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در کشورهای خارجی یکی از بهترین کاندید ها برای عنوان بهترین مسیر برای مهاجرت است، به این دلیل که در این روش علاوه بر اینکه می توانید اقامت و تابعیت کشور مورد نظر خود را کسب کنید می توانید سرمایه خود را نیز چند برابر کنید. بر اساس آمار اقتصادی سرمایه گذاری هایی نظیر مک دونالد و برگر کینگ بسیار سود آور هستند و می توانند جزء بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری در یک کشور خارجی باشند. مهاجرت از طریق سرمایه گذاری معمولا از طریق خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و خود اشتغالی صورت می پذیرد.

سرمایه گذاری عادی

کشور کانادا چندین نوع سرمایه گذاری را با مبالغ بالاتر از 100 هزار دلار کانادا برای متقاضیان از طیف های متفاوت با تجریه تجارت دارای مدک تحصیلی دیپلم به بالا در نظر گرفته است که همگی منجر به اقامت دائم و تابعیت کانادا از طریق سرمایه گذاری خواهند شد.

اقامت کار شرکت

از طریق ثبت شرکت و استخدام در شرکت در کشورهایی مانند آلمان و اتریش می توان به اقامت دائم و سپس تابعیت دست یافت که البته نیاز به داشتن شرایطی دارد.

خودحمایتی

سومین و پر متقاضی ترین روش اقامتی را که نیاز به تحصیلات و خرج کردن سرمایه ندارد و با نمره زبان کم و سن بالا نیز می توان برای آن اقدام نمود، اقامت خودحمایتی یا تمکن مالی است که اقامتی منحصر به فرد با امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت است که تنها با نشان دادن سرمایه لازم در حساب شخصی و بدون پرداخت ریالی به کشور مورد نظر قابل اخذ است. این نوع اقامت در کنار تحصیل رایگان فرزندان و امکان اخذ اقامت برای همسر و فرزندان زیر 18 سال، اجازه کار ندارد ولی متقاضی می تواند در کشور مقصد به راه اندازی کسب و کار و تجازت پرداخته و کسب درآمد نماید ولی اجازه گرفتن جای نیروی کار آن کشور را تا 5 سال ندارد. از مهم ترین کشورهایی که این نوع اقامت را اعطا می نمایند می توان به اتریش، فرانسه، اسپانیا، سوئیس، و یونان اشاره نمود.

خرید ملک

یکی از پر تقاضا ترین روش های سرمایه گذاری را می توان خرید ملک نامید که در برخی کشورها تنها جنبه سودآوری داشته و در برخی دیگر به اقامت و تابعیت منحجر می شود. از جمله کشورهایی که خرید ملک در آنها به اهذ اقامت منجر می شوند می توان به قبرس، یونان، پرتغال، ترکیه و اسپانیا اشاره نمود که هر کدام عموماً به خرید ملکی بالای 250 هزار یورو (کشور ترکیه 250 هزار دلار) نیاز خواهند داشت.

خرید پاسپورت

روش آخر روش خرید پاسپورت از طریق اهدای مبلغ قابل توجهی پول به کشورهای ضعیف و دور افتاده ای مانند کارائیب و دومنیکا بود که اخیراً دیگر به ایرانیان خدمات نمی دهند و از لحاظ عقلانی نیز در برابر روش خرید ملک به منظور اخذ تابعیت حرف خاصی برای گفتن ندارند.

بهترین کشور برای مهاجرت کدام کشور است

بهترین مسیر برای مهاجرت از طریق تولد

کشورها از لحاظ قانونی به کشورهای تابع خاک و تابع خون تقسیم بندی می شوند. کشورهای تابع اصل خون مانند آلمان و اتریش و فرانسه و … تنها به نوزادانی که یکی از والیدن آنخها تبعه آن کشور باشد تتابعین اعطا می نمایند و در نتیجه افراد کودک از پدر و مادر ایرانی در این کشورها هیچ نوع حق اقامتی وتابعیتی نخواهند داشت. در عوض، بسیاری قصد دارند فرزند خود را در کشور هایی مثل کانادا و آمریکا متولد کنند و این طریق تابعیت این کشور ها را کسب کنند و این روش را بهترین مسیر برای مهاجرت می دانند. این موضوع درست است که اگر اصول به درستی طی شوند، فرزند شما با تولد در این کشور ها تابعیت آن ها را اخذ می کند، اما همیشه به پدر و مادر تابعیت داده نمی شود.

بهترین مسیر برای مهاجرت از طریق ازدواج

برخی افراد از طریق ازدواج با اتباع خارجی قصد کسب تابعیت کشور همسر خود را دارند. برخی از افراد هستند که شرایط ازدواج واقعی با یک خارجی را دارند و این روش می تواند برای آن ها مناسب باشد. اما گاهی اوقات مشاهده می شود برخی برای کسب تابعیت یک کشور تن به ازدواج صوری با تبعه آن کشور می دهند و از جسم و روان خود می بخشند تا تابعیت آن کشور را کسب کنند. مسلم است که ازدواج صوری نمی تواند بهترین مسیر برای مهاجرت باشد، علاوه بر از اینکه کشورها در صورت اثبات، برای ازدواج صوری جرائمی مانند جریمه مالی، زندان و دیپورت و ممنوعیت ورود مجدد بعضاً تا 10 سال را نیز در بر گرفته اند.

بهترین مسیر برای مهاجرت هنرمندان

بعضی از مسیر های مهاجرت برای افراد خاصی مناسب است. به عنوان مثال هنرمندان و دست اندرکاران امور هنری خوداشتغال می توانند از طریق حرفه خود به برخی کشورها نظیر کانادا و اتریش مهاجرت کنند. به عنوان مثال در اقامت هنرمندان اتریش، فرد با نشان دادن درآمد از کار هنری و برگزاری نمایشگاه و … می تواند ویزای هنرمندان اتریش را اخذ نماید.

مهاجرت توریستی یک نوع روش مهاجرتی است که از طریق دریافت ویزای مهاجرتی امکان پذیر می باشد. ویزای توریستی یا ویزای مهاجرتی، یک سند مشروط است که توسط کشورها به افراد داده می شود تا بتوانند در مدت معین در قلمرو آن ها سکونت داشته باشند. در حقیقت ویزای گردشگری، تحت قوانین ثابت، زمان معین را برای گردشگر تعیین می کند و پس از تمام شدن دوره ویزا، گردشگران باید قلمرو کشور خارجی را ترک کنند. در تعیین مدت زمان معین شده در ویزای توریستی عواملی نظیر قوانین کشور، تعداد بازدید کنندگان مجاز، حقوق فردی و غیره تاثیرگذار است. ویزای مهاجرتی می‌تواند مقدمه‌ای برای دریافت ویزای کار باشد، چرا که تعداد متقاضیان برای مهاجرت به نقاط مختلف جهان برای کار بسیار زیاد است. هر سفر توریستی با دریافت ویزا امکان پذیر می باشد. ویزا مجوز واقعی ورود به یک کشور خارجی است که در هر زمان امکان لغو آن وجود دارد. ویزای توریستی معمولًا به شکل یک برچسب می باشد که در پاسپورت گردشگران صادر می شود. استفاده از پاسپورت و ویزای مهاجرتی برای مهاجرت توریستی از سال های دور مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با استفاده از روش مهاجرت توریستی، گردشگران به کشورهای مختلف سفر می‌کنند و شرایط زندگی و سطح رفاهی کشور را به طور کامل مورد ارزیابی قرار می دهند؛ سپس می توانند به راحتی برای خدمات مهاجرتی و اخذ اقامت دائم اقدام کنند.

درخواست های ویزای توریستی برای استفاده از روش مهاجرت توریستی در حقیقت پیش از رسیدن به کشورهای مقصد، با در نظر گرفتن شرایط متقاضی، امنیت مالی، اهداف سفر و جزئیات دیگر در نظر گرفته می شود. در روش مهاجرت توریستی، توریست،ها و گردشگران، پس از ورود به یک کشور خارجی باید مورد بازرسی و تأیید صلاحیت قرار گیرند. همچنین برخی از کشورها تاریخ خروج توریست‌ها از کشور را صادر می کند. آنچه در مهاجرت توریستی اهمیت دارد این است که برخی از ویزاهای توریستی پس از ورود یا درخواست قبلی توسط فرد متقاضی از سوی سفارت یا کنسولگری یک کشور خاص و یا از طریق متخصصان و موسسات خدمات مهاجرتی و صدور ویزا بررسی و تأیید می گردد؛ به این ترتیب، سفارتخانه ها و کنسولگری ها در حقیقت مراکز اصلی هستند که ویزای توریستی صادر می کنند.

سیر تا پیاز مهاجرت و میزان رضایت مهاجران

طبق یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ ، از ۱۸ کشور که بیش از نیمی از مهاجران جهان را در خود جای داده اند نشان داده که اکثر مردم عقیده دارند مهاجرت می تواند زمینه را برای پیشرفت کشور فراهم کند. مهاجرانی که به کشورهای مهاجر پذیر مهاجرت کرده‌اند، این عامل را یک قدرت برای کشورهای مهاجر پذیر به شمار می‌آورند. در این میان، بزرگترین کشورهای مهاجرپذیر شامل ایلات متحده آمریکا، آلمان، انگلستان، فرانسه، کانادا و استرالیا هر کدام در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷ میلیون مهاجر را میزبانی کرده اند. یک نظریه دیگر در این مورد می گویند، اکثریت کشورهای مورد بررسی نظیر مجارستان، یونان، آفریقای جنوبی و روسیه مهاجران را به عنوان یک عامل ایجاد مسئولیت به شمار می آورند. در این کشورها معمولاً حدود ۵ میلیون نفر مهاجر وجود دارد.

مهاجرانی که در کشورهای لهستان و ایتالیا زندگی می کنند عقیده دارند اکثر کشورهای اروپایی مسئولیت بیشتری برای مهاجرت مهاجران متحمل می شوند. در کشورهای اروپایی، مسئولیت‌پذیری برای مهاجران حدود ۲۰ و ۳۱ درصد ذکر شده است. طبق نظرسنجی ها مشخص شده ایالات متحده آمریکا با آمار ۵۹ درصدی، بیشترین تعداد مهاجران را از طریق جذب نیروی کار به خود اختصاص داده است. البته حدود ۳۴ درصد از مهاجران از مشاغل و مزایای اجتماعی خوبی برخوردار می شون.د این دیدگاه از سال ۱۹۹۰ نسبت به مهاجران در ایالات متحده آمریکا تغییرات زیادی پیدا کرده است. از دیدگاه مردم آمریکا، مهاجران بار مسئولیتی سنگینی را به کشورشان تحمیل می کنند.

این در حالی است که نتایج عمومی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتایج دیگری را مطرح کرده است. دیدگاه عمومی نسبت به مهاجران از سال ۲۰۱۴ در کشور های اروپا بسیار پیشرفت کرده است، به طوری که این کشورها مهاجرت را عامل رشد و پیشرفت اوضاع کشور خود می دانند. در سال ۲۰۱۵ بیش از صدها هزار پناهنده به کشورهای اروپایی وارد شدند. به این ترتیب، کشورهایی نظیر یونان، آلمان و ایتالیا، سه کشور اروپایی مهاجرت پذیر بودند که با درآمد بالایی مواجه شدند.

نظرسنجی نشان داد که افکار عمومی در کشور فرانسه، انگلیس و اسپانیا در جهت مخالف حرکت کرده است. به این صورت که در سال ۲۰۱۵ تعداد بیشتری پناهنده به این کشورها وارد شده‌اند. در هر سه کشور در سال ۲۰۱۸ اکثریت مردم بر این نظر بودند که مهاجران می توانند اوضاع کشور را ارتقا دهند و موجبات پیشرفت آن ها را فراهم کنند. البته تعداد مهاجران در سراسر یک کشور مهاجرپذیر به طور مساوی تقسیم می شود. مهاجرانی که امکان مالی قوی داشته باشند و یا از مهارت و حرفه برخوردار باشند در جامعه درآمد بالاتری دارند. همچنین دانشجویان و افراد تحصیل کرده از موقعیت بهتری برخوردار هستند.

آشنایی با مزایا و معایب مهاجرت

سیر تا پیاز مهاجرت و آشنایی با معایب مهاجرت

مهاجرت مساله مهمی است که جدا از مزایا و زیبایی ها ، از نظر روانی می تواند بسیار پیچیده و آسیب زا باشد که در ادامه مقاله سیر تا پیاز مهاجرت به برخی از ابعاد منفی مهاجرت که باعث برگشت مهاجرین و منصرف شدن از رفتن می شود را بیان خواهیم کرد .

افسردگی

قرار گرفتن در یک محیط جدید و دوری از عزیزان ممکن است شما را منزوی و افسرده کند .

غربت

تصور کنید در یک لحظه تمام افرادی که می بینید و می شناسید از زندگی شما حذف شوند و جای آن ها را افرادی بگیرند که حتی زبان آن ها را سخت می فهمید به همین دلیل غربت فضای سنگین و پر فشاری است .

تفاوت فرهنگی

لازم است قبل از مهاجرت تحقیقات کافی در زمینه تفاوت فرهنگی مقصد و نحوه کنار آمدن با این تفاوت ها را بیاموزید زیرا بودن در محیطی که هیچ پیش زمینه ای از مردم و روابطشان ندارید سخت است .

دلبستگی

دلبستگی های مادی و روحی به وطن یکی از اصلی ترین موانعی است که سر راه مهاجرت قرار دارد . همچنین می توان گفت بافت شهری ،خانواده ، شغل ، اقوام ، دوستان و خاطرات همه جز دلبستگی های شما محسبوب می شود که لازم است پیش از مهاجرت قدرت سازگاری خود را بالا ببرید .

بعد روانی

علاوه بر ابعاد اقتصادی و سیاسی و عدم توانایی آن ها با سازگار شدن و تطبیق با محیط جدید بعد روانی یعنی مهارت سازگاری با محیط جدید از اصلی ترین دلایل برای بازگشت به کشور است .

مزایای مهاجرت

مزایای مهاجرت بستگی به دلایل مهاجرت دارد ، هر کس در ذهنش تصوری از زندگی ایده آل دارد و برای بدست آوردن آن تلاش می کند اما طبق تحقیقات 70 تا 80 درصد متقاضیان مهاجرت قشر تحصیل کرده و دانشگاهی هستند.
گاهی کسانی هستند که به دلیل شرایط اقتصادی ، امکانات بهتر آموزشی ، بیکاری ، قصد ادامه تحصیل در کشورهای پیشرفته قصد مهاجرت دارند .

ایجاد فرصت های زندگی و رشد عادلانه

بعضی کشور ها هستند که به نژاد ، جنسیت ، ملیت و قوم توجهی ندارند و کمترین نشان از نژاد پرستی را دارند و خشونت های قومی به چشم نمی آید.

امکانات تحصیلی و بهداشتی

در بعضی کشورها به دانشجویان بها زیادی داده می شود و شرایط ادامه تحصیل در آن کشور ها بهتر است مانند کانادا .

امنیت

بعضی از کشور ها هستند که امنیت ، سلامت را در اولویت اصلی قرار می دهند .

پیدا کردن شغل یا مسکن بهتر

ممکن است شهروندان یک کشوری در پیدا کردن شغل مشکل داشته باشند در نتیجه قدرت خریداری مسکن هم ندارند . این ها برای زندگی بهتر تصمیم به مهاجرت می گیرند .

آرامش روانی

در بضی کشورها به دلیل جنگ ، نا آرامی ، وضعیت اقتصادی و … شهروندان آن کشور برای اینکه به آرامش روانی برسند مهاجرت می کنند.

دسته‌بندی‌ها