در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های پزشکی با عنوان کارگاه آموزش جامع طب سنتی به صورت کاربردی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به یادگیری طب سنتی قرار دهیم.
کارگاه آموزش جامع طب سنتی به صورت کاربردی
در پکیج کارگاه آموزش جامع طب سنتی به صورت کاربردی شما علاقه مندان به یادگیری طب سنتی به صورت کاربردی و اصولی درمان بیماری ها با استفاده از طب سنتی را خواهید آموخت.
متأسفانه امروزه مسلمانان در طب جدید و از نظر علمی، ریزه خوار و جیره خوار علوم غربی هستند. در ایران نیز، داروهای شیمیایی به صورت مستقیم از کشورهای غربی وارد یا در کارخانه های داخلی و با فرمول هایی غربی فراهم میشود. از این منظر و به لحاظ علمی، کشور به بیگانگان وابسته است و به جهت اقتصادی نیز، هزینه خرید خود داروها یا واگذاری امتیاز ساخت آنها به دیگران، رقم هنگفتی است.
این وابستگی های آسیب زا، با احیای طب سنتی اسلامی، تا اندازه ای، کم خواهد شد. با این همه، نقش طب سنتی اسلامی در کشور، به جهت مخالفت های فراوان، بسیار کم رنگ شده است. علت عمده افول طب سنتی در ایران دو چیز است
۱. خودباختگی مسلمانان نسبت به تمدن غربی.
۲. رویگردانی مسلمانان از همه داشته های خود در زمینه طب، به ویژه روایات.
آری! احیای طب سنتی اسلامی به آن دسته از سرمایه داران بزرگ خارجی و نمایندگان آنها و همچنین به پزشکانی زیان می رساند که با جان انسانها سوداگری می کنند. اگر پزشکان ما به جای اینکه علم خود را از شرق و غرب بگیرند، آن را از آیات و روایات نورانی برداشت می کردند و این دو منبع مهم را مبنای دانش خود قرار می دادند، هم آمار بیماری ها به شدت کاهش می یافت،هم ایران اسلامی در علم پزشکی، حرف نخست را در دنیا می زد.
طبق سنتی شامل جنبههای پزشکی در دانش سنتی است که در جوامع مختلف و در نسلهای مختلف قبل از دوران پزشکی مدرن شکل گرفتهاست. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، WHO، طب سنتی «مجموعهای است از دانستهها، مهارتها و اعمال که بر پایه نظریهها، باورها و تجربههای بومی فرهنگهای مختلف است، خواه قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماریهای جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار میگرفتند».در مقابل طب سنتی، «پزشکی مبتنی بر شواهد » قرار دارد.
در برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی، تا ۸۰٪ از مردم نیازهای اولیه بهداشتی خود را از طریق طب سنتی برطرف میکنند. زمانی که از طب سنتی خارج از فرهنگ سنتی استفاده میشود، آن را «طب جایگزین» در نظر میگیرند.
پیشنهاد ویژه : پکیج جامع ناگفته های طب سنتی
برخی از انواع طب سنتی مورد استفاده در سراسر دنیا عبارتند از: طب سنتی چین، طب سنتی کرهای، طب سنتی آفریقایی، طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، آیورودا و طب سنتی اروپایی. رشتههای علمی که به مطالعه طب سنتی میپردازند عبارتند از گیاه درمانی، اتنومدیسین، مردمگیاهشناسی و انسانشناسی پزشکی.
سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان میکند که “استفاده نادرست از داروها و روشهای سنتی میتواند اثرات منفی یا خطرناکی داشته باشد” و “تحقیقات بعدی لازم است تا اثربخشی و ایمنی ” داروها و روشهای مورد استفاده در برخی از طبهای سنتی تأیید گردد. سازمان جهانی بهداشت یک استراتژی ۹ ساله برای حمایت از کشورهای عضو دارد که از نقش مثبت و سازنده طب سنتی در جوامع اطمینان حاصل گردد.
روشهای تشخیص در طب سنتی
در طب سنتی چند روش تشخیص وجود دارد
- مزاجشناسی – معاینه وضعیت روانی
- نبض
- ادرار و مدفوع
- عنبیهشناسی
- زبانشناسی
- پاندول
- بیلوکیشن
باد در طب سنتی
- انتفاخ (بادکردگی) نا طبیعی
- تورّم (آماسیدگی) و عِظَم (بزرگ شدگی، برآمدگی) نا طبیعی میباشد
بخارات
بُخار (در جمع: بُخارات و اَبْخِرَه)، در اصطلاح پزشکی سنّتی (جالینوسی)، بُخاری (= حالت گازی برخی از مواد) که از گَندِگی (عفونت) یکی از اَخْلاط چهارگانه (دم، بلغم، صفرا و سودا) در یکی از اندامها یا در همه تن برمیخیزد و از راه رگها به سَر و دماغ میرسد و سبب حدوث بیماریها و آشفتگیهایی در دماغ (مغز سر) میشود.
پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش مزاج شناسی به صورت جامع
بهطور مثال:
پیشگیری، نگهداری و درمان بیماریهای روانی در طب سنتی:
در سببشناسی بیماریها و ناهنجاریهای روانی سه بعد مطرح است که ۱- بیولوژی – فیزیولوژی (جسم)- متخصص ژنتیک- فیزیولوژیست – پزشک – حکیم -متخصص طب سنتی، ۲- سایکولوژی (روان) روانشناس بالینی – روانشناس سلامت- مشاور – روانپزشک، ۳-محیط (جامعه) جامعهشناس – انسانشناس – روحانی یا عالم دینی نقش کلیدی خواهند داشت و مسلماً فرایند درمانی موفق متد و روشی بین رشتهای خواهد بود که بیمار را در ابعاد مختلف به حالت تعادل یا سلامتی برساند، اما در بعد فیزیولوژِیک -سایکولوژیک یعنی جسمانی – روانی
روان درمانگر طب سنتی (روانشناس): بر اساس تئوری کلی اخلاط به وجود آمدن بیماریهای روانی از بعد فیزیولوژیک یا بیولوژیک به دلیل افزایش یا کاهش کمی یا کیفی، یکی از اخلاط چهارگانه در کل بدن یا سیستم اعصاب مرکزی (CNS) میباشد که از طریق تکنیکها و مداخلات متعددی این غلبه اخلاط در بیمار بر طرف شده و به حالت تعادل یعنی سلامتی بازمیگردد. در طب سنتی به موازات استفاده از گیاهان دارویی و اعمال یدوی چون ماساژ، حجامت، فصد (خون گیری) و … برای ایجاد تعادل مزاجی جسمانی و روانی استفاده میشود. از الگوی غذایی خاصی در روند بهبود بیماران روانی استفاده میگردد، بهطور مثال مصرف برخی از غذاها با تأثیر بر انتقال دهندههای عصبی مهمی چون سروتونین و نوراپی نفرین باعث ایجاد علائم بالینی افسردگی میشوند از طرفی با بهم ریختگی در سیستم گوارش و ایجاد یبوست و عدم دفع، بدن را مسموم مینمایند، داروهای گیاهی، الگو و رژیم غذایی که با کمک علم مزاجشناسی برای هر بیمار تدوین میگردد دقیقاً با معیارهای علم سایکوفارماکولوژی یا داروشناسی روانی مطابقت دارد، غذای شما دوای شماست و دوای شما غذای شماست، جمله معروف از حکیم ابو علی سینا نابغه پزشکی ایرانی که کتاب قانون در طب وی تا قرنها در دانشگاهها و آکادمیهای پزشکی – روانپزشکی اروپا مرجع بودهاست.
طبع غذاها در طب سنتی
در طب سنتی غذا به دو دسته سرد، گرم تقسیم میشوند؛ که روشهایی برای تشخیص این ۲ امر وجود دارند ولی استثناعاتی در این زمینه هم وجود دارد.
کلیه مادههای غذایی، تندی، شوری و شیرینی جزء گرم مزاجها شناخته میشود.
و کلیه مادههای غذایی ترش، ملس، کال، میوه نارس و هر چیزی سفید به جزء شکر و نمک جزء سرد مزاجها شناخته میشود.
که خود این ۲ دسته بر اساس حالت میزان موجود آب درون ماده غذایی، تقسیمبندی میشود.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
پکیج خیلی خوبیه و به صورت کامل تمام موارد طب سنتی رو آموزش میده و واقعا مفیده
سپاس از شما