در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه آموزش کامل طرحواره درمانی به صورت تخصصی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم علاقه مند به مباحث روانشناسی و علوم رفتاری قرار دهیم.
در کارگاه آموزش کامل طرحواره درمانی به صورت تخصصی طرحواره درمانی را از پایه تا پیشرفته آموزش داده می شود و سپس هر یک از طرحواره ها مورد بررسی قرار می گیرد.
کارگاه آموزش کامل طرحواره درمانی به صورت تخصصی
طرحواره درمانی (Schema Therapy) یکی از شیوههای رواندرمانی تلفیقی است که جفری یانگ روانشناس آمریکایی آن را پایهگذاری کرده است.منظور از طرحواره (Schema) مجموعهای از باورهای بنیادین و الگوهای فکری است که حول یک موضوع در ذهن فرد شکل گرفتهاند و منجر به بروز رفتارهای خاصی میشوند. در طرحواره درمانی، طرحوارههای ناسازگار اولیه که در زبان عامیانه به آنها تلههای زندگی (Life Traps) نیز گفته میشود، مورد توجه قرار میگیرند.
یانگ که خودش از دانشآموختگان مکتب رواندرمانی شناختی – رفتاری (CBT) بود متوجه شد این درمان در مورد بخشی از مراجعانش کارآمد نیست و منجر به تغییر الگوهای شناختی و هیجانی ناکارآمد و ایجاد رفتارهای کارآمد در آنها نمیشود.
او با بهره گرفتن از تکنیکها و مفاهیم سایر مکاتب رواندرمانی مانند روانکاوی، نظریه روابط موضوعی (ابژه)، نظریه دلبستگی بالبی، نظریه تحلیل رفتار متقابل و گشتالت درمانی، شیوهٔ جدیدی از رواندرمانی شناختی-رفتاری را پایهگذاری کرد که طرحواره درمانی نامگذاری شد.
آموزش کامل طرحواره درمانی
بر اساس نظریه طرحواره درمانی، در صورتی که یک یا چند تا از پنج نیاز هیجانی اصلی فرد در دوران کودکی به درستی تأمین نشود، طرحوارههای ناسازگار اولیه در او شکل میگیرند. این نیازها عبارتند از:
1- دلبستگی ایمن به دیگران (شامل نیاز به امنیت، ثبات، محبت و پذیرش)
2- خودگردانی، کفایت و هویت
3- آزادی در بیان نیازها و هیجانهای سالم
4- خود انگیختگی و تفریح
5- محدودیتهای واقعبینانه و خویشتنداری
تاکنون ۱۸ طرحواره ناسازگار اولیه شناخته شده است که شرح آنها را میتوانید در سایتها و کتب مرجع بیابید. این طرحوارهها منجر به شکلگیری افکار ناکارآمد، تجربه مداوم هیجانات منفی و بروز رفتارهای خودتخریبی در دوران بزرگسالی میشوند. مثلاً فردی که دائماً دیگران را تحقیر میکند و قصد استثمار آنها را دارد، احتمالاً دارای طرحوارهٔ استحقاق است یا فردی که در روابطش انتظار خیانت طرف مقابل را دارد، احتمالاً دارای طرحوارهٔ بیاعتمادی است.
پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش جامع روانکاوی
هر فرد در مواجهه با هر طرحواره یک یا چند تا از سه سبک مقابلهای (Coping styles) شامل تسلیم، اجتناب و جبران افراطی را انتخاب میکند. تسلیم یعنی پذیرش محض و بدون چون و چرا، اجتناب یعنی دوریگزینی کامل و جبران افراطی یعنی مخالفت و جنگیدن.
از ترکیب ۱۸ طرحواره و ۳ سبک تقابلی، ۵۴ وضعیت (Mode) مختلف ممکن است در زندگی فرد ایجاد شود. یعنی هر فرد که دارای طرحوارههای ناسازگار اولیه است، احتمالاً یک یا چند تا از این وضعیتها را در زندگی تجربه میکند.
مثلاً فردی که دارای طرحوارهٔ شکست است و سبک مقابلهای تسلیم را انتخاب کرده، با دست خود شکستش را در تحصیل، شغل و ازدواج رقم میزند و ممکن است این موضوع را به خانواده، جامعه و اطرافیان فرافکنی کند.
در طرحواره درمانی، رواندرمانگر ابتدا از طریق آزمون استاندارد به مراجع کمک میکند نسبت به طرحوارههای ناسازگار اولیهٔ خود آگاه شود. سپس با تلفیقی از تکنیکهای شناختی، هیجانی و رفتاری به او کمک میکند به تدریج الگوهای ناکارآمد گذشته را رها کند، افکار و رفتارهای کارآمدتری را در پیش بگیرد و احساسات منفیاش را بهتر مدیریت کند.
طرحواره درمانی از آن جهت که در مقایسه با روانکاوی کلاسیک نسبتاً کوتاهتر و ارزانتر است و از طریق کتابهای آموزشی و دورههای آزاد کوتاهمدت میتوان مفاهیم آن را فرا گرفت، هم نزد درمانگران و هم نزد مراجعان محبوبیت یافته و در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
طرحواره درمانی و روان تحلیلی
از دیدگاه روان درمانی یکپارچه نگر باز والدینی حد و مرز دار و تکنیکهای تجربی، بخصوص در مورد تغییر ذهنیتها را میتوان به عنوان تغییرات فعال آنچه که در روان تحلیلی روابط شی نام دارد در نظر گرفت.
از نظر تاریخی، مسیر اصلی روان تحلیلی همواره تمایل به پس زدن تکنیکهای فعال داشته اما روان تحلیلی مبتنی بر رابطه در عصر حاضر نسبت به تکنیکهای فعال پذیراتر است.
این نکته قابل توجه است که در مقایسه ای هم سطح بین درمان روان تحلیلی با رویکرد روابط شی ء و طرحواره درمانی، طرحواره درمانی نتایج بهتری داشتهاست.
منبع:ویکی پدیا
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.