بسیاری از والدین همواره علاقه دارند که فرزندانشان حقیقت را به آن ها بگویند ولی این اتفاق همیشه نمی افتد و کودکان در بسیاری از مواقع پنهان کاری می کنند و حقیقت را به والدینشان نمی گویند، به همین دلیل در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان پرسیدن حقیقت از فرزندان و آموزش تکنیک درک راستگویی کودکان را در اختیار شما علاقه مندان به مطالب مربوط به روانشناسی کودک قرار دهیم، پس اگر شما هم کنجکاو هستید تا روش درک و استنباط حقیقت از کودکان را یاد بگیرید تا انتهای مقاله پرسیدن حقیقت از فرزندان با گروه برنا اندیشان همراه باشید.
پرسیدن حقیقت از فرزندان و آموزش تکنیک درک راستگویی کودکان
در مقاله پرسیدن حقیقت از فرزندان و آموزش تکنیک درک راستگویی کودکان شما خواهید آموخت تا کاری انجام دهید که فرزندانتان حقیقت را به شما بگویند.
یافتن حقیقت پنهان
بچه ها اغلب مخالف این موضوع هستند که حقیقت را به والدینشان بگویند
من میخواستم باور کنم،وقتی بچه هایم میگویند با کی هستند. اما گاهی اوقات شک میکردم از اینکه آنها دلشان نمیخواهد حقیقت را بگویند. بچه ها به خصوص نوجوانان وقتی والدینشان فعالیت های آنها را تایید میکنند حقیقت را می گویند و اگر والدینشان فعالیت های آنها را تایید نکنند آنها دروغ می گویند.
والدینی که خیلی نگران هستند به آنچه بچه ها به آنها می گویند اهمیت می دهند. خوشبختانه، بیشتر اوقات کودکان و نوجوانان واقعیت را می گویند و جای نگرانی نیست. با این حال، زمانی باید نگران باشید که آنها فرار کنند یا شما را فریب دهند زیرا آنها می دانند که یا کاری انجام داده اند که شما تایید نمی کنید یا تمایلی به بحث در مورد یک موضوع حساس را ندارند.
برای آنکه بتوانیم اطلاعات حساس را از کودکان به دست آورید باید از سوال های غیر مستقیم استفاده کنید. سوالات مستقیم باعث ایجاد پاسخ های دفاعی برای محافظت از اطلاعاتی می شود که کودکان ترجیح می دهند ناگفته باقی بماند. و باعث می شود تا کودکان هیچ اطلاعاتی را به شما نگویند زیرا تکنیک های استنباط، مبتنی بر ویژگی های رفتاری است که افراد را مستعد آشکار سازی اطلاعات حساسی می کند که اگر به صورت مستقیم از آنها سوال شود، معمولاً آنها را فاش نمی کنند.
مهارت استنباط میتواند به والدین کمک کند با فرزندان خود، به ویژه نوجوانان که اغلب تمایلی به گفتگو درباره افکار، احساسات و فعالیتهای واقعی خود با پدر و مادر ندارند، روابط بهتری ایجاد کنند.
پیشنهاد ویژه : کارگاه آموزش مهارت های فرزندپروری
تکنیک های استنباط، اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد، فضایی را ایجاد می کند که کودکان می خواهند با والدین خود صحبت کنند. این روش به والدین کمک می کند تا وقت بیشتری برای آموزش و مشاوره با فرزندانشان داشته باشند و همچنین به آنها کمک کنند تا بتوانند با چالش هایی که در زندگی برایشان ایجاد می شود روبه رو شوند.
باید گفت تمامی گزاره های مربوط به تکنیک استنباط در اختیار شما می باشد، گزاره های فرضی شامل گرایش روانی انسان برای تصحیح گزاره هایی است که تصور می کنند نادرست هستند و یا تایید کردن گفته هایی که می تواند درست باشد، بنابراین گزاره های فرضی از واقعیتی صحبت می کند که می تواند درست و یا غلط باشد.
اگر فرض صحیح به نظر برسد، بچه های شما این واقعیت را تأیید می کنند و اغلب اطلاعات اضافی را ارائه می دهند. اگر پیش فرض نادرست باشد، بچه های شما معمولاً پاسخ صحیحی را ارائه می دهند که همراه با توضیحات مفصلی است.
مثال زیر نشان میدهد که چگونه من و همسرم از روش استنباط فرضی برای گرفتن اطلاعات حساس از دخترم بهره بردیم.
من و همسرم برای تعطیلات آخر هفته به مسافرت رفتیم. ما معتقد بودیم نوجوان دبیرستانی ما به اندازه کافی بزرگسال و دارای مسئولیت کافی است که بتواند چند روز تنها بماند. با این حال، ما تردیدهای طولانی داریم. پس از اینکه از مسافرت برگشتیم، خانه بسیار تمیز و مرتب بود. این اولین سرنخ ما بود که اتفاقی در آخر هفته رخ داده است. وقتی از دخترمان میخواهیم اتاقش را مرتب کند و کارهای دیگر خانه را انجام دهد خانه اینقدر تمیز نیست. آن شب هنگام شام من سر صحبت را باز کردم و گفتم که با همسایه صحبت کردیم و گفت که در خانه مان مهمانی بوده و به دلیل سر و صدای زیاد پلیس سر رسیده سپس دخترم سریع گفت : پلیسی نیامده بلکه اتفاقی رخ داده و از کنترل خارج شده(یک بیانیه مفروض است) و دخترم ناگهان فهمید که ماجرای مهمانی را لو داده است و مسئولیتش را پذیرفته است.
دخترم چند ثانیه لکنت گرفت و گفت : “ما چند دوست داشتیم” نگاهی امتحانی به او انداختم و گفتم: “واقعاً، چند دوست؟” دخترم توضیح داد که تعدادی از دوستانمان فقط به طور تصادفی حاضر شدند. سپس گفتم : “حتماً مهمانی بزرگی بوده که خانه به قدری نامرتب و شلخته شده باشد که مجبور باشید آنقدر نظافت کنید. من از وقتی یادم هست هیچ موقع خانه را به این تمیزی ندیده ام (مفروض). بالاخره دخترم اعتراف کرد: “بله ، این یک مهمانی بزرگ بوده است.” من و همسرم از اینکه دخترمان در غیاب ما مهمانی گرفته است ناراحت شدیم و مدتی طول کشید تا دخترمان توانست اعتماد ما را جلب کند.
پرسیدن حقیقت از فرزندان
چند روز بعد ، من به یکی از همکاران محل کارم در مورد تلاش دخترمان برای پنهان کردن این واقعیت که او در غیاب ما یک مهمانی برگزار کرده و اینکه من حقیقت را از زیر زبانش بیرون کشیدم، گفتم حتی اصلاً من نمی دانستم که او مهمانی گرفته است. همکارم خندید و به من گفت که او هم تجربه مشابهی در این خصوص داشته است. او گفت که به طور اتفاقی از تکنیک مشابه استخراج استفاده کرده است، اما نمی دانسته که چه کاری انجام داده است واسم این کار چیست.
او نیز گمان کرد که پسرش در غیاب او مهمانی برپا کرده است وقتی به خانه رسید، مشاهده کرد که خانه بسیار تمیز و مرتب است با این حال، هنگامی که او از اتاق نشیمن عبور کرد، متوجه شد که بر روی فرش یک لکه چسبناک وجود دارد. او شک می کند و دوباره روی نقطه چسبناک پا گذاشت. بعد دید که پسرش در حال خندیدن است و کم هم نگران به نظر می رسد. همکار من دوباره روی لکه چسبناک پا گذاشت و گفت : کسی یک نوشیدنی روی فرش ریخته است. حتماً یک مهمانی داشته اید(بیانیه مفروض). پسرش بلافاصله اعتراف کرد که چند دوست را به آنجا دعوت کرده و میهمانی از کنترل خارج شده است. همکار من گفت از اینکه با هم صحبت کردیم خوشحال است زیرا اکنون او تکنیک استنباط و درک حقیقت را یاد گرفته است و اسم علمی آن را نیز می داند.
گزاره پیش فرض یک روش قدرتمند استنباط برای به دست آوردن اطلاعات حساس از بچه های شما است. زیبایی استفاده از روش های احتمالی و سایر روشهای استخراج این است که بچه های شما نمی دانند که شما صحت آنها را آزمایش می کنید.