وقتی به صورت ناگهانی دچار گرفتگی تنفس و فشار عصبی می شوید در اصطلاح به حمله پانیک معروف است، در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان شناخت حملات پانیک و ارائه راه حل های درمانی را در اختیار شما علاقه مندان به مجموعه مقالات علمی روانشناسی قرار دهیم، اگر شما هم تمایل دارید تا بدانید که این حملات به چه صورت رخ می دهد تا انتهای مقاله شناخت حملات پانیک با گروه علمی برنا اندیشان همراه باشید.
شناخت حملات پانیک و ارائه راه حل های درمانی
آشنایی و شناخت حملات پانیک به ما کمک می کند تا بتوانیم به صورت علمی با این موضوع برخورد کرده و اگر به کمک های بیشتری نیاز بود به آن ها مراجعه نماییم.
حملات پانیک شبانه چیست؟
تمام حملات وحشت می توانند یک تجربه ترسناک باشند اما اگر شما را از خواب بترسانند ممکن است ترسناک تر شوند. این حملات به عنوان حملات وحشت شبانه شناخته می شوند، به طور بالقوه می توانند به اختلالات خواب کمک کرده و در طول روز به شما احساس خستگی دهد.
علائم
حملات پانیک شبانه می توانند بدون وجود محرک مشخصی شما را از خواب بیدار کنند. احساسات بدنی مانند تعریق، تپش قلب و درد قفسه سینه در حملات پانیک شایع است. احساسات قوی همراه با احساسات جسمی دردسرساز ممکن است باعث ترس از حمله منجر به از دست دادن کنترل خود شود.پیشنهاد می شود تا مقاله رابطه تنگی نفس با حمله پانیک را مطالعه فرمایید.
مانند حملات پانیک در طول روز، حملات پانیک شبانه هنگامی رخ می دهد که فرد چهار یا بیشتر از علائم زیر را تجربه کند:
- درد قفسه سینه
- لرز یا گر گرفتی
- احساس خفگی
- غیر واقعی سازی یا زوال شخصیت
- احساس سرگیجه، سبکی سر یا غش کردن
- ترس از مردن
- ترس از دست دادن کنترل
- احساس گرفتگی
- حالت تهوع یا شکم درد
- بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن
- تپش قلب یا ضربان قلب سریع
- تنگی نفس
- تعریق
- لرزیدن یا لرزش
حتی اگر علائم حمله پانیک معمولاً در عرض چند دقیقه به اوج خود برسد قبل از فروکش تدریجی، اثرات حمله می تواند مدت زمان طولانی تری بر فرد تأثیر بگذارد. نگرانی و ترس بیش از حد مرتبط با این تجربه اغلب می تواند منجر به بی خوابی شود.
حملات پانیک معمولاً با اختلال پانیک همراه هستند اما همچنین همراه با سایر شرایط بهداشت روان مانند افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، آگورافوبیا (ترس از مکان های شلوغ) و هراسهای خاص نیز وجود داشته است.
علل حملات پانیک
محققان هنوز در تلاشند بفهمند چرا برخی افراد حملات وحشت شبانه را تجربه می کنند. آنچه آنها می دانند این است که حملات هراس شبانه در افراد مبتلا به اختلالات هراس مکرر است. تا 71٪ از افراد مبتلا به حملات هراس روزانه گزارش می کنند که حداقل یک بار دچار حمله وحشت شبانه شده اند
گفته می شود متخصصان برخی از عواملی را شناسایی کرده اند که می تواند فرد را دچار حمله وحشت شبانه کند:
- عدم تعادل شیمیایی در مغز
- سابقه خانوادگی حملات وحشت
- استرس عمده زندگی
- حوادث آسیب زا
شرایط زمینه ای مانند افسردگی یا اختلال اضطراب اجتماعی
بیشتر پانیک های شبانه هنگام خواب غیر REM رخ می دهد در درجه اول در مراحل 2 و 3 این بدان معنی است که آنها پاسخی به وحشت خواب مرحله 4 نیستند این همچنین بدان معنی است که حملات وحشت شبانه با کابوس هایی که بیشتر در هنگام خواب REM رخ می دهد متفاوت است.
شیوه های درمان
چه در حملات وحشت که باعث می شود از خواب بپرید و چه در ساعات بیداری شما اتفاق می افتد در دسترس هستید. بسیاری از افراد تصمیم می گیرند که فرایند بهبودی را با تعیین وقت ملاقات با پزشک مراقبت های اولیه خود شروع کنند. پزشک می تواند با رد سایر شرایط پزشکی و خواب به شما کمک کند. آنها همچنین می توانند گزینه های درمانی شما را مورد بحث قرار دهند که معمولاً شامل روان درمانی، داروها یا ترکیبی از هر دو است
روان درمانی
درمان شناختی – رفتاری (CBT) در درمان حملات وحشت روزانه و شبانه موثر شناخته شده است در CBT، یک درمانگر به فرد کمک می کند تا علائم آنها را در یک محیط امن درک کند و با آنها مقابله کند.
شناخت حملات پانیک
CBT به افراد کمک می کند تا با تکنیک هایی، اضطراب ناشی از وحشت را بهتر کنترل کنند و بهداشت بهتری از خواب ایجاد کنند.
داروهای تجویزی
علاوه بر درمان یا به جای آن، پزشک ممکن است یک یا چند دارو برای کمک به درمان اضطراب تجویز کند. نشان داده شده است که درمان با مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) یا بنزودیازپین ها به ویژه در درمان افرادی که حملات وحشت شبانه دارند موثر است.
حملات پانیک اغلب با داروهای تجویز شده درمان می شوند. داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب ممکن است به کاهش دفعات و شدت حملات وحشت شبانه کمک کنند.
کنار آمدن با این موضوع
بزرگترین مشکل حملات وحشت شبانه این است که چون آنها بدون هشدار اتفاق می افتند شما قادر به آماده سازی یا “صحبت کردن در مورد خود نیستید” هستید. اگرچه به نظر می رسد همه چیز از کنترل شما خارج است اما چندین کار برای کنترل حمله و خوابیدن وجود دارد:
- بیاموزید که چگونه تنفس خود را کنترل کنید
- صحبت شخصی مثبت را تمرین کنید
- با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید
- عضلات خود را شل کنید
اگرچه این حملات می توانند به شما کمک کنند اما اگر حملات وحشت شما بیشتر شود یا سایر جنبه های زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد، مهم است که از متخصص کمک بگیرید.
سخن آخر
حملات پانیک در طول روز به خودی خود وقایع فوق العاده استرس زایی هستند. تجربه حمله وحشت در شب می تواند کاملاً وحشتناک باشد اما خبر خوب این است که کمک در دسترس است.
اگر فکر می کنید دچار حملات وحشت شبانه شده اید با پزشک یا متخصص بهداشت روان صحبت کنید. بسیاری از درمان ها و استراتژی های موثر وجود دارد که به افراد کمک می کند تا از حملات وحشت روزانه و شبانه عبور کنند با کمک پزشک می توانید درمانی را بیابید که برای شما موثرترین باشد.