آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه و نگاهی به ابعاد رابطه عاطفی

آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه

در این قسمت از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا در رابطه با یکی از موضوعات مهم و ویژه روانشناسی با عنوان آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه با شما علاقه مندان به مطالب روانشناسی و زوج درمانی گفتگو کنیم.

آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه

در مقاله آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه به صورت کامل ابعاد مختلف رابطه عاطفی مورد بررسی قرار می گیرد و راهکارهای درمانی نیز ارائه خواهد شد.

هدفم در زندگی از بچگی تا همین لحظه کمک به همنوعانم ، اطرافیانم و انسان ها در هر زمینه ای که بتوانم و تلاش برای اینکه بتوانم حتی شده ذره ای برای نسل های بعد هم امکانات پیشرفت و زمینه رشد را فراهم کنم. در جامعه ی امروز که نسل ازتباطات هست و از اونجایی که نیاز با جنس مخالف و حتی همجنس وجود دارد مشکلاتی هم در این روابط وجود دارد ؛ به عنوان مثال سوالاتی منباب اینکه چطور میتوانم مردها را به خود جذب کنم؟ چگونه میتوانم رابطه ام با شریک احساسی ام یا با همسرم را بهبود ببخشم ؟ چگونه میتوانم خانمی را که به آن علاقه دارم بدست بیاورم ؟ چرا مرا دوست ندارد ؟ چگونه میتوانم باز به رابطه با خانم\آقا برگردم ؟ و غیره . من اینجام تا با دراختیار گداشتن مطالبی بتوانم به این قبیل سوالات جوابی مناسب بدهم و بتوانم کمکی در این راستا به شما مخاطب محترم کرده باشم. پس تا انتهای مقاله آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه با ما همراه باشید.

آموزش ترمیم روابط

در این میان ممکن است سؤال دیگه ای که جدیدا در جامعه امروز مطرح میشود ذهن شما را به خود درگیر کند :

اصلا چرا باید ارتباط برقرار کرد و چه نیازی به دوستی و روابط عاشقانه و ازدواج است؟

جواب : خودتون رو در یک جزیره با  تمام امکانات مورد نیاز بدون وجود هیچ انسانی تصور کنید ؛ چه حسی به شما دست میدهد ؟ ترس ، تنهایی ، غم ، احساس نیاز به یک هم صحبت و….

انسان ذاتا طالب روابط اجتماعی و ارتباط با انسان های دیگر هست هم از نظر جنسی و هم از نظر روحی و روانی. ( اگر بگید که نه من نیازی به کسی  ندارم و همیشه از تنهایی خودم لذت میبرم باید بگم این یک مشکل در شما هست که ممکن است به بچگی  ونوع  تربیت شما برگردد و حتما باید پیگیری  و حل شود ، چون همانطور که بالا گفتم انسان ذاتا نیاز به ارتباط دارد)

چکیده

در مقاله آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه انواع روابط عاطفی مطرح شد. همچنین راه های بهبود و ترمیم آن ها و چگونگی ارتباط گرفتن با اطرافیان مطرح شد.اینکه چطور میتوانیم یک رابطه را برگردانیم و آن را بهبود بخشیم.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی درمان شکست عاطفی


در آخر یک سری سوالات در فضای مجازی رایج مطرح و جواب های رایج  برای این سوالات مطرح و نقد و بررسی شد.

چند اصل اساسی که در آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه باید رعایت شود :

1-صبور بودن.

2-صادق و وفادار بودن.

3-حس همدلی و سازگاری کردن با طرف مقابل.

4-مقایسه نکردن فرد مقابل و پدیرفتن خودواقعی یکدیگر.

5-سعی در کمک به رشد و پیشرفت یکدیگر.

6-دریافت حس اطمینان و اعتمادبه نفس از یکدیگر.

7-سرزنش نکردن و انتقاد نکردن مداوم از طرف مقابل.

کاهش ۴۰ درصدی ازدواج در کشور

مدیرکل سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان ازدواج در کشور از سال ۸۹ تاکنون ۴۰ درصد کم شده و این زنگ خطری است که آینده کشور را در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی به مخاطره می‌اندازد. این درصد میتونه از دلایلش مشکلاتی ک در روابط وجود دارد بشد. بیاین یه نگاهی به دوران بچگی و کودکی خودمون بندازیم ، دورانی که شخصیت ما درحال شکل گیری بود ، خانواده از مهمترین نهادهایی است که در تربیت فرزند و بعدها در مدارس ، در اقتصاد ، امنیت و حتی مسائل سیاسی تاثیرگذار است .

ممکن است در کودکی روابط پدر ومادر خود را الگو قرار داده باشید و یا بی توجهی به اطرافیان را از بزرگسالان خود یادگرفتید مثلا به شما و احساساتتون در بچگی بی توجهی میشد و در ذهن شما این الگو ایجاد شد که باید بی توجهی کرد یا نادیده گرفت ، یا در بچگی برای اینکه دوست داشته بشید هر کاری که مادر و پدر  و خواهر و برادر و …. میگفتند را باید انجام میدادی و در آن صورت فرد دوس داشتنی بودی  وتحسین میشدی. ما که نمیتونیم به گذشته برگردیم و آن را اصلاح کنیم پس باید برای زمان حال چاره ای بیاندیشیم و کم کم و آروم آروم روابطمون رو بهبود ببخشیم.

انواع روابطی که با اطرافیان برقرار میکنیم که علاقه واحساس در آنها در جریان است :

رابطه زناشویی – آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره یک رابطه

  • رابطه عاشقانه با جنس مخالف (Relationship)
  • رابطه صمیمانه با رفیق همجنس و غیرهمجنس
  • رابطه دوستانه و عادی با همجنس و غیرهمجنس

اگر توجه کرده باشید در جامعه ایرانی ازدواج های سنتی از دیرباز مرسوم بوده و زن وشوهر بدون هیچ آشناییت کافی باهم ازدواج میکردند و از آنجا تازه مشکلات زندگی بیشتر میشد اما میگفتن زن باید با همسر خود کنار بیاد و با لباس سفید بره خونه شوهر و با کفن برگرده ، اما از یه دوره ای طلاق مرسوم شد و هردو جنس روی به طلاق وجدایی آوردند، و به مرور روابط غیررسمی و دوستانه اما عاشقانه همه گیر شد ، در جامعه امروز کاهش 40 درصدی ازدواج را شاهد هستیم که میتونه دلایل اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و متعددی داشته باشه و اینجا از دلایل مهم ینی مشکلات روابط رو مطرح میکنیم.

چگونه یک رابطه سالم ایجاد کنیم – آموزش ترمیم روابط

1-ابتدا باید برای خودتون و زندگیتون توی تمام زمینه چارچوب تعیین کنید و نذارین که پارتنرتون از اون چارچوب ها رد شه .

2-ابتدا خودتون رو بشناسید و حالت دمدمی مزاج نباشید ، اگر اینگونه هستید  فعلا وارد رابطه نشوید و به درمان و رفع مشکل خود بپردازید.

3-صبور و شکیبا باشید و در شناخت طرف مقابل عجله نکنید زیرا طرف مقابل را تحت فشار میزارید و ممکن است پارتنرتون هنوز آمادگی این را نداشته باشد که شما را قسمتی از زندگی خود ببیند.

4-این نکته را فراموش نکنید ، که شما ابتدا باید طرف مقابل را بشناسید زیرا قبل از اینکه شما را ببیند با افراد دیگری در ارتباط بوده و برنامه هایی در زندگی برای خودش داشته و باید به او زمان دهید تا بتواند تغییراتی در زندگی اش ایجاد کند تا شما جزئی از زندگی اش شوید.

5-از حد خودتون رد نشید : یعنی اگر فعلا یک دوست صمیمی هستید مکالماتتون ورفتارتون در همان حد باشد ، نه کمتر نه بیشتر ، این باغث اعتمادسازی میشه و هر دو به هم زمان میدهید که به مرور زمان همو بشناسید و به هم اعتماد کنید.

6-سعی کنید حرفای مهم و اساسی را در فضای مجازی به پارتنرتون نگید زیرا این منظور رو میرسونه که تمایل به دیدارش ندارید و حرفاتون پایه و اساس ندارن همچنین در فضای مجازی نوع لحن و بیان اصلا واضح نیست و سوتفاهم پیش میاد و تاثر مناسب رو نمیذاره.

7-ارتباط چشمی بگیرید و دیدارهای حضوری بیشتر داشته باشید.

8-کنترل گر نباشید ، زیرا هدف از ارتباط در قدم اول رسیدن به آرامش است.

9-از قدیم گفتن هر چیزی زیادیش خوب نیست حتی ابراز علاقه ، به جای گفتن دفعات متعدد دوستت دارم ، بهت حس دارم با عمل آن را ثابت کنید ، حمایتش کنید و با او با بقیه افراد متفاوت رفتار کنید ، به او نه کمتر نه بیشتر توجه داشته باشید ، اونقدر توجه نکنید که خسته  شود و اونقدر بی تفاوت نباشید که از شما دلسرد شود.

10-از مشکلات رایج جامعه الان : هر طور که در فضای مجازی هستید در دیدار حضوری هم همانطور رفتار کنید.

11-هر وقت از پارتنرتون ناراحت شدید با استفاده از جملات مثبت و با صدای آروم و به صورت جدی و قاطعانه بیان کنید و بگید من از این رفتا ر و حرف تو این حس بهم دست داد.

12-به هیچ عنوان نباید اط طرف مقابلتون انتقاد کنید زیرا اعتمادش به شما کم میشود و دیگر به شما اعتماد نمیکند که حرف هایش را به شما بزند چون میداند که سرزنش و انتقاد شود و نتواند با شما راحتباشد.

13-با او صادق باشید و حتی ویژگی هایی که ممکن دوست نداشته باشد را به راحتی بروزدهید تا بداند که او هم میتواند در کنار شما خود واقعی اش باشد.

چگونه یک رابطه را ترمیم کنیم؟

1-اول از خودتون بپرسین چرا باید رابطه تون ترمیم کنید ؟ سودش کجاست؟

2-از خودتون بپرسین من به این رابطه و پارتنرم وابسته ام یا دلبسته ؟

3-خودتون رو گول نزنید وحقایق رو چه خوب چه بد بپذیرین.

4-سازگاری کنید وصبور باشید.

5-اشتباهات گذشته رویادآوری نکنید و خاطرات خوب رو تکرار و مرور کنید.

6-تحت هیچ شرایطی از دوست و آشنایی که تخصص و اطلاعاتی ندارد برای بهبود رابطه اتون کمک نگیرید زیرا آن های هیچ وقت نمیتونن جای شما باشن و ریز و درشت اتفاقات زندگی شما با خبر نیستند.

7-اگر شرایط حاد است از یک مشاور کمک بخواهید و اگر شریک احساسیتون قبول نکرد که از مشاور کمک بگیرید و گارد گرفت مشکلی نیست چون میشه با انجام یه سری رفتارها از سمت شما و انجام یه سری اعمال رابطه را بهبود بخشید.

8-صبور بودن را با خودتون تمرین کنید.

9-لطفا به طرف مقابلتون در مشکلات و دعواها زمان بدید کمی خلوت کند و بعد راجب آن موضوع در جهت حلش صحبت کنید .

10-اول جمله اتون بگید هر دو اشتباه کردیم ، من اشتباه خودم رو میپذیرم و اصلاحش میکنم خوبه که توام راجب اشتباهت بگی من میپذیرمش و با هم حلش میکنیم.

با کدوم شخصیت هایی نباید وارد رابطه شد؟

1. خودشیفته

برای خودشیفته‌ها هرگز عشقِ تنها یک نفر کافی نخواهد بود. خودشیفته‌ها تمجید همه‌ را می‌خواهند؛ این‌گونه است که زندگی‌شان معنا پیدا می‌کند. آنها پیوسته به‌دنبال شریک عاطفی کامل و بی‌نقص می‌گردند و باور دارند رابطه‌ی فعلی‌شان آن‌قدر درخشان نیست که ارزش ادامه‌‌دادن داشته باشد و خُب، آنها به‌خاطر این وضعیت همه‌ را سرزنش می‌کنند به‌جز خودشان.

2- بیش‌ازاندازه عاشق‌پیشه

روند دلدادگی و شکل‌گیری رابطه‌ای جدید برای فرد عاشق‌پیشه خیلی مهم است. چنین افرادی نیازمند اثرگذاری‌های عمیق و نو هستند؛ کارهای معمولی راضی‌شان نمی‌کند و بلکه کسل‌شان می‌کند. برای مقابله با این مسئله، فرد برای مسرورشدن، ابزار و راه‌های جدیدی پیدا می‌کند و در این مسیر هیچ حدومرزی نمی‌شناسد. او محدودیت را برنمی‌تابد و بیش از هرچیز به آزادی‌اش اهمیت می‌دهد.

3. بدون اعتماد‌به‌نفس

همه‌ی ما در برخی جنبه‌ها دچار کمبود اعتمادبه‌نفس هستیم. اما رفتار کسی که بدون تأییدِ پیوسته‌ی دیگران احساس ضعف می‌کند، باید برای‌تان نشانه‌ی هشدار باشد. چنین فردی با کوچک‌ترین نشانه‌ی بی‌توجهی بی‌درنگ تصمیم به پایان‌دادن رابطه می‌گیرد و به یافتن فردی دیگر فکر می‌کند. او همه‌ی این کارها را برای ابرازِ‌وجود می‌کند.

4. بیش‌ازاندازه خودخواه

افراد خودخواه چنان درگیر خودشان‌اند که نمی‌توانند بپذیرند نزدیک‌ترین و عزیزترین شخص به آنها هم ممکن است ناراحتی یا مشکلی داشته باشد. البته آنها می‌دانند که شاید خودشان دلیل مشکل یا ناراحتی دیگران باشند، ولی باور دارند همه باید درمورد آنها استثنا قائل شوند. آنها همیشه اشتباهات‌ خودشان را نادیده می‌گیرند، درحالی‌که نمی‌توانند دیگران را به‌خاطر همان اشتباهات ببخشند.

5.  بیش‌ازاندازه مظلوم

فرد مظلوم همیشه خود را قربانی می‌داند، او با کوچک‌ترین مشکلی ناراحت می‌شود. چنین فردی پیوسته به‌دنبال کسی است که به او دل‌داری بدهد. اگر شریک عاطفی‌شان این کار را نکند، به‌سراغ فرد دیگری می‌روند.

6. ایرادگیر

فرد ایرادگیر هم نمونه‌ای از افرادی است که از کمبود اعتماد‌به‌نفس رنج می‌برند. چنین افرادی با ایرادگرفتن از دیگران به‌خاطر کوچک‌ترین مسائل و نصیحت‌کردن آنها، ابراز وجود می‌کنند. در این مسیر آنها ابایی از آزردن دیگران ندارند و بنابراین قادر به برقراری رابطه‌ی عاطفی سالم نیستند.

آموزش ترمیم روابط و بازگشت دوباره به یک رابطه؟

چی باعث میشه که دلمون میخواد به رابطه ای که تمام شده برگردیم؟

طول مدت رابطه و نوع ارتباطی که برقرار شده در این موضوع دخیل هست

من در این قسمت سوالاتی رو از افراد جامعه در تمامی سنین مجاز پرسیدم که با شما به اشتراک میذارم و در جواب این سوالات جواب سوال های بالا هم میگم.

امیدوارم که براتون جذاب باشه چون برای من که جذاب بود…:

سوال اولی که پرسیدم : (شما هم پیش خودتون به این سوال جواب بدید)

1-دلایل مهمی که یک رابطه رو شروع میکنید چیا هستن؟

خلاصه جواب هایی که دریافت کردم:

حوصله ام سر نره از تنهایی و سرگرم بشم.

بااخلاق بودن طرف مقابل ووفادار و باشخصیت بودنش.

حس نیاز به دوست داشته شدن ونیاز به یک همدم و رفیق که به رشد هم کمک کنند .

حالا من میگم : مواظب باشید که برای فرار از تنهایی وارد رابطه نشید و برای رفع نیاز جنسی طرف مقابل رو بازی ندید.

دلیل مهم ایجاد رابطه باید دریافت حس مشترک و دریافت آرامش از یکدیگر باشه که بتونن در کنار هم نیازهاشون رو برطرف کنند و به رشد و پیشرفت هم کمک کنند.

2-چی باعث میشه به اون رابطه بیشتر جذب شین و ادامه بدین؟

خلاصه جوابهایی که دریافت کردم:

حال خوب بیشتر، صداقت ، روراستی ، اخلاق و درک متقابل ، خلق و خوی نزدیک ، احساس خوب داشتن کنار اون آدم، اینکه بدونی رابطه جدی باشه با خانواده هم آشنا شیم و صادق باشه.

حالا من میگم: به این نکته خووووب توجه کنید که تحت هیچ شرایطی تضمینی برای یک رابطه نیست که آخرش به ازدواج ختم شه پس از همون روز اول مبنای رابطه رو براساس ازدواج نذارید ، آشنا بشید . چیزایی که باعث میشن به رابطه و ادامه آن جذب شد پذیرفتن یکدیگر همونطور که هستین ، دریافت حس خوب و نقاط مشترک با یکدیگر، سازگاری با هم در شرایط سخت.

3-چی باعث میشه یا چه چیزی تاحالا باعث شده که یک رابطه طولانی مدت یا کوتاه مدت را تمام کنید؟

1-وقتی از هم ناراحت میشید و به هم نمیگید و یه مشکل کوچیک باعث یه جدایی میشه و ایجاد سوتفاهم میشه.

2- بعد یه مدت حس میکنید دیگه طرف مقابل رو دوست ندارید: دلیلش میتونه این باشه که اوایل آتیش عشقتون تند بوده و با مرور زمان متوجه شدید طرفتون کاملا با تصوراتتون فرق داره و حستون به مرور زمان بش کم شده ودلیل بعدی این میتونه باشه که فقط به دلیل فرار از تنهایی وارد رابطه با اون فرد شدید وفهمیدید که دوستش ندارید.

3-دریافت حال بد از طرف مقابلتون ، ممکن فرد مقابل قول دهد که یک کار اشتباه را دیگر انجام نمیدهد اما بارها آن را تکرار میکند و شما را خسته و اذیت میکند.

4-حس میکنید با او تفاهم ندارید.

5-مقایسه شریک احساسی و نوع رابطه اتون با بقیه و افراد و رابطه های قبلی.

4-چرا برای برگرداندن یک رابطه تلاش میکنید؟

1-اگر ارزشش را داشته باشد چرا که نه.

2-ممکنه به فرد مقابل وابسته شده باشید نه دلبسته و این خطرناک و آسیب زننده است.

3-چون توی اون رابطه میتونستید خود واقعیتون باشید و حس خوب دریافت میکردید.

4-حتما هنوز به اون فرد علاقه دارید و نمیتوانید فراموشش کنید.

5-فکر میکنید بهتر از اون فرد دیگه براتون پیدا نمیشه که این از اعتماد به نفس و عزت نفس پایین سرچشمه میگیره که دیگری رو از خودتون برتر بدونید.

6-چون توی افراد دیگه و در خانواده اون حس آرامش و حال خوب خوب رو به اندازه کافی یا اصلا دریافت نمیکنید و به اون وابسته شدید.

5-چه چیزهایی باعث میشه که بتونید به رابطه برگردید و آیا نتیجه اش مثبت بوده یا نه ؟

جوابهایی که دریافت کردم:

اگه خوب نبود خدا تا سه بار مجاز نمیکرد

عشق

نمیدونم والا سرهمین دوراهی گیرکردم که برگردم یا نه

تغییر

به حرمت روزایی که با هم ساختیم یه وقتایی ارزشش رو داره

کسی که رفته بازم میره

میانگین نتیجه برگشت به رابطه : نتیجه منفی بوده و دوام نداشته

حالا من میگم : وقتی رابطه ای با یک اتفاق بد تمام میشه و حرمت ها ازبین میره بازگشت به اون رابطه هیچ نتیجه ی مثبتی نداره چون هر دو طرف تصور خوبی از هم ندارند مگراینکه:

یک مدت زمانی را امتحانی تعیین کنند و یک سری رفتارها و شرایط رو برای سازگاری با هم تغییر بدن تا بتوانند نتیجه مثبت بگیرند در غیر اینصورت باید فکر برگشتن به آن رابطه را از سر بیرون کنند ، خودشون و طرف مقابل رو ببخشن و به زندگی جدید ادامه بدن .

6-چی باعث میشه رابطه ترمیم نشه و نتونین به رابطه برگردین؟

1-خودخواهی هر دو طرف و نپذیرفتن اشتباهشون.

2- بی احترامی و توهین به شخصیت یکدیگر در یک مشکل کوچک.

3-مخفی کاری و پنهان کاری.

3-زمان ندادن به یکدیگر برای اثبات کردن خود به طرف مقابل.

4-طرف مقابل دیگرشما را نخواهد و نبخشد.

5-طرف مقابل با فرد جدیدی آشنا شود.

حالا من میگم: اولین قدم برای اینکه بتونید رابطه رو ترمیم کنید اینه که به طرف مقابل زمان بدید به کاراش فکر کنه و با خودش کنار بیاد و شما رو ببخشه، بعد از دردوستی وارد شوید و او را تحت حمایت قرار بدید و اشتباهات قبل رو تکرار نکنید و از او بخواهید او هم همین کار را بکند.

7-برگردوندن رابطه درسته یا غلط؟

اگه درسته چرا؟

اگه غلطه چرا؟

جواب اکثریت: غلطه چون کسی که قید همه چیو زده و رفته باز هم این کار رو میکنه چون مطمئن هست که هر وقت بخواد میتونه بره وباز برگرده .

حالامن میگم: اصولا بازکشت به گذشته و تکرار یک رابطه ای که تمام شده است غلطه مگه اینکه تحت شرایط خاصی از هم جدا شده باشید و هر دو طرف به هم دلبسته باشید نه وابسته و ازروی علاقه به هم باز میخواید با هم باشید اما حواستون باشه این در صورتی امکان پذیره که یک سری تغییرات در خودتون و رابطه اتون ایجاد کنید و به هم زمان دهید تا به هم ثابت شوید در غیر این صورت برای فردی که فقط از او حس بد دریافت کردید و فقط از روی حس وابستگی میخواهید او را داشته باشید اصلاااا تلاش نکنید ، ببینید ارزش تلاش کردن را دارد یا نه

ممکن این سوال براتون پیش اومده باشه که فرق وابستگی با دلبستگی چیه؟

فردی که به فرد دیگری وابسته است علائمش این است که از دوری طرف مقابل غمگین و ناراحت میشود اما هنگامی هم که در کنار طرف مقابل هست باز احساس خوشحالی نمیکند و حس ترس از دست دادن او را دارد و نمیتواند در کنار او خود واقعیش باشد.

8-اینکه میگین باید ارزشش رو داشته باشه چرا نباید براش تلاش کرد، تعریفتون از ارزش چیه ، یعنی چیا هستن که شریک احساسی رو برات ارزشمند میکنه که براس بجنگی؟

من میگم:

-احترام و اعتمادی که از طرف مقابل دریافت کردید

-خاطرات خوشتون با اون فرد خیلی بیشتر از خاطرات بد بوده

-تفاهم داشتن وهمفکر و هم مسیر بودن

-طرف مقابل انسانی باشعور ، بادرکی بوده باشه و قدردان

-حال خوب و آرامشی که در رابطه با اون فرد دریافت کردید

-رشد فکری و روانی که در زندگی با کمک اون فرد داشتید و پیشرفتی که با در کنارراون فرد بودن بدست اووردید

-اینکه به قول معروف همفاز و هم فرکانس با هم بودید

-در کنار اون فرد خود خود واقعی خودتون بودید.

در غیر اینصورت براش نجنگید و به خودتون احترام بزارید و سطح لیاقتتون رو مشخص کنید.

تهیه و تنظیم : فاطمه خادمی

دسته‌بندی‌ها