در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان کارگاه اسکیزوفرنی و اختلال سایکوسوماتیک را برای دانلود در اختیار شما کاربران گرامی علاقه مند به مباحث روانشناسی قرار می دهیم.
کارگاه اسکیزوفرنی و اختلال سایکوسوماتیک به طور کامل اختلال اسکیزوفرنی و سپس اختلال سایکوسوماتیک را مورد بررسی قرار می دهد و همچنین درمان های آن را بیان می کند.
مقدمه
اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) یا روان گسیختگی یک بیماری روانی است که در آن مرز میان خیال و واقعیت مخدوش میشود. فرد مبتلا معمولا خودش از بیماریش آگاهی ندارد و این امر باعث دشواری معالجه میشود؛ البته نه به این معنی که نمیتوان روی او حساب کرد یا او نمیتواند به حالت عادی خود بازگردد.
اسکیزوفرنی چیست؟
۳۵۰۰۰ نفر در سوئد به اسکیزوفرنی که روانپریشی درازمدتی است دچار هستند. این روانپریشی به معنای مسخ ذهنی واقعیت است که علایم آن توهم، تصورات واهی و دگرگونیهای رفتاری است.
توهمات ممکن است شامل همهی حواس باشد. معمولی ترین آنها عبارت از توهم صوتی یعنی شنیدن صداهایی است که حاوی اظهار نظرند یا به شخص بیمار فرمان میدهند که کارهایی را انجام دهد. هنگامی که شخص مبتلا به اسکیزوفرنی شروع به اطاعت از این فرمان ها میکند ممکن است وضع خطرناکی پیش آید و کمک فوری را ضروری سازد.
تصور واهی به معنای یقین دانستن کیفیت های خاصی در پدیده ها است و این در حالی است که اطرافیان میدانند که چنین چیزهایی وجود ندارند. برای نمونه اینکه او ممکن است خیال کند که تحت تعقیب است، مسموم شده است یا او را تهدید به قتل کردهاند. او چیزی یا رویدادی را ناگهان همچون چیز یا رویدادی دیگر یا بیشتز از واقع تعبیر میکند. او حرفهای کسان دیگر را ممکن است چنین سوء تعبیرکند که در باره ی اوست و یک برنامه تلویزیونی را چنین تعبیر کند که پیامی برای اوست.
پیشنهاد ویژه برنا اندیشان:کارگاه بررسی و درمان هذیان
احساس تحت نظارت بودن بوسیله ی دوربین یا میکروفون احساسی معمولی است. گفتههایی که برای دیگران غیر منطقی وغیر قابل قبول است میتواند برای روانپریش واقعی جلوه کند. علایم دیگر اسکیزوفرنی تغییراتی در شکل ارتباط مانند حرف زدن کمتر، کم اعتنایی عاطفی و کمبود انگیزه است.
اکثرکسانی که دچار اسکیزوفرنی هستند در سنین۲۰ تا ۳۰ سالگی به این بیماری مبتلا میشوند. علت ابتلا به این بیماری ناشناخته است اما عامل ارثی یکی از عوامل خطر ابتلا شمرده میشود. همچنین، فشار بیرونی برای نمونه در دوران جنینی ، بحرانهای زندگی و اعتیاد به کانابیس میتواند تاثیرگذار باشد.
اسکیزوفرنی چه تاثیری بر زندگی دارد؟
فرآیند این بیماری ممکن است دستکم شش ماهه باشد اما ممکن است بیشتر از آن نیز طول بکشد. این بیماری میتواند ناتوانی به وجود آورد و تاثیری عمیق بر اعتماد به نفس بیمار داشته باشد. شخص بیمار شاید نتواند کار یا تحصیل کند، درون گرا میشود و یا ناگهان دچار انفجار خشم میشود. اسکیز فرنی میتواند شناخت از خود را دشوار سازد و باعث دلواپسی، اضطراب، افسردگی و بدخوابی شود.
روانپریشی میتواند به ترس و شرمساری بیانجامد. بیان حال خود به کسی دیگر ممکن است دشوار باشد اما این کارحایز اهمیت است. کمک هایی برای بهبود این بیماران در دسترس است.
آیا بهبود امکانپذیر است؟
اگرچه این بیماری یک بیماری مزمن است، میتواند با گذشت زمان خفیفتر شود. در صورت وجود شرایط مطلوب، بیمار میتواند مانند دیگران زندگی عادی داشته باشد. مهم است که علاوه بر درمان، روابط اجتماعی حمایت کننده و فعالیت های روزانهی پرمحتوا داشت. عادات سالم مانند خوردن غذاها و خواب خوب نیز بهبودبخش است چرا که این بیماری مستعد این است که به اعتیاد و افسردگی بیانجامد.
اگر فکر میکنید که خودتان یا کسی از خویشاوندانتان مبتلا به روانپریشی است یا خطر ابتلاء وی به روانپریشی وجود دارد، لازم است به بخش رواندرمانی نوجوانان یا بخش روان درمانی بزرگسالان مراجعه کنید. درمان اسکیزوفرنی برای بهتر شد حال بیمار ضروری است و نیز میتواند به کاهش خطر بروز دوباره بیماری کمک کند.
اختلال سایکوسوماتیک
شاید به سختی باور کنید که بسیاری از دردهای جسمیِ فرد بهخاطر مشکلات روانی ایجاد میشوند. سردردی، درد معده، و ده ها درد دیگری که هر از چند گاه شما را اذیت میکنند و با هیچ دوایی خوب نمیشوند، تنها یک هشدار اند. این دردها میگویند ذهن تان آرام نیست و روان شما از کدام مشکلی رنج میبرد!
وقتی تمام آزمایشهای طبی ولابراتواری شما عادی اند، ولی هنوز خود را بیمار میدانید، با خود چه فکری میکنید؟
آیا این بیماری در ذهن شماست؟ شاید آزمایشهای طبی نتوانستهاند بیماری را کشف و اثبات کنند؟ شاید مساله به این سادگیها نباشد.
اما جواب در اینجاست که ممکن است شما دچار بیماری روانتنی شده باشید. بیماری روانتنی بنام اختلالات سایکوسوماتیک نیز یاد میشوند و در آن ها ذهن و جسم درگیر میباشند. چنین پنداشته میشود که تعدادی از امراض جسمی تمایل دارند با فکتور های روانی از قبیل استرس و اضطراب شدت گیرند و حالتهای روانی افراد میتواند بالای یک ناراحتی فزیکی به طور واضح اثرگذار باشد.
بیماریهای روانتنی با چه علایمی خود را نشان میدهند؟
بیماریهای روانتنی (سایکوسوماتیک) به مشکلاتی گفته میشوند که با نشانههای بیماریهای بدنی شروع میشوند، یعنی جسم را درگیر میکنند، اما منشاء اصلی آنها مشکلات روانی است.
اساسا اختلالات روانتنی از نقطه نظر منشاء به سه تیپ خاص دسته بندی میشوند:
تیپ اول افرادی را در بر میگیرد که هر دو اختلال روانی و جسمی را دارند و این دو اختلال به صورت مشترک عوارض و تداوی بیماری را پیچیده و مشکل میکنند.
تیپ دوم بیمارانی را در بر میگیرد که اختلال روانی شان مستقیما به اثر مریضی جسمی یا اثرات درمانی آن بیماری، به میان آمده است، مثلا وقوع افسردگی روانی در اثر یک بیماری سرطانی یا عوارض درمانی آن.
تیپ سوم بیماری های روانتنی، اختلالات شبه جسمی اند (اختلالات سوماتوفورم) که بیماری های روانی در قالب عوارض جسمی تبارز میکنند. به عبارت دیگر، در این اختلالات عوارض جسمی که نزد بیمار تبارز میکنند مربوط به عوامل روانی بوده و ارتباط به مسایل جسمی ندارند.
منابع
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.