شاید شما هم چنین سوالی برایتان پیش آمده باشد که چرا همسرم مرا درک نمی کند و علت نفهمیدنش چیست؟ شایان ذکر است که نتیجه تمام مشاوره های روانشناسی نشان می دهد دلیل اصلی وجود مشکلات زناشویی عدم درک همسر و نفهمیدن حرف های اوست.
بنابراین باید بدانیم که اگر زوجین به صورت کامل با مهارت های زندگی زناشویی آشنا باشند می توانند یکدیگر را درک کنند و در نتیجه بسیاری از مشکلات نیز به خودی خود رفع می شود.
در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا در رابطه با دلایل عدم درک همسر آشنا شویم و به شما آموزش دهیم چگونه می توانید همسرتان را بفهمید تا بتوانید مانع بروز مشکلات زناشویی شوید.
پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا راز درک همسر را به شما عزیزان و علاقمندان به مجموعه مقالات روانشناسی و زوج درمانی آموزش دهیم.
چرا درک متقابل زوجین اهمیت دارد؟
در ابتدا باید اشاره کنیم که درک متقابل همسر از جمله موارد مهمی است که زوجین باید آن را یاد بگیرند. زیرا در صورتی زوجین می توانند زندگی زناشویی خوب و موفقی داشته باشند که به مهارت درک متقابل تسلط داشته باشند. پیشنهاد می شود تا مقاله رابطه میک لاو را مطالعه کنید.
برای آنکه بین زن و شوهرها تفاهم و درک متقابل ایجاد شود نیاز است تا چندین عامل مهم در زندگی افراد به خوبی در نظر گرفته شود. یعنی اگر ما بتوانیم به این عوامل توجه کنیم موفق می شویم تا به زوجین کمک کنیم که ظرفیت درکشان را افزایش دهند و در نتیجه در کنار یکدیگر زندگی شادی را تجربه می کنند.
اگر بخواهیم به طور کلی به شما بگوییم که زوجین چه کاری باید انجام دهند باید بیان کنیم که زوجین موظف هستند یاد بگیرند که در زمان مخصوص به خود با یکدیگر مصالحه کنند و به وقتش احساسات خودش را به اشتراک بگذارند.
زن و شوهر باید به یکدیگر اعتماد کامل داشته باشند و در رابطه با نیازهای یکدیگر ابراز نگرانی کنند. همچنین لازم است به ارزش هایی مانند صبر و بردباری در مقابل هم پایبند باشند. اگر تمام این کارها در زندگی زناشویی انجام شود می توانید انتظار داشته باشید که زندگی شما به سمت موفقیت حرکت کند و شما نیز تجربیات خوبی در رابطه زناشویی تان خواهید داشت.
دلیل عدم درک همسر
حالا نیاز است تا بررسی کنیم که چرا همسرم حرف های من را نمی فهمد؟ باید گفت که تعارض ناشی از عدم هماهنگی بین زن و مرد از دلایل اصلی درک نکردن و نفهمیدن همسر است. شما باید بدانید که نیاز به درک شدن در تمام انسان ها وجود دارد و در زندگی زناشویی نیز همسران باید مهارت درک متقابل را به خوبی بلد باشند.
این موضوع در واقع به دوران کودکی باز می گردد که کودک نیاز به دیده شدن و تایید شدن دارد. بنابراین چنین نیازی در فرد شکل می گیرد و در سال های بعدی عمر نیز ادامه می یابد. به عنوان مثال اگر دقت کرده باشید زمانی که کودکان به صورت مخفیانه در حال خرابکاری و بازی کردن کردن هستند در واقع به دنبال دیده شدن می باشند. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله روش های پول گرفتن از شوهر را بخوانید.
افراد بزرگسال هم دوست دارند تا دیده شوند و چنین آرزویی تقریبا در تمام افراد وجود دارد. در این حالت افراد برای گرفتن تایید و نیاز به دیده شده با شجاعت بسیار به دیگران این اجازه را می دهند که وارد زندگی عاطفی آنها شوند تا نیاز به دیده شدن در آنها برآورده شود.
بیان نکردن احساسات واقعی
در مطالعاتی که محققان انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که بین رابطه صمیمی و آسیب پذیری رابطه مستقیمی وجود دارد. چرا که آسیب پذیری موجب می شود تا دیگران اجازه ورود به دنیای ما را پیدا کنند. در واقع تا زمانی که میزان آسیب پذیری تان را افزایش ندهید و در حضور دیگران دست به خودافشایی نزنید دیگران نمی توانند به طور دقیق شما را درک کنند.
بنابراین زمانی که شما با فردی شروع به صحبت می کنید و در همین بین در مورد خودتان رازهایی را فاش می کنید موجب می شود تا طرف مقابل بتواند احساسات شما را به خوبی درک کند. از این رو احساسات مانند یک چسب می باشد که روابط را به یکدیگر متصل می کند. اما موضوع بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم آن است که آسیب پذیر بودن کار آسانی نیست و بسیاری از انسان ها چنین کاری را انجام نمی دهند.
بسیاری از افراد به جای بیان صریح احساسات خود به همسرشان حمله می کنند. چرا که این کار آسان بوده و چون افراد با مهارت های زندگی زناشویی و گفتگوی سالم آشنا نیستند نمی توانند رابطه خوبی با یکدیگر داشته باشند. به عنوان مثال شما قصد دارید با همسرتان حرف بزنید و به همین دلیل وارد اتاق می شوید، ولی او از بحث کردن اجتناب می کند و خیلی سریع اتاق را ترک می کند.
عدم شفافیت در صحبت ها
اگر شما شجاعت را انتخاب کرده اید و تصمیم گرفته اید تا آسیب پذیری تان را نشان دهید زمانی که همسرتان اتاق را ترک می کند و با شما صحبت نمی کند به او می گویید که ”وقتی می خواهم در مورد مشکلاتم با تو صحبت کنم و تو به حرف هایم گوش نمی دهی و از اتاق خارج می شوی من احساس می کنم که آدم بدی هستم و تو مرا دوست نداری. دلیل ترس من این است که فکر می کنم که من برایت ارزش ندارم تا به حرفهایم گوش کنی. به نظر تو راهی وجود دارد که بتوانیم مانند دو انسان بالغ با یکدیگر صحبت کنیم؟”.
در این مثال مشاهده می کنید که شما دو راه مختلف داشتید که آنها را انجام دهید. اولین راه این بود که مقاومت می کردید و هرگز احساس واقعی تان را بیان نمی کردید و راه دوم نیز همین کاری بود که انجام دادید و به صورت شجاعانه و با آسیب پذیری با همسرتان گفتگو کردید. همچنین پیشنهاد می شود تا به کارگاه آموزش مهارت های زندگی زناشویی مراجعه نمایید.
زمانی که شما به آرامی با همسرتان صحبت می کنید در واقع به او اجازه می دهید که خیلی راحت تر با شما هماهنگ شود. با این کار به او کمک می کنید تا بتوانند احساسات شما را درک کند و در نتیجه متوجه حرف های شما شود.
در این حالت شما از نظر عاطفی با او ارتباط برقرار می کنید و در نهایت اعتماد در بین شما افزایش پیدا می کند. همچنین باید اشاره شود که نتیجه این کار می توانید میزان صمیمیت زناشویی را افزایش دهد و به شما کمک می کند تا رابطه جنسی بهتری با هم داشته باشید. زمانی که شریک زندگی شما حرف های شما را به خوبی درک کند و بفهمد که شما چه نیازهایی دارید موجب می شود تا به نیازهای شما و نیازهای خودش توجه بیشتری داشته باشد.
روش هایی برای درک بهتر همسر
با توجه به تمام مواردی که بیان شد متوجه شدیم که درک همسر بسیار مهم بوده و زن و شوهر باید مهارت درک متقابل را داشته باشند. زیرا در صورتی شما می تواند از شر تمامی مشکلات زناشویی خلاص شوید که بتوانید همسرتان را درک کنید. حال در ادامه با ما همراه باشید که به صورت کامل شما را با تکنیک هایی که به درک متقابل کمک می کند آشنا کنیم.
هوشیارانه صحبت کنید
منظور از آگاهانه صحبت کردن این است که شما در هنگام صحبت با همسرتان به گونه ای باید از واژه ها و کلمات استفاده کنید که موجب ایجاد حالت تدافعی در او نشوید. چرا که تمامی کلمات دارای انرژی هستند و اگر شما به طور اشتباه از واژه نادرستی استفاده کنید موجب می شوید تا او از شما ناراحت شود و تمایلی به ادامه صحبت با شما نداشته باشد. از این رو اگر شما بتوانید مهارت خوب صحبت کردن را یاد بگیرید می توانید به شنونده کمک کنید تا بهتر شما را درک کند و در نتیجه حالت تدافعی به خود نمی گیرد و به شما حمله نمی کند.
استفاده کردن از عبارت من
زمانی که شما از کلمه ”من” استفاده می کنید در واقع احساسات، ادراکات و تجربیات خودتان را نشان می دهید. از این رو اگر شما در هنگام صحبت با همسرتان از کلمه ”شما” استفاده کنید موجب می شود تا نتیجه برعکس حاصل شود.
چرا که در این صورت شما در حال نشانه رفتن به سمت احساسات و رفتار همسرتان هستید. بنابراین توجه داشته باشید که اگر شما انگشت نشانه را به سمت هر کسی بگیرید در واقع ۳ انگشت به سمت شما نشانه می رود. به عنوان مثال همسرتان به شما می گوید که ”خیلی ناراحت شدم که چندین ساعت در رستوران منتظرت ماندم و در جواب همسرش به او بگوید که مگر تو متوجه نیستی که من باید تا دیر وقت در اداره کار کنم و برنامه های روز بعد را آماده کنم”!
این روش صحبت کردن کاملا اشتباه و غیر هوشمندانه است و موجب می شود تا فرد مقابل به شما حمله کند. حالا ما به شما آموزش می دهید که چگونه یک مکالمه هوشمندانه با همسرتان داشته باشید. بهتر بود که خانم به همسرش بگوید ای کاش به موقع به رستوران آمده بودی. دیدی که زن و شوهرهای دیگر در کنار هم نشسته بودند و خیلی شاد و خوشحال بودند و باعث شد تا من احساس بازنده بودن بکنم و به شدت احساس تنهایی می کردم. شما باید با همسرتان ارتباط برقرار کنید و حتی زمینه های مشترک با او پیدا کنید.
احتمالا در چنین مواردی همسرتان به شما می گوید که می دانم تنها نشستن بر سر میزی که رزرو شده است چقدر به آدم حس بدی می دهد. خیلی ازت عذر می خواهم و واقعا متاسفم، سعی می کنم از این به بعد حواسم به این موضوع باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به پکیج درمان اختلالات شخصیت در ازدواج مراجعه فرمایید.
بر روی یک موضوع متمرکز شوید
در هنگامی که عصبانی هستید شاید فکر کنید که می توانید تمام مشکلات را به یک باره مطرح کنید و تمام احساسات خودتان را بیرون بریزید. چرا که فکر می کنید قابلیت چنین کاری را دارید که در همین یک ساعت تمام مشکلاتی که وجود دارد را با همسرتان در میان بگذارید. شما باید به این موضوع فکر کنید که آیا همسرتان هم قابلیت دریافت بمباران شدن این حجم از اطلاعات را دارد یا خیر.
به یاد داشته باشید که اگر شما به صورت ترکیبی تمام مشکلات را یکجا به همسرتان بگویید قطعا او هیچ چیزی از حرف هاش شما را درک نمی کند و در نتیجه احتمال حل شدن مشکلات نیز کاهش می یابد. در عوض باید تلاش کنید که بر روی یک موضوع تمرکز کنید و به صورتی توصیفی تمام ابعاد آن را مورد بررسی قرار دهید.
محافظت از شخصیت همسر
باید بپذیرید که شما در هر صورتی تحت تاثیر گذشته همسرتان هستید. از طرفی او نیز نسبت به این موضوع بسیار حساس است و اگر شما به این مورد توجه نکنید و در زمان گفتگو پای دیگران و جریان های گذشته را به میان آورید موجب می شود تا دعوای بزرگی بین شما آغاز شود و در نتیجه نه شما و نه همسرتان حرف یکدیگر را متوجه نمی شود و در نهایت مشکل شما حل نمی شود.
شناخت همسر
زمانی که شما بعد از مدتی آشنایی می توانید یک نفر را بشناسید به شما کمک می کند تا بتوانید رابطه تان را بهبود بخشید. البته این موضوع طرف دیگری هم دارد که اگر فرد مهارت درک متقابل را نداشته باشد می تواند انگشت اتهام را همواره به سمت طرف مقابل بگیرد و در نتیجه رابطه شان را دچار آشوب کند.
زیرا زمانی که شما به خوبی یکدیگر را می شناسید و از تمام رازهای هم با خبر هستید می توانید به رابطه تان کمک کنید یا آن را به کلی خراب کنید. در چنین شرایطی اگر شما آگاه باشید قطعا روش اول را انتخاب می کنید و به بهبود رابطه تان کمک می کنید و اگر شما بخواهید روش دوم را انتخاب کنید چیزی جز تخریب رابطه تان وجود ندارد. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله علت بی توجهی در زنان را بخوانید.
بنابراین باید به یاد داشته باشید که نحوه صحبت شما با همسرتان بسیار مهم است و می توانید موجب بهبود یا تخریب یک رابطه شود. از این رو لازم است تا تمام افراد مهارت گفتگوی سالم را بیاموزند تا بتوانند با یکدیگر رابطه خوبی داشته باشند.
بهبود رابطه خود با همسر
زمانی که زوجین رابطه خوبی با یکدیگر داشته باشند به راحتی می توانند همدیگر را درک کنند. زیرا ارتباط سالم می تواند درک بین شما را تقویت کند و در بسیاری موارد موجب رفع اختلافات زناشویی می شود. این کار عشق بین زوجین را افزایش می دهد و در نتیجه پیوند عاطفی زن و مرد به طور شگفت انگیزی قوی می گردد.
به دنبال داشتن ارتباط خود شما شاهد ایجاد تفاهم با همسرتان هستید و در نتیجه روابط خوب و شاد و سالم وارد زندگی شما می شود. این در حالی است که دعوا، جر و بحث و مشاجره با همسر چیزی جز تخریب روابط را با خودش به همراه ندارد.
بنابراین شما باید بدانید که برخورد درست و صحیح با همسر در حین گفتگو به شما کمک می کند تا به سمت خوشبختی پیش بروید. توجه داشته باشید که شما قادر هستید تا هر نوع اختلاف و مشکلی را به راحتی به سمت آرامش سوق دهید تا خیلی سریع تر حل شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به کارگاه آموزش ازدواج موفق مراجعه نمایید.
این کار شما می تواند آرامش را وارد زندگی تان کند و در نتیجه محبت بیشتری در زندگی شما موج خواهد زد. شوهر باید بداند که هرگز اجازه ندارد در مقابل دیگر همسرش را مسخره کند یا با طعنه و کنایه با او صحبت کند. هر یک از زوجین باید وظیفه خودشان بدانند که مراقب ادب و احترامشان باشند و از این طریق خانه شان را سرشار از شادی و خوشبختی کنند.
برقراری رابطه دوستانه با همسر
زمانی که در زندگیتان با شما و همسرتان رابطه دوستانه برقرار شود می توانید به راحتی مشکلات خودتان را بیان نمایید. چرا که اگر توجه کرده باشید چون بعضی از زوجین روابط خوبی با هم ندارند نمی توانند مشکلاتشان را با هم در میان بگذارند و از این رو موضوع را به دوستشان بیان می کنند اما از گفتنش به همسرشان امتناع می کنند.
یا برخی مواقع ممکن است کارهای مخفیانه زیادی انجام دهد که دوستش از آنها با خبر باشد ولی همسرش نداند که او در حال انجام چه کارهایی است. تمام این موارد در زمانی ایجاد می شود که زوجین با یکدیگر روابط دوستانه نداشته باشند. بنابراین نگرش دوست بودن با همسر به شما کمک می کند تا بتوانید رابطه خوبی با یکدیگر داشته باشید و در گفتن مشکلات به یکدیگر هیچ ترس و هراسی نداشته باشید.
اعتماد به همسر
در زندگی زناشویی بسیار مهم است که زوجین یکدیگر را درک کنند تا از این طریق بتوانند شادی و خوشبختی را وارد زندگی شان کنند. چرا که درک همسر رابطه مستقیمی با اعتماد متقابل با یکدیگر دارد. به یاد داشته باشید که زن و شوهر باید آنقدر با یکدیگر راحت باشند که بتواند در رابطه با هر موضوعی با هم گفتگو کنند.
به عنوان مثال باید بدانید که اعتماد متقابل موجب می شود تا زوجین یکدیگر را درک کنند و در نتیجه با صراحت تمام تمام مشکلاتشان مانند مسائل مادی، احساسات جنسی و پاسخ های مربوط به تمام سوء تفاهم ها را با هم در میان بگذارند.
شایان ذکر است که دروغگویی از سمومی است که می تواند به کلی اعتماد میان زوجین را به نابودی بکشاند و در نتیجه تفرقه ای بین زن و شوهرها ایجاد می شود. چرا که اگر شما نتوانید به شریک زندگی تان اعتماد کنید اصلا حرف های او را باور نمی کنید و قادر نیستید تا یکدیگر را درک کنید.
ارزش دادن به علایق یکدیگر
بین زوجین همواره نگرش ها و علایق مشترکی وجود دارد که نیاز است تا از آن ها با خبر باشند. زیرا شوهر باید بداند همسرش به چه چیزهایی علاقه دارد و از چه چیزهایی بدش می آید تا از این طریق بتواند رابطه خوبی با او ایجاد کند.
یک مرد باید به علایق همسرش احترام بگذارد و به آنها ارزش بدهد. زیرا اگر یک زن به علایق زن بها ندهد باعث ناراحتی و پژمردگی همسرش می شود و در نتیجه رابطه میان آنها دچار آسیب می شود. در مقابل اگر زن به شدت شوهرش را محدود کند و به او اجازه ندهد کارهایی که دوست دارد را انجام دهید نیز می تواند باعث ایجاد کشمکش و دغدغه های زناشویی شود. بنابراین تمام زن و مردها باید بدانند که احترام به علایق یکدیگر بسیار مهم است و شما باید به خوبی مهارت های ویژه زندگی زناشویی را فرا بگیرید.
عدم برخورد مطیعانه
شایان ذکر است که در زندگی زناشویی نه زن و نه مرد نباید رفتارهای مطیعانه از خودشان نشان دهند. چرا که تمام آن چیزی که در زندگی زوجین حائز اهمیت است وجود تفاهم و سازگاری است که می تواند زندگی افراد را به سمت خوشبختی سوق دهد. زن و شوهر از طریق برخورد مناسب با یکدیگر می توانند یکدیگر را به خوبی درک کنند و به تفاهم و سازش برسند.
چرا که رفتارهای سالم و محترمانه و عشق و درک میان زوجین می تواند شادی و نشاط را وارد زندگی زناشویی کند و باعث شود تا زن و شوهر کیفیت بالای زندگی زناشویی را تجربه کنند.