درمان سوگ در کودکان – بایدها و نباید های رفتار با کودک غم دیده

درمان سوگ در کودکان - بایدها و نباید های رفتار با کودک غم دیده

یکی از موضوعات که باید به آن توجه نمود درمان سوگ در کودکان است،گروه برنا اندیشان در این بخش تصمیم دارد تا موضوعی با عنوان درمان سوگ در کودکان – بایدها و نباید های رفتار با کودک غم دیده را با شما عزیزان در میان بگذارد.

درمان سوگ در کودکان – بایدها و نباید های رفتار با کودک غم دیده

در مقاله درمان سوگ در کودکان – بایدها و نباید های رفتار با کودک غم دیده گفته میشود که با کودکان در سنین 6-9 ساله چگونه باید برخورد کرد و چگونه باید موضوع را با او مطرح کرد.

چگونه به یک کودک بگوییم که یکی از بستگان و عزیزانش فوت کرده است؟

در این مقاله درباره ی بایدها و نباید های رفتار با کودک غم دیده گفته می شود و گفته میشود که با کودکان در سنین 6-9 ساله چگونه باید برخورد کرد و چگونه باید موضوع را با او مطرح کرد.

غم از دست دادن عزیز برای انسان ها از فشارهای روحی بزرگی است که تحمل و هضم آن سخت است و از مسائلی است که تا مدت ها به یاد میماند اما سخت تر از آن برای کودک است و بسیار پیچیده است که برای کودک توضیح داد . حواستان باشد که الان در ذهن خود تصور نکنید که خب کار بسیار راحتی است و لازم نیست که حقیقت ماجرا را به کودک گفت و هنگامی که بزرگ شد به او میگوییم ، یا او که حواسش نیست که یکی از عزیزانش دیگر نیست و آن را از دست داده یا اینکه ممکن است پیش خود فکر کنید او که نمیداند مردن چیست پس خیلی ناراحت نمیشود و میتونیم خیلی مستقیم بهش بگیم.

درمان سوگ و داغدیدگی در کودکان

الان ممکن است پیش خودتون بگین که :

آیا اصن لازم است که به کودک بگیم یا نه؟

در چه صورتی میتونیم بگیم؟

در چه صورتی نگیم؟

چجوری بهش بگیم که ناراحت نشه ؟

اگه ناراحت شد چجوری باش رفتار کنیم؟

سر خاکسپاری ببریمش ؟

و……. سوالات دیگر

بگیم یا نگیم؟


پیشنهاد ویژه : پکیج آموزش درمان سوگ و داغدیدگی


ازونجایی که کودکان در همان سنین کم دروغ گرفتن ، تصورات اشتباه و خرافات و غیره را یاد میگیرند و در ذهنشان تثبیت میشود و ممکن است با عقاید دیگر که ممکن است در سنین بالاتر در کتاب ها ، رسانه ها وافرادی که در جامعه با آن ها ارتباط دارد یا ارتباط میگیرد تشدید بشه یا کنترل بشه و یا ترکیب بشه و یک ذهنیت و تصورات اشتباه و غلطی شکل بگیرد و به آن باور داشته باشد و به بیراهه کشیده شود. پس اگر میخواین بدونین که باید بگید یا نه باید اول  کاملا با فرزندتون و خلق و خوی او آشنا باشید و ببینید درک ، فهم و نوع نگاه او به جهان اطرافش چقدر است ، آیا معنا و مفهوم مردن را میفهمد یا خیر ، اگر متوجه نمیشود و نمیفهمد لازم نیست برای او توضیح دهید و بگویید و هنگامی که به سنی رسید که توانایی درک کردن رو پیدا کرد به او به آرامی بگویید و برایش داستان و دروغ نبافید و حقایق و دلایل پزشکی  و طبیعی رو به او بگویید و توضیح منطقی مرگ فرد را برایش توضیح دهید ….اما اگر متوجه میشود و میفهمد و درک میکند در ادامه بهتون میگم چجوری بهش بگید.

سوگ و داغدیدگی در کودکان چه مراحلی دارد

در چه صورتی میتونیم بهش بگیم؟

باید اول ببینید کودک چه دیدگاه ونگاهی به این مسائل دارد آیا معنا و مفهموم مرگ را درک میکند و میفهمد یا خیر اگر میداند که باید بدونید چجور بهش بگید و اگر خیر که فعلا نیاز نیست که به او بگویید و هنگامی که بزرگتر شد حقیقت را بدون هیچ کم و کاستی برای او مطرح کنید و برایش توضیح دهید.

چجوری بهش بگیم که ناراحت نشه ؟

1-ابتدا با آرامی برای یک قصه و داستان همانند اتفاقی که برای خودش افتاه برایش تعریف کنید.

2-به صورت غیر مستقیم به او کمک کنید تا خود را در ذهنش در همجین فضایی تصور کند.

3-بگذارید یک روز کامل بگذرد و داستانی که برایش گفتید در ذهنش بشیند و در ذهن خودش راجب به داستان فکر کند.

4-در داستان راهکارهایی را غیر مستقیم برایش بگید ، راهکارهایی که برای کنار آمدن با مسدله ی پیش اومده مناسب و کاربردی هستند.

5-به عنوان مثال از او بپرسید: اگر مادربزرگ توام بمیره تو چیکار میکنی؟ و بعد از اینکه جواب داد بهش بگید اشکال نداره که و بعد برایش توضیح دهید که انسان ها اتفاقی برای بدنشان پیش می آید و پیر میشوند و ممکن است اتفاقاتی پیش بیاید که دیگر پیش ما نباشند و نتوانیم دیگر آن ها را ببنییم.

6-به او بگوییم که فقط خانواده ما نیست که این اتفاق باریش افتاده ، همه ی آدم های دنیا هم از این اتفاقات رو تجربه میکنند( توجه داشته باشید با زبان صمیمانه و قابل مفهوم و در سطح فهم کودک با او صحبت کنید.)

مراحل درمان سوگ در کودکان

اگه ناراحت شد چجوری باش رفتار کنیم؟

1-اصلا تحت هیچ شرایطی از ناراحتی و گریه و اشک اون جلوگیری نکنید و او را در آغوش بگیرید و هیچی نگویید .

2-حتما کسی باید به او این موضوع را بگوید که کودک با او احساس صمیمیت و همدلی بیشتری میکند  و او را بسیار دوست دارد

3-سعی نکنید که در آن لحظه او را سرگرم بازی و سرگرمی و خوراکی کنید زیرا ناراحتی اش را بیشتر میکنید.

4-سعی کنید بعد از ابراز ناراحتی اش او را به یک مکان آرام ببرید و او را سرگرم کنید.

5-او را برای خاکسپاری نبرید زیرا در آن موقع همه در حال گریه هستند و حال خوبی ندارند و کسی توجه کافی را نمیتواند به کودک و احساسات آن داشته باشد و در این صورت به کودک لطمه وارد میشود و ممکن است صحنه های خوبی را نبیند و مناسب سنش نباشد.

6-به او دروغ نگویید.

7-حقیقت را به او بگویید و توضیح دهید که دلایل پزشکی که باعث شدن چه هستند .

8-همچنین دلایل معنوی هم برای او توضیح دهید که خداوند مقدور کرده که انسان ها تا یک زمانی میتوانند زنده باشند.

9-به او نگویید که  او رفته پیش خداوند و خدا آن را برده پیش خودش و یک سری خرافات دیگر ، هرگز به او دروغ نگویید ، زیرا با این حرف ها کودک میترسد و فکر میکند خداوند به ناحق او را ازش گرفته است و حقش گرفته شده است.

10-بعد از خاکسپاری و بقیه کارها ، او را به مزار فرد فوت شده ببرید تا با واقعیت رو به رو شود و بگویید اینجا خوابیده است و اگربا او حرفی بزنی میتواند صدای تو را میشنود.

11- با او عکس هاس قدیمی و خاطرات را مرور کنید و به او بگویید که خیلی تو را دوست داشت وهنوز هم دوستت دارد و میتواند تو را ببیند در اطراف تو هنوز وجود دارد و هنوز هم تو را دوست دارد.

دسته‌بندی‌ها