ورزش کردن برای انسان بسیار مفید بوده و همواره باید در برنامه های خود زمانی را برای ورزش در نظر بگیریم و هرگز نباید از ورزش غافل شویم، در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان علت های وابستگی به ورزش بدنسازی و گرایش افراد به بدنسازی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم که چرا این ورزش در برخی جاها طرفداران زیادی داشته و تعداد زیادی از افراد در این ورزش فعالیت می کنند، پس تا انتهای مقاله با برنا اندیشان همراه باشید.
علت های وابستگی به ورزش بدنسازی و گرایش افراد به بدنسازی
در مقاله علت های وابستگی به ورزش بدنسازی و گرایش افراد به بدنسازی با توجه به تحقیقاتی که در این مورد انجام شده است به صورت علمی دلایل وابستگی افراد به بدنسازی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نگاهی کوتاه به وابستگی به ورزش بدن سازی
وابستگی به ورزش توسط دکتر هدر هاوزنبلانس در دانشگاه فلوریدا و دکتر دانیل سیمونز داونز در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا مورد بررسی قرار گرفته است: اشتیاق به ورزش که منجر به فعالیت بدنی بیش از حد غیر قابل کنترل می شود و در بررسی ها علائم فیزیولوژیکی و روانشناختی خودشان را بروز داده اند.
با این حال، در طی ارزیابی به اعتیاد به ورزش بدنسازی چندین نتایج مربوط به موارد ناسازگاری ظاهر شد. محتمل ترین موضوع ممکن است به دو مورد زیر مرتبط باشد یعنی ابزاری که در بررسی اعتیاد و یا وابستگی به بدنسازی استفاده می شود و مورد دوم این هست که جمعیت افراد مورد مطالعه چه کسانی هستند از جمله این واقعیت که اندازه این نمونه ها در مقایسه با سایر مطالعات مربوطه و سایر رفتارهای احتمالی اعتیاد آور معمولا بسیار کوچک است.
یکی از مشاهدات جالب در مورد اعتیاد به ورزش ها از جمله بدنسازی به افکار افراد در مورد تصویری که از بدن خود دارند و چه نقشی در این اعتیاد به ورزش می تواند ایفا کند بستگی دارد.
از نظر بررسی تصویری بدن، محققان گفته اند مردان در جامعه غربی یک سری مسائل در مورد بدن ایجاد کرده اند که آنها یک انگیزه برای ساخت عضله داشته باشند تا از نظر جامعه بدنشان مورد قبول واقع شود. همه بدنسازان فقط برای داشتن هیکل خوب ورزش نمیکنند با این حال کسانی که بدنسازی میکنند و میخواهند عزت نفسشان را بالا ببرند و تصویر بدنی خوبی داشته باشند ممکن است بیشتر درمعرض ورزش های زیادی و اختلالات وسواسی در خوردن داشته باشند.
پیشنهاد ویژه : پکیج فیلم آموزش کامل ورزش بدنسازی
با این حال، تا به امروز یافته های تحقیقی تا حدی بی نتیجه بوده است.
آیا ورزش بدنسازی خوب است؟
ابزارهای مختلفی برای ارزیابی اعتیاد به ورزش در دسترس است. با این حال، آنها یا در تحقیقات به ندرت پذیرفته می شوند یا هدف آنها نوع خاصی از فعالیت بدنی، مانند بدن سازی است. به عنوان مثال ، مقیاس وابستگی به بدن سازی (BDS) توسط دکتر دیو اسمیت (دانشگاه چستر) به طور خاص برای ارزیابی آموزش اجباری در بدن سازی و وزنه برداری ایجاد شده است و در تعدادی از مطالعات بعدی وی تأیید شده است. BDS شامل سه زیر مقیاس است: (i) وابستگی اجتماعی (نیاز به حضور در سالن ورزشی)، (ii) وابستگی به آموزش (اجبار به تمرین) و (III) وابستگی به تسلط (نیاز به کنترل آموزش).
تا همین اواخر مشخص نبود که آیا در شیوع وابستگی به ورزش در بین انواع مختلف وزنه برداری (مانند بدنسازان ، وزنه برداران و وزنه برداری تناسب اندام) تفاوتی وجود دارد ، حتی اگر برخی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این گروه های متمایز متفاوت هستند مانند انگیزه های وزنه برداری. یکی از بهترین مطالعات بررسی این موضوع توسط دکتر بروس هیل و همکارانش (بخش حرکت شناسی ، ایالت پن- برکس، ایالات متحده آمریکا) انجام شد. آنها در مقیاس وابستگی به ورزش (EDS) ، مقیاس وابستگی بدن سازی (BDS) و مقیاس Drive for Muscularity (DMS) 146 وزنه بردار (59 بدنساز، 47 پاورلیفتینگ و 40 تناسب اندام کار) را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که بدنسازان و پاورلیفتینگ کارها به طور قابل توجهی بالاتر از تناسب اندام کاران در مقیاس EDS و BDS بودند. در مقابل، مشخص شد که بلند کردن وزنه های سنگین در DMS نسبت به بدنسازان به طور قابل توجهی جایگاه بالاتری دارد.
آنها ادعا می کنند که نتایج آنها حاکی از آن است که وابستگی به ورزش ممکن است مستقیماً با انگیزه عضلانی بودن بدن ارتباط داشته باشد. فقط برای پیچیدگی بیشتر مسائل، برخی از مطالعات اخیر وجود دارد که نشان می دهد بدشکل بودن عضلات یکی از انگیزه ها برای وابستگی به ورزش می باشد.