آموزش نقاشی با پاستل از سطح پایه تا پیشرفته

نوع فایل
Mp4
حجم فایل
1.3 گیگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

هنر نقاشی و طراحی تاریخچه طولانی داشته و افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند می دانند روش های مختلفی برای طراحی وجود دارد. یکی از این روش ها نقاشی با پاستل است که در واقع با پاستل که از پودر رنگدانه تهیه شده است می توانیم طرح هایی زیبایی را خلق کنیم. با توجه به میزان علاقه مندی که در این زمینه وجود دارد بر آن شدیم تا در این قسمت از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان یکی دیگر از بسته های آموزشی با عنوان پکیج آموزش نقاشی با پاستل از سطح پایه تا پیشرفته را در اختیار شما علاقه مندان به سبک های مختلف نقاشی و طراحی قرار دهیم.

پکیج آموزش نقاشی با پاستل از سطح پایه تا پیشرفته

نقاشی با پاستل به شما کمک می کند تا بهترین طرح هایی که دوست دارید را ایجاد کرده و خیلی زیبا به نقاشی و طراحی پرداخته و نقاشی های شما بسیار خیره کننده شود.

آشنایی با پاستل

پاستل (pastel) یا گچ رنگ خمیره‌ای از ماده‌های رنگی آمیخته با گچ و صمغ است که به‌صورت چوبچه درآمده‌است.

آموزش صفر تا صد نقاشی به وسیله پاستل

پکیج آموزش نقاشی با پاستل

واژه پاستل از «پاستِلّو» در زبان ایتالیایی، به معنای خمیر به دست آمده و پاستل به معنای خمیر مداد رنگی است؛ اما در واقع پاستل یک ابزار هنری برای طراحی و تشکیل‌شده از پودر خالص رنگدانه و چسباننده است.

رنگدانه‌های مورد استفاده در گچ رنگ همان‌هایی است که در ساخت دیگر وسایل رنگ‌آمیزی همانند رنگ و روغن به کار برده می‌شوند.

پاستل چیست؟

پاستل از رنگدانه های پودری به هم چسبیده ای درست شده است که به خاطر مات و نرم بودنش اغلب برای طراحی چهره استفاده می شود. پاستل یکی از ابزارهای پرکاربرد در هنر نقاشی است. یکی از مزیت های پاستل این است که می توانید آن را به همراه گواش، آبرنگ و بقیه رنگ های چسبی هم به کار ببرید. خدا را شکر در هنر نقاشی دست تان باز است! مثلا می توانید از این رنگ هایی که نام بردیم به عنوان رنگ زمینه استفاده کنید و به کمک قشر نازکی از پاستل برای تغییر رنگ آن استفاده کنید.


پیشنهاد ویژه : فیلم آموزش کامل طراحی با خودکار


بر خلاف سایر رنگ‌های مایع، سرعت و احتمال تخریب و از بین رفتن رنگ‌های پاستل در صورت تماس با سطح نقاشی، بسیار زیاد است. در این حالت می‌توان پس از اتمام نقاشی از اسپری فیکساتیو استفاده کرد.

شروع نقاشی با پاستل

پاستل های قلمی نرم در جابه جایی ها کثیف می شوند، پس پیش از رنگ آمیزی باید آنها را با پارچه تمیز کنید.انتخاب یک سطح با ته رنگ بهتر از سفید خالص است.

می توانید این کاغذها را به صورت آماده تهیه نموده و یا با استفاده از اکرلیک یا آبرنگ اندکی رنگ آن را تغییر دهید.برای جلوگیری از محو شدن و یا لکه دار شدن می توانید در حین طراحی از فیکساتیو در محل مشخص استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که استفاده ی بیش از حد از فیکساتیو در نهایت منجر به کدر و تیره شدن کار خواهد شد.این کار را بر روی نقاشی های مختلف تمرین و تکرار کنید.

نقاشی پاستل در طرح های زیبا و خیره کننده

در هر هنری یادگیری تکنیک های اصلی آن می تواند در نتیجه کار بسیار اثر بخش باشد در نقاشی پاستل نیز در کنار تمرین و کسب مهارت لازم، برای خلق اثری زیبا نیازمند آشنایی تکنیک های آن خواهید بود. شش تکنیک مهم برای نقاشی پاستیل وجود دارد که با به کارگیری این تکنیک ها، طرحی که می خواهید بکشید قطعا زیباتر خواهد شد.

یکی از تکنیک های حائز اهمیت که در نقاشی پاستیل می توان به ان اشاره کرد استفاده از پاستیل در هنگام نقاشی به شکل مداد می باشد که همانند مداد می توان آن را در دست بگیرید و با نوک، بدنه و یا بخش های تیز پاستل، بخش های مختلف نقاشی و ریزه کاری های طرح مدنظر خود را پیاده و ترسیم کنید.

ایجاد سایه یا هاشور زدن، ترکیب رنگ ها، داستنیگ و اسکامبلینگ، ایجاد لایه های از رنگ بر روی همدیگر و براق کردن از تکنیک های دیگر نقاشی پاستل است که با فراگیری این تکنیک ها می توان این سبک از نقاشی را به خوبی انجام داد و آثار ارزشمند و خیره کننده ای را خلق کرد.

کاغذهای مناسب نقاشی با پاستل

کاغذهایی که برای نقاشی با پاستل مورد استفاده قرار می‌گیرند، بافت‌ها و وزن‌های متفاوت و بسیاری دارند اما در مجموع از کاغذهایی که برای نقاشی با اکریلیک یا آبرنگ انتخاب می‌شوند، زبرتر و ناهموار تر هستند، زیرا پاستل به راحتی و به‌طور کامل به صفحه‌های صاف نمی‌چسبد.

کاغذهای پاستل همچنین رنگ‌های متنوعی نیز دارند و دلیل انتخاب کاغذ رنگی برای نقاشی با پاستل، میزان اشباع و چگالی عالی آن‌ها است.

انواع پاستل ها

انواع پاستل‌های روغنی و مدادهای شمعی به شکل قلمی و استوانه‌ای هستند و از رنگدانه به اضافه روغن‌های گیاهی، که به آن‌ها خاصیت چسبندگی می‌بخشد، تشکیل شده‌اند. بعضی از لوله‌های استوانه‌ای نرم‌تر از بقیه هستند که این به دلیل تفاوت‌های کمی است که در ترکیبات آن‌ها وجود دارد؛ از این جهت کیفیت رنگ پاستل نیز رابطهٔ مستقیمی با استفاده از رنگ‌دانه‌های طبیعی دارد.

پاستل‌ها در چهار نوع وجود دارند: سخت، نرم، مدادی و روغنی. نرمی و سختی این ماده به میزان چسب مورد استفاده بستگی دارد.

پاستل‌های نرم، چسب کمتر و رنگدانه بیشتری دارند. آن‌ها معمولاً شکل استوانه ای دارند. این نوع شکل سنتی پاستل است و بیشتر از انواع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. آن‌ها شامل مقدار زیادی رنگدانه هستند که با حداقل چسب ممکن در کنار هم قرار گرفته‌اند. شکنندگی و بافت نرم آن‌ها باعث می‌شود که به خوبی ترکیب شوند. پاستل‌های نرم در طیف وسیع تری از رنگ نسبت به دیگر پاستل‌ها موجود است.

پاستل‌های سخت معمولاً مستطیلی و دارای چسب بیشتری هستند. این پاستل‌ها از همان مواد تشکیل دهندهٔ نوع نرم ساخته می‌شوند با این تفاوت که دارای چسب بیشتر و رنگ دانهٔ کمتری هستند. می‌توان از نوع سخت آن برای طراحی یک نقاشی به‌طور کامل نیز استفاده کرد اما معمولاً هنرمندان از ترکیب پاستل نرم و سخت استفاده می‌کنند. پاستل نرم به راحتی روی کاغذ اثر رنگ می‌گذارد و به آسانی مخلوط می‌شود در حالی که پاستل‌های سخت برای کشیدن جزئیات دقیق مناسب هستند.

فیلم آموزش قدم به قدم نقاشی با پاستل

دوره جامع آموزش نقاشی با پاستل

پاستل‌های مدادی در چوب محصور شده‌اند و باعث می‌شوند به هم ریختگی کمتر باشد و در عین حال، جزئیات به خوبی طراحی شوند. آن‌ها به سادگی با پاستل‌های نرم و سخت مخلوط می‌شوند. این نوع پاستل به شکل مداد است و برای طراحی جزئیات ریز و دقیق مناسب است.

تاریخچه نقاشی پاستل

پاستل از زمان رنسانس توسط هنرمندان استفاده می‌شد و در قرن ۱۸ محبوبیت قابل توجهی بدست آورد. در این زمان هنرمندان مشهور از پاستل به عنوان پایهٔ کار خود استفاده کردند.

تفاوت پاستل و مداد شمعی

به‌طور کلی مداد شمعی و پاستل روغنی را در یک گروه از ابزار نقاشی دسته‌بندی می‌کنند، ولی با کمی تفاوت در ترکیبات، دارای تفاوت‌هایی هستند.

پاستل‌های روغنی، بیشتر خمیری هستند و نرم‌تر روی مقوا می‌نشینند و پوشانندگی بیشتر و بهتری دارند؛ ولی مدادهای شمعی، چرب‌تر و شمعی (مومی) هستند و در برابر رنگ‌های حلال در آب از خود مقاومت بیشتری نشان می‌دهند.

آشنایی با روش های نقاشی پاستل

دو روش عمده برای کار با پاستل وجود دارد. روش خشک و روش خیس. در روش خشک که رایجتر است تُنهای رنگی با پهنای پاستل بروی زمینه زده میشود. رنگهای پاستل را نمیتوان بصورت لایه لایه خیلی روی یکدیگر زد. چون کدر و مات میشوند. همچنین رنگها روی زمینه خیلی خوب با یکدیگر مخلوط نمیشوند.

در کار با پاستل هرچه تعداد و تنوع رنگ های مورد استفاده تان بیشتر باشد بهتر است. میتوان با انگشت یا محو کن قسمتهایی از نقاشی را که نیاز دارد، محو و نرم نمود. زمینه های پرزدار و زبر برای کار با پاستل مناسب ترند و رنگهای پاستل که مات و ظریف میباشند روی این سطوح بهتر قرار گرفته و مینشینند.

در روش خیس به پاستل آب میزنند و رنگ را با قلم مو روی کاغذ میمالند. کار با این روش برای مبتدی ها دشوار است. باید دقت داشت که رنگها در اثر خیس شدن تیره تر میشوند.

با وجود این که از پاستل میتوان به عنوان یک مدیوم خیس نیز استفاده کرد اما به طور کلی طبیعت مدیوم پاستل یک طبیعت خشک می باشد، به این معنی که اکثرا از پاستل به عنوان یک ابزار در دسته بندی نقاشی خشک با پایه چسب استفاده می شود.

مشتاقان یادگیری پاستل می باید روش های گوناگون نقاشی با این متریال از قبیل سبک سنتی آن که همان تکنیک خشک است و یا سبک مرطوب و تکنیک های ترکیب کردن، اسکامبل کردن (اضافه کردن لایه های خیلی ظریف و کدر در جهت نرم تر کردن یا دادن افکت به اثر پاستل)، گلیز کردن (مفهوم گلیز کردن در پاستل با رنگ روغن متفاوت می باشد)، هاشور زنی، هاشور زنی متقاطع، و پرکردن را در جهت ارائه یک اثر قابل قبول به خوبی فرابگیرند.

اکثر تکنیک های یاد شده در زیر دسته بندی تکنیک لایه گذاری قرار می گیرند، بدین صورت که یک لایه بر روی لایه دیگر یا داخل لایه دیگر قرار می گیرد. تکنیکهای مرطوب، فیکس سازی، سایه های نرم و سخت، برس کشی در ارائه یک اثر قابل قبول نقش پررنگی دارند. اینها تکنیکهای پایه پاستل می باشند و هر کس که تمایل به یاد گیری و پیشرفت در این زمینه دارد، فراگیری گیری این تکنیکها از نکات ضروری و الزامی می باشد.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.