پکیج آموزش تزریقات ویژه پرستاری

نوع فایل
PDF
حجم فایل
20 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

آموزش تزریقات یکی از مهارت هایی است که هر پرستاری باید آن را بداند و همچنین افراد عادی نیز می توانند به خوبی آن را یاد بگیرند. در واقع در زمان هایی ممکن است نیاز باشد تا برای فردی تزریقات را انجام دهید. به یاد داشته باشید که هر نوع تزریقی باید توسط افراد خبره و متخصص انجام شود و فردی که اجازه این کار را ندارد به هیچ وجه نباید اقدام به انجام تزریقات کند.

در این قسمت از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از بهترین پکیج های آموزش پزشکی با عنوان بسته آموزش تزریقات ویژه پرستاری را در اختیار شما افراد علاقه مند به علم پزشکی قرار دهیم.

دوره جامع آموزش تزریقات

زمانی که شما به پزشک مراجعه می کنید ممکن است برای شما داروهایی را تجویز کند که شامل آمپول و سایر موارد باشد. در این میان لازم است بدانید که برخی از داروها نیاز به تزریق دارند و این کار توسط فرد پرستار یا تزریقات چی انجام می شود.

آموزش تزریقات به شما کمک می کند تا مهارت های پزشکی تان را انجام دهید و هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی با انواع تزریقات و نحوه انجام آن آشنا شوید. بنابراین اگر شما قصد دارید تا به صورت تخصصی تزریقات را یاد بگیرید پیشنهاد می شود تا از این قسمت از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان پکیج کامل آموزش تزریقات ویژه پرستاری را دریافت نمایید. پیشنهاد می شود تا به پکیج آموزش تفسیر برگه آزمایش مراجعه فرمایید.

آشنایی با تزریقات

همانطور که می دانید بسیاری از افراد در سنین مختلف از انجام تزریقات هراس دارند. اما در بسیاری مواقع انجام تزریقات ضروری بوده و لازم است تا توسط فردی متخصص انجام شود. به عنوان مثال ممکن است لازم باشد تا فرد مسکن و یا یک ویتامین را به صورت تزریقی مصرف کند و یا عده ای از افراد به طور روزانه نیاز به تزریق انسولین دارند.

دوره جامع آموزش تزریقات به صورت صفر تا ۱۰۰

تزریق چیست؟

به ورود داروی مایع استریل شده به درون بافت های بدن توسط سرنگ یا سورن تزریق گفته می شود. شایان ذکر است اکثر افرادی که به پزشک مراجعه کرده اند قطعا به شکل های مختلف تزریق را تجربه کرده اند. به عنوان مثال در دوران کودکی برای درمان بسیاری از بیماری ها تزریقات را انجام داده اند.

حتی باید اشاره شود که تمامی واکسن ها توسط عمل تزریقات وارد بدن انسان می شود. به یاد داشته باشید که تزریقات معمولات برای داروهایی استفاده می شود که به تاثیر سریع در بدن نیاز دارند و یا نباید توسط دستگاه گوارش هضم شوند.

آشنایی با انواع تزریقات

لازم به ذکر است که ما می توانیم تزریقات را توسط نوع بافتی که به آن تزریق می شود در دسته های مختلفی قرار دهیم.

تزریقات زیر جلدی

در تزریق زیر جلدی داروی مایع به درون لایه چربی زیر پوست تزریق می شود. سوزنی که در تزریق زیر جلدی مورد استفاده قرار می گیرد کوچ است و چون خونرسانی بافت چربی از بافت عضله کمتر است سرعت جذب اکثر داروها در تزریق زیر جلدی از تزریق عضلانی کمتر است.

شایان ذکر است که به دلیل انجام تزریقات مکرر زیر جلدی بعد از مدتی شاهد وجود توده های کوچکی در زیر پوست هستید که به راحتی می توانید آنها را تشخیص دهید. همچنین لازم است بدانید که در دفعات بعدی نباید در این بخش ها تزریقات را انجام دهید. همچنین پیشنهاد می شود تا به پکیج آموزش کامل پرستاری مراجعه فرمایید.

تزریق عضلانی

برای انجام تزریق عضلانی لازم است تا به درون ماهیچه تزریق انجام شود. معمولا این نوع تزریق در ربع فوقانی – خارجی نشیمنگاه صورت می گیرد. شایان ذکر است که برخی از تزریقات عضلانی را می توان هم در ناحیه ران و بازو نیز انجام داد.

به یاد داشته باشید که عضله بافت پر عروقی است و عملیات خونرسانی در آن به خوبی انجام می شود. از این رو داروی تزریق شده در این نواحی سرعت جذب بالایی دارد. در تزریق عضلانی با توجه به شرایطی که وجود دارد ممکن است نیاز باشد تا از سوزن هایی که از طول بیشتری برخوردار هستند استفاده کنیم.

تزریق داخل وریدی

برای انجام تزریق داخل وریدی لازم است تا به صورت مستقیم دارو را به درون رگ تخلیه کنیم. در زمان های قدیم معمولا داروها را توسط سوزن به درون رگ تزریق می کردند. اما در حال حاضر این نوع تزریق به وسیله کانولا صورت می گیرد.

در این حالت دارو فقط وارد رگ مورد نظر می شد و دیگر بافت های اطراف نشت نمی کند. دکتر یا پرستار برای قرارگیری درست کانولا از دستگاهی استفاده می کنند که تیوب پلاستیکی نرمی را همراه با سوزن وارد رگ می کنند. سپس سوزن را خارج می کنند و تیوب در رگ باقی می ماند.

برخی از تزریقات دیگر

در این میان روش های دیگری برای انجام تزریقات وجود دارد که کمتر رایج بوده و نیاز است تا شما به صورت کامل با آنها آشنا شوید.

تزریقات داخل استخوانی

زمانی که فرد دچار مشکلی شده است و به بخش اورژانس آورده می شود، چون امکان پیدا کردن رگ وجود ندارد و جریان خون ضعیفی در رگ ها در دسترس باشد از کانولای داخل استخوان استفاده می شود. برای انجام این کار کانولای کوچکی در ناحیه زیر زانو متصل می شود تا دارو خیلی سریع وارد بدن شود.

تزریق داخل جلدی

این نوع تزریق در بین لایه های پوست انجام می شود. به عنوان مثال برای تست آلرژی و یا انجام واکسیناسیون از تزریق داخل جلدی استفاده می شود.

انواع تزریقات متداول

بیشترین تزریقی که بیرون از بیمارستان انجام می شود، انجام تزریق انسولین است که افراد دیابتی انجام می دهند. در واقع تزریق انسولین به صورت زیر جلدی در هر ناحیه مرکزی دارای چربی انجام می شود. بهترین بخش های شامل ناحیه تحتانی شکم و بالای ران ها است و اکثر تزریقات دیگر که در خارج از مراکز درمانی انجام می شود هم به صورت داخل جلدی است. برای آموزش بیشتر به پکیج جامع آموزش مامایی مراجعه فرمایید.

شناخت نواحی مختلف تزریقی بدن

حالا لازم است بدانید که هر یک از انواع تزریقات در کدام بخش از بدن انجام می شود.

زیر جلدی

این نوع تزریقات معمولا توسط خود شخص انجام می شود که رایج ترین آن شامل ناحیه تحتانی شکم یا بالای ران است. در واقع چون این نواحی چربی بیشتری دارد سرعت جذب خوبی نیز خواهد داشت.

به یاد داشته باشید که تزریقات داخل عضلانی باید در عضلات بزرگ مانند بخش نشیمنگاه انجام شود تا به اعصاب مجاور آسیبی وارد نشود.

داخل وریدی

شایان ذکر است که تزریق داخل وریدی توسط کادر درمان انجام می شود و لازم است تا رگ مناسب انتخاب شود. معمولا در ناحیه داخلی آرنج، ساعد و دست انجام می شود و اگر فرایند رگ یابی دچار مشکل شود از دستگاه اولتراسوند استفاده می شود.

مشکلات ناشی از تزریقات

در انجام کارهایی مانند تزریقات ممکن است مشکلاتی رخ دهد که لازم است با تمامی آنها آشنا شوید. همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد تمامی تزریقات باید توسط افراد متخصص انجام شود. اما گاهی اوقات ممکن است شما نیاز داشته باشید که به صورت روزانه تزریق داشته باشید و به همین دلیل نیاز است تا به خوبی تزریقات را یاد بگیرید.

عفونت

زمانی که سوزن وارد بدن می شود قطعا میکروب هایی نیز وارد بدن می شود و به همین دلیل احتمال عفونت وجود دارد. به همین دلیل قبل از انجام عمل تزریق محل مورد نظر به خوبی ضدعفونی می شود. در کنار این موارد لازم است تا تمامی داروها به خوبی استریل نگهداری شوند و تمامی وسایل مورد نیاز هم به خوبی ضدعفونی شوند.

آشنایی با انواع تزریقات در پرستاری

واکنش دارویی

تقریبا تمامی داروها با خودشان واکنش هایی را به همراه دارند و ما شاهد برخی از حساسیت ها هستیم که در صورت بروز مشکل لازم است تا خیلی سریع اقدامات درمانی انجام شود. به عنوان مثال ممکن است برخی از داروها موجب قرمزی، درد یا ورم در ناحیه تزریق شوند.

درد

هر جسمی تیزی که پوست انسان را سوراخ کند قطعا باعث ایجاد درد نیز می شود. از این رو قبل از تزریقات لازم است تا محل تزریق توسط تمیز کننده ای که بر پایه الکل است تمیز شود. در واقع این کار باعث می شود تا درد کاهش یابد و همچنین احتمال آسیب به بافت های عضلانی نیز کاهش پیدا می کند.

خطای اجرایی

بسیار به ندرت رخ می دهد که تزریق در محل نامناسبی انجام شود و به بافت های مجاور آن آسیب وارد شود. به عنوان مثال در تزریقات داخل عضلانی، ممکن است دارو به رگِ مجاور عضله تزریق شود. برای کاهش احتمال چنین خطایی، می توان بعد از تزریق داخل عضلانی، کمی پیستون سرنگ را عقب بکشیم تا مطمئن شویم خونی وارد سرنگ نمی شود.

ورود سوزن آلوده

یکی از شایع ترین خطاهای علم پزشکی ورود سوزن آلوده به داخل بدن است که می تواند آسیب های زیادی را برای فرد ایجاد کند. صدمه دیدن با سوزنی که قبلا برای فرد دیگری استفاده شده، ریسک انتقال بیماری های خونی مانند هپاتیت را به همراه دارد؛ به همین دلیل اکثر وسایل مورد استفاده در تزریقات به صورت یکبار مصرف هستند و در حالت استریل نگهداری می شوند.

با توجه به مواردی که در این قسمت توضیح داده شد شما با تزریق و انواع آن آشنا شدید. بنابراین اگر شما پرستار و یا یک فرد معمولی هستید و قصد دارد تا به صورت تخصصی تزریقات را یاد بگیرید پیشنهاد می شود تا از این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان پکیج آموزش تزریقات به صورت کامل را دریافت نمایید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.