موضوع خشم بسیار مهم بوده و لازم است تا در این مورد افراد روش هایی را بیاموزند تا بتوانند در زندگی برخورد مناسبی با آن داشته باشند. از طرف دیگر لازم است تا نوجوانان مهارت های کنترل و مدیریت خشم را فرا گرفته و هر زمانی دچار عصبانیت شدند بتوانند به خوبی موقعیت را مدیریت کرده و با رفتار پرخاشگرانه موجب آسیب به خود یا دیگری نشوند، از این رو ما در این بخش از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان روش های کنترل خشم در نوجوانان و مهارت آموزی برای جلوگیری از عصبانیت را در اختیار شما علاقه مندان به مجموعه مقالات روانشناسی قرار دهیم، پس اگر به این مباحث علاقه مند هستید تا انتهای مقاله با گروه علمی برنا اندیشان همراه باشید.
روش های کنترل خشم در نوجوانان و مهارت آموزی برای جلوگیری از عصبانیت
با یادگیری روش های کنترل خشم در نوجوانان می توانید به آن ها کمک کنید تا بتوانند مهارت های زندگی و مدیریت خشم را فرا گرفته و به درستی رفتار نمایند.
یکی از بزرگترین مشکلات بین والدین و فرزندان درنوجوانی، پرخاشگری و خشم فرزندان است که شاید باورنکنید اما جلوگیری ازآن راهحل سادهای دارد؛ راهحل این است که دستگاه «تولید خشم »را از برق بیرون بکشید! شاید بگویید این دیگرچه حرفی است.
خب اجازه بدهید کمی توضیح بدهیم:
مقایسه مداوم فرزندان آن هم ازکودکی با بچههای فامیل، دوستان و حتی همبازیهای مهد کودکشان باعث میشود که آنها درنوجوانی با توجه به سرخوردگی ناشی ازمقایسه و رقابت دائم، بیش ازحد معمول حساس و خشمگین باشند.
خوب است بدانید بچهها وقتی نمیتوانند فاصله خودشان را با کسانی که پدرومادر با آنها مورد مقایسه قرار میدهند، پرکنند، احساس شکست و طردشدگی خواهند کرد؛احساس تلخی که مقدمه صدمات روانی زیادی است؛ بنابراین به جای مقایسه فرزندانتان با بقیه، به استعدادهای آنها و علایقشان توجه کرده و احترام بگذارید. با این کار اعتماد به نفس فرزندانتان رشد کرده و تقویت آنها درمسیری که دوست دارند، باعث شکوفاییشان میشود؛ درنتیجه با توجه به تواناییها و مهارتهایشان، احساس برتری و سرآمد بودن کرده.
نویسنده:فیروزه ستاری – کارشناسی ارشد روانشناسی